http://www.yeniakit.com.tr/yazarlar/suleyman-karagulle/uc-lider-erdogan-putin-ve-obama-13212.htmlD
ünyada savaş var, SERMAYE ile DEVLETLER savaşıyor. Ben bunu Mahir Kaynak’tan öğrendim. Bugün artık bunu reddeden yok gibi. Mahir Kaynak “devletler galip geleceklerdir zannediyorum” diyordu. Benim tarihten ve Kur’an’dan öğrendiğim bilgilere göre devletler galip geleceklerdir. Bu savaşın merkezinde sermaye tarafında Rockefeller ve Rothschild vardır. Siyasiler tarafında ABD’de Demokratlar ve Rusya’da da Gorbaçov Grubuvar. Bugün bu iki kutbu Obama ve Putin temsil ediyor.
Sermaye, Müslümanları örgütleyip devletlere karşı güç oluşturuyorlar.Bunu şu sebeple yapıyor.
Birincisi; İslâmiyet’te cihat en büyük ibadet kabul ediliyor. Saf Müslümanlardan cihat aşkına yararlanırsın, kolayca bu işi yapabilirsin.
İkincisi ise; Müslümanlar her tarafa dağılmışlardır, devletlere karşı ortak organizasyon ancak Müslümanlarla kurulur.
Üçüncüsü; Müslümanlar bugün tarihin en ezilmiş halkı durumundadır, kurtuluş savaşı içindedirler, kolaylıkla istismar edilebilirler.
Dördüncü sebep ise; sermaye için en büyük tehlike Kur’an nizamıdır. Bunu bu yolla saptırmakta; Kur’an’ı öğrenip ona göre cihat yapacağına, dolarları cebe koyup sermayenin istediğini cihat tesellisi ile yaptırmak kolay olmaktadır.
İşte bu iki etkin lider bunu bildikleri için Müslümanları yanlarına almak istemektedirler. ABD’de DP’liler bir Müslümanın oğlunu devlet başkanı yaptılar. Ruslar da İslâmiyet’e sempatisi olan Putin’i lider yaptılar. Putin, İslâm Konferansı Örgütü’ne (İKÖ/İİT) ‘ben de İslâm devletiyim’ deyip başvurdu, Putin Müslüman oldu haberine ses çıkarmadı.
Bu iki lider, Müslümanları yanlarına alabilmek için Türkiye’yi yanlarına almak istediler. Sermaye’nin amansız hasmı olarak ortaya çıkan Erbakan’ın arkadaşlarını yanlarına almak istediler. Dolayısıyla Erdoğan onların üçüncü ortağı oldu.
Böylece dünyanın dengesini bu üç ortak lider rahatlıkla sağlıyordu.
Sermaye bunu bozmak için değişik oyunlar oynamaktadır. Erdoğan’ın Esat’a karşı takındığı tavır bunlardan birisidir. Putin’in Suriye’ye asker çıkarması da bu oyunlardan biridir. Obama henüz bu tür bir hata yapmadı. Aksine Türkiye’yi Musul’dan geri çekmekle bu oyunların aleti olmayı önledi. Putin ile Erdoğan ise Sermaye’nin oyununa düştüler.
Önce sınırı ihlal etme işinde Putin gerekli hassasiyeti göstermedi. Türkiyede sonuçları dikkate almadan gerekli önlemleri almadı. Sermaye sınırları dolarla ihlal ettirdi ve uçağı düşürttü. Bu tabii ki büyük başarı idi. Asıl büyük başarıyı bundan sonra elde etti. Türkiye özür dilemedi. Rusya da ekonomik ambargo koydu.
Uçak düşürme tezgâhını hazırlayan Sermaye büyük zafer kazanmıştı.Türkiye’nin ve Rusya’nın ekonomisini mahvettirdi. Bu sayede Putin ileErdoğan’ın arasını açmış oldu.
Ben bir yıl kadar önce bir yazı yazmış ve Erdoğan, Gül, Arınç, Atalay, Çiçek, Gönül, Şahin, Aksu Millî Görüş’ün Akevler’den gelen ekibidir demiştim. Bunlara Davutoğlu ve Babacan da katılmış, AK Parti’yi bu on kişi kurmuştur. Yazdığım yazıda bunlar arasına ayrılık girmediği takdirde AK Parti’nin başarıları devam eder, ayrılık olursa parti çöker demiştim.
7 Haziran Seçimi dediklerimi aynen doğruladı.
1 Kasım Seçimi yine dediklerimi doğruladı.
Çünkü o teşhis benim değil, Kur’an’ın ve ilmin teşhisi idi.
Şimdi de bu üç lider için aynı şeyleri söylüyorum. Bu üç lider eski birliği sürdürmelidirler. Sermaye’nin oyununu görüp her iki lider, Putin ve Erdoğan, birbirlerinden değil Türk ve Rus halkı ile tüm insanlıktan özür dilemelidirler. Bunu yapmaları Dünya siyaseti için bir 1 Kasım Seçim zaferi gibi olmuş olur. Üçüncü dünya savaşı çıkmadan sermaye yola getirilir.
Bu iki lider bu kadar basit gerçeği göremiyorlarsa sonuç ne olur?
7 Haziran Seçimi benzeri akıbet olur. Üçünü cihan savaşından sonra üçüncü binyıl uygarlığı kurulur.
AK Parti henüz on kişinin birliğini sağlayamamış, Türkiye için tehlike henüz geçmemiştir. Putin-Erdoğan gerginliği devam etmektedir. Ben Obama’nın yerinde olsam, her türlü tehlikeyi göze alır, bu iki liderin tekrar dost olmasının yolunu açardım.
Not: “VERGİSİZ DEVLET” makalemi de tavsiye ederim; www.akevler.org sitemizin “Makaleler” bölümünden okuyabilirsiniz.
Bu makale
3.235 kez okundu