Reşat Nuri Erol
Yüz Yıl Önce - Yüz Yıl Sonra; ne değişti?
26.07.2015
14327 Okunma, 4 Yorum

 

http://www.milligazete.com.tr/koseyazisi/Yuz_Yil_Once_-_Yuz_Yil_Sonra_ne_degisti/25634#.VbP54_ntmko

 

Yüz Yıl Önce - Yüz Yıl Sonra; ne değişti?

2023-2053-2071…

1912-1913… 1914-1918… 1915-1916… 1918-1923…

İlk satırda yazdıklarımı çok iyi biliyorsunuz, çünkü 13 yıllık AK Parti iktidarı, bu yılları, bu tarihleri adeta ezberletti! Neden ezberlettiğinin değerlendirmesini yapmıyorum. Sadece bir soru sorayım: Peki, ülkemizde uygulanan bu “dış politika” ve “zalim devlet/dünya düzeninin devamı olan bu genel politika” ile bu hedeflere ulaşmak mümkün mü?!.

Şimdi ikinci satıra geçelim ve o yıllara, o tarihlere odaklanalım…

- I. BALKAN SAVAŞI: 8 Ekim 1912 - 30 Mayıs 1913

- II. BALKAN SAVAŞI: 16 Haziran - 10 Ağustos 1913

- ÇANAKKALE SAVAŞI: 1915-1916 (I. Dünya Savaşı ve devamı)

- İSTANBUL İŞGALİ ve KURTULUŞ (1918-1923): Osmanlı İmparatorluğu ve İtilaf Devletleri arasında imzalanan Mondros Mütarekesi ile I. Dünya Savaşı'nın bu ülkeler arasında sona erdiğinin ilan edilmesinin ardından, 13 Kasım 1918’de Osmanlı Devleti’nin başkenti İstanbul işgal olundu. 13 Kasım 1918’de başlayan (ve tam beş yıl devam eden) işgal, 6 Ekim 1923’te İstanbul’un Kurtuluşu ile sona erdi. (Ansiklopedik bilgi)

Bu tarihleri, bu savaşları, bu işgalleri ve bu kurtuluşu neden hatırlattım? Bir Kosovalı (orada doğdum ve 8 yaşıma kadar yaşadım), bir Bosnalı/Sancaklı (Annem oralı), bir Makedonyalı (Eşim oralı) olarak; önce “Bosna Savaşı” yıllarında, sonra “Kosova Savaşı” döneminde, yazılarımda ve konuşmalarında hep şunları hatırlattım: -Yüz yıl önce “I. Dünya Savaşı” ile Osmanlı İmparatorluğu’nu yedi düveli ile yıkan… “Balkan Savaşları” ile Balkanlar’daki bütün memleketlerimi adeta yok eden… Çanakkale Savaşı ile ümmetin o zamanki genç neslini adeta kökünden biçen… İstanbul İşgali ile yetinmeyip Anadolu’nun dört bir yanını işgal eden İngilizler, Fransızlar, İtalyanlar, Ruslar, Yunanlılar ve diğerleri… Yani topyekün “yedi düveli” ile bütün Batı dünyası, yüz yıl önceki Osmanlı İmparatorluğu coğrafyasından ve Anadolu topraklarından vazgeçti mi?!.

Bu soruyla iktifa edeyim ve gerisini sizin derin düşüncelerinize bırakmış olayım…

Şimdi de günümüze gelelim ve son yıllardaki, son günlerdeki gelişmeleri ve her türlü iç-dış çatışmaları bir de yukarıda hatırlattıklarım ışığında değerlendirelim…

Şöyle özetleyebiliriz: Yüz yıl önce İngiliz-Fransız emperyalist devletleri ve diğerleri, I. Dünya Savaşı’yla Osmanlı İmparatorluğu’nu parçaladılar, SYKES-PİCOT’la Ortadoğu haritasını adeta cetvelle çizdiler. Aradan yüz yıl geçti. Bu sefer ABD patronluğundaki Batı, Sykes-Pıcot’un yerine geçecek “yeni bir sömürü düzeni” kurmak için çabalıyor...

2023-2053-2071 projesi, emperyalist devletlerin rüyasını bozuyor, diyelim...

Neo-Con BUSH, 2004’te ‘Genişletilmiş Ortadoğu ve Kuzey Afrika’ hedefli, ABD’nin emperyalist projesini devreye soktu... ABD’nin şahin Dışişleri Bakanı Condolezza Rice’ın, Fas’tan Basra Körfezi’ne kadar Ortadoğu’da bulunan 22 devletin rejiminin, sınır ve haritalarının değiştirileceğini, Türkiye’deki ziyaretinde de vurguladı!.. Olayları, operasyonları, Ortadoğu’da 22 yeni devletçik kurulacak niyetlerini, SÜNNİ-Şİİ çatışmasını, ARAP-ARAP OLMAYANLAR ayrışmasını, TÜRK-KÜRT çatışmasını, PKK’nın ardından bölgeye IŞİD/DEAŞ ve daha nicelerinin devreye sokulmasını… Ve bundan sonra olacakları, işte bu geniş açıdan değerlendirmek gerekiyor… ABD-İNGİLTERE-ALMANYA-İSRAİL ve DİĞERLERİ yani yüz yıl önce “yedi düvel” dediğimiz ve bize göre “tamamı sömürü sermayesinin taşeronu olan Batı ülkeleri” bu amaçlarla kullanılmaktadır...

Çözüm bu köşedeki geçmiş ve gelecek yazılarda yani “Adil Kur’an Düzeni”nde…

 

 

 


YorumcuYorum
Reşat Nuri Erol
26.07.2015
00:09


http://www.milligazete.com.tr/koseyazisi/Yuz_Yil_Once_-_Yuz_Yil_Sonra_ne_degisti/25634#.VbP54_ntmko



Reşat Nuri Erol
26.07.2015
08:47


BU YAZIMDA...

"YÜZ YIL ÖNCE" DEDİM YA... 

MESELENİN BİR DE "BİN YIL ÖNCESİ" VAR...

AŞAĞIDAKİ YAZIDA MESELENİN O YÜNÜNÜ OKUYABİLİRSİNİZ...

YAZIYI, YENİ ŞAFAK'TAN ABDULLAH MURADOĞLU YAZMIŞ


Abdullah Muradoğlu

Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi "Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi" bölümü mezunu. 15 yıldan uzun zamandır basın camiasının içinde yer aldı. 1997 yılından bu yana Yeni Şafak Gazetesi Haber Merkezi'nde özel haberler, dizi yazıları, araştırma yazıları, röport...devamı 

Bölgede gerçekte neler oluyor?

Temmuz 26, 2015
Bizans İmparatorluğu, egemenliği altındaki toprakları bölümlere (thema'lara) ayırdı ve her bir bölümün başına “strategos” denen general-yöneticiler koydu. Strategos'lar yönettikleri thema'larda askeri ve sivil otoriteyi ellerinde tutuyorlardı. Thema'lar bir imparatorluk fidesiydi. Strategos iken imparator olan bazı şahsiyetler kendi aile hanedanlarını bile kurdular.
Bizans Devleti kimi zaman thema'larını büyüttü, kimi zaman ise politik nedenlerle küçük parçalara ayırdı. “Bizans döneminde Anadolu/İktisadi ve Sosyal yapı (900-1261)” başlıklı çalışmasında Doç. Dr. M. Murat Baskıcı, thema'ların küçültülmesini şöyle açıklıyor:

“Büyükçe eyaletlerin askeri ve sivil otoritesini elinde tutan komutanların merkezi iktidar için büyük bir tehdit oluşturması, aynı yoldan tahta ulaşmış imparatorlar tarafından her an hissedildiği için thema'ların küçültülmesi politik bir ihtiyaca dönüştü.“

Yeni thema'ların kurulmasının bir diğer nedeni ise savaş cepheleri gereği önemi artan bazı bölgeleri daha toplu bir organizasyon içinde tutmaktı. Günümüzde organizasyonlar sadece siyasi ve askeri gerekçelerle yapılmıyorlar. 'Para sistemi've 'faiz' üzerinden de toplumlar organize ediliyorlar. Hangi organizasyon türü kullanışlıysa onu dayatmaya çalışıyorlar.

Bizans örneğini yakın bölgemizde cereyan eden yangının arkasındaki 'mimari'yi görmek için verdim. Bugün,' imparatorluk' yerine büyük güçleri, 'thema'lar yerine ise bu güçlerin kontrol etmek istediği ülkeleri koyabilirsiniz. Finansal kapitalistler, enerji kaynaklarını denetim altına almak veya küresel iktidarlarını korumak isteyen güçler dilimlemeden yana görünüyorlar.

1918'de Osmanlı'yı dilimlere ayırdılar. Şimdi de o dilimleri de dilimliyorlar. Ekonomik ve siyasi olarak daha kolay nüfuz edebileceklerini düşünüyorlar. Küresel asilzâdeler pili bitmiş diktatörlerden kurtulmak istiyorlar. Ama bunu yaparken daha kolay kontrol edebilecekleri organizasyonlar inşa etmeye çalışıyorlar. 'Jeopolitik mühendislik' oynuyorlar. Irak'ı üçe, Sudan'ı ikiye böldüler. Yemen, Suriye ve Lübnan'ın kaç parça olacağı ise henüz belli değil.

Bazen dilimlemeler bir 'büyüklük' görüntüsüyle çerçeveleniyor. “Bakın, sizi büyüteceğiz” diyorlar. Size büyüdüğünüz hissettirilirken küçüldüğünüzün farkında olamayabiliyorsunuz. Fark ettiğinizde dönüşü olmayan yola girmişsinizdir. Araya düşmanlık sokulmuştur bir kere.

Osmanlı çeşitli din, mezhep ve milliyet unsurlarını aynı çatı altında yaşatmayı başarmıştı. Şarkiyatçı August Friedrich Giese 1920'lerde Osmanlı İmparatorluğu'nun teşekkülüyle ilgili bir çalışmasında bu tarihsel tecrübenin dinamiklerini irdeliyordu. Asya da olduğu gibi Avrupa'da da Osmanlılara pek az mukavemet gösterilmesinin sebeplerini araştırıyordu.
Giese'ye göre Osmanlıların bir 'nizam' fikirleri vardı ve ilk andan itibaren 'devlet sahibi' gibi hareket ediyorlardı. Bu fikir uğrunda nefislerini feda edecek ölçüde bir manevi kuvvete sahiptiler. Ve bu sayede çoğu zaman harp vasıtalarını kullanmadan gayelerine ulaşıyorlardı.

İlk Osmanlılar Anadolu'da Ahiliğin miras bıraktığı “fütüvvet” değerlerini dahiyane bir siyasetle devlet ve nizam fikriyle harmanlayarak Türk ve diğer yerli unsurlardan büyük bir güç devşirmişlerdi. '400 çadırlık' bir aşiretle değil, 'adil nizam' fikriyle 'devlet' olmuşlardı.
Bugünkü müslümanların Osmanlı'nın bu tarihsel tecrübesini derinliğine kavramaları gerekiyor. İnsanları katletmek için kendilerine dinden, mezhepten ya da etnik aidiyetlerden yollar arayanlar, 'insanı yaşatmak isteyen nizam' fikrini kavrayabilirler mi, bilmiyorum.


Süleyman Karagülle
26.07.2015
17:39


YORUMLARToplam (1) adet yorum yapılmıştır
Bayram Gülbas - islam kardesligi
bu yedi düvel denilenler bizim ezeli düsmanimiz, ne Anadolu topraklarinda ne de orta dogu topraklarindan vaz gectiler, cözüm basit kavime ve mezhepe bakmadan Islam kardesligini yasamak, batinin oyununa gelmemek onlarin silahini satin almamak bir birini vurmamak, ama batililar karsinda gayet sedid olmak müslümanlar arasinda gayet müsfik olmak.


Reşat Nuri Erol
03.08.2015
12:51


http://www.gazetevahdet.com/yeni-bir-somuru-duzeni-mi-kuruluyor-27982h.htm


Yeni bir sömürü düzeni mi kuruluyor?

27.07.2015 04:04
Milli gazete yazarı Reşat Nuri Erol, bölgemizde yaşanan son olaylarla ilgili olarak “100 yıl önce, 100 yıl sonra; ne değişti?” sorusu altında çarpıcı bir değerlendirmede bulundu. Erol’un yazısını yorumsuz aktarıyoruz:
Yeni bir sömürü düzeni mi kuruluyor?

“2023-2053-2071… 

1912-1913… 1914-1918… 1915-1916… 1918-1923… 

İlk satırda yazdıklarımı çok iyi biliyorsunuz, çünkü 13 yıllık AK Parti iktidarı, bu yılları, bu tarihleri adeta ezberletti! Neden ezberlettiğinin değerlendirmesini yapmıyorum. Sadece bir soru sorayım: Peki, ülkemizde uygulanan bu “dış politika” ve “zalim devlet/dünya düzeninin devamı olan bu genel politika” ile bu hedeflere ulaşmak mümkün mü?!. 
Şimdi ikinci satıra geçelim ve o yıllara, o tarihlere odaklanalım… 

- I. BALKAN SAVAŞI: 8 Ekim 1912 - 30 Mayıs 1913 

- II. BALKAN SAVAŞI: 16 Haziran - 10 Ağustos 1913 

- ÇANAKKALE SAVAŞI: 1915-1916 (I. Dünya Savaşı ve devamı) 

- İSTANBUL İŞGALİ ve KURTULUŞ (1918-1923): Osmanlı İmparatorluğu ve İtilaf Devletleri arasında imzalanan Mondros Mütarekesi ile I. Dünya Savaşı’nın bu ülkeler arasında sona erdiğinin ilan edilmesinin ardından, 13 Kasım 1918’de Osmanlı Devleti’nin başkenti İstanbul işgal olundu. 13 Kasım 1918’de başlayan (ve tam beş yıl devam eden) işgal, 6 Ekim 1923’te İstanbul’un Kurtuluşu ile sona erdi. (Ansiklopedik bilgi) 

Bu tarihleri, bu savaşları, bu işgalleri ve bu kurtuluşu neden hatırlattım? Bir Kosovalı (orada doğdum ve 8 yaşıma kadar yaşadım), bir Bosnalı/Sancaklı (Annem oralı), bir Makedonyalı (Eşim oralı) olarak; önce “Bosna Savaşı” yıllarında, sonra “Kosova Savaşı” döneminde, yazılarımda ve konuşmalarında hep şunları hatırlattım: -Yüz yıl önce “I. Dünya Savaşı” ile Osmanlı İmparatorluğu’nu yedi düveli ile yıkan… “Balkan Savaşları” ile Balkanlar’daki bütün memleketlerimi adeta yok eden… Çanakkale Savaşı ile ümmetin o zamanki genç neslini adeta kökünden biçen… İstanbul İşgali ile yetinmeyip Anadolu’nun dört bir yanını işgal eden İngilizler, Fransızlar, İtalyanlar, Ruslar, Yunanlılar ve diğerleri… Yani topyekün “yedi düveli” ile bütün Batı dünyası, yüz yıl önceki Osmanlı İmparatorluğu coğrafyasından ve Anadolu topraklarından vazgeçti mi?!. 

Bu soruyla iktifa edeyim ve gerisini sizin derin düşüncelerinize bırakmış olayım… 

Şimdi de günümüze gelelim ve son yıllardaki, son günlerdeki gelişmeleri ve her türlü iç-dış çatışmaları bir de yukarıda hatırlattıklarım ışığında değerlendirelim… 

Şöyle özetleyebiliriz: Yüz yıl önce İngiliz-Fransız emperyalist devletleri ve diğerleri, I. Dünya Savaşı’yla Osmanlı İmparatorluğu’nu parçaladılar, SYKES-PİCOT’la Ortadoğu haritasını adeta cetvelle çizdiler. Aradan yüz yıl geçti. Bu sefer ABD patronluğundaki Batı, Sykes-Pıcot’un yerine geçecek “yeni bir sömürü düzeni” kurmak için çabalıyor... 
2023-2053-2071 projesi, emperyalist devletlerin rüyasını bozuyor, diyelim... 

Neo-Con BUSH, 2004’te ‘Genişletilmiş Ortadoğu ve Kuzey Afrika’ hedefli, ABD’nin emperyalist projesini devreye soktu... ABD’nin şahin Dışişleri Bakanı Condolezza Rice’ın, Fas’tan Basra Körfezi’ne kadar Ortadoğu’da bulunan 22 devletin rejiminin, sınır ve haritalarının değiştirileceğini, Türkiye’deki ziyaretinde de vurguladı!.. Olayları, operasyonları, Ortadoğu’da 22 yeni devletçik kurulacak niyetlerini, SÜNNİ-Şİİ çatışmasını, ARAP-ARAP OLMAYANLAR ayrışmasını, TÜRK-KÜRT çatışmasını, PKK’nın ardından bölgeye IŞİD/DEAŞ ve daha nicelerinin devreye sokulmasını… Ve bundan sonra olacakları, işte bu geniş açıdan değerlendirmek gerekiyor… ABD-İNGİLTERE-ALMANYA-İSRAİL ve DİĞERLERİ yani yüz yıl önce “yedi düvel” dediğimiz ve bize göre “tamamı sömürü sermayesinin taşeronu olan Batı ülkeleri” bu amaçlarla kullanılmaktadır... 

Çözüm bu köşedeki 

geçmiş ve gelecek yazılarda yani “Adil Kur’an Düzeni”nde…”









Çok Okunan Makaleler
Reşat Nuri Erol
M.Tekelioğlu; 15 Temmuz’a doğru: travmadan kurtulmak…
7.07.2017 129702 Okunma
Reşat Nuri Erol
Süleyman Karagülle - Altın Ekonomisine Geçiş
2.11.2013 32830 Okunma
2 Yorum 30.01.2016 22:15
Reşat Nuri Erol
T. C. 1921 ANAYASASI’nın Temel Maddeleri
22.02.2016 17963 Okunma
1 Yorum 22.02.2016 07:19
Reşat Nuri Erol
Şeyma Yavuz ve MAKALESİ… İbn Haldun ve “MUKADDİME”Sİ…
1.07.2015 16025 Okunma
2 Yorum 03.07.2015 00:23
Reşat Nuri Erol
FAİZ imparatorluğu ve ROTHSCHİLD ailesi
29.03.2016 15639 Okunma
1 Yorum 29.03.2016 01:12
Reşat Nuri Erol
Ekrem Dumanlı, Mümtaz’er Türköne, Ali Bulaç ve İSLÂM/cı
2.07.2015 15027 Okunma
7 Yorum 23.07.2015 19:54
Reşat Nuri Erol
Yüz Yıl Önce - Yüz Yıl Sonra; ne değişti?
26.07.2015 14327 Okunma
4 Yorum 03.08.2015 12:51
Reşat Nuri Erol
AKP’yi kim kuşa çevirdi, Erdoğan mı Davutoğlu mu?
26.06.2015 14323 Okunma
6 Yorum 08.07.2015 13:24
Reşat Nuri Erol
Harun Özdemir’den “İSLÂM-CILIK” yazıları
29.07.2015 14151 Okunma
4 Yorum 30.07.2015 11:51
Reşat Nuri Erol
Kahramanlarım: Erbakan, Aliya, Muhammed Ali
7.06.2016 14087 Okunma
2 Yorum 07.06.2016 02:58
Reşat Nuri Erol
Çok önemli hatalar, çok önemli uyarılar ve…
7.10.2018 13975 Okunma
11 Yorum 09.10.2018 00:22
Reşat Nuri Erol
“Asâ Rabbukum En Yerhamekum…”
16.01.2017 13794 Okunma
9 Yorum 17.01.2017 12:20
Reşat Nuri Erol
Tarımda faiz, icra ve iflas
26.04.2010 13694 Okunma
Reşat Nuri Erol
İslam Tarihinde Anayasa; Medine Anayasası ve ...
14.10.2011 13660 Okunma
Reşat Nuri Erol
Suriyeliler “sığınmacı/mülteci” mi, “muhacir” mi?
5.09.2015 13609 Okunma
3 Yorum 05.09.2015 17:56
Reşat Nuri Erol
Sömürü sermayesi ve kuyrukları tövbe ederse…
16.08.2015 13269 Okunma
4 Yorum 19.08.2015 00:56
Reşat Nuri Erol
Hayrettin Karaman; Âdil Düzen Nasıl Olmalıdır?
4.08.2015 13248 Okunma
3 Yorum 04.08.2015 21:11
Reşat Nuri Erol
Erbakan’ın Türkiye ve dünyadaki inkılâpları
23.02.2015 13022 Okunma
2 Yorum 25.02.2015 11:21
Reşat Nuri Erol
Suruç bombası, sermaye-siyaset çatışması ve IŞİD
24.07.2015 12973 Okunma
2 Yorum 24.07.2015 07:35
Reşat Nuri Erol
Harun Ö. “İslâmcılk” yazıları-10; SAİD-İ NURSÎ
13.08.2015 12969 Okunma
3 Yorum 15.08.2015 17:32
Reşat Nuri Erol
H. Özdemir’İn İSLÂM-CILIK yazıları-2; ERBAKAN FAKTÖRÜ
29.07.2015 12940 Okunma
5 Yorum 30.07.2015 11:44
Reşat Nuri Erol
İkrazatçılık!
9.04.2010 12906 Okunma
Reşat Nuri Erol
Erbakan’a göre Adil Ekonomik Düzen’de VERGİ
14.03.2016 12404 Okunma
3 Yorum 14.03.2016 14:05
Reşat Nuri Erol
Adil Düzen dışında çözüm reçetesi olan var mı?
8.09.2015 12320 Okunma
2 Yorum 08.09.2015 07:11
Reşat Nuri Erol
R. Tayyip Erdoğan, Bülent Arınç, Abdullah Gül
25.06.2015 12186 Okunma
5 Yorum 28.06.2015 13:16
Reşat Nuri Erol
Ve zekkir fe inne’z-zikrâ tenfeu’l-mü’minîne
10.08.2015 12098 Okunma
2 Yorum 10.08.2015 22:44
Reşat Nuri Erol
Çözüm “Âdil Kur’an Düzeni”dir
22.02.2015 12066 Okunma
5 Yorum 23.02.2015 21:48
Reşat Nuri Erol
Harun Özdemir’den “İSLÂM-CILIK” yazıları-9
10.08.2015 11957 Okunma
3 Yorum 11.08.2015 13:47
Reşat Nuri Erol
Sn. Cumhurbaşkanımıza ve ilgililere açık mektup!
1.08.2015 11812 Okunma
3 Yorum 02.08.2015 08:07
Reşat Nuri Erol
Anlatıp ve nasihat ediyoruz; dinleyip yapsalar…
3.08.2015 11794 Okunma
4 Yorum 03.08.2015 14:50
Reşat Nuri Erol
Ya-pa-ma-dı-lar… YA-PA-MA-YA-CAK-LAR…
1.06.2015 11685 Okunma
5 Yorum 02.06.2015 10:49
Reşat Nuri Erol
‘Sistem kurmak’ ve ‘hazin (vahim) durum’
9.01.2017 11665 Okunma
8 Yorum 23.01.2017 00:31
Reşat Nuri Erol
Erbakan’ın “ADİL DÜZEN” Söyleminin Teorisi-1
3.03.2016 11651 Okunma
3 Yorum 06.03.2016 14:53
Reşat Nuri Erol
‘E LEYSE MİNKÜM RACULÜN REŞÎD’ (âyet)
14.09.2015 11596 Okunma
2 Yorum 14.09.2015 20:56
Reşat Nuri Erol
İkrazat yasal tefecilik!
9.04.2010 11551 Okunma
Reşat Nuri Erol
Şehit MEHMET HİKMETUMUT’u anlatamamak!
10.07.2015 11417 Okunma
2 Yorum 10.07.2015 06:06
Reşat Nuri Erol
“Doğrudan doğruya Kur’an’dan alıp ilhâmı”…
27.12.2018 11259 Okunma
9 Yorum 28.12.2018 08:15
Reşat Nuri Erol
7 Haziran’da oyumuzu bu şuur ile kullanalım
30.05.2015 11227 Okunma
3 Yorum 30.05.2015 16:30
Reşat Nuri Erol
24. Uluslararası Müslüman Topluluklar Birliği Kongresi
1.12.2015 11226 Okunma
1 Yorum 01.12.2015 06:41
Reşat Nuri Erol
Çağımızın Nuh’un Gemisi “ADİL KUR’AN DÜZENİ”dir
29.05.2015 11197 Okunma
4 Yorum 29.05.2015 18:44
Reşat Nuri Erol
“İSLÂM DÜZENİ” tüm insanlar içindir
5.05.2013 11145 Okunma
Reşat Nuri Erol
Sermayeye ve siyasilere önerimiz var
8.08.2015 10905 Okunma
3 Yorum 10.08.2015 20:14
Reşat Nuri Erol
Seçime kadar “AYG” uyarılarına devam…
20.09.2015 10836 Okunma
4 Yorum 20.09.2015 06:16
Reşat Nuri Erol
İdam, kısas, diyet, anayasa, şeriat, hukuk…
23.11.2012 10818 Okunma
Reşat Nuri Erol
Sosyal tufan ve sömürünün çözümü Adil Düzen’dir
10.11.2015 10778 Okunma
2 Yorum 16.11.2015 07:22
Reşat Nuri Erol
Yine “biz” kazanacağız…
15.08.2015 10748 Okunma
2 Yorum 15.08.2015 15:00
Reşat Nuri Erol
Kur’an Ayında “KUR’AN DÜZENİ” hatırlatmaları-2
5.07.2015 10732 Okunma
2 Yorum 05.07.2015 11:49
Reşat Nuri Erol
‘Türkiye’de Değişim Yapmak Neden Bu Kadar Zor?’
3.02.2016 10722 Okunma
1 Yorum 03.02.2016 22:48
Reşat Nuri Erol
7 Haziran Seçimi sonucundan alınacak dersler
9.06.2015 10653 Okunma
3 Yorum 15.06.2015 03:15
Reşat Nuri Erol
Cennet karşılığı mal ve can ile cihad etmek
14.04.2013 10647 Okunma
Reşat Nuri Erol
‘Sosyal Tufan’a karşı ‘Adil Düzen Gemisi’ inşa ed
27.12.2014 10645 Okunma
4 Yorum 25.05.2015 09:49
Reşat Nuri Erol
Başkanlık sistemi değil, “Adil Düzen” gelmelidir
20.06.2015 10640 Okunma
3 Yorum 20.06.2015 20:30
Reşat Nuri Erol
İman, ilim, amel, fıkıh, fikir, zikir ve ekonomi
30.04.2014 10610 Okunma
Reşat Nuri Erol
Aliya İzzetbegoviç: ‘Kur’an edebiyat değil, hayattır’-4
10.12.2015 10587 Okunma
2 Yorum 10.12.2015 22:22
Reşat Nuri Erol
VakıfBank “FAİZSİZ BANKA” olmalıdır
25.03.2015 10550 Okunma
2 Yorum 05.04.2015 18:14
Reşat Nuri Erol
AK Parti ya “gömlek giyecek” ya da silinecek
28.06.2015 10538 Okunma
3 Yorum 02.07.2015 12:56
Reşat Nuri Erol
Değişim devam ediyor VE LÂ GÂLİBE İLLALLAH
2.04.2016 10481 Okunma
1 Yorum 02.04.2016 12:53
Reşat Nuri Erol
Mustafa Deniz; Bu düzen adil değil
4.08.2015 10473 Okunma
4 Yorum 04.08.2015 21:06
Reşat Nuri Erol
Esbaba tevessül eder, sonra tevekkül ederiz...
7.09.2014 10443 Okunma
Reşat Nuri Erol
ADİL DÜZEN ‘gönüllü’ mü , ‘zorla’ mı gelsin?
16.01.2016 10431 Okunma
2 Yorum 16.01.2016 22:08
Reşat Nuri Erol
Soru-yoruma cevap ve bir aileden gelen yorum
12.08.2015 10426 Okunma
4 Yorum 14.08.2015 07:17
Reşat Nuri Erol
15 Temmuz: Teşhis ve Tedavi; KUR’AN VE İLİM ile
28.08.2016 10416 Okunma
2 Yorum 29.08.2016 20:48
Reşat Nuri Erol
İslâm hukuku, Batı hukuku ve olumsuz etkisi
9.02.2016 10343 Okunma
1 Yorum 09.02.2016 08:10
Reşat Nuri Erol
Faiz meselesi, bankalar ve çözüm önerileri-3
16.02.2015 10262 Okunma
2 Yorum 16.02.2015 08:34
Reşat Nuri Erol
HIZIRLA KIRK SAAT
30.12.2015 10079 Okunma
1 Yorum 31.12.2015 13:01
Reşat Nuri Erol
ÜSKÜDAR SOHBETLERİ-2 İSLAM MEDENİYETİ VAKFI
7.04.2016 10063 Okunma
1 Yorum 07.04.2016 23:36
Reşat Nuri Erol
“SOSYAL TUFAN” dediğimiz, İŞTE BUDUR!
23.05.2016 10058 Okunma
1 Yorum 23.05.2016 08:09
Reşat Nuri Erol
MEHMET HİKMETUMUT ve KUR’AN VE İLİM 819. Hafta Seminer
4.07.2015 10048 Okunma
4 Yorum 05.07.2015 14:31
Reşat Nuri Erol
Prof.S.Tekir: GÜÇLÜ PARA veya PARANIN GÜCÜ
1.09.2016 9989 Okunma
1 Yorum 01.09.2016 09:51
Reşat Nuri Erol
Erbakan’ı anlamak, yapılması gerekenleri yapmaktı
6.03.2015 9988 Okunma
1 Yorum 06.03.2015 07:26
Reşat Nuri Erol
IMF’nin alternatifi nedir?
13.03.2010 9986 Okunma
Reşat Nuri Erol
Erbakan’a göre “Selem Senedi Karşılığı Kredi”
13.03.2016 9959 Okunma
1 Yorum 13.03.2016 08:53
Reşat Nuri Erol
ÇARE VE ÇÖZÜM KUR’AN’DA
31.05.2015 9949 Okunma
2 Yorum 15.07.2015 07:10
Reşat Nuri Erol
Çözüm Süreci ve HDP’nin önemli hatası
10.08.2015 9908 Okunma
2 Yorum 11.08.2015 15:48
Reşat Nuri Erol
“Emrolunduğun gibi dosdoğru ol!”
4.09.2015 9758 Okunma
1 Yorum 04.09.2015 06:00
Reşat Nuri Erol
Seçime giderken oynanan oyunlara dikkat!
12.09.2015 9686 Okunma
3 Yorum 13.09.2015 06:45
Reşat Nuri Erol
Harun Özdemir'den Doğu Perinçek yazısı!
25.10.2015 9671 Okunma
1 Yorum 25.10.2015 20:22
Reşat Nuri Erol
H. Özdemir’in İSLÂMCILIK yazıları: Atatürk İslâmcılığı
18.10.2015 9665 Okunma
1 Yorum 18.10.2015 10:45
Reşat Nuri Erol
Kooperatif sistemi ile ‘ortaklık sistemi’ gelmekte
17.11.2018 9655 Okunma
5 Yorum 30.11.2018 11:55
Reşat Nuri Erol
Toprak, tarım ve ‘tarım stratejisi’
26.04.2010 9619 Okunma
Reşat Nuri Erol
Sermaye dünyayı ne hâle getirdi; ne yapmalıyız?
30.11.2012 9505 Okunma
Reşat Nuri Erol
7 Haziran Seçimi, sorunlar ve mucize Kur’an-1
13.06.2015 9446 Okunma
2 Yorum 14.06.2015 07:41
Reşat Nuri Erol
Prof.Dr.Sabri TEKİR: TÜRKİYE VARLIK FONU
10.02.2017 9427 Okunma
3 Yorum 12.02.2017 20:52
Reşat Nuri Erol
KUR’AN ayetleri, Kadıhan, Hülagû ve HALEP!
19.12.2016 9388 Okunma
2 Yorum 19.12.2016 10:27
Reşat Nuri Erol
KUR’AN VE İLİM 828. hafta seminer notlarından…
30.08.2015 9370 Okunma
3 Yorum 30.08.2015 11:50
Reşat Nuri Erol
Hukuk Düzeni
21.04.2013 9310 Okunma
Reşat Nuri Erol
“Millî Görüş ve Adil Düzen” olmadan bu kadar!
2.10.2015 9289 Okunma
1 Yorum 02.10.2015 07:02
Reşat Nuri Erol
KUR’AN VE İLİM bütün sorunları çözer
19.05.2015 9280 Okunma
1 Yorum 19.05.2015 11:17
Reşat Nuri Erol
MİLLÎ GAZETE için her gün bir şey yapmak
14.01.2016 9130 Okunma
4 Yorum 24.01.2016 23:20
Reşat Nuri Erol
Yargı sorununun çözümü hakemlik sistemidir
19.02.2014 9128 Okunma
Reşat Nuri Erol
Erbakan’ı Adil Düzen’den vazgeçirme raporu (tekrar)
2.12.2018 9053 Okunma
3 Yorum 02.12.2018 12:05
Reşat Nuri Erol
Şehit MEHMET HİKMETUMUT’u anlatamamak!-2
11.07.2015 8992 Okunma
1 Yorum 11.07.2015 03:53
Reşat Nuri Erol
KUR’AN VE İLİM 738. Hafta Semineri’nden
17.11.2013 8909 Okunma
Reşat Nuri Erol
S. Karagülle; BİR İLİM ADAMININ ERBAKAN TAHLİLİ...
4.08.2015 8898 Okunma
2 Yorum 04.08.2015 21:35
Reşat Nuri Erol
H.Özdemir yazıları; Ak Parti İslamcı mı?
1.08.2015 8897 Okunma
3 Yorum 01.08.2015 16:33
Reşat Nuri Erol
Seçim sonucu ne olursa olsun, Asıl Yapılması Gereken
1.11.2015 8890 Okunma
1 Yorum 01.11.2015 06:05
Reşat Nuri Erol
Kapitalizm/sermaye III. dünya savaşı derdinde ama
26.10.2015 8886 Okunma
1 Yorum 26.10.2015 22:44
Reşat Nuri Erol
Kapitalizm değerlendirmeleri ve çözüm
30.01.2016 8853 Okunma
1 Yorum 30.01.2016 14:35
Reşat Nuri Erol
Gece, saat üç; bir, iki, üç (yazı)! Ve (dördüncü yazı)
15.12.2016 8844 Okunma
1 Yorum 15.12.2016 02:49
Reşat Nuri Erol
Akevler Kooperatifi ve Ortaklık Sistemi Bankaları
22.10.2018 8759 Okunma
4 Yorum 30.11.2018 08:26


© 2024 - Akevler