Süleyman Karagülle
Başkanlık Sistemi
26.11.2016
9732 Okunma, 4 Yorum

AK Parti MHP’yi HDP aleyhinde taviz vererek ikna etti, daha doğrusu Sermaye ikisini de tuzağa düşürdü.

MHP zannediyor ki HDP kapanırsa Türk milliyetçiliği güçlenir. Oysa tam tersi olur. Neticede temsilcileri kalmayan Kürtler HDP’nin yanında yer alırlar, bu da Türkiye’yi böler.

Türkiye ulusal bir devlettir ama ırkçı devlet değildir. Türkiye’de Türk ırkı bir azınlıktır. Türk kültürü hâkimdir. Türkiye halkları soy ile değil kültürleri ile Türk’tür. Hunlar, Göktürkler, Uygurlar, Gazneliler, Selçuklular, Osmanlılar ve Cumhuriyet devletlerinden hiçbiri ırkçılık yapmamış, o sayede varlıklarını devam ettirmişlerdir.

AK Parti zannediyor ki ben MHP ile bir olursam gücümü korurum. Önce Doğu Anadolu’daki oylar CHP’de toplanmaya başlar ve AK Parti’nin oyları %40’dan aşağı düşer, CHP’nin oyları yükselir. Böylece 1950’den beri bir türlü ekseriyeti sağlayamayan CHP ekseriyeti elde eder. Ayrıca AK Parti’ye oy verenler MHP’liler değil Müslümanlardır. Türk olmayan Müslümanlar da ona oy vermezler. Yani AK Parti yalnız olağanüstü hal ile intihar etmiyor, Meclis’teki anayasa çalışmasıyla da mezarını kazıyor.

Önce hazırlanan bu anayasa ABD usulü anayasadır, müellifi belli değildir. Dışarıda hazırlanmış, basının/medyanın baskısı ile AK Partililere kabul ettirilmiştir. ABD türü bir başkanlık Türkiye Devletini uçuruma götürür.

1- ABD dış tehlikelerle karşı karşıya olmayan dünyanın kenarında bir güçtür, savunan devlet değil saldıran devlettir. Türkiye ise dünyanın merkezindedir. Tüm dünyanın gözü buradadır. Türkiye saldıran devlet değil savunan devlet durumundadır. Düşmanları farklıdır, savaş alanları farklıdır, silahları farklıdır, araçları farklıdır. Biri mazotla diğeri benzinle çalışır,  arabanıza başka yakıt kullanamazsınız.

2- ABD’de derin devlet Sermaye’dir. Türkiye’de derin devlet Ordu’dur. Orada Sermaye parası ile istediğini seçtirir. Türkiye’de ise demokrasiye inanan veya inanmayan ordu iktidar yapar. Başkanlık sistemi demek sonunda Türkiye’de askeri yönetim olur demektir. Oysa askeri usullerle devlet yönetilmez; devlet kurulur ve korunur. AK Parti zannediyor ki başkanlık sistemine geçince yine Erdoğan seçilecektir. Tam tersine, halk dur diyecek, belki de K. Derviş’i seçmek zorunda kalacaktır; ubnun Türkiye’ye getireceği felaketi düşünün...

3- Amerika bir devlet değildir, devletler birliğidir. İç yönetimi federe devletler yapar. Federal devlet sadece dünyayı yönetmekle meşguldür. Federal devlette “merkezi otoriteye” gerek vardır. Oysa iç yönetimde “demokrasiye” ihtiyaç vardır. Türkiye yeteri derecede büyük olmadığı için federe devletler oluşturamaz, merkezi devlet olarak kalmak zorundadır. Merkezi devlette başkanlık sistemi bir dikta sistemi olur. O da Türkiye’de uzun ömürlü olmaz. Türkiye’de Mustafa Kemal’den sonra dikta rejimi sona erdi. Savaş gereği geç geçildi ama savaş biter bitmez demokrasiye geçirdi. Olmaz diyorum; biraz da siz düşünün, olmayacağını göreceksiniz...

4- ABD’ de “hâkimlik sistemi” yoktur, “serbest soruşturma sistemi” vardır, yargıçlar da seçilirler ve ABD’de yargı üstünlüğü vardır. Cumhurbaşkanı da olsan yargının karşısına çıkarsın. Türkiye’de ise devlet memuru ise kapıcının bile dokunulmazlığı vardır. Milletvekilleri dokunulmazdır. Cumhurbaşkanı layüseldir. Meclis ise kayıtsız şartsız hâkimdir. Bu yargı sistemi ile başkanlık denetlenemez ve denetimsiz bir yönetim frensiz arabaya benzer.

Biz ne öneriyoruz?

1- Seçimde barajlar kaldırılsın, yeter oy alan herkes Meclis’e gelsin. Milletvekilleri partilerin değil halkın vekilleri olsunlar. Partiler milletvekillerini atamasın, milletvekilleri partileri oluştursun. Hükümeti cumhurbaşkanının atadığı başbakan oluştursun.

2- Bakanları başbakan seçsin, yeter sayıda milletvekilinin desteğini alırsa bakan olsun. Cumhurbaşkanının veto hakkı olsun.

3- Milletvekilleri ve partiler bakanlıkları denetlesinler. Sınırlı sayıda olmak üzere bakan aleyhine hakemlere gidilsin, hakemlerin kararı ile düşsün.

4- Kanunları Meclis uzlaşma usulü ile yapsın. Uzlaşılamayan yerlerde hakemlere gidilmesinde uzlaşılsın. Hakemlere gitme hususunda uzlaşılamazsa kanun çıkmasın, Cumhurbaşkanının kararı ile yönetilsin. Hükümetin tüzük ve kanun hükmünde kararname çıkarma yetkisi olmasın.

Bundan daha demokratik ve istikrarlı bir sistemi bulamazsınız.

 


YorumcuYorum
Ahmet Yücel
26.11.2016
18:21

''                   BIZ NE ÖNERIYORUZ?

1- Seçimde barajlar kaldırılsın, yeter oy alan herkes Meclis’e gelsin. Milletvekilleri partilerin değil halkın vekilleri olsunlar. Partiler milletvekillerini atamasın, milletvekilleri partileri oluştursun. Hükumeti cumhurbaşkanının atadığı başbakan oluştursun.''

           Bu seçim barajı Milli Görüşü engellemek adına getirilmişti. Fakat Ak Parti 2002'de ilk kez katıldığı seçimde, baraja takılan oylar nedeniyle %34,42 oy oranı ile 365 vekil almıştı. Daha sonra Ak Partinin oyu artmasına rağmen, barajdaki oy oranı azaldığı için vekil sayısı azalmıştır. 1 Kasım 2015 Seçim sonucunda Ak Parti % 49,5 oy oranı ile 317 vekil almıştır. 2002 yılına kadar Seçim Barajı adaletsizliğinden bahseden idarecilerimiz, İSTİKRAR= (AK PARTİ İKTİDARININ Devam etmesi) adına Seçim barajıyla yola devam etmiştir. ADALET ve KALKINMA PARTİSİ olarak seçimde adaletsizliğe devam demiştir. 15 Yıl öncesine kadar bu seçim barajının adil olmadığını söyleyen Ak Parti, bu yasağı biz koymadık, sözüne sığınmak zorunda kalmıştır. Bir ara seçim barajını güya düşürmek adına, % 7'ye çekmekten bahsetmişlerdir. Bu sefer de nefsim şiddetle karşı çıktım, hatta millete ihanet olarak düşündüm. Millet HDP'ni % 10 barajın altında bırakıp, siyaset sahnesinden atmak isterken, Ak Parti eliyle siyasete devam edeceklerdi.

Seçim barajı bana göre, bir vekil için gerekli oy sayısı= Toplam geçerli oy sayısı/550 olmalıdır. (İl için o ildeki geçerli oy sayısı/ ilin çıkaracağı vekil sayısı=il barajı)Bu sayının altında oy alan partiler vekil çıkaramayacaklar. Ya da kendilerine en yakın partilerle ittifak yaparak mecliste temsil edilme çabasında olacaklardır.

Karagülle hocamızın ''Seçimde barajlar kaldırılsın'' önerisini destekliyorum. 

2002'den bugüne sadece bu seçim barajından dolayı oy veriyorum. Oy verdiklerimin icraatlarını takip etmek durumundayım. Yanlış icraatlara karşı çıkıyorum, karşı çıkmama rağmen oy vermeye devam ediyorum. Bununla ilgili düşüncelerimi belirten yorumlarım, Sayın Karagülle hocamızın ABD Başkanlık Seçimi  yazısı altında bulunmaktadır. 

Ülkemiz için''Başkanlık sistemi'' düşüncesini ilk olarak Erbakan hocamız yıllar önce dile getirmiştir.

Anayasa kitabının fırlatılması ile yaşanan olumsuzlukları, bahsettiğim olayı bilmeyen yoktur. İki başlılık bu yüzden doğru değildir. Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı yetkilerinin, tek makamda, cumhurbaşkanlığı makamında toplandığı, başbakanın cumhurbaşkanı yardımcısı olduğu ve bugünkü meclis sisteminin korunduğu veya kısmi değişikliklerle korunduğu bir Başkanlık Sisteminde karar kılınabilir.

7 Haziran seçimlerinden sonra, herkesin hesaplayabileceği, barajsız, ADİL SEÇİM SİSTEMİ formülünü Excel'de oluşturdum. Buradan paylaşayım istedim. 

A Partisi toplam vekil sayısı=550*A Partinin aldığı geçerli oy/Toplam geçerli oy

A Partisi toplam vekil sayısı=550*A Partinin aldığı geçerli oy yüzdesi/100

         

Vekil Sayısı= İle ait toplam vekil sayısı*Partinin o ilde aldığı oy oranı/100

         

PARTİLER

%

1.11.2015 Vekil Sayısı

Adil Sistem Vekil Sayısı =550*Oy oranı/100

Vekil Sayısı

AK Parti

49,5

317

272,25

272

CHP

25,3

134

139,15

139

MHP

11,9

40

65,45

65

HDP

10,8

59

59,4

59

Saadet Partisi

0,7

 

3,85

4

       

539

       

11



          



Ahmet Yücel
27.11.2016
08:22

Sevgili Karagülle hocam.

HDP ister mahkeme tarafindan kapatılsın, isterse seçimde halk tarafından % 10 Seçim barajının altında bırakılarak kapatılsın, Türkiye bölünmez. HDP kürt vatandaşlarımızın temsilcisi değil. ABD'nin sadık kulu PKK'nın emrinde Türkiye'nin bölünmesine hizmet eden ve en çok zararı Kürtlere veren terör destekçisi bir partidir. 

Seçim yoluyla halk tarafından kapatılırsa, bir daha meclise gelmesi zordur. Belki bağımsız adaylarla yeniden meclise gelmeye çalışacaklardır.


Reşat Nuri Erol
29.11.2016
07:14


 

YORUMLAR
600

 Dikkat: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

Necati Baki5 sa önce

Cok güzel Hoca ben arkandayim. Yalniz degilsin!! Böyle devam!! Bir ufak alinti paylasiyorum!!“size söylemek istediğim, ölümün her zaman bizimle, hep yanıbaşımızda olduğudur; önemli olan ondan ne zaman kaçıp kurtulacağımız değil, inandığımız fikirler için elimizden gelenin azamîsini yapıp yapmadığımızdır... eğer en başta bir amacın hizmetkârı değilsek, halkın, adalet ve özgürlüğün sevdalısı değilsek, yeryüzünde bir hiçiz demektir.” frantz fanon

Gizle Cevapla

Yavuz6 sa önce

FETÖ ile geçmişinde herhangi bir şekilde YAKIN DANS etmiş olanların

 Cevapla

Hüseyin yıldız6 sa önce

Sayın Karagülle çok doğru tespitlerde bulunmuştur. Düşüncelerine tamamen katılıyorum. Ülkemiz Feto belasından sonra bir daha Büyük hata yaptık "Allah ve halkım bizi affetsin" sözünü kaldırabilecek durumda değil. Ülkemiz uçurumun kenarından döndü ama bütün bunlara sebep olanlar hala devletimizi yönetiyorlar. Bu dönemde bol bol Kemal Sunal filmi seyretmek gerekiyor. Çünkü 14 yıldır iktidarda olanlar hala mulalefet partisi lideri gibi açıklama yapıyorlar. Bu bana Kemal Sunal filmlerini anımsatıyor.

Gizle Cevapla

yanlız adam7 sa önce

fetöcü ilan edilmeniz ve akitten kovulmanız yakındır. cahiliye devri böyle bişey işte. muhalif hiçbir sese soluğa tahammül yok

 Cevapla

salim10 sa önce

Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar.Helal olsun doğruları eğip bükmeden yazmış.Akp bundan ders çıkarmalı.Asıl millet veülkenin geleceği önemli değil mi

 Cevapla

AA11 sa önce

SAYIN YAZAR,YAZINIZI OKUDUM.MHP NİN DÜŞÜNCE SEVİYESİNDE OLMADIĞINIZ İÇİN BAHSETTİĞİNİZ GÖRÜŞLERİN YETERSİZLİĞİ GÖRÜLMEKTEDİR.YETERLİ OLMADIĞINIZI DÜŞÜNÜYORUM.

 Cevapla

mehmed11 sa önce

cok onemli bir tespite bulundunuz.... bu sistem tek adam sistemidir... turkiyeyi bir ucuruma goturur baskanlik sistemi......

 Cevapla

Cengiz Kafkas11 sa önce

Bu adam yazar değil,1000 yıllık Türk yurdunda yaşayan,Türk milletini tanıyamamış.Çünkü,yeterli bilgi ve yeteneğe sahip değil.Türk milleti 3 paralık HDP.ve şakşakcılarına karşı gelecek güçtedir.Bu gazete bu kadar cahilleri yazarlığa kabul etmiş ise yazıklar olsun.Türk ulusu bu ülkenin sahibidir..1076 dan beri de tüm gücüyle Anadolu da varlığını göstermiştir.Karagülle gibi cahiller ya Türk'ü kabul etmeli yada defolup başka ülkeye gitmelidir.

Gizle Cevapla

müslüman12 sa önce

sayın yazar tespitlerin güzel ancak seni de afaroz edebilirler dikkat et.gizli bir el ak partiyi karıştırıyor bilesiniz.o gizli el yetkililere gaz veriyor bağırtıyorlar olanlar da memlekete oluyor.Yalnızbir kürt olarak diyorum ki HeDePe hakkında söylediklerine katılmıyorum.biz müslüman kürtler saadetimizi geleceğimizi müslüman türk kardeşlerimizleislama hizmette buluyoruz.Millet olarak islama beraberce büyük hizmetler yaptık .HeDePe bir yandan ırkçı bir yandanmarksisit.bizi temsil edemez ancak müslüman kürtleri de bazıları dinsiz HeDePeliler gibi görüyor bu yanlıştan vaz geçsinler

Gizle Cevapla

İbrahim kızılelma12 sa önce

Tayyip erdoganin resmi yayin organlari olan yerlerde böyle hafifte olsa muhalefet kırıntıları görmek çok güzel ama ne yazik ki sizinde sonunuz iyi olmaz herhalde hocam. çünkü bu ülkede muhalefet yapmak yasak. Allah yardimcimiz olsun

 Cevapla

M yalçın14 sa önce

Tesbitlerin çok doğru

 Cevapla

yazar yazaroglu14 sa önce

Hocam yazınızı çok beğendim. Tembih sizden Tedbir bizden Takdir Allahtan.

 Cevapla

Süleyman Karagülle15 sa önce

Hakemler okuldan mezun hukukçu veya fikıhçılardır. Dayanışma ortaklılkları bunlara güvence verirler. Taraflar bu resmi hakemlerden birer hakem seçer, bu İki hakem de baş hakemi seçer. Böylece savcısız, avukatsız hakem heyeti oluşur. Kararı kesindir. Yine hakemler tarafından denetlenir.

 Cevapla

MURAT15 sa önce

yazık TÜRKİYEBÖLÜNÜR DİYEN ZAVALLI BSENİN GİBİLER AKİT HAYRANLARINIDA SOĞUTUYOR FETÖCÜMÜSÜN NESİN

 Cevapla

rafet16 sa önce

Bunlar siyasetçilerin de tartışması gereken ve dikkate alınması gereken konular.art eksi ne varsa her şey konuşulmalı istişare edilmeli daha sonra karar verilmeli.Maddeler mantıklı daha da olumlu ilavelerlegenişletilebilir.Ayrıca yeni anayasada mutlaka ticaretin döviz ile değil tl veya altın ile yapılması da madde olarak yer almalı ki dolar ve eur nun baskısından kurtulalım.Irak ta Saddam ın devrilmesinin sebeplerinden birisi de ticaretini eur ya cevirmek istemesidir.Milletimizdunyada dostumuzun olmadığını bilerek hareket etmeli.İslam İ.B.T Teş. ağırlığı olmalı-Türk birliği kurulmalı.

Gizle Cevapla

emre mısırlı16 sa önce

Ayrıca AK Parti’ye oy verenler MHP’liler değil Müslümanlardır.bu cümlenin altında ezilirsiniz beyfendi ! sizemi düşmüş insanların müslümanlığını ölçmek.insanların kalbinin içinemi girdiniz.peki siz SAMİMİSİNİZ ??

 Cevapla

Sina SALIK17 sa önce

Akp muhafazakar bir parti değildir.Merkez sağdır.Zamanında ordu Erdoğan'ı partiyi sağa kaydır diye uyarmıştı ve Erdoğan ne yaptı bilmiyorum ama şu an parti merkez sağdadır ama darbeden sonra Erdoğan'ın partim bile beni yanlız bıraktı sadece halkım yanımdaydı sözü zaten akp nin Erdoğan ile alakası olmadığını göstermektedir.Akp Erdoğan'dan kopmak istemiyor çünkü oyunun yüzde 40'ı oradan geliyor.7 haziran seçimlerine bakın.Eminim o yüzde dokuzluk düşüş içerisinde darbe isteyenler de var.Kısacası Erdoğan ve Akp ayrıldı.Erdoğan başkanlığı Akp'den kurtulup gerçekten kendine oy verenler için istiyor.

Gizle Cevapla

kudret17 sa önce

Peki...1- Hakemleri kim seçecek.2-İstikrar nasıl sağlanacak.3-Ben de vekillerin, parti başkanının değil, milletin vekilleri olmasını istiyorum. Ama vekilleri, bana çıkar sağla, tayinimi yap, oğluma iş bul, torpil yap baskısından nasıl kurtaracağız...

 Cevapla

serkan aydın17 sa önce

ve en buyuk saçmalıklarınızdan bırı turkıyede etnık olarak çoğunluk turklerde degıl demıssınız..sakamı bu kafamı buluyorsunuz yoksa okurlarınıza hakaretmı edıyorsunuz..ne demek çoğunluk etnık olarak turklerde degıl kımde o zman araplardamı kurtlerdemı.sızın gıbı zıhnıyetler turklugu bıtırmek ıcın her seyı yapıyor..bu ulkede yapılmıs olan etnın raporlar ve komısyon sonucları vardır ve tam 55 mılyon cıvarı saf turk vardır..15 mılyon a yakın kurt ve zaza kalan 4-5mılyon ıcındede dıger etnık kokenler vardır

Gizle Cevapla

serkan aydın18 sa önce

..sızın feto sempazıtanı olduğuna daır kuskum var her yazınızda bellı edıyorsunuz feto dusuncesıyle yorum yapıyor ve daha fethullah gülen dıye hıtab edıyorsunuz..ohal kaldırılsın demıssınız nıye makul bır sebeb gosterın sadece ortaya ıddıa atıp ıcını rasyonel sekılde doldurmuyorsunuz.nıcın ohal kaldırılsın..hdp kapatılırsa turkıye bolunurmus tum kurtler hdpnın yanında olurmus zaten hep ole olmadımı kurtlerın attıgı oylara bakın cogu hdp zaten..musluman kurtler chp ye oy atar akp ye atmaz demıssınız varsın atsınlar

Gizle Cevapla

Berat Abdullah Akkaya18 sa önce

Süleyman abi bu nasıl yazı doğruya doğru demişsiniz ama sizi sustururlar.gidişat kötü.

 Cevapla

Ali18 sa önce

çok doğru tesbitler. tek adam dedikçe ülkenin felakete gittiği ortada.

 Cevapla

hamza polat18 sa önce

Bu yazıyı okuyan eyvah batmışız biz hdp nın kiymetini bilememişiz der. Bu olsa olsa hdp ile kol kola görüntüler veren chp zihniyetlisaadet partılı zat olabilir. Bu fikri kararmışlar Akitte nasıl barınırlar anlayabilmiş değilim.

 Cevapla

serkan18 sa önce

Yeni Akitte şu ana kadar çıkmış en mantıklı yazı budur. Tabi senin gibilerin bunu anlayabilmesi için en az bir 10 yıl eğitilmeleri gerekir. Zaten şu an iktidar hiç olmadığı kadar güçlü sonuç ne? Kaos ve siyasi krizin dibini yaşıyoruz

 Cevapla

Firat18 sa önce

Ya ne virüsü yazar doğruları yazmış. Hayırdır işinize gelmedi herhalde doğruların söylenmesi.

 Cevapla

Hakkı Yazan18 sa önce

Süleyman Karagülle burada ABD modeli başkanlık sisteminin ileride ki sorunlarını analiz etmiş ve aklı ile düşünen her kesimin varabileceği bariz sonuca ulaşmış.Arkadaşlar ülkemizde bir başkanlık sorunu ve ihtiyacı yoktur. Ana sorun G.Kore gibi teknolojiyi esas alan bir ekonomik kalkınma modelinin kurulamamış olmasıdır. Vatanını seven herkes bu konuya parmak basmalı ve ACİLEN teknoloji üretimini destekleyen bir kalkınma modeli uygulamaya konmalıdır. Başkanlık gibi gereksiz konularda vakit harcanmamalıdır.

Gizle Cevapla

ercan güven18 sa önce

Gayet güzel fikirler ortaya koymuşsunuz.Yalnız şu hakem meselesini tam anlayamadım.Bu hakem dedikleriniz kimler olacak? Yetkilerini kimden alacaklar? Nasıl hakem olacaklar?Biraz da bu konuda bilgi verseniz.Mesela ben hakem olmak istersem bu nasıl olacak?

 Cevapla

Mert Akman18 sa önce

Bu satılık kalem böyle konuşmaya başladıysa AKP'de bir çöküş başlamış demektir.

 Cevapla

düşünen adam18 sa önce

Allah razı olsun senden düşünceler yazıya dökülmüş bi ilavede benden Devlet bahçeli nin kazığnı bekleyin bune yav trt deki dizide bile baş roldeki milli görüşcü arif öldürülyo yerine kafatascı biri bize kahraman diye yutturulyo(sevda kuşun kanadında) yok arkadaş yok bize dikta ettiğniz milliyetciliği biz vedahutbesiyle ayağmızın altına aldık yeter artık bizim yapacağmız tek milliyetcilik var oda ümmet milliyetciliği gerisi Allah akıl fikir versin uğrunda ölüme gittiğmiz dava kimlirin insiyatifine bırakılyo Reis hala sana güvenyoruz bir dur de şu gidişe

Devamı.. Cevapla

Serkan19 sa önce

Gerçekten harika bir yazı doğru ve üzerinde durulması gereken bir uyarı Lakin hepsi doğru

 Cevapla
 Daha Eski Yorumları Yükle (23)
Reşat Nuri Erol
29.11.2016
07:17


 

YORUMLAR

Serkan19 sa önce

Gerçekten harika bir yazı doğru ve üzerinde durulması gereken bir uyarı Lakin hepsi doğru

 Cevapla

Yazınız okurken çok heyecanlandım. Teorik olarak hayalimdeki bir sistem ancak bu dile getirdiğiniz sistem ancak tam bağımsız bir yargının olduğu bir ülke için geçerlidir. Acaba ülke kültürü buna uygun mudur?

Yazan Tan Barbaros  20 sa önce

Nooldu akiti hacklediler galiba, varolduğundan beri ilk defa doğru bir yazı yazmış.

Yazan baron  20 sa önce

elinize sağlık. bu iktidara yapılacak en güzel iyilik içerden sağduyulu insanların yapacağı eleştridir. toplum olarak buna ihtiyacımız var. sol görüşlü biri olarak bu yazınızı önemsiyor ve bu tür eleştri ve tavsiyelerin diğer yazarlar tarafından da bekliyoruz.

Gizle

Yazan zekai  20 sa önce

Bu düşünce şekli Türkiye için fazla demokratik biraz daha Türkiye işi şeyler önerin

Yazan Kerem doğan  20 sa önce

Muhterem Süleyman Bey 1- AKP ve R.T.E. (orijini olan Erbakan'dan beri) ve MHP ve D.B. (orijini olan Başbuğ'dan beri) sizin kastettiğiniz sermayenin güdümünde değildir. Millet iradesinin emrindedir. 2- SP'nden (RTE muhalifi Millî Görüşçü) bir kişi de olsa meclise girmesi uğruna seçim barajını kaldırarak TBMM'yi curcunaya çevirme, karate salonuna dönüştürme fikirlerinizi yazabilirsiniz ama fikirlerinizin sadece fantezi olarak kalacağını da muhakkak ki biliyorsunuzdur. 3- Ben milletim ve siyasette belirsizlik istemiyorum. Saygılarımla

Gizle

Yazan Yavuz  20 sa önce

Arkadaşlar bu bir virüs olabilir mi?

Yazan Abdullah  21 sa önce





Çok Okunan Makaleler
Süleyman Karagülle
ABD Başkanlık Seçimi
19.11.2016 40844 Okunma
28 Yorum 19.12.2016 21:41
Süleyman Karagülle
KABİR AZABI
25.02.2014 28241 Okunma
8 Yorum 05.03.2014 21:24
Süleyman Karagülle
Görevimiz
22.02.2014 26914 Okunma
12 Yorum 05.02.2016 21:44
Süleyman Karagülle
Adil Düzen Partisi'nin kuruluş tartışması
6.08.2011 19091 Okunma
9 Yorum 06.02.2016 17:34
Süleyman Karagülle
Akevler
14.07.2013 17362 Okunma
6 Yorum 22.07.2017 20:36
Süleyman Karagülle
Devlete faiz haram mıdır?
9.11.2013 17018 Okunma
Süleyman Karagülle
İlmîlik Demek “Usul” Demektir
3.10.2015 16234 Okunma
Süleyman Karagülle
Neden Arapça; Neden Kuran Arapçası
9.02.2013 14647 Okunma
1 Yorum 10.02.2013 15:18
Süleyman Karagülle
Fıkha Göre Yeni Hükümet
14.06.2015 13501 Okunma
5 Yorum 28.06.2015 16:16
Süleyman Karagülle
Tesviye mi Tasfiye mi?
1.09.2016 12959 Okunma
3 Yorum 22.09.2016 19:58
Süleyman Karagülle
Akit ve Ahit (Tekrar)
12.04.2012 12918 Okunma
1 Yorum 13.04.2012 17:57
Süleyman Karagülle
Evlilik ve Kanun Önerisi
5.03.2016 12910 Okunma
1 Yorum 06.03.2016 01:18
Süleyman Karagülle
Ahmet Davutoğlu’nun Hatası
14.05.2016 12903 Okunma
3 Yorum 17.05.2016 07:37
Süleyman Karagülle
15 Temmuz 2016 Neden Yapıldı?
17.07.2016 12893 Okunma
3 Yorum 19.07.2016 19:47
Süleyman Karagülle
R.T.Erdoğan ve F.Gülen
8.02.2014 12680 Okunma
2 Yorum 27.07.2017 01:05
Süleyman Karagülle
Kuran'ı Doğru Anlamak
30.05.2015 12563 Okunma
3 Yorum 27.11.2016 18:52
Süleyman Karagülle
Putin Müslüman Oldu
21.03.2015 12505 Okunma
5 Yorum 24.03.2015 11:50
Süleyman Karagülle
İnsanlık anayasası - Sam Adian'a cevap
24.02.2016 12431 Okunma
10 Yorum 26.02.2016 00:34
Süleyman Karagülle
Akhan ve Tokul Ailelerine Açık Mektup!
5.09.2015 12224 Okunma
1 Yorum 05.09.2015 18:43
Süleyman Karagülle
Düşen Uçak ve Suriye Meselesi
29.11.2015 11440 Okunma
4 Yorum 08.12.2015 06:11
Süleyman Karagülle
Yeniden Seçim
25.07.2015 11438 Okunma
3 Yorum 29.07.2015 03:01
Süleyman Karagülle
Kesilen Hayvanlar (Mete Firidin’in görüşü üzerine)
14.04.2015 11299 Okunma
1 Yorum 16.04.2015 20:19
Süleyman Karagülle
İdam ve Öcalan
25.06.2016 11253 Okunma
6 Yorum 02.07.2016 12:02
Süleyman Karagülle
Adil Düzen, N.Erbakan - S.Karagülle-1
1.10.2011 11229 Okunma
Süleyman Karagülle
Başkanlık Sisteminin Delilleri
21.05.2016 11195 Okunma
4 Yorum 22.05.2016 18:44
Süleyman Karagülle
Darbeyi Kim Yaptı?
8.10.2016 11004 Okunma
6 Yorum 11.10.2016 13:15
Süleyman Karagülle
Türkiye Cumhuriyeti Devleti
20.09.2015 10956 Okunma
4 Yorum 23.09.2015 18:43
Süleyman Karagülle
AK Parti’nin Kötülük ve İyilikleri
25.06.2016 10875 Okunma
Süleyman Karagülle
EKONOMİDE TAM İSTİHDAM
3.10.2016 10817 Okunma
Süleyman Karagülle
Kur’an Ekonomisi
3.12.2016 10733 Okunma
3 Yorum 05.12.2016 13:19
Süleyman Karagülle
Sam'a cevap: Kuran'daki müşküller, müteşabihler
3.01.2016 10675 Okunma
1 Yorum 16.01.2016 14:15
Süleyman Karagülle
Davet
25.04.2015 10654 Okunma
6 Yorum 27.04.2015 10:03
Süleyman Karagülle
İki Merkez; Sermaye ve Kur’an
3.10.2015 10563 Okunma
2 Yorum 05.10.2015 08:11
Süleyman Karagülle
Sam Adian'a cevap
15.11.2015 10527 Okunma
2 Yorum 19.11.2015 21:27
Süleyman Karagülle
Üçüncü Binyıl Uygarlığı
31.10.2015 10489 Okunma
3 Yorum 11.11.2015 11:54
Süleyman Karagülle
Riba/Faiz ve Katılım Bankaları
24.01.2015 10463 Okunma
Süleyman Karagülle
Kiralar Neden Yüksek?
31.01.2015 10450 Okunma
Süleyman Karagülle
Mümin kimdir?
9.05.2015 10446 Okunma
Süleyman Karagülle
Söz ver, oy vereyim
9.05.2015 10270 Okunma
1 Yorum 11.05.2015 09:51
Süleyman Karagülle
Çağımızın sorunları
4.05.2013 10256 Okunma
1 Yorum 05.05.2013 09:10
Süleyman Karagülle
Akit Yorumcularına
21.07.2015 10246 Okunma
1 Yorum 22.07.2015 13:24
Süleyman Karagülle
Türkiye’nin Yeri ve Görevi
27.06.2015 10235 Okunma
1 Yorum 29.06.2015 14:04
Süleyman Karagülle
Türkiye’yi bekleyen tehlike; uçurum!
6.06.2015 10201 Okunma
2 Yorum 09.06.2015 08:56
Süleyman Karagülle
AK Parti’ye Tuzak!
11.04.2015 10198 Okunma
3 Yorum 13.04.2015 12:32
Süleyman Karagülle
Koalisyon ve Çözüm
4.07.2015 10184 Okunma
3 Yorum 24.07.2015 23:29
Süleyman Karagülle
Çağımızda Cihad
7.07.2015 10124 Okunma
3 Yorum 20.07.2015 09:31
Süleyman Karagülle
Kuran'ın değeri, Muhammed'in varlığına dair cevaplar
11.06.2016 10078 Okunma
1 Yorum 12.06.2016 17:31
Süleyman Karagülle
Medine Vesikası-Taha Akyol’a Cevaplar-2
25.07.2015 10073 Okunma
Süleyman Karagülle
F. Gülen ve İbtihal
26.03.2016 10043 Okunma
Süleyman Karagülle
Çözüm Süreci ve PKK sorununun çözümü
8.08.2015 9962 Okunma
2 Yorum 10.08.2015 12:00
Süleyman Karagülle
İstihare; “EVET/HAYIR” manası nedir?
26.02.2017 9961 Okunma
9 Yorum 04.08.2017 21:52
Süleyman Karagülle
Korkunç Kriz ve Çaresi
16.05.2015 9950 Okunma
3 Yorum 22.05.2015 11:29
Süleyman Karagülle
Mümin-Müslim Hakkında Sorular
25.05.2010 9908 Okunma
4 Yorum 07.06.2010 22:20
Süleyman Karagülle
İran'da zelzele ve teklif
20.04.2013 9847 Okunma
4 Yorum 25.04.2013 18:26
Süleyman Karagülle
Avrasya Ekonomik Birliği
3.01.2015 9786 Okunma
3 Yorum 14.01.2015 08:18
Süleyman Karagülle
Başkanlık Sistemi
26.11.2016 9732 Okunma
4 Yorum 29.11.2016 07:17
Süleyman Karagülle
Dershaneler
7.12.2013 9681 Okunma
8 Yorum 08.04.2014 09:25
Süleyman Karagülle
Akevler ve AK Parti
14.06.2015 9647 Okunma
Süleyman Karagülle
Vergisiz Devlet
26.12.2015 9613 Okunma
2 Yorum 26.12.2015 20:11
Süleyman Karagülle
Elektrik Kesintisi ve Çözüm Önerisi
4.04.2015 9420 Okunma
Süleyman Karagülle
Çözüm 100 lojmanlı işyerleri
30.03.2013 9389 Okunma
9 Yorum 13.04.2013 08:44
Süleyman Karagülle
Kur’an ve İki Lider; Putin ve Erdoğan
2.01.2016 9386 Okunma
4 Yorum 08.01.2016 15:13
Süleyman Karagülle
KUR’ANÎ ÇÖZÜM
18.04.2016 9370 Okunma
1 Yorum 18.04.2016 10:52
Süleyman Karagülle
Mısır’daki İdamlar ve Yapılması Gerekenler
23.05.2015 9360 Okunma
1 Yorum 25.05.2015 10:09
Süleyman Karagülle
Vadeli satış, taksit ve murabaha
22.12.2012 9340 Okunma
Süleyman Karagülle
Kuran'a İman ve Uymamız Gereken Dört İlke
5.11.2016 9336 Okunma
3 Yorum 13.11.2016 13:12
Süleyman Karagülle
Kıssadan hisse ve devlet yönetimi
17.05.2014 9325 Okunma
Süleyman Karagülle
Ruslar ve Türkler
20.12.2015 9280 Okunma
2 Yorum 25.12.2015 14:57
Süleyman Karagülle
İstişare
2.11.2013 9187 Okunma
8 Yorum 13.11.2013 11:10
Süleyman Karagülle
Altın Bono
17.12.2016 9161 Okunma
2 Yorum 19.12.2016 21:21
Süleyman Karagülle
IŞİD ve PKK ile Neler Oluyor?
1.08.2015 9152 Okunma
Süleyman Karagülle
Kenan Evren
16.05.2015 9128 Okunma
1 Yorum 20.07.2015 09:30
Süleyman Karagülle
Milletvekili Yemini
14.03.2015 9106 Okunma
Süleyman Karagülle
PKK, Kürtler ve Yapılması Gereken
7.11.2015 9076 Okunma
3 Yorum 11.11.2015 11:52
Süleyman Karagülle
Yeni Bir Dünya İçin Yapılması Gerekenler
19.11.2016 9037 Okunma
1 Yorum 19.11.2016 22:39
Süleyman Karagülle
Sermaye ve siyasi güç, para ve silah
24.05.2014 8983 Okunma
Süleyman Karagülle
Son Ümit!
4.07.2015 8968 Okunma
Süleyman Karagülle
D E R G I !
29.04.2017 8966 Okunma
18 Yorum 16.05.2017 08:11
Süleyman Karagülle
İslâm Hukuku-Taha Akyol’a Cevaplar-1
25.07.2015 8901 Okunma
Süleyman Karagülle
Vergi indirimi ve vergi iadesi
22.02.2014 8856 Okunma
Süleyman Karagülle
GİRİŞİM/Cİ (Bir Tartışma Konusu)
31.12.2011 8840 Okunma
3 Yorum 05.01.2012 13:32
Süleyman Karagülle
Çanlar kimin için çalıyor?
19.07.2014 8780 Okunma
5 Yorum 22.07.2014 09:12
Süleyman Karagülle
Ayı öldürmek yasak
4.05.2013 8766 Okunma
1 Yorum 05.05.2013 09:25
Süleyman Karagülle
Adil Kur’an Düzeni ve çağımızın sorunları
5.09.2015 8763 Okunma
2 Yorum 07.09.2015 17:54
Süleyman Karagülle
Neden matematik?
16.02.2013 8739 Okunma
1 Yorum 17.02.2013 00:40
Süleyman Karagülle
Partilere Tavsiye
30.05.2015 8682 Okunma
1 Yorum 01.06.2015 08:08
Süleyman Karagülle
Kur’an Düzeninde Başkanlık
21.05.2016 8530 Okunma
1 Yorum 23.05.2016 08:10
Süleyman Karagülle
PKK Mikrobu Üreten Sebepler ve TEDAVİ
6.02.2016 8523 Okunma
1 Yorum 06.02.2016 23:11
Süleyman Karagülle
Türkiye ve Çin
1.08.2015 8476 Okunma
1 Yorum 03.08.2015 09:13
Süleyman Karagülle
Akevler ve Araştırmacı
12.01.2013 8470 Okunma
Süleyman Karagülle
Mehmet Hikmetumut, Ölüm ve Ötesi
5.07.2015 8467 Okunma
1 Yorum 20.07.2015 09:31
Süleyman Karagülle
Yeni Hükümet ve Devlet Başkanı
20.06.2015 8445 Okunma
2 Yorum 23.06.2015 14:03
Süleyman Karagülle
Rüya
20.02.2016 8422 Okunma
2 Yorum 21.02.2016 11:34
Süleyman Karagülle
Kur’an Düzeni; Çözümü Halk Üretebilir
14.11.2015 8408 Okunma
1 Yorum 16.11.2015 08:32
Süleyman Karagülle
Rockefeller Ailesi ve Hidrojen Enerjisi
2.04.2016 8382 Okunma
2 Yorum 11.04.2016 08:19
Süleyman Karagülle
AK Partinin başarıları
16.11.2013 8338 Okunma
Süleyman Karagülle
Erbakan ve Adil Düzen
14.11.2009 8268 Okunma
Süleyman Karagülle
Akevler Ekolü ve ...
18.04.2015 8255 Okunma
2 Yorum 20.04.2015 17:09
Süleyman Karagülle
Tanrı ve Olasılık
3.10.2015 8204 Okunma
Süleyman Karagülle
Faizsiz sisteme nasıl geçilir?
16.11.2013 8065 Okunma


© 2024 - Akevler