Nisa Suresi 159. Ayet ve Pavlus
İlgilenenlerin de bildiği gibi Nisa Suresi 159. Ayet her zaman aşağıda verdiğim gibi meallendirilir ve bu nedenle İsa’nın da yeryüzüne geri geleceği iddia edilir!
Nisa Suresi 159. Ayet:
وَإِنْ مِنْ أَهْلِ الْكِتَابِ إِلَّا لَيُؤْمِنَنَّ بِهِ قَبْلَ مَوْتِهِ وَيَوْمَ الْقِيَامَةِ يَكُونُ عَلَيْهِمْ شَهِيدًا (159)
Ve ehl-i kitaptan hiçbir fert yoktur ki illâ ölümünden evvel elbette O’na imân edecektir! Ve kıyamet gününde onların aleyhine bir şahit olacaktır.[Elmalılı159]
Hicr Suresi 21.(22.) Ayet:
وَإِنْ مِنْ شَيْءٍ إِلَّا عِنْدَنَا خَزَائِنُهُ وَمَا نُنَزِّلُهُ إِلَّا بِقَدَرٍ مَعْلُومٍ (21)
Ve hiçbir şey yoktur ki illâ onun hazineleri bizim nezdimizdedir. Ve onu indirmeyiz. Ancak malum bir miktar ile (indiririz).[21]
Yukarıda da gördüğünüz gibi aynı kalıpla gelen iki cümleden birinde çok belirgin anlam sapmaları yapılmıştır. Oysa ikisinin çevirileri de birbirinin kalıp olarak benzer olmalıdır. Nisa Suresi 159. Ayet hakkında yanlış ön yargı oluşturulduğundan bu ön yargı bizde kafa karışıklığına neden olmaktadır. Bu durumda Hicr Suresi 21. Ayet çok daha kolay anlaşılır olması nedeniyle örnek kalıp olarak alınmalıdır.
Hicr Suresi 21. Ayetin çevirisini yapalım:
وَإِنْ مِنْ شَيْءٍ إِلَّا عِنْدَنَا خَزَائِنُهُ وَمَا نُنَزِّلُهُ إِلَّا بِقَدَرٍ مَعْلُومٍ (21)
Ve herhangi bir şeyden onun hazinesi bizim özelimizdeki haricinde (istisna) yoktur. Ve biz onu bilinen bir ayar harici indirir değiliz.
Şimdi yukarıdaki kalıba uygun olarak Nisa Suresi 159. Ayeti günümüzdeki Türkçeye çevirelim.
وَإِنْ مِنْ أَهْلِ الْكِتَابِ إِلَّا لَيُؤْمِنَنَّ بِهِ قَبْلَ مَوْتِهِ وَيَوْمَ الْقِيَامَةِ يَكُونُ عَلَيْهِمْ شَهِيدًا (159)
Ve o kitabın herhangi bir ehlinden onun ölümünden önce onunla iman eden-edecek haricinde yoktur (olmayacaktır). Ve o kıyamet günü onlar üzere şahit olur.
Anlaşıldığı gibi yukarıdaki ayette İsa peygamberin yeryüzüne tekrar geleceği gibi bir anlam asla yoktur. Oysa bu ayette çok önemli bir bilgi daha vardır! Nisa Suresi 159. ayete göre o kitap ehlinden (genel olarak Yahudilerden) İsa’nın ölümünden sonra hiçbirinin ona iman etmediğini ve etmeyeceğini anlaşılmaktadır.
Günümüz kiliselerin kurucusu Pavlus kabul edilmektedir. Pavlus bir Yahudi’dir ve İsa’nın ölümünden önce onunla iman etmemiştir.
(Pavlus Wiki): Yeni Ahitʼte yer alan bilgilere göre Yahudi asıllı bir Roma vatandaşı olan Pavlus, Saul olarak da tanınıyordu. Kendisini Hristiyanları ve Hristiyanlığı yok etmeye adamıştı. Hristiyan olmadan önce Hristiyanlara şiddetli zulümler yaptığını Pavlus kendisi itiraf etmektedir. İstefanos’un infazını bizzat onaylamıştı.
Pavlus, Hristiyanları tutuklamak amacıyla Şam’a yolculuk ederken İsa kendisine göründü ve Pavlus bu vakada görme kabiliyetini kaybetti. Üç gün sonra Şamlı Hananya, Pavlus’un gözlerinin tekrar şifa bulmasına vesile oldu.] Pavlus, bu yolculukta Hristiyan oldu ve bunun sebebi olarak, Şam yolculuğunda, Meryem oğlu İsa’nın kendisine göründüğünü dile getirdi.
Yukarıdaki ayetten net anlaşıldığı gibi Pavlus bir münafıktır ve aslında İsa’ya hiç iman etmemiştir. İsa’nın dinini değil kendi dinini yaymıştır. Kısacası Pavlus bir deccal ’dir. Daha sonraki Hristiyanlar ise o kitabın (Eski Ahit) ehlinden olanlar değildir. Onların hepsi Romalılar gibi paganlardandır.