ADİL (EKONOMİK) DÜZEN sorunları çözecektir
Çağımız hastalıklar çağı hâline gelmiş bulunmaktadır. Bu hastalıkların sebepleri ve ülkemiz ile bütün beşeriyete etkileri vardır. Bu etkiler sosyoekonomik sorunlar doğurmuştur.
Çağımızın ekonomik ve sosyal hastalıklarını hatırlayıp hatırlatalım.
1- Çağımızın birinci hastalığı faizli karşılıksız para, dolayısıyla sebebiyet verdiği işsizlik, ülkemiz açısından köylerin boşalması ve doğurduğu sosyal sorunlardır.
Kur’an faizi meşru görenlerin sahabeler ve resulü ile savaştıklarını beyan etmektedir.
2- Çağımızın birinci hastalığı zina, fuhuş ve eşcinsellik gibi hastalıklardır.
Hazreti Lut peygamberin kavmi bu sebeple helâk olmuştur.
3- Çağımızın üçüncü hastalığı rüşvettir, irtikâptır, kayırmadır, kamu mallarının haksız bir şekilde paylaşılmasıdır, vergi kaçakçılığıdır, kayıt dışı ekonomidir.
Hazreti Salih peygamberin kavmi bundan dolayı helâk edilmiştir.
4- Çağımızın dördüncü hastalığı terördür. Faizli düzenden dolayı işsiz ve aşsız kalan insanlar zinanın verdiği serbestlik içinde hareket etmekte, geçimlerini gayrimeşru yollardan sağlamakta, cahiliye döneminde Mekkelilerin düştükleri anarşi durumuna düşmektedir.
“ADİL (EKONOMİK) DÜZEN” işte bu sorunları çözecektir.
Nasıl çözecektir?
Araştırmacı müçtehitlerin yetişmesine ve çalışmasına imkân sağlayarak çözecektir.
Yüz dairelik lojmanlı işyerleri olan apartmanlarla çözecektir.
Bir sistem ve düzenle çözecektir.
Yüz dairelik lojmanlı işyeri apartmana evli olmayanlar alınmayacak. İşletme senedi üzerinden tam muhasebe tutulacak ve vergi kaçırılmayacak. Reel kazançtan vergi ödenecek. Apartman çevresi güvenliği sağlanacak, anarşistlerin içeriye girmesini önlenecek. Krediler “işletme senedi” cinsinden faizsiz verilecek...
Böylece tüm sosyoekonomik sorunlar bu uygulamalar, bu sistem yani “ADİL (EKONOMİK) DÜZEN” sayesinde çözülmüş olacaktır.
Türkiye’nin ve dünyanın sorunlarını bu lojmanlı işyerlerinin inşası ve işletilmesi ile mikroda çözeceğiz. Makroda bizim mücadelemize gerek yoktur. Bizim çözüm için “altın bono”ya ihtiyacımız vardır. Biz “semt kalkınma kooperatifleri” ile sorunları çözeceğiz.
Yapmamız gerekenler veya yapacaklarımız artık ortaya çıkmıştır.
“Müçtehit Yetişme ve Çalışma Merkezi” sayesinde çağın sosyoekonomik sorunlarını çözeceğiz. Merkezde kurucu ortaklarımız olacak, kurucu âlimlerimiz olacak, kurucu öğrenenlerimiz olacak, kurucu finansörlerimiz olacak ve nihayet araştırmacılarımız olacaktır.
Sonra ne yapacağız?
Şimdi kırk yıllık bilgi birikimi ve tecrübe sahibiyiz. Henüz bu bilgilere ve tecrübelere sahip olmadığımız kırk-elli yıl öncesi zamanlarda Türkiye’deki ilk iki siteyi kurduk. Evet, İzmir’de “Akevler Sitesi” kuruldu ve bu sitemiz varlığını geliştirerek hâlen sürdürmektedir. Yine İzmir, Kemalpaşa, Sütçüler’de de bir site kurduk. Akevler Sitesi’nde başlangıçta dokuz blok yaptık, her blok 30 civarında daireleri içerir. Hepsinden daha önemlisi; biz bunları yaparken bir yerden veya bir bankadan bir kuruş bile kredi almadık, hiçbir zenginin desteğini görmedik. İnşaatları yaptık ve ortak olanlar evlerini aldılar. Halkımızın bugün bize güvenmemesi için hiçbir sebep yoktur. Biz büyük paralarla ortak kabul etmiyoruz. Yeni ortak adayları yüz dairelik lojmanlı işyeri apartmanına ortak olacaklardır. Bin liralık ortaklar alacağız. Bir apartman 10 milyona mâl olursa, demek ki bir apartman için on bin ortak veya hissedar bulacağız. İzmir Akevler’de otaklarımızın sayısı üç-dört bine çıkmıştı; şimdi de hâlâ iki bin ortağımız vardır. Günümüzde bu on bin ortağı bulmak sorun olmayacaktır. Cenabı Allah bugüne kadar hep bize yardım etmiş, halkımıza ilham etmiş ve onlar da bizi desteklemişlerdir. Bu konuda da bir sıkıntı yaşamayacağımıza inancımız tamdır. Gerçekleştireceğimiz hareket “Halk hareketi” olacaktır. En büyük sorun yüz “araştırmacı müçtehit” adayını bulmaktır. Bunlar için halkımızın bize yardımcı olacağından eminiz.