Paris’te yapılan uluslararası toplantıda yeryüzünün iklimi görüşülüyordu...
Sermaye kendisine harcama alanı bulmak için olmayan tehlikeleri göstermekte ve böylece yatırımlarına alanlar hazırlamaktadır. İklim şartlarına havada ozon tabakasının delinmesini göstermektedir. Ozon tabakası Güneş’ten gelen ışınlarla üretilmektedir. Dolayısıyla ozon delinmesi olmaz. Azaldığı zaman üretir ve dengeler.
Sermaye ürettiği veya üreteceği yeni ürünleri piyasaya sürmek için eski ürünlerin ozon tabakasını deldiğini iddia etmekte, devletleri harekete geçirmektedir. Sermaye’nin üniversitelerine güvenip hareket etmek ancak helake götürür.
İklim değişikliğine ikinci sebep olarak da yeraltı yakıtlarının çıkarılması ve uzayda karbondioksitin çoğalması sonunda Yeryüzü’nün ısınması olarak gösteriliyor. Bu ısınmanın zararı olacak mı? Zararı olmaz, çünkü bunlar daha önce atmosferde idiler, sonra gömüldüler. O zaman şimdikinden daha ileri hayat vardı. Bu da yine olmayan tehlikenin icadıdır, yine devletleri soymak için kurulan tuzaktır.
Bununla beraber Yeryüzü’nün yarısına yakını ÇÖL veya cılız bitki örtüsü ile kaplıdır. Demek ki artan karbondioksitin harcanması durumunda tehlikeli bir iklim oluşabilir. Çözümü ise bu çöllerin ağaçlandırılmasıdır. Buralar yeraltı suları ile sulanmalı veya oraya değişik yerlerden su getirilmelidir. Antartika’daki buzlar eritilip çöllere taşınmalıdır. Böylece dünyanın bugün muhtaç olduğu karbondioksitin bin misli daha karbondioksite ihtiyacı olacaktır.
ÇÖLLER KOOPERATİFİ KURULMALIDIR
Kooperatif Bonoları ile çöllerde uygun yerlerde “YÜZ LOJMANLI İŞYERLERİ” yerleştirilmelidir. Her daireye on dönümlük toprak tahsis edilmeli ve burası yeşillendirilmelidir. Uçak ve helikopter servisleri ile bu iskân yerleri yerleşim merkezlerine bağlanmalıdır. Böylece zamanla çöllerşenlenecek, insanlar iş bulunca da çoğalacak, daha çok çocuk yapacaklar. Her aile beş çocuk yaptığı zaman yirmi sene içinde dünyanın nüfusu 25 senede en az iki misline çıkar. Bu da tüm çöllerin iskân edilmesi demektir.
Kurulan ÇÖLLER KOOPERATİFİ’nin Hisse Senetlerini sermaye sahipleri alacaklardır. Senetlerin satış değerleri gittikçe artırılacaktır. Yapılan yüz lojmanlı işyeri apartman dairelerin kirası ona göre ayarlanacaktır. Kira üretilecek mallarla karşılanacaktır.
Sermaye ÇÖLLER KOOPERATİFİ’ne ortak olacak, yeni yatırım alanları bulunacaktır. Güneş enerjisi ile elektrik üretilecek ve oradaki enerji ihtiyaçları karşılandığı gibi satılarak gerekli yatırımlar yapılacak, dolarla değil mallarla takas sistemi ile satılacaktır. Dolar değil çöllerdeki yapılaşma Hisse Senedi alacaklardır.
Çöller yeşillendirilip iskân edildikten sonra oradaki halk zenginleşecek ve kendi alanlarının Hisse Senetleri ile Altın Parayı satın alacaklardır. Oradaki gelirlerle sonra denizlerde yatırım yapılacaktır. Deniz tarımının üzerine çalışılacaktır. Şeker üreten yosunlar vardır. Başka maddeleri üreten bitkilerin ve balıkların çoğalacağı alanlar yapılacaktır.
ÇÖLLER NASIL ORMANLANDIRILABİLİR?
Çöllerin devlet mülkiyetinde olması ilkesi kaldırılmalıdır. Devletin sınırları çöllerin dışına çekilmelidir. Orada tesis veya yerleşim alanları varsa o nisbette çöle ortak olmalıdır. Sermeye faizsiz, başkalarını sömürmeden yaşama ve iş yapma imkânını bulacaktır.
KUR’AN DÜZENİ herkesin çıkarına bir düzendir.
YATIRIMLARDA ÜÇ ANA ORTAK VARDIR.
ARSA ORTAĞI Çöl Vakfı/Kooperatifi olacaktır.
MALZEME TEMİN EDEN SERMAYE ORTAKLARI Hisse Senedi alıp satarak iştirak edeceklerdir. Sermayenin değeri öyle ayarlanacaktır. Alınan ve satılan senet eşit olacaktır. Bu husustaki sözleşmeler ve muhasebeler Akevler çalışmalarında hazırlanmıştır.
Burada çalışanlar ise EMEKLERİ ile ortak olacaklar, çalıştıkça çalıştıkları saatlerine göre avans alacaklardır. Sonra senetleri satıp borçlarını kapatacaklardır. Yapılan inşaatla üretilen mallardan gelir sağlanacaktır.
Not: “RUS UÇAĞI SORUNUNDA ŞERİATIN HÜKMÜ” makalemi de tavsiye ederim; www.akevler.org sitemizin “Makaleler” bölümünden okuyabilirsiniz.