Reşat Nuri Erol
Seçmen kooperatifleşmeli, belediye desteklemeli
19.03.2019
3092 Okunma, 3 Yorum

 

Seçmen kooperatifleşmeli, belediye desteklemeli

Bugün “Seçmen kooperatifleşmeli, belediye desteklemeli” diyorum. Ne demiştim?

- “Adil Düzen bağlamında belediyeler ne yapmalı?” (12.03.2019)

- “Faiz ve zalim düzen yüzünden işsizsin kardeşim!” (13.03.2019)

- “‘Faizli zalim düzen yüzünden’ itirafına az kaldı!” (14.03.2019)

- “Seçim; inandırıcılığını kaybetmekte olan iktidar” (16.03.2019)

TEŞHİS VE TEDAVİ bağlamında biz böyle derken, başkalarının da dedikleri var…

Bugün (18.03.2019) bir yazar teşhisleri şöyle sıralamış:

* Yüksek faİz patlaması * Rekor enflasyon * İşsizliğin zirve yapması * Fakirlik ve fukaralığın had safhaya yükselmesi * Çiftçinin yüksek maliyetler nedeniyle ekim yapmaması nedeniyle Türk tarımın iflas etmesi sonucunda gıda ürünleri ithaline mecbur kalınması * Et ithali ile hayvancılığın bitirilmesi * İnşaat sektörünün durması * Ekonominin durgunluk içine girmesi * Banka kredi faizlerinin yüzde 25'leri aşması * Otomotiv sektörü başta Türk sanayinin üretim/tüketim dengesi sıkıntısı yaşaması * İflas ve konkordato ilanlarının zirve yapması...” (Orhan Uğuroğlu, Yeniçağ, 18.03.2019)

On gün önce (10.03.2019) bir yazar memleketim İzmir’den tedavi örnekleri vermiş.

Üreticiden tüketiciye İzmir kooperatİf modelleri / Şehir insanının tarımsal üretimle bağı koptu. Artık, tarım ürünleriyle süpermarketlerde görüşüp tanışıyoruz. Yaşanan bu kopuş gıda sağlığı endişesi ile pahalılığı beraberinde getirdi. Mevcut tabloda gıda tarladan rafa ulaşana kadar birçok kez el değiştiriyor. Her elini süren de kâr payı koyunca en temel gıda ürünleri dahi cep yakıyor. / Tanzimler malumunuz. Bu süreci tersine çevirmek için atılan bir adım. Tarladan aracısız satış yöntemi. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin açıklamalarına göre, dizginlenemeyen gıda fiyatlarına çare, kooperatİfçİlİk ile aranacak. Yani tüketici ile çiftçi yeniden tanışacak. Bu yıllardır özlenen tablo. Son yıllarda şehirlerde yaygınlaşmaya başladı bile. Özellikle gıda toplulukları ve kooperatİflerİn başı çektiği bu sürece belediyeler de destek verecek. Aslında bu sürecin iki başarılı örneği de var. İkisi de İzmir’den. İkisi de ürünleriyle ‘Tarım Oscarı’ almış.

KOOPERATİF 5 köylü tarafından kurulmuş / Organik yoğurtla ödül alan Tire Süt Kooperatİfİ, yarım yüzyıllık bir birlik. Köylünün ürettiği sütün değer kazanması için 5 köylü tarafından kurulmuş. Bugün 2 bin 100 ortağı var. Yani 2 bin 100 çiftçi, sütünü işleyip değere çevirerek tüketiciye doğrudan ulaştırıyor. Köylüler, sabah sağdıkları sütü kooperatifin süt toplama merkezlerine teslim edip, süt hesaplarına işletiyor. Kooperatif de bu sütü yoğurda, ayrana, peynire dönüştürüp satıyor. Elde edilen gelirin bir bölümü ortak giderlere ayrılıyor, kalanı da ay sonunda süt hesabına göre çiftçiye ödeniyor. Süt hesabı kooperatife bağlı 60 köyde aslında paranın yerini almış. O hesapla kooperatif marketinden evinin tüm giderini alıyor çiftçi. Aynı zamanda tohumunu, yemini de. Tire’deki bu model, BM tarafından ‘dünyanın en iyi kırsal kalkınma modeli’ seçilmiş. Başkan Mahmut Eskiyörük, tarımsal potansiyelin doğru değerlendirildiğinde yoksulluğun kader olmaktan çıkacağı görüşünde. Talebi, kurdukları Çiftçim Market’in tanzimler gibi şehirlere taşınması. Çiftçim Market’te sadece kooperatiflerin ürünleri satılıyor. Eskiyörük, “Tarımda kooperatifleri hâkim kılarsak gıda krizlerini önler, sürdürülebilir üretimi gerçekleştiririz. Çünkü biz alıp satmıyor, üretip satıyoruz” diyor.

Diğer örnek Kiraz’daki İğdeli Kooperatİfİ. Tulum peyniriyle ‘Oscar’ kazanan kooperatifi 15 köy muhtarı 1993 yılında kurmuş. Şimdi 37 köyde 2 bin 400 köylü kooperatif ortağı. Aynı Tire’deki gibi onlar da sütleriyle kalkınıyor. Hepsinin kaza ve trafik sigortası var. Kooperatif Başkanı Süleyman Top, Kooperatİf olmasa bu insanlar perişan olur. Ne o paraya yem alabilir ne de süt satabilirler” diyor. Başkan, kooperatiflerin kaliteli gıdayı ucuza sunması hakkında da diyor ki; “Kimyasal ve katkı maddesi koymadan, bu ülkenin bebeleri en kaliteli ürünü yesin diye üretiyoruz.” (Gürkan Akgüneş, Milliyet, 10.03.2019)

kooperatİfleşme uygulanmalı, beledİyeler desteklemelİ

 

 


YorumcuYorum
Reşat Nuri Erol
19.03.2019
06:01

MİLLÎ GAZETE

Seçmen kooperatifleşmeli, belediye desteklemeli

Bugün “Seçmen kooperatifleşmeli, belediye desteklemeli” diyorum. Ne demiştim?

-“Adil Düzen bağlamında belediyeler ne yapmalı?” (12.03.2019)

-“Faiz ve zalim düzen yüzünden işsizsin kardeşim!” (13.03.2019)

-“‘Faizli zalim düzen yüzünden’ itirafına az kaldı!” (14.03.2019)

-“Seçim; inandırıcılığını kaybetmekte olan iktidar” (16.03.2019)

TEŞHİS VE TEDAVİ bağlamında biz böyle derken, başkalarının da dedikleri var…

Bugün (18.03.2019) bir yazar teşhisleri şöyle sıralamış:

“*Yüksek faiz patlaması *Rekor enflasyon *İşsizliğin zirve yapması *Fakirlik ve fukaralığın had safhaya yükselmesi *Çiftçinin yüksek maliyetler nedeniyle ekim yapmaması nedeniyle Türk tarımın iflas etmesi sonucunda gıda ürünleri ithaline mecbur kalınması *Et ithali ile hayvancılığın bitirilmesi *İnşaat sektörünün durması *Ekonominin durgunluk içine girmesi *Banka kredi faizlerinin yüzde 25’leri aşması *Otomotiv sektörü başta Türk sanayinin üretim/tüketim dengesi sıkıntısı yaşaması *İflas ve konkordato ilanlarının zirve yapması...” (Orhan Uğuroğlu, Yeniçağ, 18.03.2019).

On gün önce (10.03.2019) bir yazar memleketim İzmir’den tedavi örnekleri vermiş.

“Üreticiden tüketiciye İzmir kooperatif modelleri / Şehir insanının tarımsal üretimle bağı koptu. Artık, tarım ürünleriyle süpermarketlerde görüşüp tanışıyoruz. Yaşanan bu kopuş gıda sağlığı endişesi ile pahalılığı beraberinde getirdi. Mevcut tabloda gıda tarladan rafa ulaşana kadar birçok kez el değiştiriyor. Her elini süren de kâr payı koyunca en temel gıda ürünleri dahi cep yakıyor. / Tanzimler malumunuz. Bu süreci tersine çevirmek için atılan bir adım. Tarladan aracısız satış yöntemi. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin açıklamalarına göre, dizginlenemeyen gıda fiyatlarına çare, kooperatifçilik ile aranacak. Yani tüketici ile çiftçi yeniden tanışacak. Bu yıllardır özlenen tablo. Son yıllarda şehirlerde yaygınlaşmaya başladı bile. Özellikle gıda toplulukları ve kooperatiflerin başı çektiği bu sürece belediyeler de destek verecek. Aslında bu sürecin iki başarılı örneği de var. İkisi de İzmir’den. İkisi de ürünleriyle ‘Tarım Oscarı’ almış.

KOOPERATİF 5 köylü tarafından kurulmuş / Organik yoğurtla ödül alan Tire Süt Kooperatifi, yarım yüzyıllık bir birlik. Köylünün ürettiği sütün değer kazanması için 5 köylü tarafından kurulmuş. Bugün 2 bin 100 ortağı var. Yani 2 bin 100 çiftçi, sütünü işleyip değere çevirerek tüketiciye doğrudan ulaştırıyor. Köylüler, sabah sağdıkları sütü kooperatifin süt toplama merkezlerine teslim edip, süt hesaplarına işletiyor. Kooperatif de bu sütü yoğurda, ayrana, peynire dönüştürüp satıyor. Elde edilen gelirin bir bölümü ortak giderlere ayrılıyor, kalanı da ay sonunda süt hesabına göre çiftçiye ödeniyor. Süt hesabı kooperatife bağlı 60 köyde aslında paranın yerini almış. O hesapla kooperatif marketinden evinin tüm giderini alıyor çiftçi. Aynı zamanda tohumunu, yemini de. Tire’deki bu model, BM tarafından ‘dünyanın en iyi kırsal kalkınma modeli’ seçilmiş. Başkan Mahmut Eskiyörük, tarımsal potansiyelin doğru değerlendirildiğinde yoksulluğun kader olmaktan çıkacağı görüşünde. Talebi, kurdukları Çiftçim Market’in tanzimler gibi şehirlere taşınması. Çiftçim Market’te sadece kooperatiflerin ürünleri satılıyor. Eskiyörük, ‘Tarımda kooperatifleri hâkim kılarsak gıda krizlerini önler, sürdürülebilir üretimi gerçekleştiririz. Çünkü biz alıp satmıyor, üretip satıyoruz’ diyor.

Diğer örnek Kiraz’daki İğdeli Kooperatifi. Tulum peyniriyle ‘Oscar’ kazanan kooperatifi 15 köy muhtarı 1993 yılında kurmuş. Şimdi 37 köyde 2 bin 400 köylü kooperatif ortağı. Aynı Tire’deki gibi onlar da sütleriyle kalkınıyor. Hepsinin kaza ve trafik sigortası var. Kooperatif Başkanı Süleyman Top, ‘Kooperatif olmasa bu insanlar perişan olur. Ne o paraya yem alabilir ne de süt satabilirler’ diyor. Başkan, kooperatiflerin kaliteli gıdayı ucuza sunması hakkında da diyor ki; “Kimyasal ve katkı maddesi koymadan, bu ülkenin bebeleri en kaliteli ürünü yesin diye üretiyoruz.” (Gürkan Akgüneş, Milliyet, 10.03.2019)

kooperatifleşme uygulanmalı, belediyeler desteklemeli…

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

YazarReşat Nuri Erol- Mesaj Gönder

19 Mart 2019
Reşat Nuri Erol
19.03.2019
06:31


İslam Medeniyeti Vakfı

40 abone

https://www.youtube.com/channel/UCFo3tKrGvXdcWpcpSXwpLfg


İslam Medeniyeti Vakfı - YouTube



Reşat Nuri Erol
19.03.2019
11:52


http://iktibasdergisi.com/2019/03/19/resat-nuri-erol-sedat-yilmazin-yazilarina-faiz-sebebiyle-mi-son-verildi/


Reşat Nuri Erol: Sedat Yılmaz’ın yazılarına FAİZ sebebiyle mi son verildi?!

Reşat Nuri Erol: Sedat Yılmaz’ın yazılarına FAİZ sebebiyle mi son verildi?!

“Yeni Akit Süleyman Karagülle’nin yazılarına da ancak 2 yıl kadar sabredilebilmişti…” diyen Reşat Nuri Erol, “Merakımdan soru-yorum; Sedat Yılmaz’ın yazılarına FAİZ sebebiyle mi son verildi?!” diye sordu.

Milli Gazete yazarlarından Reşat Nuri Erol, dün yayınlanan yazısında, Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul il başkanlığının birinci yılında Süleyman Akdemir ile birlikte, kendisine yaptıkları ziyareti ve “FAİZ ve repodan vazgeçmesi nasihati ve faize alternatif SELEM önerisi”nde bulunduklarını anlattı. Çalışmalarına, İslam Medeniyeti Vakfı internet yayınlarından da ulaşmanın mümkün olduğunu hatırlatan Erol, daha sonra bu yazıyı yazma gerekçesini şöyle aktardı:

Bu yazı, ‘yandaş’ bir gazetede çıkan ‘son yazı’ vesilesiyle yazıldı.

Evet, yazıldı ve bu yazıya vesile oldu; o yazının son kısmını okuyalım…

“Kısa vadeli dış borç stokunun Ocak sonu itibarıyla, 2018 yılsonuna göre yüzde 1,5 artışla 118 milyar dolara yükseldiğini belirttikten sonra eski siyasetçilerin ‘Borç yiğidin kamçısıdır’ sözünün geçerli bir meta olmadığını Merkezi Yönetim Bütçesi de doğruluyor… 2018 Şubat ayında 1,9 milyar lira açık veren bütçede, 2019 Şubat itibariyle 16,8 milyar lira açık oluşmuş.

Sebep faiz harcamaları…

Şimdilik istikrarlı giden faiz dışı denge bu ay 2,1 milyar lira eksiye düşmüş. Geçen yıl aynı dönemde 6,7 milyar lira faiz ödemelerine giderken bu yılın Şubat ayında faiz ödemeleri 14,7 milyar liraya çıkmış. Tabi ne kadar çok borçlanırsanız, o kadar fazla faiz ödersiniz…

Neticede bütçede 12 aylık dilimde Gayri Safi Milli Hasıla’nın yüzde 2,3’üne denk gelen 84,2 milyar liralık bir bütçe açığı oluşmuş. Bütçedeki endişemi de söyleyeyim… Vergi veya vergi dışı kalemler giderek zayıflıyor…

Dikkat etmek lâzım! / Evet, Yeni Akit’te son yazımı kaleme aldım. Yakın bir zamanda yeni bir mecrada yine aynı minvalde yazmaya gayret göstereceğim. 40 yıllık gazetecilik hayatımda doğru ve hak bildiğimi ifade etmekten hiç çekinmedim. İnşallah böyle devam eder!”

Yazar Sedat Yılmaz’ın “Yeni Akit’teki son yazım!” başlıklı yazısının son paragrafı şöyle başlıyor: “Yeni Akit’te geçen 5 yıllık serüvenimi bu yazıyla noktalarken…”

Yeni Akit Süleyman Karagülle’nin yazılarına da ancak 2 yıl kadar sabredilebilmişti…

Merakımdan soru-yorum; Sedat Yılmaz’ın yazılarına FAİZ sebebiyle mi son verildi?!





Çok Okunan Makaleler
Reşat Nuri Erol
M.Tekelioğlu; 15 Temmuz’a doğru: travmadan kurtulmak…
7.07.2017 131331 Okunma
Reşat Nuri Erol
Süleyman Karagülle - Altın Ekonomisine Geçiş
2.11.2013 33326 Okunma
2 Yorum 30.01.2016 22:15
Reşat Nuri Erol
T. C. 1921 ANAYASASI’nın Temel Maddeleri
22.02.2016 18557 Okunma
1 Yorum 22.02.2016 07:19
Reşat Nuri Erol
Şeyma Yavuz ve MAKALESİ… İbn Haldun ve “MUKADDİME”Sİ…
1.07.2015 16510 Okunma
2 Yorum 03.07.2015 00:23
Reşat Nuri Erol
FAİZ imparatorluğu ve ROTHSCHİLD ailesi
29.03.2016 16423 Okunma
1 Yorum 29.03.2016 01:12
Reşat Nuri Erol
Ekrem Dumanlı, Mümtaz’er Türköne, Ali Bulaç ve İSLÂM/cı
2.07.2015 15548 Okunma
7 Yorum 23.07.2015 19:54
Reşat Nuri Erol
Yüz Yıl Önce - Yüz Yıl Sonra; ne değişti?
26.07.2015 14797 Okunma
4 Yorum 03.08.2015 12:51
Reşat Nuri Erol
AKP’yi kim kuşa çevirdi, Erdoğan mı Davutoğlu mu?
26.06.2015 14786 Okunma
6 Yorum 08.07.2015 13:24
Reşat Nuri Erol
Harun Özdemir’den “İSLÂM-CILIK” yazıları
29.07.2015 14651 Okunma
4 Yorum 30.07.2015 11:51
Reşat Nuri Erol
Kahramanlarım: Erbakan, Aliya, Muhammed Ali
7.06.2016 14545 Okunma
2 Yorum 07.06.2016 02:58
Reşat Nuri Erol
Çok önemli hatalar, çok önemli uyarılar ve…
7.10.2018 14464 Okunma
11 Yorum 09.10.2018 00:22
Reşat Nuri Erol
“Asâ Rabbukum En Yerhamekum…”
16.01.2017 14308 Okunma
9 Yorum 17.01.2017 12:20
Reşat Nuri Erol
Tarımda faiz, icra ve iflas
26.04.2010 14211 Okunma
Reşat Nuri Erol
Suriyeliler “sığınmacı/mülteci” mi, “muhacir” mi?
5.09.2015 14179 Okunma
3 Yorum 05.09.2015 17:56
Reşat Nuri Erol
İslam Tarihinde Anayasa; Medine Anayasası ve ...
14.10.2011 14058 Okunma
Reşat Nuri Erol
Hayrettin Karaman; Âdil Düzen Nasıl Olmalıdır?
4.08.2015 13809 Okunma
3 Yorum 04.08.2015 21:11
Reşat Nuri Erol
Sömürü sermayesi ve kuyrukları tövbe ederse…
16.08.2015 13781 Okunma
4 Yorum 19.08.2015 00:56
Reşat Nuri Erol
Erbakan’ın Türkiye ve dünyadaki inkılâpları
23.02.2015 13664 Okunma
2 Yorum 25.02.2015 11:21
Reşat Nuri Erol
İkrazatçılık!
9.04.2010 13537 Okunma
Reşat Nuri Erol
Harun Ö. “İslâmcılk” yazıları-10; SAİD-İ NURSÎ
13.08.2015 13475 Okunma
3 Yorum 15.08.2015 17:32
Reşat Nuri Erol
H. Özdemir’İn İSLÂM-CILIK yazıları-2; ERBAKAN FAKTÖRÜ
29.07.2015 13461 Okunma
5 Yorum 30.07.2015 11:44
Reşat Nuri Erol
Suruç bombası, sermaye-siyaset çatışması ve IŞİD
24.07.2015 13446 Okunma
2 Yorum 24.07.2015 07:35
Reşat Nuri Erol
Erbakan’a göre Adil Ekonomik Düzen’de VERGİ
14.03.2016 12935 Okunma
3 Yorum 14.03.2016 14:05
Reşat Nuri Erol
Adil Düzen dışında çözüm reçetesi olan var mı?
8.09.2015 12864 Okunma
2 Yorum 08.09.2015 07:11
Reşat Nuri Erol
R. Tayyip Erdoğan, Bülent Arınç, Abdullah Gül
25.06.2015 12676 Okunma
5 Yorum 28.06.2015 13:16
Reşat Nuri Erol
Ve zekkir fe inne’z-zikrâ tenfeu’l-mü’minîne
10.08.2015 12660 Okunma
2 Yorum 10.08.2015 22:44
Reşat Nuri Erol
Çözüm “Âdil Kur’an Düzeni”dir
22.02.2015 12527 Okunma
5 Yorum 23.02.2015 21:48
Reşat Nuri Erol
Harun Özdemir’den “İSLÂM-CILIK” yazıları-9
10.08.2015 12407 Okunma
3 Yorum 11.08.2015 13:47
Reşat Nuri Erol
Sn. Cumhurbaşkanımıza ve ilgililere açık mektup!
1.08.2015 12279 Okunma
3 Yorum 02.08.2015 08:07
Reşat Nuri Erol
Ya-pa-ma-dı-lar… YA-PA-MA-YA-CAK-LAR…
1.06.2015 12262 Okunma
5 Yorum 02.06.2015 10:49
Reşat Nuri Erol
Anlatıp ve nasihat ediyoruz; dinleyip yapsalar…
3.08.2015 12237 Okunma
4 Yorum 03.08.2015 14:50
Reşat Nuri Erol
Erbakan’ın “ADİL DÜZEN” Söyleminin Teorisi-1
3.03.2016 12232 Okunma
3 Yorum 06.03.2016 14:53
Reşat Nuri Erol
‘E LEYSE MİNKÜM RACULÜN REŞÎD’ (âyet)
14.09.2015 12213 Okunma
2 Yorum 14.09.2015 20:56
Reşat Nuri Erol
İkrazat yasal tefecilik!
9.04.2010 12176 Okunma
Reşat Nuri Erol
‘Sistem kurmak’ ve ‘hazin (vahim) durum’
9.01.2017 12130 Okunma
8 Yorum 23.01.2017 00:31
Reşat Nuri Erol
“Doğrudan doğruya Kur’an’dan alıp ilhâmı”…
27.12.2018 12108 Okunma
9 Yorum 28.12.2018 08:15
Reşat Nuri Erol
Şehit MEHMET HİKMETUMUT’u anlatamamak!
10.07.2015 11899 Okunma
2 Yorum 10.07.2015 06:06
Reşat Nuri Erol
“İSLÂM DÜZENİ” tüm insanlar içindir
5.05.2013 11696 Okunma
Reşat Nuri Erol
7 Haziran’da oyumuzu bu şuur ile kullanalım
30.05.2015 11642 Okunma
3 Yorum 30.05.2015 16:30
Reşat Nuri Erol
24. Uluslararası Müslüman Topluluklar Birliği Kongresi
1.12.2015 11619 Okunma
1 Yorum 01.12.2015 06:41
Reşat Nuri Erol
Çağımızın Nuh’un Gemisi “ADİL KUR’AN DÜZENİ”dir
29.05.2015 11504 Okunma
4 Yorum 29.05.2015 18:44
Reşat Nuri Erol
Sermayeye ve siyasilere önerimiz var
8.08.2015 11386 Okunma
3 Yorum 10.08.2015 20:14
Reşat Nuri Erol
Seçime kadar “AYG” uyarılarına devam…
20.09.2015 11299 Okunma
4 Yorum 20.09.2015 06:16
Reşat Nuri Erol
İdam, kısas, diyet, anayasa, şeriat, hukuk…
23.11.2012 11256 Okunma
Reşat Nuri Erol
Cennet karşılığı mal ve can ile cihad etmek
14.04.2013 11254 Okunma
Reşat Nuri Erol
‘Türkiye’de Değişim Yapmak Neden Bu Kadar Zor?’
3.02.2016 11212 Okunma
1 Yorum 03.02.2016 22:48
Reşat Nuri Erol
Sosyal tufan ve sömürünün çözümü Adil Düzen’dir
10.11.2015 11207 Okunma
2 Yorum 16.11.2015 07:22
Reşat Nuri Erol
Yine “biz” kazanacağız…
15.08.2015 11139 Okunma
2 Yorum 15.08.2015 15:00
Reşat Nuri Erol
Kur’an Ayında “KUR’AN DÜZENİ” hatırlatmaları-2
5.07.2015 11126 Okunma
2 Yorum 05.07.2015 11:49
Reşat Nuri Erol
7 Haziran Seçimi sonucundan alınacak dersler
9.06.2015 11124 Okunma
3 Yorum 15.06.2015 03:15
Reşat Nuri Erol
İman, ilim, amel, fıkıh, fikir, zikir ve ekonomi
30.04.2014 11113 Okunma
Reşat Nuri Erol
Başkanlık sistemi değil, “Adil Düzen” gelmelidir
20.06.2015 11071 Okunma
3 Yorum 20.06.2015 20:30
Reşat Nuri Erol
‘Sosyal Tufan’a karşı ‘Adil Düzen Gemisi’ inşa ed
27.12.2014 11051 Okunma
4 Yorum 25.05.2015 09:49
Reşat Nuri Erol
VakıfBank “FAİZSİZ BANKA” olmalıdır
25.03.2015 11046 Okunma
2 Yorum 05.04.2015 18:14
Reşat Nuri Erol
Mustafa Deniz; Bu düzen adil değil
4.08.2015 11044 Okunma
4 Yorum 04.08.2015 21:06
Reşat Nuri Erol
ADİL DÜZEN ‘gönüllü’ mü , ‘zorla’ mı gelsin?
16.01.2016 11044 Okunma
2 Yorum 16.01.2016 22:08
Reşat Nuri Erol
Aliya İzzetbegoviç: ‘Kur’an edebiyat değil, hayattır’-4
10.12.2015 11038 Okunma
2 Yorum 10.12.2015 22:22
Reşat Nuri Erol
AK Parti ya “gömlek giyecek” ya da silinecek
28.06.2015 11021 Okunma
3 Yorum 02.07.2015 12:56
Reşat Nuri Erol
Esbaba tevessül eder, sonra tevekkül ederiz...
7.09.2014 10938 Okunma
Reşat Nuri Erol
Soru-yoruma cevap ve bir aileden gelen yorum
12.08.2015 10932 Okunma
4 Yorum 14.08.2015 07:17
Reşat Nuri Erol
Değişim devam ediyor VE LÂ GÂLİBE İLLALLAH
2.04.2016 10905 Okunma
1 Yorum 02.04.2016 12:53
Reşat Nuri Erol
15 Temmuz: Teşhis ve Tedavi; KUR’AN VE İLİM ile
28.08.2016 10852 Okunma
2 Yorum 29.08.2016 20:48
Reşat Nuri Erol
Faiz meselesi, bankalar ve çözüm önerileri-3
16.02.2015 10799 Okunma
2 Yorum 16.02.2015 08:34
Reşat Nuri Erol
İslâm hukuku, Batı hukuku ve olumsuz etkisi
9.02.2016 10713 Okunma
1 Yorum 09.02.2016 08:10
Reşat Nuri Erol
HIZIRLA KIRK SAAT
30.12.2015 10616 Okunma
1 Yorum 31.12.2015 13:01
Reşat Nuri Erol
MEHMET HİKMETUMUT ve KUR’AN VE İLİM 819. Hafta Seminer
4.07.2015 10574 Okunma
4 Yorum 05.07.2015 14:31
Reşat Nuri Erol
IMF’nin alternatifi nedir?
13.03.2010 10561 Okunma
Reşat Nuri Erol
ÜSKÜDAR SOHBETLERİ-2 İSLAM MEDENİYETİ VAKFI
7.04.2016 10560 Okunma
1 Yorum 07.04.2016 23:36
Reşat Nuri Erol
“SOSYAL TUFAN” dediğimiz, İŞTE BUDUR!
23.05.2016 10481 Okunma
1 Yorum 23.05.2016 08:09
Reşat Nuri Erol
Prof.S.Tekir: GÜÇLÜ PARA veya PARANIN GÜCÜ
1.09.2016 10473 Okunma
1 Yorum 01.09.2016 09:51
Reşat Nuri Erol
Erbakan’ı anlamak, yapılması gerekenleri yapmaktı
6.03.2015 10469 Okunma
1 Yorum 06.03.2015 07:26
Reşat Nuri Erol
ÇARE VE ÇÖZÜM KUR’AN’DA
31.05.2015 10422 Okunma
2 Yorum 15.07.2015 07:10
Reşat Nuri Erol
Erbakan’a göre “Selem Senedi Karşılığı Kredi”
13.03.2016 10390 Okunma
1 Yorum 13.03.2016 08:53
Reşat Nuri Erol
Çözüm Süreci ve HDP’nin önemli hatası
10.08.2015 10334 Okunma
2 Yorum 11.08.2015 15:48
Reşat Nuri Erol
“Emrolunduğun gibi dosdoğru ol!”
4.09.2015 10321 Okunma
1 Yorum 04.09.2015 06:00
Reşat Nuri Erol
Seçime giderken oynanan oyunlara dikkat!
12.09.2015 10196 Okunma
3 Yorum 13.09.2015 06:45
Reşat Nuri Erol
Toprak, tarım ve ‘tarım stratejisi’
26.04.2010 10127 Okunma
Reşat Nuri Erol
Harun Özdemir'den Doğu Perinçek yazısı!
25.10.2015 10092 Okunma
1 Yorum 25.10.2015 20:22
Reşat Nuri Erol
Kooperatif sistemi ile ‘ortaklık sistemi’ gelmekte
17.11.2018 10076 Okunma
5 Yorum 30.11.2018 11:55
Reşat Nuri Erol
H. Özdemir’in İSLÂMCILIK yazıları: Atatürk İslâmcılığı
18.10.2015 10007 Okunma
1 Yorum 18.10.2015 10:45
Reşat Nuri Erol
KUR’AN VE İLİM 828. hafta seminer notlarından…
30.08.2015 9927 Okunma
3 Yorum 30.08.2015 11:50
Reşat Nuri Erol
7 Haziran Seçimi, sorunlar ve mucize Kur’an-1
13.06.2015 9913 Okunma
2 Yorum 14.06.2015 07:41
Reşat Nuri Erol
KUR’AN ayetleri, Kadıhan, Hülagû ve HALEP!
19.12.2016 9887 Okunma
2 Yorum 19.12.2016 10:27
Reşat Nuri Erol
Sermaye dünyayı ne hâle getirdi; ne yapmalıyız?
30.11.2012 9880 Okunma
Reşat Nuri Erol
Prof.Dr.Sabri TEKİR: TÜRKİYE VARLIK FONU
10.02.2017 9861 Okunma
3 Yorum 12.02.2017 20:52
Reşat Nuri Erol
KUR’AN VE İLİM bütün sorunları çözer
19.05.2015 9818 Okunma
1 Yorum 19.05.2015 11:17
Reşat Nuri Erol
Hukuk Düzeni
21.04.2013 9803 Okunma
Reşat Nuri Erol
“Millî Görüş ve Adil Düzen” olmadan bu kadar!
2.10.2015 9692 Okunma
1 Yorum 02.10.2015 07:02
Reşat Nuri Erol
Akevler Kooperatifi ve Ortaklık Sistemi Bankaları
22.10.2018 9690 Okunma
4 Yorum 30.11.2018 08:26
Reşat Nuri Erol
MİLLÎ GAZETE için her gün bir şey yapmak
14.01.2016 9650 Okunma
4 Yorum 24.01.2016 23:20
Reşat Nuri Erol
Yargı sorununun çözümü hakemlik sistemidir
19.02.2014 9593 Okunma
Reşat Nuri Erol
Erbakan’ı Adil Düzen’den vazgeçirme raporu (tekrar)
2.12.2018 9538 Okunma
3 Yorum 02.12.2018 12:05
Reşat Nuri Erol
Şehit MEHMET HİKMETUMUT’u anlatamamak!-2
11.07.2015 9510 Okunma
1 Yorum 11.07.2015 03:53
Reşat Nuri Erol
S. Karagülle; BİR İLİM ADAMININ ERBAKAN TAHLİLİ...
4.08.2015 9470 Okunma
2 Yorum 04.08.2015 21:35
Reşat Nuri Erol
Seçim sonucu ne olursa olsun, Asıl Yapılması Gereken
1.11.2015 9333 Okunma
1 Yorum 01.11.2015 06:05
Reşat Nuri Erol
Gece, saat üç; bir, iki, üç (yazı)! Ve (dördüncü yazı)
15.12.2016 9323 Okunma
1 Yorum 15.12.2016 02:49
Reşat Nuri Erol
H.Özdemir yazıları; Ak Parti İslamcı mı?
1.08.2015 9321 Okunma
3 Yorum 01.08.2015 16:33
Reşat Nuri Erol
KUR’AN VE İLİM 738. Hafta Semineri’nden
17.11.2013 9315 Okunma
Reşat Nuri Erol
Evet… Asrın idrâkine söyletmeliyiz İSLÂM’ı…
17.03.2018 9306 Okunma
1 Yorum 17.03.2018 07:18
Reşat Nuri Erol
KUR’AN VE İLİM 888. Hafta Seminerinden…
15.11.2016 9237 Okunma
3 Yorum 16.11.2016 12:41


© 2025 - Akevler