Mete Firidin
Petra Yalanı
28.04.2015
72778 Okunma, 9 Yorum

Petra Yalanı

Aşağıda ateist bir iddia verilmiştir:

“Dan Gibson Arap yarımadasının tarihi üzerinde çalışırken (nabataea.net sitesinin de sahibi) bazı eski camilerin (Erken İslam dönemini kastediyor) Mekke ye bakmadığını fark etmiş. Bunun üzerine bu camilerin kıble yönünü belirlemiş ve antik şehir Petra’ya baktığını keşfetmiş, şaşırmış ve kıble yönlerini saptayarak ve yapıldıkları tarihi de dikkate alarak daha fazla camiyi kontrol etmiş. Söylenecek şey su ki İslam in ilk yüzyılındaki camiler Petra’ya bakıyormuş, Mekke ya da Kudüs e değil!”

Bu ucuz vesveseyi birçok yerli yabancı İslam düşmanı misyoner sitelerde bulabilirsiniz.

Acaba öğle mi?

Petra şehri MÖ. 400 ile MS. 106 yılları arasında Nebatiler'e başkentlik yapmış, putperest merkezi olan bir şehirdir. Bu şehrin diğer bir özelliği ise Mekke şehrinden Kudüs şehrine çekilen bir hattın üzerinde bulunmasıdır.

Dan Gibson isimli bir kafir İslam’a çamur atmak için Müslümanların ilk kıblesinin Petra şehri olduğunu iddia etmiş ve bu iddiasını Emeviler döneminde yapılan bazı camilerin Petra’ya doğru yöneldiğini ispatlamaya çalışarak yapmıştır.

Oysa Kuran’da bahsedilen ve diğer “uçta bulunan mescit” anlamında olan Mescidi Aksa İsra süresi birinci ayetinde geçmektedir.

İsra 1. Ayet:

سُبْحَانَ الَّذِي أَسْرَى بِعَبْدِهِ لَيْلًا مِنَ الْمَسْجِدِ الْحَرَامِ إِلَى الْمَسْجِدِ الْأَقْصَى الَّذِي بَارَكْنَا حَوْلَهُ لِنُرِيَهُ مِنْ آيَاتِنَا إِنَّهُ هُوَ السَّمِيعُ الْبَصِيرُ (1)

 

Mutlak saltanat sahibi Allah ki; kulunu geceleyin Mescid-i Haram’dan çevresini mübarek kıldığımız Mescid-i Aksa’ya götürmüştür. Bir kısım ayetlerimizi gösterelim diye. Muhakkak ki O’dur O, Semi’, Basir.[1]

Oysa Petra şehrinde Mescidi Aksa diye bir mescit yoktur. Müslümanların kıblesi olan Mescidi Aksa Kudüs şehrindedir.

Bakara 144:

قَدْ نَرَى تَقَلُّبَ وَجْهِكَ فِي السَّمَاءِ فَلَنُوَلِّيَنَّكَ قِبْلَةً تَرْضَاهَا فَوَلِّ وَجْهَكَ شَطْرَ الْمَسْجِدِ الْحَرَامِ وَحَيْثُ مَا كُنْتُمْ فَوَلُّوا وُجُوهَكُمْ شَطْرَهُ وَإِنَّ الَّذِينَ أُوتُوا الْكِتَابَ لَيَعْلَمُونَ أَنَّهُ الْحَقُّ مِنْ رَبِّهِمْ وَمَا اللَّهُ بِغَافِلٍ عَمَّا يَعْمَلُونَ (144)

Yüzünü göğe çevirip durduğunu görüyoruz. Hoşnut olacağın kıbleye seni elbette çevireceğiz (Mescidi Kıbleteyn’de). Artık yüzünü Mescid-i Haram semtine çevir; bulunduğunuz yerde yüzlerinizi o yöne çevirin. Doğrusu Kitap verilenler, bunun Rab’lerinden bir gerçek olduğunu bilirler. Allah onların yaptıklarından gafil değildir.[144].

Çünkü Kitap verilenler kıblenin Hz. Yakup’a (İsrail) Mescidi Haramdan Mescidi Aksaya çevrileceğinin bildirildiğini bilmektedirler. Yakup zamanında kıble Mekke’deki Mescidi Haram iken sonradan Kudüs’teki Mescidi Aksa olarak belirlenmiştir. Çünkü Mekke’nin müşrik putperest bir şehir olacağı ve Ehli Kitap toplumlarınca unutulacağı bilinmektedir. Bu bilgi Hz. Yakup’a verilmiştir.

Hz. Yakup’tan Hz. Muhammed zamanına kadar Mescidi Aksa kıble görevi görmüştür. Allah’ın orijinal dini İslam dini yeniden indirildiğinde, Kıblede eski orijinal yönüne Yani Mescidi Haram’da bulunan Kâbe’ye çevrilmiştir. Fakat Hıristiyan ve Yahudiler eski kıblelerinde kalmakta ısrar etmişlerdir.

Bakara 150:

وَمِنْ حَيْثُ خَرَجْتَ فَوَلِّ وَجْهَكَ شَطْرَ الْمَسْجِدِ الْحَرَامِ وَحَيْثُ مَا كُنْتُمْ فَوَلُّوا وُجُوهَكُمْ شَطْرَهُ لِئَلَّا يَكُونَ لِلنَّاسِ عَلَيْكُمْ حُجَّةٌ إِلَّا الَّذِينَ ظَلَمُوا مِنْهُمْ فَلَا تَخْشَوْهُمْ وَاخْشَوْنِي وَلِأُتِمَّ نِعْمَتِي عَلَيْكُمْ وَلَعَلَّكُمْ تَهْتَدُونَ (150)

Her nereden çıkarsan, yüzünü Mescid-i Haram semtine çevir. İnsanların zulmedenlerinden başkalarının size karşı gösterecekleri bir hüccet olmaması için, her nerede olursanız, yüzlerinizi oranın semtine çevirin, bu hususta onlardan korkmayın. Benden korkun da size olan nimetimi tamamlayayım. Böylece doğru yolu bulursunuz [150].

Medine şehri Petra ve Mekke şehirleri arasında bulunmaktadır. Hz. Muhammed’in ilk mescidi (Kuba mescidi) buradadır. Kıblesi ise Mekke’ye doğrudur. Mescidi Kıbleteyn’de ayetten sonra Mekke’ye kıble kılınmıştır. Medine şehrindeki Hiçbir eski mescit Petra şehrine doğru değildir. Tamamen Mekke’ye yani Mescidi Harem’e doğrudur.

Dan Gibson kâfirinin iddia ettiği yapılardan biri Lübnan’da Anjar şehrinde bulunan bir Emevi sarayıdır. Bu sarayın yönü Petra’ya doğru değil Sina yarım adasına doğrudur. Diğer bir Emevi sarayı ise Qasr al Mushatta sarayıdır. Ürdün’ün başkenti Amman’a 30 km uzaklıktadır. Bu saray Emevi halifelerinden ikinci Velid (M.S. 743-744) tarafından yaptırılmış ve gerçekten Petra şehrine doğru dönüktür.
Oysa diğer hiçbir cami kıblesi Petra şehrine dönük değildir. Evet, ilk iki yüz yılda yapılan camilerin kıblesi tam olarak Mekke’ye dönük değildir. Çünkü Bu dönemde Trigonometri ve coğrafya bilimi bilgileri yeteri kadar gelişmemiştir.

Aşağıda Endülüs ve Kuzey Afrika’da bulunan en eski camilerin kıbleleri gösterilmiştir. Hiç biri Petra’ya dönük değildir. Mekke’ye paralellik göstermektedir.

 

 

Aşağıdaki resimde ise Irak ve Mısır’da bulunan Emevi dönemi camilerin kıbleleri gösterilmiştir. Hiç biri Petra şehrine yönelik değildir. Yönleri Medine ve Tebük şehirleri arasına düşmektedir.

 

Bütün bu hataların sebebi yetersiz coğrafya ve matematik bilgilerinden dolayıdır. Hârizmî (M.S. 780-850) gibi Müslüman bilim adamlarının matematiği ve coğrafya bilimini geliştirmesinden sonra yapılan bütün camilerin kıblesi ise Mekke’ye yöneliktir. Bunu Dan Gibson kâfiri de kabul etmektedir. Yani İslam’ın 200. Yılından sonraki bütün camilerin kıblesi Mekke’dir.

Ama görüldüğü gibi kâfirler Müslümanları dininden döndürmek için hiçbir dayanağı olmayan yalanlara başvurmaktadırlar.

Doğrusunu Allah bilir.

 


YorumcuYorum
Hüseyin Kayahan
30.04.2015
18:50

Sevgili doktor, bari siz yapmayın bunu... Yorumlarınızda istediğiniz ilaveleri yapınız ama çevirirken sadece metinde olanları çevirin, ilave ve abartmalar yapmayınız. Metinde karşılığı olmayan ifadeleri eklemeyiniz.

İsra 1:

...Mutlak saltanat sahibi Allah ki...; Ayette bu ifadelerin karşılığı yoktur. Allah kelimesi dahi geçmez. Sadece "ellezi/o kimse/o kimse ki" geçer. Sübhan'ın aslı ne ki, bunu tercümede mutlak saltanat sahibi olarak çevirdiniz?

Bakara 144:

...göğe...; "ila essema/semaya" demiyor ki, "fi essema/semada/semanın içinde" diyor. Bana göre, göğün içinde kendine kıble olacak bir yer aramaktadır.

Bakara 150;

Tekil olarak emrederken "min haysü hareçte/her nereden çıkarsan" dedikten sonra çoğuş olarak "haysü ma küntüm/her nerede olursanız" dedi. her nerede olursa ifadesi içinden çıkılan yeri de, içine çıkılan yeri de kapsasa gerektir. Neden birinci ifadeye gerek gördü de onu ayrıca söyledi?

Saygılarımla.

H.Kayahan

Mete Firidin
30.04.2015
19:49

Değerli üstat

Subhan kelimesi kuranda yalnız Allah için kullanılır. Kökü sebeha dır. Kök anlamı egemenliktir. Subhane hu olunca mutlak egemen anlamına gelir bununla ilgili bir makalem vardır.

Fi deniyor çünkü göğün içinde bir şey gözlüyor. muhtemelen Cebrailin gelişini ümit ediyor. Necm suresine bakınız.

Yani vahiy bekliyor.

Elmalılı:Ey Muhammed! Her nerede olursa olsun, uzağa veya yakına, gerek harb ve gerekse diğer bir maksad için yolculuğa çıksan da: Namazda yüzünüzü Mescid-i Haram tarafına çevir. Ve ey müminler! siz yeryüzünün bölgelerinden herhangi bir yerde gerek ikamet halinde ve gerekse yolcu olarak bulunursanız, hepiniz namazda yüzünüzü Kâbe tarafına çeviriniz. ki insanların aleyhinizde hakkıyle tutunabileceği hiçbir delil kalmasın. Yani kıblenin değişmesi emrinin sizin anlayabileceğiniz başlıca iki hikmeti vardır:

Süleyman Karagülle
30.04.2015
20:28

Duymadığım şeyleri öğrendim. Allah arzı olsun. Kuran kıbleye yönelmeyi emredince Müslümanlar trigonometriyi buldular. O sayede Deniz aşırı seyahatlar mümkün olduğu gibi uzaya seyahat mümkün olmuştur.200 yıl içinde kıblenin hatalı oluşu ve sonra düzelmesi Kuranın büyük mucizesinin delilidir. Beyanı sonra bize aittir Beyanında ki "sonra" 200 yıl olmuş

Hüseyin Kayahan
01.05.2015
07:51

Üstadın beğendiğim bir sözü var:

"İSTERSE TAHRİF ETMEK AMACIYLA OLSUN, YETER Kİ İNSANLAR KUR'ANLA MEŞĞUL OLSUNLAR. BUNDAN SADECE HAYIR MEYDANA ÇIKAR. ZİRA O ALLAHA AİTTİR, ONUN MUHAFIZI DA ODUR. BOZMAYA VE DEĞİŞTİRMEYE KİMSENİN GÜCÜ YETMEZ."

Aleyhte gibi görünene yorumlar ve çıkarımlar bizi Kuranı anlamaya daha çok sevk eder ve gayretimizi artırır, verimimizi yükseltir.

Siz gavur dediklerinizden alıntılar yapmaya devam ediniz. Onlar gavurdur, yani gayretlidirler. Özetle onlar görevlidirler. Bu görev vücuttaki dengeye benzer. Bağışıklık sisteminin devamlı dinamik halde olması için devamlı mikrop ve benzerlerini almamız gibidir. Mesela aşı olurz, değişik yerlerde değişik şeylerle temas ederiz. Böylece vücut çalışır ve güçlü durumda olur.

Gavurlar da görevlidirler ama bu görev aynı zamanda Allah'ın planının içindeki bir görevdir. Bu sayede bizler, Kuranı yeniden inceleriz, doğruları öğreniriz, varsa yanlışlarımızı düzeltiriz, vs.

Saygılarımla.

H.Kayahan

Mete Firidin
01.05.2015
09:02

Bu görüşünüze katılıyorum. Ama bu gavurun gavurluğunu değiştirmez.

Hüseyin Kayahan
01.05.2015
18:38

Sübhan kelimesi eğemenlik değildir, arınmış, arı duru olandır. Başka herşeyden ayrılmış, karışıklıktan kurtulmuş manasındadır. Sabah kelimesi ile akrabadır. Sabah, "dünün geride kalması, yeni bir başlanğıç olması" manasında, eskisinden arınmış, yeni bir başlangıç manasındadır.

Egemenlik ise, başka kimseden izin almadan, BAĞIMLI OLADAN, istediğini istediği zaman ve şekilde yapma demektir. Egemenlik, benzer manada başka isim ve sıfatlar olması rağen, "malikel mülk" olarak alınabilir. Bir ayette "... mükü dilediğine verir, dilediğinden alır, dilediğini aziz eder, dilediğini azleder..." şeklinde egemenlik tarif edilmiştir.

Millet meclisleri de milletin egemenliğini, onu temsilen kullanır.

Saygılarımla.

H.Kayahan

Mete Firidin
01.05.2015
18:58

Bu konudaki ve sabah konusundki makaleleri okumadığınız belli oluyor.

Mete Firidin
01.05.2015
19:01

Subhan sin ile, sabah sad ile yazılır. kökler farklıdır.

Hüseyin Kayahan
02.05.2015
13:07

sabah ile akrabadıri dedim. Aynıdır demedim.





Son Eklenen Makaleler
Mete Firidin
Kuran'ı Kerim Etimolojik Meal
29.05.2025 112 Okunma
Mete Firidin
Cehennem Etimoloji
1.04.2025 1098 Okunma
5 Yorum 11.05.2025 18:20
Mete Firidin
Sabah, Akşam, Yatsı namazlarında sesli okumanın nedeni
21.03.2025 512 Okunma
Mete Firidin
Hanif Kelimesi
3.12.2024 729 Okunma
Mete Firidin
Q Metni
14.11.2024 666 Okunma
Mete Firidin
SWE Kökü
21.10.2024 850 Okunma
Mete Firidin
O Cennet Yaprakları
25.08.2024 758 Okunma
Mete Firidin
Kelime kökü AMD
21.08.2024 722 Okunma
Mete Firidin
Kelime Kökü WTD
21.08.2024 699 Okunma
Mete Firidin
Kelime Kökü TıWD (Keettevdi)
11.08.2024 1292 Okunma
Mete Firidin
Taha Suresi 98 (97). Ayet ve Haphephobia
4.08.2024 1054 Okunma
Mete Firidin
Rum Suresi ve Yeryüzünün En Alçak veya Daha Alçağı
6.06.2024 1362 Okunma
1 Yorum 22.04.2025 13:31
Mete Firidin
Fil Suresi Tefsiri
1.06.2024 1532 Okunma
1 Yorum 05.06.2024 04:38
Mete Firidin
Ebu Leheb
22.05.2024 1099 Okunma
Mete Firidin
Cibril
1.05.2024 906 Okunma
Mete Firidin
Abdestsiz Kuran Okumak!
20.04.2024 1314 Okunma
7 Yorum 21.04.2024 20:19
Mete Firidin
Ebabil
10.04.2024 1841 Okunma
Mete Firidin
Nisa Suresi 159. Ayet ve Pavlus
2.03.2024 1085 Okunma
Mete Firidin
Kuran-ı Kerim’de Maide Kelimesi ve Yuvarlak Masa
25.02.2024 1319 Okunma
Mete Firidin
İblis Hadisleri
4.02.2024 1373 Okunma
Mete Firidin
Dinlerin Kökeninin Sümer’e Dayandığı Safsatası
15.12.2023 1175 Okunma
Mete Firidin
Bizden Melekler Kılınması ve Hz. İsa
28.09.2023 1138 Okunma
Mete Firidin
İncil ve İnciller
29.04.2023 1104 Okunma
Mete Firidin
Nedir İnsanın Yüklendiği Emanet?
19.02.2023 1260 Okunma
Mete Firidin
Ümmet-i Muhammed’in Şimdiki Durumu
11.02.2023 1283 Okunma
1 Yorum 17.02.2023 16:53
Mete Firidin
Kuran'da Doğu, Doğuş Kelimeleri
25.01.2023 1609 Okunma
5 Yorum 24.02.2023 17:47
Mete Firidin
Diller ve Anlatım
7.01.2023 943 Okunma
Mete Firidin
O Dalga
20.11.2022 1481 Okunma
Mete Firidin
Faiz (riba) Haram da Enflasyon Haram Değil mi?
16.11.2022 1806 Okunma
3 Yorum 27.11.2022 18:05
Mete Firidin
İshak Doğduğunda Hz. İbrahim ve Hz. Lut Neredeydi?
15.08.2022 1408 Okunma
Mete Firidin
Namaz ve Maun Suresi
31.07.2022 2323 Okunma
1 Yorum 03.09.2022 18:00
Mete Firidin
Allah Akleder mi?
27.04.2022 2346 Okunma
1 Yorum 28.04.2022 17:41
Mete Firidin
Melek Olmak?
5.03.2022 2749 Okunma
2 Yorum 17.03.2022 11:19
Mete Firidin
Kıraatler
5.02.2022 1835 Okunma
Mete Firidin
Hz. Mehdi
1.02.2022 2070 Okunma
Mete Firidin
Wav
29.01.2022 1622 Okunma
Mete Firidin
Zulümat
22.01.2022 2335 Okunma
Mete Firidin
Kitap
19.12.2021 1799 Okunma
Mete Firidin
Kuran’a Göre Dünya Dönüyor mu?
13.12.2021 2238 Okunma
Mete Firidin
Kuran’a Göre Dünya Yuvarlak mı, düz mü?
11.12.2021 2500 Okunma
Mete Firidin
Gondwana
11.12.2021 1674 Okunma
Mete Firidin
Şura Suresi 34. Ayet ve Rüzgâr Gücü
21.11.2021 2163 Okunma
Mete Firidin
Beled Suresi 5. (4.) Ayet ve Adaptasyon
21.11.2021 2010 Okunma
Mete Firidin
Ali İmran Suresi 82. Ayet
7.11.2021 1856 Okunma
Mete Firidin
Zeyd Evlatlık mı?
28.10.2021 2350 Okunma
Mete Firidin
Laiklik ve Diyanet
23.08.2021 2947 Okunma
3 Yorum 23.08.2021 19:15
Mete Firidin
Kuran’da Nefs Kelimesinin Anlamı
8.05.2021 2275 Okunma
Mete Firidin
Âdem
17.02.2021 3777 Okunma
2 Yorum 06.03.2021 07:27
Mete Firidin
Kâbe, Göbeklitepe, Stonehenge…
16.01.2021 2766 Okunma
Mete Firidin
Piç
5.12.2020 5635 Okunma
2 Yorum 10.02.2021 07:29
Mete Firidin
Kerahat Vakti
12.11.2020 3314 Okunma
Mete Firidin
İki Kez Ölmek
23.08.2020 3808 Okunma
1 Yorum 23.08.2020 18:41
Mete Firidin
Araf Suresi 173. Ayet ve Fenotip
5.07.2020 4031 Okunma
2 Yorum 05.07.2020 14:56
Mete Firidin
Öğle ve İkindi Namazlarının Farz Rekât Sayısı
28.06.2020 4276 Okunma
3 Yorum 01.07.2020 09:08
Mete Firidin
Müslümanların Kıble Değiştirmeleri
24.05.2020 4088 Okunma
1 Yorum 06.06.2020 01:50
Mete Firidin
Allah’ın Doğru Yolu Üzerine Oturanlar!
30.04.2020 4079 Okunma
3 Yorum 01.06.2020 16:40
Mete Firidin
Naziat Suresi'ndeki Jeolojik Dönemler
8.04.2020 3173 Okunma
Mete Firidin
İsrailoğullarının Oğullarına Uygulanan Kafa Kesme Cezas
28.03.2020 4477 Okunma
1 Yorum 28.03.2020 21:35
Mete Firidin
İsrailoğulları'nın Oğullarının Boğazlanması
28.03.2020 3428 Okunma
Mete Firidin
Ramazan’da Keyfi Oruç Tutmamanın Karşılığı
21.03.2020 4273 Okunma
1 Yorum 23.03.2020 03:25
Mete Firidin
Kutsal Kudüs!
1.02.2020 5992 Okunma
9 Yorum 03.02.2020 20:52
Mete Firidin
Hadisler
1.02.2020 5314 Okunma
6 Yorum 17.02.2020 22:05
Mete Firidin
Kuran'da Yevm Kelimesi
28.12.2019 6428 Okunma
2 Yorum 03.01.2020 19:36
Mete Firidin
Arapça Kutsal mıdır?
19.10.2019 4492 Okunma
Mete Firidin
Nisa Suresi 9. (8.) Ayet Meali
19.10.2019 4454 Okunma
Mete Firidin
Ennesi
27.09.2019 4607 Okunma
Mete Firidin
İbrahim Suresi 17. (16.) Ayet
27.09.2019 3838 Okunma
Mete Firidin
Kuran'a Göre Nikah Yaşı Nedir?
27.09.2019 5421 Okunma
Mete Firidin
Talak Suresi 4. Ayet ve Pedofili
11.07.2019 14600 Okunma
13 Yorum 16.07.2019 05:54
Mete Firidin
Kilisede Mum Dikmek
14.06.2019 4446 Okunma
Mete Firidin
Şeyhe Teslimiyet!
14.06.2019 6124 Okunma
5 Yorum 20.06.2019 23:32
Mete Firidin
O İğnenin Deliği ve O Deve
7.06.2019 5648 Okunma
Mete Firidin
İki Hırsızın Çok Eli
30.05.2019 5704 Okunma
5 Yorum 16.06.2019 23:09
Mete Firidin
Nisa 16. Ve 17. Ayet Çeviri Faciası
7.04.2019 8220 Okunma
1 Yorum 07.04.2019 10:00
Mete Firidin
Helal ve Haram Hayvanlar Nelerdir?
27.03.2019 5760 Okunma
3 Yorum 28.03.2019 00:12
Mete Firidin
Âdemoğlu Şeytanın Halifesidir
22.03.2019 10406 Okunma
14 Yorum 27.03.2019 17:22
Mete Firidin
Samiri’nin Buzağısına Uygulanan İşlem
15.03.2019 6398 Okunma
1 Yorum 16.03.2019 02:53
Mete Firidin
Yunus Peygamber Balinanın Karnında
15.03.2019 8550 Okunma
8 Yorum 25.06.2020 18:13
Mete Firidin
Göğün Yedisindeki Ay
1.03.2019 4021 Okunma
Mete Firidin
Cuma Namazı
19.01.2019 9057 Okunma
11 Yorum 20.01.2019 19:49
Mete Firidin
Maymun Olan Yahudiler
10.01.2019 5886 Okunma
Mete Firidin
Leucippos Hz. Lokman mı?
27.12.2018 4705 Okunma
Mete Firidin
Nefs, Nefes, Nefah, Nefakh Kelimeleri
17.12.2018 5973 Okunma
Mete Firidin
Hz. Yusuf’a Secde!
7.12.2018 8083 Okunma
6 Yorum 07.02.2020 21:36
Mete Firidin
O Melikin Su Kabı!
6.12.2018 3543 Okunma
Mete Firidin
Kuran'da Hardal Kelimesi
25.11.2018 5795 Okunma
Mete Firidin
Hınzır
12.11.2018 13439 Okunma
19 Yorum 31.01.2021 23:14
Mete Firidin
Hz. Muhammed'e İman
13.10.2018 9356 Okunma
11 Yorum 15.10.2018 22:32
Mete Firidin
Başörtüsü Meselesi
6.10.2018 6969 Okunma
1 Yorum 06.10.2018 17:13
Mete Firidin
Hevasını Tanrısı Edinenler
17.07.2018 3969 Okunma
Mete Firidin
2019 Ramazan Ay'ı ne zaman?
16.06.2018 5375 Okunma
2 Yorum 05.05.2019 12:52
Mete Firidin
Adet Görmekteyken Kadın Namaz Kılabilir mi?
14.06.2018 13588 Okunma
16 Yorum 17.04.2020 16:27
Mete Firidin
2018 Ramazan Bayramı ne zaman?
14.06.2018 3590 Okunma
Mete Firidin
Kuran’da Gündüzün Bölümleri
13.05.2018 5118 Okunma
Mete Firidin
Ölünce melek mi oluruz?
12.05.2018 7442 Okunma
4 Yorum 14.05.2018 12:51
Mete Firidin
ÖNSÖZ
10.05.2018 7110 Okunma
9 Yorum 16.05.2018 20:41
Mete Firidin
Kuran-ın Gelişmiş Bilimsel Etimolojik Meali
10.05.2018 19439 Okunma
2 Yorum 02.10.2021 23:10
Mete Firidin
Yedi Gece ve Sekiz Gün, Atlantis
25.02.2018 7788 Okunma
5 Yorum 13.05.2020 16:11
Mete Firidin
Fussilet Suresi 10. Ayet Tefsiri
4.02.2018 8109 Okunma
6 Yorum 05.02.2018 08:31
Mete Firidin
Enam Suresi 145. Ayet Ve Haram Yiyecekler!
31.12.2017 27920 Okunma


© 2025 - Akevler