Süleyman Karagülle
Faiz ve Erdoğan’ın Hataları
8.07.2018
3222 Okunma, 3 Yorum

Erdoğan samimidir. Faizli düzenin çıkmazda olduğunu bilmektedir. Onu değiştirmekle meşgul olmakla beraber burada yöntem hatası yapmaktadır.

a) Erdoğan, faizsiz kredileşme selem sistemine geçmeyi onu bilmeyenlerle denemektedir. Oysa yeni arabayı almak yetmez, onu kullanmayı bilen şoförü de bulmanız veya yetiştirmeniz gerekir. Erdoğan at arabasını kullanan şoföre Mercedes veriyor ve bunu kullan diyor. Kullanmayı bilmiyor ki nasıl kullansın. Birinci hatası budur. Benzer hatayı Erbakan da yapmıştır.

b) Bir kimsenin yeni bir iş yapabilmesi için önce ona inanması gerekir. Bir kimse çok iyi şekilde şoför olabilir ama şoförlük yapmak istemezse Siz ona silah dayatarak zorla belki şoförlük yaptırabilirsiniz ama silahı bıraktığınız anda o da derhal vazgeçer. Erdoğan bilmeyenlere işi teslim etmiş, karşı çıkanlara da yaptırmayı istememiştir. Oysa inanmamış bir kimseye de yaptırabilirsiniz ama o ilk fırsatta derhal terk eder. Oysa inanmış kişi bilmese bile onu öğrenir ve hatalarını fark eder ve yapar. Erbakan bizimle çalıştı ve Adil Düzen’i oluşturdu ama bilmedikleri için veya çıkarları dolayısıyla Adil Düzen’e karşı olanlara Adil Düzen’i uygulatmaya çalıştı. Oysa kişinin bilmesinden çok kişinin inanması da gerekir. Ancak inananlarla çalışılırsa bilmede mesafe kat edilebilir. Erdoğan’ın çalıştırdığı kimseler hep faizi savunanlar değil midir? Nasıl olacak da siz bunlarla faizsiz düzene geçeceksiniz?

c) Erdoğan’ın yaptığı üçüncü hata, faizi kaldırmakla faizsiz düzene geçileceğini zannetmesidir. Sosyalistler öyle diyorlardı; kötülükler dinden, aileden, devletten ve mülkten doğmaktadır, bunlar kalkarsa dünya düzelir. Oysa bunlar ihtiyaçların sonucu olarak vardırlar. Siz o ihtiyaçları gideren başka müesseseler kurmadıkça onları kaldıramazsınız. O halde önce faizsiz bankaları kuracaksınız, ondan sonra faizsiz sisteme gideceksiniz. Faizli bankalara faizsiz işlem yapınız, faizi düşürünüz denilmesi onlara ölünüz demekle eşdeğerdir. Bugünkü kötü durum budur. Cumhurbaşkanımız faiz karşısında yenilmiştir. Bu yalnız Erdoğan’a değil, tüm faizsiz düzeni savunanlara darbe olmuştur. Enflasyonu düşürmek için büyük bir şekilde faizi yükselttikleri halde enflasyon, döviz ve altın düşmemiştir.

d) Erdoğan’ın dördüncü hatası, emirlerle birden faizsiz düzene geçileceğini sanmasıdır. Oysa faizsiz düzene geçmek için bilgi ve iman gerektiği gibi zamana da ihtiyaç bulunmaktadır. Değişme ancak zaman içinde olur. İlim size bu zamanı öğretir ve tedrici olarak faizsiz sisteme geçilebilir. Erbakan da Erdoğan da, Akevler olmadan birden faizsiz düzene geçişin gerçekleşebileceğini zannettiler. Bunun olamayacağını bildiği için bilgi olarak Erbakan Akevler’den yararlandı ama uygulamaya karıştırmadı. Erdoğan da öyle yapıyor.

Şimdi siz ey faizciler, biriniz çıkıp da diyebilir misiniz ki söylediklerimiz yanlıştır. Faizsiz sisteme Erdoğan’ın hataları ile geçilir diyemeyeceksiniz. O halde Kur’an Bakara 24’teki haberi size vereyim; yapmazsanız yapamayacaksınız yakıtı ateş ve insan olan ateşten sakının.

Erdoğan hata yaptı. Hatasından her zaman dönebilir. Allah da onu mağfiret eder, çünkü bunu vaat ediyor. Allah sözünden dönmez. Faize tapan müşrikler ile faizin kaldırılamayacağını savunan kâfirler cehennemdedirler. Ama Erdoğan cehennemde değildir. Çünkü hata etmiştir, her zaman tevbe edebilir, Allah da mağfireti vaat etmiştir.

Dolar almış başını yürüyordu, ekonomide hiçbir sıkıntı yoktu. Her şey normal seyrediyordu. Faizi artırmakla ekonomik sıkıntılar giderilemediği gibi sadece sıkıntıya değil yıkıma doğru gidilecektir.

Duamız, Erdoğan’ın çevresini yarıp Sermaye’nin esaretinden kurtulması, ona oy veren halkıyla ve onu destekleyen ordusu ile beraber olmasıdır.

Vecdi Gönül Millî Savunma Bakanı olmalıdır, samimi olduğu kadar tecrübeli bir bürokrat ve siyasetçidir, halkın ve ordunun güvendiği kimsedir. Diğer asıl kurucular da partideki görevlerine dönmelidirler.

Demek istediğim, tevbe etmek demek, tekrar eski Ak Parti kurucularına dönmektir. Tevbe etmek demek, Milli Görüş’e ve Adil Düzen’e dönmektir. Tevbe etmek demek, Adil Düzen’in kaynağı olan Akevler ile istişareler yapmaktır.

 

 


YorumcuYorum
Ahmet Yücel
08.07.2018
16:02

Allah razı olsun Karagülle hocam,

Gerçekten faizleri düşürmeye çalışmakla faizli sistemden kurtulamayız. Düşük faiz olsa bile, bu faizsiz sistem anlamına gelmeyecektir.

Faizsiz bir bankacılığı kurup, geliştirip, hizmete sunarak faizsiz bankacılığı başlatabilirsiniz. Piyasada faizsiz ve faizli bankacılık aynı anda çalışmaya devam edecek, faizli bankalar faizi düşürmek zorunda kalacaklar.

Faizsiz bankacılığı oluşturmak zor bir olay değildir. Vatandaş faizli kredilerle iştigal ediyor olabilir fakat bunun sebebi faizsiz bir bankacılığın hizmete sunulmuş olmamasıdır. Faizsiz bankacılığı isteyen bu millet, faizsiz bankacılık kurulduğunda tasarruflarını burada değerlendirecektir.

Ziraat Bankası veya Halk Bankası bünyesinde oluşturulacak faizsiz bankacılık uygulaması ile FAİZSİZ BANKACILIK hemen oluşturulabilir. ZİRAAT FAİZSİZ BANKACILIK, HALK FAİZSİZ BANKACILIK hesabı açılabilir. Faizsiz bankacılık uygulamaları için Hükumet-Akevler-Diyanet işbirliğinde, para yatırma, çekme, faizsiz kredi verme şartları, kimlere hangi şartlarda ne kadar kredi verilebileceği, yatırılan paraların döviz ya da altına çevrilerek bankada birikeceği, kaç taksite kadar kredi verilebileceği, bankada hesabı olmayanların ipotek karşılığında kredi alabilecekleri, hesabı olanların hesaplarındaki miktar kadar taksitli kredi alabilecekleri vb bütün konular netleştirilip halka duyurulmalı. Faizsiz bankacılık hesabı açtıranlar gerek internet bankacılığı gerek mobil şube üzerinden gerekse ZB veya HB na giderek işlemlerini yapabilmeli. bugün bankalarda döviz ve altın hesabı açtıran vatandaşlarımızın çoğu tasarruf birikimlerini bu hesaba aktaracaktır. Uygulama, işleniş, şartlar millete açıklanmalı, millet faizsiz bankacılık uygulaması olduğuna kanaat getirmelidir. Bilgi-tecrübe-işbirliği yapıldıktan ve uygulamanın faizsiz olacağı duyurulduktan sonra, ZB veya HB nın internet ve mobil şubesindeki gerekli ilaveler bir günde de bitirilebilir.

FAİZSİZ BANKACILIK ÖZLEMİMİZİ BURADAN, CUMHURBAŞKANIMIZ SAYIN ERDOĞAN'A DUYURMAK İSTİYORUM.

BU TALEBİMİZİ SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZA DUYURMAK İÇİN KİM VESİLE OLURSA, ALLAH RAZI OLSUN.


Ahmet Yücel
08.07.2018
16:36

Ayrıca döviz ve altın fiyatları ile ilgili olarak, alış fiyatı-satış fiyatı şeklinde değil, sadece tek bir fiyatı olmalı. Bunu merkez bankası sağlayabilir. Bu yönde bir karar alındıktan sonra, tüm döviz ve altın (çeyrek, gram vb) MB alış ve satış fiyatları toplanıp ikiye bölünmesi suretiyle tek fiyat uygulamasına geçilmeli. Gün içinde her birimin tek fiyatı olmalı, sonraki durumlarda fiyat artışı olsa da tek fiyat uygulaması sağlanmış olacaktır. Gram altın 188 tl - 190 tl ise fiyatı 189 tl olacak, sonraki günlerde de artış ya da azalış olsun tek fiyat üzerinden değerlendirilecektir.

Bir ilçede kaç tane banka, sarraf varsa her birinde fiyatlar farklı oluyor. Vatandaş ise döviz-altın almak için hepsini gezmek veya araştırmak zorunda kalıyor.

Döviz olsun, altın olsun alış-satış değil tek fiyat olsun. Tüm Türkiye'de Merkez Bankasının belirlediği fiyat üzerinden alınıp satılsın. Bankalarda ve ülkemizin her yerindeki sarraflarda fiyat aynı olsun. Vatandaşın bir sarraftan diğerine daha az ya da daha çok zarar etmesi önlensin.

Ahmet Yücel
09.07.2018
00:54

Faizsiz bankacılık ile ilgili konuya ilavede bulunmak istiyorum. Çünkü bu şekilde Ziraat Bankası tarafından yönetilecek gibi anlaşılabilir. ZB faizsiz birikim için halkın para yatırmasına, paranın bir hesapta toplanmasına ve internet ve mobil şube tarafından kontrol edilebilmesine, vatandaşın faizsiz bankacılık işlerinin kontrol edilmesine aracılık etmiş olacaktır. 

Bu paranın değerlendirilmesi, vatandaşa faizsiz kredi verilmesi vb tüm işleri, daha önceden oluşturulan bir yönetim kurulu ve başkanı yapacaktır. Bu yönetim kurulu konu ile ilgili uzman güvenilir ilim adamlarından ve Diyanet tarafından görevlendirilen bir veya birkaç kişinin katılımı ile oluşturulmalıdır. Görev, yetki, sorumluluklar belirlenmeli, faizsiz bankacılık işleri ile ilgili kurallar ve şartlar belirlenmeli.

"faizsizbankacilik.com.tr' başlıklı yazımızda değindiğim gibi, faizsiz bankacılık ile ilgili bir website yönetim kurulu başkanlığında kurulmalı ve yönetim kurulunca yönetilmeli. ZB aracılığı ile faizsiz bankacılık uygulamasının yönetimi buradan kontrol edilerek sağlanmalı. Faizsiz kredi vb tüm işler buradan yönetilmelidir. Başkanın ve kurul üyelerinin faizsiz bankacılık sistemine özel, halka açık mail adresleri ve telefonları olmalıdır. Her ayın 1'inde toplam faizsiz mevduat ve yapılan işler ile ilgili raporlar yayınlanmalıdır. Bu millet şeffaf uygulamaya değer vermektedir, faizsiz bankacılık uygulamalarının gerçekten faizsiz olduğuna kanaat getirirse en büyük desteği verecektir.

Faizsiz bankacılık için kolları sıvamak, bir adım atmak gerekir. Faizsiz bir düzen istiyorum, demekle faizsiz düzen gelmez. Herkes bu konuda üzerine düşeni elinden geldiğince yapmalıdır. Bu konu üzerinde çalışanlardan, özellikle Akevler çalışanlarından, özellikle de bu konuyu gündeme sık sık getiren Süleyman Karagülle ve Reşat Erol hocalarımızdan ALLAH RAZI OLSUN.





Çok Okunan Makaleler
Süleyman Karagülle
ABD Başkanlık Seçimi
19.11.2016 42314 Okunma
28 Yorum 19.12.2016 21:41
Süleyman Karagülle
KABİR AZABI
25.02.2014 29573 Okunma
8 Yorum 05.03.2014 21:24
Süleyman Karagülle
Görevimiz
22.02.2014 28026 Okunma
12 Yorum 05.02.2016 21:44
Süleyman Karagülle
Adil Düzen Partisi'nin kuruluş tartışması
6.08.2011 19870 Okunma
9 Yorum 06.02.2016 17:34
Süleyman Karagülle
Akevler
14.07.2013 18878 Okunma
6 Yorum 22.07.2017 20:36
Süleyman Karagülle
Devlete faiz haram mıdır?
9.11.2013 17973 Okunma
Süleyman Karagülle
İlmîlik Demek “Usul” Demektir
3.10.2015 16871 Okunma
Süleyman Karagülle
Neden Arapça; Neden Kuran Arapçası
9.02.2013 15652 Okunma
1 Yorum 10.02.2013 15:18
Süleyman Karagülle
Fıkha Göre Yeni Hükümet
14.06.2015 14300 Okunma
5 Yorum 28.06.2015 16:16
Süleyman Karagülle
Putin Müslüman Oldu
21.03.2015 14012 Okunma
5 Yorum 24.03.2015 11:50
Süleyman Karagülle
Tesviye mi Tasfiye mi?
1.09.2016 13832 Okunma
3 Yorum 22.09.2016 19:58
Süleyman Karagülle
Akit ve Ahit (Tekrar)
12.04.2012 13754 Okunma
1 Yorum 13.04.2012 17:57
Süleyman Karagülle
Ahmet Davutoğlu’nun Hatası
14.05.2016 13715 Okunma
3 Yorum 17.05.2016 07:37
Süleyman Karagülle
Kuran'ı Doğru Anlamak
30.05.2015 13590 Okunma
3 Yorum 27.11.2016 18:52
Süleyman Karagülle
15 Temmuz 2016 Neden Yapıldı?
17.07.2016 13586 Okunma
3 Yorum 19.07.2016 19:47
Süleyman Karagülle
R.T.Erdoğan ve F.Gülen
8.02.2014 13511 Okunma
2 Yorum 27.07.2017 01:05
Süleyman Karagülle
İnsanlık anayasası - Sam Adian'a cevap
24.02.2016 13480 Okunma
10 Yorum 26.02.2016 00:34
Süleyman Karagülle
Evlilik ve Kanun Önerisi
5.03.2016 13447 Okunma
1 Yorum 06.03.2016 01:18
Süleyman Karagülle
Akhan ve Tokul Ailelerine Açık Mektup!
5.09.2015 12991 Okunma
1 Yorum 05.09.2015 18:43
Süleyman Karagülle
Düşen Uçak ve Suriye Meselesi
29.11.2015 12346 Okunma
4 Yorum 08.12.2015 06:11
Süleyman Karagülle
Yeniden Seçim
25.07.2015 12330 Okunma
3 Yorum 29.07.2015 03:01
Süleyman Karagülle
İdam ve Öcalan
25.06.2016 12137 Okunma
6 Yorum 02.07.2016 12:02
Süleyman Karagülle
Kesilen Hayvanlar (Mete Firidin’in görüşü üzerine)
14.04.2015 12098 Okunma
1 Yorum 16.04.2015 20:19
Süleyman Karagülle
Başkanlık Sisteminin Delilleri
21.05.2016 12089 Okunma
4 Yorum 22.05.2016 18:44
Süleyman Karagülle
Adil Düzen, N.Erbakan - S.Karagülle-1
1.10.2011 11872 Okunma
Süleyman Karagülle
Türkiye Cumhuriyeti Devleti
20.09.2015 11774 Okunma
4 Yorum 23.09.2015 18:43
Süleyman Karagülle
Darbeyi Kim Yaptı?
8.10.2016 11762 Okunma
6 Yorum 11.10.2016 13:15
Süleyman Karagülle
Davet
25.04.2015 11513 Okunma
6 Yorum 27.04.2015 10:03
Süleyman Karagülle
Kur’an Ekonomisi
3.12.2016 11473 Okunma
3 Yorum 05.12.2016 13:19
Süleyman Karagülle
Sam'a cevap: Kuran'daki müşküller, müteşabihler
3.01.2016 11440 Okunma
1 Yorum 16.01.2016 14:15
Süleyman Karagülle
AK Parti’nin Kötülük ve İyilikleri
25.06.2016 11397 Okunma
Süleyman Karagülle
EKONOMİDE TAM İSTİHDAM
3.10.2016 11392 Okunma
Süleyman Karagülle
Sam Adian'a cevap
15.11.2015 11280 Okunma
2 Yorum 19.11.2015 21:27
Süleyman Karagülle
Üçüncü Binyıl Uygarlığı
31.10.2015 11261 Okunma
3 Yorum 11.11.2015 11:54
Süleyman Karagülle
İki Merkez; Sermaye ve Kur’an
3.10.2015 11258 Okunma
2 Yorum 05.10.2015 08:11
Süleyman Karagülle
Koalisyon ve Çözüm
4.07.2015 11254 Okunma
3 Yorum 24.07.2015 23:29
Süleyman Karagülle
AK Parti’ye Tuzak!
11.04.2015 11161 Okunma
3 Yorum 13.04.2015 12:32
Süleyman Karagülle
Riba/Faiz ve Katılım Bankaları
24.01.2015 11099 Okunma
Süleyman Karagülle
Mümin kimdir?
9.05.2015 11078 Okunma
Süleyman Karagülle
Kiralar Neden Yüksek?
31.01.2015 11041 Okunma
Süleyman Karagülle
Türkiye’yi bekleyen tehlike; uçurum!
6.06.2015 11011 Okunma
2 Yorum 09.06.2015 08:56
Süleyman Karagülle
İstihare; “EVET/HAYIR” manası nedir?
26.02.2017 10917 Okunma
9 Yorum 04.08.2017 21:52
Süleyman Karagülle
Söz ver, oy vereyim
9.05.2015 10906 Okunma
1 Yorum 11.05.2015 09:51
Süleyman Karagülle
Akit Yorumcularına
21.07.2015 10897 Okunma
1 Yorum 22.07.2015 13:24
Süleyman Karagülle
Çağımızda Cihad
7.07.2015 10888 Okunma
3 Yorum 20.07.2015 09:31
Süleyman Karagülle
Mümin-Müslim Hakkında Sorular
25.05.2010 10850 Okunma
4 Yorum 07.06.2010 22:20
Süleyman Karagülle
Çağımızın sorunları
4.05.2013 10814 Okunma
1 Yorum 05.05.2013 09:10
Süleyman Karagülle
Türkiye’nin Yeri ve Görevi
27.06.2015 10787 Okunma
1 Yorum 29.06.2015 14:04
Süleyman Karagülle
Kuran'ın değeri, Muhammed'in varlığına dair cevaplar
11.06.2016 10743 Okunma
1 Yorum 12.06.2016 17:31
Süleyman Karagülle
Korkunç Kriz ve Çaresi
16.05.2015 10663 Okunma
3 Yorum 22.05.2015 11:29
Süleyman Karagülle
İran'da zelzele ve teklif
20.04.2013 10652 Okunma
4 Yorum 25.04.2013 18:26
Süleyman Karagülle
Dershaneler
7.12.2013 10636 Okunma
8 Yorum 08.04.2014 09:25
Süleyman Karagülle
F. Gülen ve İbtihal
26.03.2016 10633 Okunma
Süleyman Karagülle
Başkanlık Sistemi
26.11.2016 10631 Okunma
4 Yorum 29.11.2016 07:17
Süleyman Karagülle
Medine Vesikası-Taha Akyol’a Cevaplar-2
25.07.2015 10621 Okunma
Süleyman Karagülle
Çözüm Süreci ve PKK sorununun çözümü
8.08.2015 10532 Okunma
2 Yorum 10.08.2015 12:00
Süleyman Karagülle
Avrasya Ekonomik Birliği
3.01.2015 10419 Okunma
3 Yorum 14.01.2015 08:18
Süleyman Karagülle
Akevler ve AK Parti
14.06.2015 10292 Okunma
Süleyman Karagülle
Vergisiz Devlet
26.12.2015 10207 Okunma
2 Yorum 26.12.2015 20:11
Süleyman Karagülle
Çözüm 100 lojmanlı işyerleri
30.03.2013 10174 Okunma
9 Yorum 13.04.2013 08:44
Süleyman Karagülle
Kuran'a İman ve Uymamız Gereken Dört İlke
5.11.2016 10099 Okunma
3 Yorum 13.11.2016 13:12
Süleyman Karagülle
Elektrik Kesintisi ve Çözüm Önerisi
4.04.2015 10094 Okunma
Süleyman Karagülle
Kur’an ve İki Lider; Putin ve Erdoğan
2.01.2016 10056 Okunma
4 Yorum 08.01.2016 15:13
Süleyman Karagülle
D E R G I !
29.04.2017 10054 Okunma
18 Yorum 16.05.2017 08:11
Süleyman Karagülle
Ruslar ve Türkler
20.12.2015 10040 Okunma
2 Yorum 25.12.2015 14:57
Süleyman Karagülle
Mısır’daki İdamlar ve Yapılması Gerekenler
23.05.2015 10005 Okunma
1 Yorum 25.05.2015 10:09
Süleyman Karagülle
İstişare
2.11.2013 9998 Okunma
8 Yorum 13.11.2013 11:10
Süleyman Karagülle
Vadeli satış, taksit ve murabaha
22.12.2012 9910 Okunma
Süleyman Karagülle
Kenan Evren
16.05.2015 9897 Okunma
1 Yorum 20.07.2015 09:30
Süleyman Karagülle
KUR’ANÎ ÇÖZÜM
18.04.2016 9880 Okunma
1 Yorum 18.04.2016 10:52
Süleyman Karagülle
Altın Bono
17.12.2016 9853 Okunma
2 Yorum 19.12.2016 21:21
Süleyman Karagülle
Kıssadan hisse ve devlet yönetimi
17.05.2014 9852 Okunma
Süleyman Karagülle
PKK, Kürtler ve Yapılması Gereken
7.11.2015 9848 Okunma
3 Yorum 11.11.2015 11:52
Süleyman Karagülle
Milletvekili Yemini
14.03.2015 9818 Okunma
Süleyman Karagülle
Yeni Bir Dünya İçin Yapılması Gerekenler
19.11.2016 9714 Okunma
1 Yorum 19.11.2016 22:39
Süleyman Karagülle
IŞİD ve PKK ile Neler Oluyor?
1.08.2015 9679 Okunma
Süleyman Karagülle
Sermaye ve siyasi güç, para ve silah
24.05.2014 9611 Okunma
Süleyman Karagülle
GİRİŞİM/Cİ (Bir Tartışma Konusu)
31.12.2011 9608 Okunma
3 Yorum 05.01.2012 13:32
Süleyman Karagülle
Son Ümit!
4.07.2015 9572 Okunma
Süleyman Karagülle
Neden matematik?
16.02.2013 9516 Okunma
1 Yorum 17.02.2013 00:40
Süleyman Karagülle
İslâm Hukuku-Taha Akyol’a Cevaplar-1
25.07.2015 9504 Okunma
Süleyman Karagülle
Çanlar kimin için çalıyor?
19.07.2014 9450 Okunma
5 Yorum 22.07.2014 09:12
Süleyman Karagülle
Adil Kur’an Düzeni ve çağımızın sorunları
5.09.2015 9405 Okunma
2 Yorum 07.09.2015 17:54
Süleyman Karagülle
Ayı öldürmek yasak
4.05.2013 9339 Okunma
1 Yorum 05.05.2013 09:25
Süleyman Karagülle
Vergi indirimi ve vergi iadesi
22.02.2014 9316 Okunma
Süleyman Karagülle
Türkiye ve Çin
1.08.2015 9285 Okunma
1 Yorum 03.08.2015 09:13
Süleyman Karagülle
Rockefeller Ailesi ve Hidrojen Enerjisi
2.04.2016 9225 Okunma
2 Yorum 11.04.2016 08:19
Süleyman Karagülle
Partilere Tavsiye
30.05.2015 9208 Okunma
1 Yorum 01.06.2015 08:08
Süleyman Karagülle
Mehmet Hikmetumut, Ölüm ve Ötesi
5.07.2015 9176 Okunma
1 Yorum 20.07.2015 09:31
Süleyman Karagülle
Rüya
20.02.2016 9168 Okunma
2 Yorum 21.02.2016 11:34
Süleyman Karagülle
Yeni Hükümet ve Devlet Başkanı
20.06.2015 9146 Okunma
2 Yorum 23.06.2015 14:03
Süleyman Karagülle
PKK Mikrobu Üreten Sebepler ve TEDAVİ
6.02.2016 9132 Okunma
1 Yorum 06.02.2016 23:11
Süleyman Karagülle
Kur’an Düzeninde Başkanlık
21.05.2016 9105 Okunma
1 Yorum 23.05.2016 08:10
Süleyman Karagülle
Kur’an Düzeni; Çözümü Halk Üretebilir
14.11.2015 9053 Okunma
1 Yorum 16.11.2015 08:32
Süleyman Karagülle
Akevler ve Araştırmacı
12.01.2013 9018 Okunma
Süleyman Karagülle
Bir Adil Düzen Eleştirisi ve Cevabı
15.11.2011 8922 Okunma
Süleyman Karagülle
Tanrı ve Olasılık
3.10.2015 8843 Okunma
Süleyman Karagülle
AK Partinin başarıları
16.11.2013 8810 Okunma
Süleyman Karagülle
Akevler Ekolü ve ...
18.04.2015 8807 Okunma
2 Yorum 20.04.2015 17:09
Süleyman Karagülle
Erbakan ve Adil Düzen
14.11.2009 8732 Okunma


© 2025 - Akevler