Osmanlılar Viyana’da başarısız olunca artık duraklama çağına girdiler ve geri çekilmek zorunda kaldılar. 1878’de yapılan 93 Harbi’nde Osmanlı İmparatorluğu yenilmişti. Dünya dengesi Osmanlılar sayesinde yine de yaşamaya devam etti.
Abdülhamit’e kadar Osmanlılar hep Batı’nın teknolojisini alarak devleti yaşatmak istemişlerdir. Abdülhamit ise Batı’dan müspet ilmi alarak teknolojiyi bizim üretmemizi benimsedi. Batı tipi okul ve üniversiteler açtı. Böylece Türkiye’ye dinsizlik girdi. 1900’lara gelindiği zaman mektepliler açıkça İslâmiyet’e saldırdılar. Medrese kapalı bulunan içtihadın kapısını fiilen açtı ve Bediüzzaman gibi büyük bir âlimi yetiştirdi. Böylece şer hayır oldu.
1908’de Meşrutiyet’in ilanı ile Osmanlı İmparatorluğu yıkıldı, Kuvayı Milliye doğdu, millî güç doğdu. 1920’lerde İstiklâl Savaşı’ndan sonra inkılâplar oldu. Türkiye’yi dinsizleştirmek istediler ama Türkiye azınlıklardan arınan bir ülke oldu. Şer hayır oldu.
1950’lerde Demokrat Parti geldi, CHP’nin dinsizlik modası devam etti. 1960 müdahalesi oldu, çok partili anayasa geldi, hayır oldu.
1971 müdahalesinden sonra Türkiye’ye tam demokrasi geldi, CHP ile MSP koalisyon yaptı, bu koalisyon sadece Türkiye’nin değil dünyanın kaderini değiştirdi. Kenan Evren’in müdahalesi ile CHP baskısı sona erdi ve askeri müdahaleler bitti. Artık yönetim Müslümanların eline geçti. Hayır oldu. 28 Şubat müdahalesi oldu. AK Parti’yi iktidar etti. Ordu Müslümanlar tarafı geçti. Hayır oldu.
Görülüyor ki kerih ve şer gördüğümüz olayların hepsi sonunda hayır olmuştur.
7 Haziran Seçimi de hayır oldu/olmuştur. AK Parti ya Adil Düzen’e gelecektir yahut AK Parti gidecek, onun yerine Adil Düzen’i benimseyen parti gelecektir. Adil Düzen’in Cebrail’i Akevler’dir. Akevler’e düşmanlık Cebrail’e düşmanlık gibidir. Akevler ile işbirliği yapan parti Adil Düzen’i getirecektir. Sünnetsiz İslâmiyet olamayacağı gibi Akevler’siz Adil Düzen olamaz. Dolayısıyla 1 Kasım Seçimi hayır olacaktır, endişe edilecek bir şey yoktur.
NELER OLABİLİR?
1- AK Parti %50’den fazla oy alır, Adil Düzen’i benimser, kendisini, devletimizi ve insanlığı kurtarır. Yahut eski tutumunu sürdürür, kendisini helâk eder ama Adil Düzen gelir.
2- AK Parti anayasa ekseriyetini alamaz ama hükümet kurabilir. Erdoğan orada kalır. Erdoğan ancak siyaset dışı faaliyetlerle; ilim, ekonomi ve din yoluyla Adil Düzen’i getirebilir.
3- Bugünkü durum devam eder. Erdoğan yeniden seçime giderse hata eder. Azınlık hükümetlerini kurarak kendisi siyaset dışı faaliyet yapabilir.
4- CHP birinci parti olur ama iktidar olamaz. Tek çözüm “millî mutabakat hükümeti” kurmaktır. Parti başkanları dışında güvenoyu alan bir hükümet kurar. Erdoğan siyaset dışı yenilikler yapar.
5- CHP’nin tek başına iktidar olması az muhtemeldir ama tek başına hükümet kurabilir. Bu takdirde böyle bir hükümetin kurulmasına izin verilmeli ama kendisine biat yeminini yapması şartı ile vermelidir. Biat etmeyen bir milletvekiline başbakanlığı hatta bakanlığı teslim etmez. Yine “millî mutabakat hükümetine” gidilmelidir.
HÜKÜMET KURULDUKTAN SONRA NELER YAPILACAKTIR?
Devlet Başkanı bir gün kaybetmeden Cemal Gürsel ve Kenan Evren’in yaptığını yapmalı, Anayasa İlim Kurulu’nu oluşturmalıdır. 1) Partilere aldıkları oy sayısınca ilim adamları seçtirilmelidir. Bunların sayısı 20 kişi olacaktır. 2) Anayasa İlim Heyeti’nin sekreteryasını Cumhurbaşkanı adına Akevler yürütmeli, önerileri toplayıp heyete sunmalıdır. 3) Anayasa İlim Heyeti üyeleri partilerine danışarak uzlaşmalı anayasa hazırlamalıdır. Uzlaşamadıkları hususlarda hakemlere gidilerek onların kararı ile uzlaşma sağlanmalıdır. 4) Anayasada uzlaşma madde madde sağlanacaktır. Heyet uzlaşılan maddeyi Devlet Başkanı’na sunacaktır. Devlet Başkanı muhalefet edebilir, madde üzerinde hakemlere gidebilir. 5) Kesinleşen öneri Genelkurmaya gider, onların görüşleri de eklendikten sonra Meclis’e gönderilir. 6- Cumhurbaşkanı görevlendirdiği bir milletvekili aracılığı ile önerilen maddenin Meclis önerisi hâline gelmesi için imzaya açar, Anayasa kuralları içinde madde yasalaşmış olur. 7) Diğer maddelerin değiştirilmesi beklenmeden yürürlüğe konur. Böylece Anayasa zamanla değiştirilmiş olur. 8) Anayasa maddeleri uygulanırken çıkan aksaklıkların değiştirilmesini hükümet veya Meclis Başkanı talep edebilir. Cumhurbaşkanı uygun görürse o madde öncelikle yeniden görüşülür. Yeni Anayasa böylece uygulana uygulana oluşur.