Süleyman Karagülle
Suriye ve Üçüncü Cihan Savaşı
19.10.2015
7671 Okunma, 2 Yorum

Suriye’de cihan savaşının denemeleri yapılmaktadır. SERMAYE ile SİYASET savaş halindedir. Sermayenin doları halkı devlete isyan ettirmekte, siyasetin silahı da halkı bombalamaktadır. Her ikisi de Müslümanları öldürmektedirler. Çünkü her ikisinin engeli Müslümanlardır. Sermaye Kur’an’dan korkmaktadır. Siyasiler ise ülkelerindeki Müslüman halkın isyanından korkmaktadırlar.

Sermaye üçüncü cihan savaşını çıkararak Müslümanları yok etmek, sonra da dünyaya kendisi hâkim olmak istiyor. Siyasiler ise üçüncü cihan savaşını çıkarmadan halkın isyanını bastırmak istiyorlar. Deneme yeri olarak bugün Suriye seçilmiştir. Türkiye devletlere Suriye’nin bombalanmasına izin vermiştir, kendisi de PKK’lıları bombalamaktadır. Unutmayalım; onlar da Müslümanların çocukları.

Sermaye üçüncü cihan savaşını çıkarmak istiyor. Bunu dünyayı ikiye bölerek yapacaktır. Rusya ve Çin bir tarafta, ABD ile AB bir taraftadır. Bugün kuvvetleri denktir. Denizde batılılar, karada Doğulular hâkimdir. Kuvvetler arası denge sağlanıp çetin bir savaşın olabilmesi için İran Doğu bloğuna, Türkiye Batı bloğuna dâhil olmalıdır. Savaş bunlar arasında çıkmalıdır. Böylece iki blok uzun zaman savaşa devam ederler. Müslümanların kökü kurur. Sermaye en sonunda mağlup tarafı olur, onu galip getirir ve oturur dünyanın haritasını yeniden çizer. 

Demek ki şimdiki durum nedir? Türkiye ile İran’ın savaşa sürüklenmesi gerekmektedir. Türkiye ile İran bir olurlarsa üçüncü cihan savaşı olmaz. Çünkü Türkiye ve İran hangi tarafta yer alırsa orası galip gelir, sermayeye iş kalmaz. Türkiye ve İran bölünürse o zaman meydan sonunda sermayeye kalır. İran ile Türkiye arasını barış içinde tutan bugün Recep Tayyip Erdoğan ve onu destekleyen ordudur. Erdoğan giderse ordu perişan olur, İran-Türkiye çatışması başlar ve üçüncü cihan savaşı sermaye lehine sonuçlanır.

Türkiye ile İran arasında savaş çıkmaması için Muhterem Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yapması gerekenler vardır.

1- Devlet Başkanı ülke içinde tarafsız olmalı, AK Parti ile ilişkisini kesmeli, bütün siyasi partileri ve halkları ile herkese eşit yakınlıkta olmalıdır. Bütün siyasi partiler ve halklar da artık Erdoğan’ı cumhurbaşkanı olarak kabul etmelidir.

2- Türkiye Cumhuriyeti devleti uluslararası dengede tarafsız olmalıdır. Bizim için AB, Rusya, ABD ve Çin eşit olmalıdır. Doğru yaptıkları işlerde onların yanında olmalıyız. Yanlış yaptıklarında onlarla beraber olmamalıyız. Sermayenin değil devletlerin yanında yer almalıyız.

3- Komşu devletlerin iç işlerine karışmamalıyız. Esad iktidarda olduğu zaman Esad’ı, Sisi iktidarda olduğu zaman Sisi’yi desteklemeliyiz. Bizim için yöneticiler değil devlet önemlidir. Oralardan gelenler muhacir olarak geleceklerse kabul etmeliyiz, mülteci olarak gelenleri kabul etmemeliyiz. Muhacir gelen der ki; ben Suriye’de ve Irak’ta veya Mısır’daki mal varlığımı Türkiye Devleti’ne bıraktım, karşılığında bana Türkiye’de yer verin, ben artık oraya dönmeyeceğim. Ayrıca kendisine faizsiz kredi veriliri, karşılıksız destek de yapılır.

4- Uluslar arası siyasette hakemliği esas almalıyız. Nizalar hakemler yoluyla çözülmelidir. Hakemlerin kararlarına herkes uymalıdır. Hakem müessesesini kabul etmeyenlere veya kabul ettikten sonra uymayanlara karşı olunmalıdır. Beş büyükler hakemlerin kararlarını uygulayan güç olmalıdır. Birleşmiş Milletler’in kararlarını hakemler bozmalıdır. Bu hususta Türkiye öneride bulunabilir. Ama beş büyükler olmak zorundadır. Başka türlü denge sağlanamaz. Eskiden 7 düvel-i muazzama vardı, biri de Osmanlılardı.

Sayın Erdoğan’ın bunları yapabilmesi için de çalışma şeklini değiştirmelidir.

1- Yakınlarını bakan yapabilir, genel müdür yapabilir, hatta başbakan da yapabilir ama onları özel danışman yapmaz.

2- Cumhurbaşkanı âlimlerden bir danışma kurulu oluşturacak, Akevler’i unutmayacak. Çünkü İslâmiyet’i ona anlatacak başka merci yoktur. Bin sene önceki içtihatları ezberlemek danışmanlık için yeterli değildir.

3- Bundan sonra Genelkurmay başkanlığına havale edip onların görüşünü alacak, onlarla mutabık olmadığı hiçbir iş yapmayacak.

4- Bu suretle kesinleştirdiği kararları, Cumhurbaşkanı yönlendirme kararları olarak ilan edecek. Devlet bu kararlara göre kendi içtihatları ile yürüyecektir. Cumhurbaşkanı kararları için zorlama yapmaz, herkes kendi isteği ile bu kararlara göre işini yapmaya çalışır.

 

 


YorumcuYorum
Reşat Nuri Erol
19.10.2015
11:54


http://www.yeniakit.com.tr/yazarlar/suleyman-karagulle/suriye-ve-ucuncu-cihan-savasi-12382.html


Süleyman Karagülle
Süleyman Karagülle

Suriye ve Üçüncü Cihan Savaşı

Son güncelleme: 19 Ekim 2015 07:45

Suriye’de cihan savaşının denemeleri yapılmaktadır. SERMAYE ile SİYASET savaş halindedir. Sermayenin doları halkı devlete isyan ettirmekte, siyasetin silahı da halkı bombalamaktadır. Her ikisi de Müslümanları öldürmektedirler. Çünkü her ikisinin engeli Müslümanlardır. Sermaye Kur’an’dan korkmaktadır. Siyasiler ise ülkelerindeki Müslüman halkın isyanından korkmaktadırlar. 

Sermaye; üçüncü cihan savaşını çıkararak Müslümanları yok etmek, sonra da dünyaya kendisi hâkim olmak istiyor. Siyasiler ise üçüncü cihan savaşını çıkarmadan halkın isyanını bastırmak istiyorlar. Deneme yeri olarak bugün Suriye seçilmiştir. 

Sermaye üçüncü cihan savaşını çıkarmak istiyor. Bunu dünyayı ikiye bölerek yapacaktır. Rusya ve Çin bir tarafta, ABD ile AB bir taraftadır. Bugün kuvvetleri denktir. Denizde batılılar, karada Doğulular hâkimdir. Kuvvetler arası denge sağlanıp çetin bir savaşın olabilmesi için İran Doğu bloğuna, Türkiye Batı bloğuna dâhil olmalıdır. Savaş bunlar arasında çıkmalıdır. Böylece iki blok uzun zaman savaşa devam ederler. Müslümanların kökü kurur. Sermaye en sonunda mağlup tarafı olur, onu galip getirir ve oturur dünyanın haritasını yeniden çizer.  

Demek ki şimdiki durum nedir? Türkiye ile İran’ın savaşa sürüklenmesi gerekmektedir. Türkiye ile İran bir olurlarsa üçüncü cihan savaşı olmaz. Çünkü Türkiye ve İran hangi tarafta yer alırsa orası galip gelir, sermayeye iş kalmaz. Türkiye ve İran bölünürse o zaman meydan sonunda sermayeye kalır. İran ile Türkiye arasını barış içinde tutan bugün Recep Tayyip Erdoğan ve onu destekleyen ordudur. Erdoğan giderse ordu perişan olur, İran-Türkiye çatışması başlar ve üçüncü cihan savaşı sermaye lehine sonuçlanır. 

Türkiye ile İran arasında savaş çıkmaması için muhterem Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yapması gerekenler vardır. 1)Devlet Başkanı ülke içinde tarafsız olmalı, AK Parti ile ilişkisi kalmamalı, bütün siyasi partileri ve halkları ile herkese eşit yakınlıkta olmalıdır. Bütün siyasi partiler ve halklar da artık Erdoğan’ı cumhurbaşkanı olarak kabul etmelidir. 2) Türkiye Cumhuriyeti Devleti uluslararası dengede tarafsız olmalıdır. Bizim için AB, Rusya, ABD ve Çin eşit olmalıdır. Doğru yaptıkları işlerde onların yanında olmalıyız. Yanlış yaptıklarında onlarla beraber olmamalıyız. Sermayenin değil, devletlerin yanında yer almalıyız. 3) Komşu devletlerin iç işlerine karışmamalıyız. Bizim için yöneticiler değil, devlet önemlidir. Oralardan gelenler muhacir olarak geleceklerse kabul etmeliyiz, mülteci olarak gelenleri kabul etmemeliyiz. Muhacir gelen der ki; ben Suriye’de ve Irak’ta veya Mısır’daki mal varlığımı Türkiye Devleti’ne bıraktım, karşılığında bana Türkiye’de yer verin, ben artık oraya dönmeyeceğim. Ayrıca kendisine faizsiz kredi verilir, karşılıksız destek de yapılır. 4) Uluslararası siyasette hakemliği esas almalıyız. Nizalar hakemler yoluyla çözülmelidir. Hakemlerin kararlarına herkes uymalıdır. Hakem müessesesini kabul etmeyenlere veya kabul ettikten sonra uymayanlara karşı olunmalıdır. Beş büyükler hakemlerin kararlarını uygulayan güç olmalıdır. Birleşmiş Milletler’in kararlarını hakemler bozmalıdır. Bu hususta Türkiye öneride bulunabilir. Ama beş büyükler olmak zorundadır. Başka türlü denge sağlanamaz. Eskiden 7 düvel-i muazzama vardı, biri de Osmanlılardı. 

Sayın Erdoğan’ın bunları yapabilmesi için de çalışma şeklini değiştirmelidir. 1) Yakınlarını bakan yapabilir, genel müdür yapabilir, hatta başbakan da yapabilir ama onları özel danışman yapmaz. 2)Cumhurbaşkanı âlimlerden bir danışma kurulu oluşturacak, Akevler’i unutmayacak. Çünkü İslâmiyet’i ona anlatacak başka merci yoktur. Bin sene önceki içtihatları ezberlemek danışmanlık için yeterli değildir. 3)Bundan sonra Genelkurmay Başkanlığı’na havale edip onların görüşünü alacak, onlarla mutabık olmadığı hiçbir iş yapmayacak. 4) Bu suretle kesinleştirdiği kararları, Cumhurbaşkanı yönlendirme kararları olarak ilan edecek. Devlet bu kararlara göre kendi içtihatları ile yürüyecektir. Cumhurbaşkanı kararları için zorlama yapmaz, herkes kendi isteği ile bu kararlara göre işini yapmaya çalışır. 

Not: “PKK SORUNU VE ÇÖZÜMÜ” makalemi de tavsiye ederim; www.akevler.org sitemizin “Makaleler” bölümünden okuyabilirsiniz. 



Reşat Nuri Erol
11.11.2015
11:56



http://www.yeniakit.com.tr/yazarlar/suleyman-karagulle/suriye-ve-ucuncu-cihan-savasi-12382.html

Bu makale 4.210 kez okundu






Çok Okunan Makaleler
Süleyman Karagülle
ABD Başkanlık Seçimi
19.11.2016 42392 Okunma
28 Yorum 19.12.2016 21:41
Süleyman Karagülle
KABİR AZABI
25.02.2014 29630 Okunma
8 Yorum 05.03.2014 21:24
Süleyman Karagülle
Görevimiz
22.02.2014 28072 Okunma
12 Yorum 05.02.2016 21:44
Süleyman Karagülle
Adil Düzen Partisi'nin kuruluş tartışması
6.08.2011 19931 Okunma
9 Yorum 06.02.2016 17:34
Süleyman Karagülle
Akevler
14.07.2013 18943 Okunma
6 Yorum 22.07.2017 20:36
Süleyman Karagülle
Devlete faiz haram mıdır?
9.11.2013 18027 Okunma
Süleyman Karagülle
İlmîlik Demek “Usul” Demektir
3.10.2015 16901 Okunma
Süleyman Karagülle
Neden Arapça; Neden Kuran Arapçası
9.02.2013 15727 Okunma
1 Yorum 10.02.2013 15:18
Süleyman Karagülle
Fıkha Göre Yeni Hükümet
14.06.2015 14340 Okunma
5 Yorum 28.06.2015 16:16
Süleyman Karagülle
Putin Müslüman Oldu
21.03.2015 14102 Okunma
5 Yorum 24.03.2015 11:50
Süleyman Karagülle
Tesviye mi Tasfiye mi?
1.09.2016 13874 Okunma
3 Yorum 22.09.2016 19:58
Süleyman Karagülle
Akit ve Ahit (Tekrar)
12.04.2012 13785 Okunma
1 Yorum 13.04.2012 17:57
Süleyman Karagülle
Ahmet Davutoğlu’nun Hatası
14.05.2016 13749 Okunma
3 Yorum 17.05.2016 07:37
Süleyman Karagülle
15 Temmuz 2016 Neden Yapıldı?
17.07.2016 13639 Okunma
3 Yorum 19.07.2016 19:47
Süleyman Karagülle
Kuran'ı Doğru Anlamak
30.05.2015 13636 Okunma
3 Yorum 27.11.2016 18:52
Süleyman Karagülle
R.T.Erdoğan ve F.Gülen
8.02.2014 13551 Okunma
2 Yorum 27.07.2017 01:05
Süleyman Karagülle
İnsanlık anayasası - Sam Adian'a cevap
24.02.2016 13525 Okunma
10 Yorum 26.02.2016 00:34
Süleyman Karagülle
Evlilik ve Kanun Önerisi
5.03.2016 13476 Okunma
1 Yorum 06.03.2016 01:18
Süleyman Karagülle
Akhan ve Tokul Ailelerine Açık Mektup!
5.09.2015 13047 Okunma
1 Yorum 05.09.2015 18:43
Süleyman Karagülle
Düşen Uçak ve Suriye Meselesi
29.11.2015 12460 Okunma
4 Yorum 08.12.2015 06:11
Süleyman Karagülle
Yeniden Seçim
25.07.2015 12360 Okunma
3 Yorum 29.07.2015 03:01
Süleyman Karagülle
İdam ve Öcalan
25.06.2016 12185 Okunma
6 Yorum 02.07.2016 12:02
Süleyman Karagülle
Kesilen Hayvanlar (Mete Firidin’in görüşü üzerine)
14.04.2015 12132 Okunma
1 Yorum 16.04.2015 20:19
Süleyman Karagülle
Başkanlık Sisteminin Delilleri
21.05.2016 12124 Okunma
4 Yorum 22.05.2016 18:44
Süleyman Karagülle
Adil Düzen, N.Erbakan - S.Karagülle-1
1.10.2011 11931 Okunma
Süleyman Karagülle
Türkiye Cumhuriyeti Devleti
20.09.2015 11809 Okunma
4 Yorum 23.09.2015 18:43
Süleyman Karagülle
Darbeyi Kim Yaptı?
8.10.2016 11793 Okunma
6 Yorum 11.10.2016 13:15
Süleyman Karagülle
Davet
25.04.2015 11550 Okunma
6 Yorum 27.04.2015 10:03
Süleyman Karagülle
Kur’an Ekonomisi
3.12.2016 11503 Okunma
3 Yorum 05.12.2016 13:19
Süleyman Karagülle
Sam'a cevap: Kuran'daki müşküller, müteşabihler
3.01.2016 11485 Okunma
1 Yorum 16.01.2016 14:15
Süleyman Karagülle
EKONOMİDE TAM İSTİHDAM
3.10.2016 11451 Okunma
Süleyman Karagülle
AK Parti’nin Kötülük ve İyilikleri
25.06.2016 11431 Okunma
Süleyman Karagülle
Sam Adian'a cevap
15.11.2015 11308 Okunma
2 Yorum 19.11.2015 21:27
Süleyman Karagülle
Koalisyon ve Çözüm
4.07.2015 11295 Okunma
3 Yorum 24.07.2015 23:29
Süleyman Karagülle
Üçüncü Binyıl Uygarlığı
31.10.2015 11293 Okunma
3 Yorum 11.11.2015 11:54
Süleyman Karagülle
İki Merkez; Sermaye ve Kur’an
3.10.2015 11292 Okunma
2 Yorum 05.10.2015 08:11
Süleyman Karagülle
AK Parti’ye Tuzak!
11.04.2015 11212 Okunma
3 Yorum 13.04.2015 12:32
Süleyman Karagülle
Riba/Faiz ve Katılım Bankaları
24.01.2015 11132 Okunma
Süleyman Karagülle
Mümin kimdir?
9.05.2015 11125 Okunma
Süleyman Karagülle
Kiralar Neden Yüksek?
31.01.2015 11069 Okunma
Süleyman Karagülle
Türkiye’yi bekleyen tehlike; uçurum!
6.06.2015 11048 Okunma
2 Yorum 09.06.2015 08:56
Süleyman Karagülle
İstihare; “EVET/HAYIR” manası nedir?
26.02.2017 10975 Okunma
9 Yorum 04.08.2017 21:52
Süleyman Karagülle
Akit Yorumcularına
21.07.2015 10937 Okunma
1 Yorum 22.07.2015 13:24
Süleyman Karagülle
Söz ver, oy vereyim
9.05.2015 10933 Okunma
1 Yorum 11.05.2015 09:51
Süleyman Karagülle
Çağımızda Cihad
7.07.2015 10926 Okunma
3 Yorum 20.07.2015 09:31
Süleyman Karagülle
Mümin-Müslim Hakkında Sorular
25.05.2010 10901 Okunma
4 Yorum 07.06.2010 22:20
Süleyman Karagülle
Çağımızın sorunları
4.05.2013 10847 Okunma
1 Yorum 05.05.2013 09:10
Süleyman Karagülle
Türkiye’nin Yeri ve Görevi
27.06.2015 10823 Okunma
1 Yorum 29.06.2015 14:04
Süleyman Karagülle
Kuran'ın değeri, Muhammed'in varlığına dair cevaplar
11.06.2016 10774 Okunma
1 Yorum 12.06.2016 17:31
Süleyman Karagülle
Korkunç Kriz ve Çaresi
16.05.2015 10699 Okunma
3 Yorum 22.05.2015 11:29
Süleyman Karagülle
İran'da zelzele ve teklif
20.04.2013 10695 Okunma
4 Yorum 25.04.2013 18:26
Süleyman Karagülle
Başkanlık Sistemi
26.11.2016 10685 Okunma
4 Yorum 29.11.2016 07:17
Süleyman Karagülle
Dershaneler
7.12.2013 10675 Okunma
8 Yorum 08.04.2014 09:25
Süleyman Karagülle
F. Gülen ve İbtihal
26.03.2016 10664 Okunma
Süleyman Karagülle
Medine Vesikası-Taha Akyol’a Cevaplar-2
25.07.2015 10660 Okunma
Süleyman Karagülle
Çözüm Süreci ve PKK sorununun çözümü
8.08.2015 10561 Okunma
2 Yorum 10.08.2015 12:00
Süleyman Karagülle
Avrasya Ekonomik Birliği
3.01.2015 10450 Okunma
3 Yorum 14.01.2015 08:18
Süleyman Karagülle
Akevler ve AK Parti
14.06.2015 10325 Okunma
Süleyman Karagülle
Vergisiz Devlet
26.12.2015 10240 Okunma
2 Yorum 26.12.2015 20:11
Süleyman Karagülle
Çözüm 100 lojmanlı işyerleri
30.03.2013 10218 Okunma
9 Yorum 13.04.2013 08:44
Süleyman Karagülle
Kuran'a İman ve Uymamız Gereken Dört İlke
5.11.2016 10135 Okunma
3 Yorum 13.11.2016 13:12
Süleyman Karagülle
Elektrik Kesintisi ve Çözüm Önerisi
4.04.2015 10131 Okunma
Süleyman Karagülle
D E R G I !
29.04.2017 10094 Okunma
18 Yorum 16.05.2017 08:11
Süleyman Karagülle
Kur’an ve İki Lider; Putin ve Erdoğan
2.01.2016 10090 Okunma
4 Yorum 08.01.2016 15:13
Süleyman Karagülle
Ruslar ve Türkler
20.12.2015 10064 Okunma
2 Yorum 25.12.2015 14:57
Süleyman Karagülle
İstişare
2.11.2013 10035 Okunma
8 Yorum 13.11.2013 11:10
Süleyman Karagülle
Mısır’daki İdamlar ve Yapılması Gerekenler
23.05.2015 10032 Okunma
1 Yorum 25.05.2015 10:09
Süleyman Karagülle
Vadeli satış, taksit ve murabaha
22.12.2012 9959 Okunma
Süleyman Karagülle
Kenan Evren
16.05.2015 9928 Okunma
1 Yorum 20.07.2015 09:30
Süleyman Karagülle
KUR’ANÎ ÇÖZÜM
18.04.2016 9904 Okunma
1 Yorum 18.04.2016 10:52
Süleyman Karagülle
Kıssadan hisse ve devlet yönetimi
17.05.2014 9893 Okunma
Süleyman Karagülle
PKK, Kürtler ve Yapılması Gereken
7.11.2015 9883 Okunma
3 Yorum 11.11.2015 11:52
Süleyman Karagülle
Altın Bono
17.12.2016 9878 Okunma
2 Yorum 19.12.2016 21:21
Süleyman Karagülle
Milletvekili Yemini
14.03.2015 9868 Okunma
Süleyman Karagülle
Yeni Bir Dünya İçin Yapılması Gerekenler
19.11.2016 9753 Okunma
1 Yorum 19.11.2016 22:39
Süleyman Karagülle
IŞİD ve PKK ile Neler Oluyor?
1.08.2015 9708 Okunma
Süleyman Karagülle
GİRİŞİM/Cİ (Bir Tartışma Konusu)
31.12.2011 9650 Okunma
3 Yorum 05.01.2012 13:32
Süleyman Karagülle
Sermaye ve siyasi güç, para ve silah
24.05.2014 9641 Okunma
Süleyman Karagülle
Son Ümit!
4.07.2015 9596 Okunma
Süleyman Karagülle
Neden matematik?
16.02.2013 9550 Okunma
1 Yorum 17.02.2013 00:40
Süleyman Karagülle
İslâm Hukuku-Taha Akyol’a Cevaplar-1
25.07.2015 9538 Okunma
Süleyman Karagülle
Çanlar kimin için çalıyor?
19.07.2014 9488 Okunma
5 Yorum 22.07.2014 09:12
Süleyman Karagülle
Adil Kur’an Düzeni ve çağımızın sorunları
5.09.2015 9436 Okunma
2 Yorum 07.09.2015 17:54
Süleyman Karagülle
Ayı öldürmek yasak
4.05.2013 9378 Okunma
1 Yorum 05.05.2013 09:25
Süleyman Karagülle
Vergi indirimi ve vergi iadesi
22.02.2014 9364 Okunma
Süleyman Karagülle
Türkiye ve Çin
1.08.2015 9308 Okunma
1 Yorum 03.08.2015 09:13
Süleyman Karagülle
Rockefeller Ailesi ve Hidrojen Enerjisi
2.04.2016 9264 Okunma
2 Yorum 11.04.2016 08:19
Süleyman Karagülle
Partilere Tavsiye
30.05.2015 9232 Okunma
1 Yorum 01.06.2015 08:08
Süleyman Karagülle
Mehmet Hikmetumut, Ölüm ve Ötesi
5.07.2015 9214 Okunma
1 Yorum 20.07.2015 09:31
Süleyman Karagülle
Rüya
20.02.2016 9199 Okunma
2 Yorum 21.02.2016 11:34
Süleyman Karagülle
Yeni Hükümet ve Devlet Başkanı
20.06.2015 9175 Okunma
2 Yorum 23.06.2015 14:03
Süleyman Karagülle
PKK Mikrobu Üreten Sebepler ve TEDAVİ
6.02.2016 9162 Okunma
1 Yorum 06.02.2016 23:11
Süleyman Karagülle
Kur’an Düzeninde Başkanlık
21.05.2016 9130 Okunma
1 Yorum 23.05.2016 08:10
Süleyman Karagülle
Kur’an Düzeni; Çözümü Halk Üretebilir
14.11.2015 9090 Okunma
1 Yorum 16.11.2015 08:32
Süleyman Karagülle
Akevler ve Araştırmacı
12.01.2013 9045 Okunma
Süleyman Karagülle
Bir Adil Düzen Eleştirisi ve Cevabı
15.11.2011 8971 Okunma
Süleyman Karagülle
Tanrı ve Olasılık
3.10.2015 8875 Okunma
Süleyman Karagülle
Akevler Ekolü ve ...
18.04.2015 8836 Okunma
2 Yorum 20.04.2015 17:09
Süleyman Karagülle
AK Partinin başarıları
16.11.2013 8833 Okunma
Süleyman Karagülle
Erbakan ve Adil Düzen
14.11.2009 8760 Okunma


© 2025 - Akevler