Genel hükümLER
Madde 1- Birleşmiş Milletlere üye devletler aşağıdaki kararları ittifakla alırlar. Bu kararlara imza koymayan devletler Birleşmiş Milletler’den ayrılmış sayılırlar.
Madde 2- Yeryüzü tüm insanlığındır. Dolayısıyla hiçbir devlette insanların, eşyanın, sermayenin ve bilginin serbest dolaşımına mani olunmaz. Gümrükler, vizeler, patentler, kotalar yasaklanmıştır.
Madde 3- Devletler, kaynakları sınırlı olup tükenenlerden beşte bir, kaynakları sınırlı olup tükenmeyen (arazi ve yapılar)dan onda bir ve kaynakları sınırlı olup herkese açık alanların sermayesinden yılda bir defa yüzde 2,5 vergi alınır. Bunun dışında üretim, taşınma ve tüketim tamamen serbesttir. Uyuşturucu benzeri zararlı eşyalar mal sayılmaz, devletler bu tür malları korumazlar. Kullananları cezalandırabilirler. Taşıyanları, bulunduranları cezalandırmazlar. Tabii borç hükümleri kabul edilir.
Madde 4- Silahların, ilaçların, elektriğin ve akaryakıtın üretimi ve tüketimi serbesttir. Değerlendirilmesi ise uluslararası kontrole tabi vakıflara aittir. Vakıflar sınırlı bir yüzde alırlar. Arz ve talep kanunlarına göre fiyatları değiştirebilirler ancak kârlarını artıramazlar.
Madde 5- Yollar, hatlar, borular, dağıtım merkezleri vakıf işletmeler olup masrafları müşterek vakıf gelirleri üzerinden tahsil edilir. Bu masraflar araçlar ile enerji ve maddelerden alınmaz.
Madde 6- Uluslararası para kuyumcularda her zaman altınla değiştirilebilen Altın Bono senedidir. Kuyumcular Kooperatifi tarafından çıkarılır. Devletler, iller ve bucaklar kendi paralarını/senetlerini istedikleri şekilde çıkarırlar. İlçelerde bulunan Dünya Merkez Bankası şubeleri bunları konvertibl hale getirir, alış ve satış kurlarına fark koymaz ve tam arz ve talebi karşılar.
Madde 7- Kimsenin ülkeden çıkmasına mani olunmaz. Vergisi ödenmiş malın ihracı serbest olduğu gibi ‘insanlık yollarında’ dolaşmak da ücretsiz ve serbesttir.
Madde 8- Özel mülkiyet söz konusu bütün yapılarda arsa bedeli beşte birdir. Bu beşte birlerin paylaşımı aşağıdaki gibidir: Yapının yapıldığı yere götürülen altyapı için beşte bir, bucak altyapısı için beşte bir, il altyapısı için beşte bir, ülke altyapısı için beşte bir, yeryüzü altyapısı için de beşte bir harcanır. Buna katılmayanlar devlet, il ve bucak ortak altyapıların hatlarından karşılıksız yararlandırılmazlar.
Madde 9- Üretilen malların ürünlerinden yüzde 1 Ar-Ge çalışmalarına ayrılır ve uluslararası Ar-Ge çalışmalarına tahsis edilir. Telif ve patent hakları bu fondan ödenir, Yararlandırma Vakfı tarafından dağıtılır. Kimse bir ürünün başkası tarafından kullanılmasını önleyemez.
Madde 10- Bu maddenin uygulanmasını her ülke, her il ve her bucak kendi yasaları ile düzenler. Mağdur olan herkes hakemlere giderek mağduriyetini giderir. Hakemler dışında kimse kimsenin işine karışamaz.