Ekonomik savaş ve Türkiye için çözüm önerileri
Sömürü sermayesi ile ulusal devletler arasında savaş vardır. Savaş alanı Türkiye’dir. Savaş silahla değil ekonomi ile yapılmaktadır. Sermayenin ana silahı karşılıksız dolardır ve bu para sayesinde medya emrindedir. Henüz galip-mağlup belli değildir...
Bu savaş beklenen bir savaştı; başladı ve devam ediyor... Karşı tarafın parası var... Bu durum elbette parası olanın galip geleceği anlamında değildir... Karşılıklı yeni para sistemine geçmedikçe, mağlup olunmasa da galip gelinemez... Savaşta yenilmememiz için para sorununu çözmemiz gerekir... Her şeyden önce ülke içi ekonomiyi düzenlemeliyiz... Ayrıca aynı savaş içinde olan diğer ulus devletler ile işbirliği yapmalıyız... İstanbul’da bir “kuyumcular kooperatifi” kurup “altın bono” çıkarmalıyız... Uluslararası para “altın karşılığı” çıkarılan “altın bono” olmalı, ulusların paraları bu para ile konvertibl hâle getirilmelidir…
İlgilenenlerin bilgisine; bu konular bu köşede daha önce detaylı olara yazıldı.
Doların yükselmesini engellemek için Merkez Bankası’nın -imkânı varsa- dövizi satması gerekir. Döviz artar, para azalır, dövizin değeri düşer. İkinci olarak ise faizi düşürmesi gerekir. Faiz düşünce maliyetler düşer, üretim artar, ihracat çoğalır, döviz gelir, dövizin değeri düşer. Merkez Bankası tam tersini yaptı, faizleri artırdı! Biz faizler daha da düşürülmeliydi diyoruz. Aksini düşünen ve iddia edenlerle tartışmaya her zaman hazırız.
Günümüz dünyasında dolar insanlık parasıdır ama iki önemli dadısı vardır. Biri ABD devletidir, onun millî parasıdır, dünyayı onunla sömürüyor. İkinci dadısı ABD’deki Yahudi sermayesidir. Aralarındaki ilişki ve uzlaşma açık değildir. ABD dolarda istikrar taraftarı, sömürü sermayesi ise doları dalgalandırıp dünya ekonomisini çökertme ve sonunda ulus devletleri dize getirme taraftarıdır.
Bu durumda bizim yapacağımız tek şey vardır; doları ülkemizde etkisiz hâle getirmek.
Bunun için; a) İstanbul’da “kuyumcular kooperatifi” kurup “altın bono” çıkarmak. b) Her ülkenin Merkez Bankası ile ayrı ayrı anlaşıp o ülkelerin ticaretini o ülkelerin parası ile yapmak. c) Kriz zamanlarında yasalarla borç ve alacak ertelenmesi sağlanacak, herkesin borcu ertelenince ekonomi döviz kurlarından rahatsız olmayacak. d) Borçların tasfiyesi için devlet işyerlerini satın alır, sonra cirodan yine kendilerine kiraya verir. Nakit kendilerine ödenmeyeceği için bu operasyon enflasyona sebep olmaz.
Dolar uluslararası para hâline gelmiş, bu sayede dünya sermaye devleti oluşmuştur.
İslâmiyet’te devletin iki temel prensibi vardır; kendi adına para bastırmak, hutbeyi kendi adını okutmak. Hutbedeki ad okumayı bugün için seçim kazanmaya teşbih edelim.
Üçüncü dünya savaşı başladı ve devam ediyor dedik; en önemli savaş alanı Türkiye’dir dedik. Şimdilik savaş silahla dolar arasında cereyan ediyor. Dolar silaha karşı duramaz. ABD’de yapılacak bir gecelik operasyon sermayenin işini bitirir. Ne var ki bugünkü dünya ekonomisi karşılıksız dolara dayanmaktadır. Bu sorunu çözmeden böyle bir operasyonu yapmak dünyayı sosyal tufana götürür. Oysa “ADİL (EKONOMİK) DÜZEN”in önerileri değerlendirilirse, sermaye de sömürmeden ayakta kalır, dünyada da bir tufan oluşmaz.
Türkiye yanlış ekonomi politikaları izledi, maalesef hâlen de izlemeye devam ediyor. Dışarıdan alınan kredilerle içeride tüketim kredileri veriliyor. Oysa dışarıdan alınan krediler yatırıma yönlendirilmeliydi. Tam istihdamın sağlandığı bir ülkede dışarıdan alınan kredinin ülkeye zarar vermemesi için bu kredinin dışarıdan ithal edilen emekle yapılması gerekir. O zaman ülkenin doğal değerleri aktif hâle getirilir, hem Türkiye hem de insanlık yararlanır. Dışarıdan gelen krediler tüketime yöneltildiğinden dolayı borcumuz artmakta, üretim de yapılmadığı için ileride ödeme imkânını bulamayacağız. Ekonomi politikaları düzeltilmezse, ülkedeki üretim kaynakları harabeye döner, tarlalar kıraç olur, fabrikalar hurdalaşır.
Sonuç olarak; üçüncü dünya savaşı ekonomik savaştır…
Dünyadaki en önemli savaş alanı Türkiye’dir...
Savaşın ana silahı da karşılıksız paradır...
Çözümü karşılıklı para üretmedir.