1- Çağımızın hastalığı zina, fuhuş ve eşcinsellik hastalığıdır. Lut peygamberin kavmi bu sebeple helâk olmuştur.
2- Çağımızın ikinci hastalığı faizli karşılıksız para, dolayısıyla bunun sebebiyet verdiği işsizlik ve köylerin boşalmasıdır. Kur’an faizi meşru görenlerin sahabe ve resulü ile savaştıklarını beyan etmektedir.
3- Çağımızın üçüncü hastalığı rüşvettir. Kamu mallarının paylaşılmasıdır. Vergi kaçakçılığıdır. Kayıt dışı ekonomidir. Salih peygamberin kavmi bundan dolayı helâk edilmiştir.
4- Çağımızın dördüncü hastalığı terördür. Faizli düzenden dolayı işsiz ve aşsız kalan insanlar zinanın verdiği serbestlik içinde çalışmakta ve geçimini gayrimeşru yollardan sağlamakta, cahiliye döneminde Mekkelilerin düştükleri anarşi durumuna düşmektedir.
İşte, “ADİL DÜZEN” bu sorunları çözecektir.
Nasıl çözecektir?
Araştırmacı müçtehitlerin yetişmesine imkân sağlayarak çözecektir.
Yüz dairelik lojmanlı apartmanlarla çözecektir.
Yüz lojmanlı apartmanlar sorunları nasıl çözecektir?
Bizim ortaklarımızın oluşturacağı sermaye ile yaptığımız yüz dairelik lojmanlı işyeri apartmana evli olmayanları almayacağız. Evlilik sözleşmesini yapmadan cinsi ilişkide bulunanı tazminatını verip çıkaracağız. İşletme senedi üzerinden tam muhasebeyi tutacağız, vergi kaçırmayacağız. Reel kazancımızdan vergiyi ödeyeceğiz. Apartmanımızın çevresini çevirecek ve anarşistlerin içeriye girmesini önleyeceğiz. Kredileri işletme senedi cinsinden faizsiz vereceğiz. Böylece tüm sorunlar burada çözülmüş olacaktır.
Biz dünyanın sorunlarını bu apartmanların yapılması ve işletilmesi ile mikroda çözeceğiz. Makroda bizim mücadelemize gerek yoktur. Bizim İslâm dinarına değil altın bonoya ihtiyacımız vardır. Biz D-8’ erle değil, semt kooperatifleri ile sorunları çözeceğiz.
Erbakan’ın görevi insanlığı uyandırtmaktı. Nijerya 120 milyonluk İslâm devleti imiş; ben oranın İslâm devleti olduğunu bile bilmiyordum. O gün yapılanlar o gün için doğru idi. Onlar “Adil Düzen”in kokusu idi. Şimdi daha önce kokusu gelenin kendisini getireceksiniz. Bugün biz iktidardayız. Türkiye’de Erdoğan, Amerika’da Obama, Rusya’da Putin, Avrupa’da Papa “Adil Düzen” yolcularıdır. Sorun “Adil Düzen”i uygulayıp bir bakkal örneğinde olsa da onlara göstermektir.
Yapacaklarımız artık ortaya çıkmıştır. “Müçtehit Yetişme Merkezi”ni kuracağız. Kurucu ortaklarımız olacak. Kurucu âlimlerimiz olacak, kurucu öğrenenlerimiz olacak. Kurucu finansörlerimiz olacak ve nihayet araştırmacılarımız olacaktır. Bunun için bana söz veren Hasan Hacıbektaşoğlu, Süleyman Akdemir, Burhan Erol kardeşlerimizden sözlerinde durmalarını istiyorum. Haftanın üç gününü söz verdiler, ben sadece birer günlerini isteyeceğim. Yedi kişi bulacak ve ortak olacakları ziyaret edeceğiz.
Sonra ne yapacağız?
Önce bakkalımızı işleteceğiz...
Sonra portmanto dolap işletmesini işleteceğiz...
Sonra ahşap evler imalathanesini kuracağız, dinlenme evleri sitesini yapacağız...
Mala-Mal Market Çarşısını oluşturacağız ve işleteceğiz...
Sonunda yüz lojmanlı işyeri apartmanlarını yapacağız...
Ben henüz bu bilgilere sahip olmadığımız zamanlarda iki tane site kurdum.
İzmir’de Akevler Sitesi kuruldu, varlığını geliştirerek sürdürmektedir.
Kemalpaşa Sütçüler’de de bir site kurduk.
İzmir’de dokuz blok yaptık, her blok 30 civarında daireleri içerir.
Biz bunları yaparken bir yerden bir kuruş kredi almadık. Hiçbir zenginin desteğini görmedik. Ortak olanlar evlerini aldılar. Halkımızın bize güvenmemesi için hiçbir sebep yoktur. Biz büyük paralarla ortak kabul etmiyoruz. Yüz dairelik apartmana ortak olacaklardır. Bin liralık ortaklar alacağız. Bir apartman 10 milyona mâl olursa, demek ki 10 bin ortak bulacağız. İzmir Akevler’de otaklarımızın sayısı üç-dört bine çıkmıştı; şimdi de hâlâ iki bin ortağı vardır.
Bu on bin ortağı bulmak sorun olmayacaktır. Allah hep bize yardım etmiştir. Halkımıza ilham etmiş ve onlar da bizi desteklemişlerdir. Bu konuda da bir sıkıntı yaşamayacağımıza inancım tamdır. En büyük sorun yüz araştırmacı müçtehit adayını bulmadır. Bunun için de kardeşlerimizin bize yardımcı olacaklarından eminim.
SÜLEYMAN KARAGÜLLE
Yay. Haz.: REŞAT NURİ EROL
www.akevler.org (0532) 246 68 92