Süleyman Karagülle
ŞERİAT VE MEMUR KARARNAMESİ 02.09.2000
23.03.2024
46 Okunma, 0 Yorum

ŞERİAT VE MEMUR KARARNAMESİ
HALK VEYA SINIF YÖNETİMİ

Tarihte iki türlü yönetim şekli gelip geçmiştir:

Birinci yönetim şekli “demokratik yönetim”dir. Bu halkın kendi kendisini yönetmesi ve bir yönetici sınıfın olmamasıdır. Mezopotamya, İbrani, Hıristiyanlık ve İslâmiyet’te yönetim şekli böyledir. Hanedanlar başkandırlar. Halkı doğrudan doğruya onlar veya atadıkları valiler yönetirler. Krallar ve başkanlar halktan istedikleri kimseleri kamu işlerinde istihdam ederler. Onların bir ayrıcalıkları yoktur. Kazai yargının dışında bir idari yargı yoktur.

İkinci yönetim şekli ise “sınıf yönetimi”dir.  Örgütlenmiş bir sınıf halkı yönetir. Başkan adına, kral adına yönetir. Bunlar halkın üstünde bir sınıf oluştururlar. Halkı muhakeme eden mahkemeler bunları muhakeme edemez. Bunlar için özel yargı sistemi oluşmuştur. Yetkililer karar vermedikçe bunları kimse muhakeme edemez. Bu imtiyazlı sınıf da ikiye ayrılmaktadır; askerler ve sivil görevliler. Askerlerin mahkemeleri de ayrıdır.

 

HALK YÖNETİMİNE GİDİŞ

İnsanlık on bin yıldır peygamberler tarafından halk yönetimi için eğitilmektedir. Gelişen ilim ve teknoloji de bu eğitime büyük katkılarda bulunuyor. Zamanla halk yönetimi ortadan kalkıyor. Hanedanlık yirminci yüzyılın başında sona erdi, yerine diktatörler geldi. Asrın sonunda diktatörlük de sona erdi, yerine parti diktatörlüğü doğdu. Bunlar görünüşte böyledir. Dünyanın her yerinde devletleri “sivil ve asker bürokratlar” yönetiyor. Memleketin hâkimi, bu bürokratları emri altına alan kimselerdir. Bunlar sermaye sahibi olan kimselerdir. Bunlar silahlı gücü elinde bulunduranlarındır. Ne var ki, bu hakimiyet de sona ermektedir. Artık toplulukları seçkin sınıf, bürokratik sınıf yönetmeyecektir.  Halk kendi kendisini yönetecektir. Demokrasi yeryüzünde hâkim olacaktır.

 

SİVİL BÜROKRASİ KAMU HİZMETİNE DÖNÜŞECEKTİR

Bugün birçok kamu hizmetleriserbest meslek erbabı” tarafından görülmektedir. Avukatlık, mali müşavirlik, mühendislik, tabiplik, noterlik... Gelecekte bütün kamu hizmetleri serbest meslek erbabı tarafından görülecektir. Serbest meslek icra edebilmek için;

  1. Devlet okullarından imtihan edilerek diploma alınması şart olacaktır.
  2. Kamu hizmeti yapacakların mesleki dayanışma ortaklıklarınca sigorta edilmesi şarttır. Kamuyu veya vatandaşı mağdur eden kamu hizmetlisinin zararlarını dayanışma içinde ortaklar öderler.
  3. Halkın onu hizmetli olarak seçmiş olması da şarttır. Bu seçim sözleşme ile olup bir ilçede on kişiye yakın bir konuda kamu hizmetlisi olacak, halk kimi isterse onu seçecektir.
  4. Hizmetlilerin ücretleri kamu bütçesinden karşılanacaktır. Halka hizmet karşılıksız götürülecektir.
  5. Kamu hizmetlilerinin herhangi bir hata işlemesi halinde, hakemlerden oluşmuş tarafsız ve bağımsız yargı karar verecek ve kararı kesin olacaktır. Hakemler aleyhine dava açılabilir.

 

ASKERİ BÜROKRASİ DE DEMOKRATLAŞTIRILACAKTIR

Sivil yönetimde kim haklı ise kuvvetli odur. Askeri yönetimde kim kuvvetli ise haklı odur. Sivil yönetimde mevzuat hâkimdir. Askeri yönetimde emir-komuta hâkimdir. Sivil yönetimde sorumluk davranışlardandır. Askeri yönetimde sorumluluk sonuçlardandır. Askeri yönetimde sorumluluk kollektiftir, sivil yönetimde şahsidir. Devlet askeri yönetimle kurulur ve korunur, sivil yönetimle yaşar ve gelişir. İki yönetimden de vazgeçilemez.

 

ASKERİ BÜROKRASİ ŞU ŞEKİLDE DEĞİŞECEKTİR
  1. Türkiye 12 orduya ayrılacaktır: Erzurum, Samsun, Tekirdağ, Bursa, İzmir, Adana, Diyarbakır, Van, Sivas, Konya, Afyon, Ankara.
  2. Erkeklerden isteyen askerlik yapacak, isteyen her yıl bedel ödeyecektır. Bedellilerin devlet içinde seçme ve seçilme hakları olmayacaktır.
  3. Erkekler kendi bölgeleri dışında istedikleri bölgeyi seçip orada asker olacaklar ve orada savaşacaklardır. İsteyenler barış zamanında ordularını değiştirebileceklerdir. İşte askerlikle ilgili demokrasi bu kadardır. İsteyenler bedelli olabiliyor ve seçme-seçilme haklarını kaybediyorlar. Kişiler ordularını seçebiliyor ve değiştirebiliyorlar. Bu bugün beş senede bir yapılan seçim ve oy hakkının çok üstünde bir demokratik yönetimdir.
  4. Ordunun faaliyet sahaları tamamen ayrılacaktır ve o yerlerde askeri yönetim geçerli olacaktır. Devlet başkanı asker olacak ve aynı zamanda fiilen başkomutan olacaktır. Kuvvet komutanları ile Genel Kurmay Başkanı karargah sorumluları olacaklardır.

Askeri yönetim” “sivil yönetim”den tamamen ayrı olacaktır. Emekli orgenerallerin de katıldığı Askeri Meclis olacaktır. Anayasa değişmeleri çift meclisin uzlaşması ile sağlanacaktır. Sivil Meclis’in çıkaracağı kanunlar askeri yönetimde, Askeri Meclis’in çıkaracağı kanunlar sivil yönetimde geçerli olmayacaktır.

Ordunun bütçesi bağımsız hâle getirilecektir. Kamu bütçesinin beşte biri silahlı kuvvetlerin olacak, askerlik bedelleri silahlı kuvvetlerin olacak, gümrükler silahlı kuvvetlerin olacak ve silahlı kuvvetler kendi tüketimleri için her türlü üretimi yapabilecektir. Hiç bir şeyi sivillere satamayacaktır. Dışarıya da ancak silah takasını yapabilecektir.

28 Şubat’tan beri patlak veren sorunlar hep bu bürokratik yönetimin düzenlenmemiş olmasıdır.

  1. Sivil bürokrat açlıkla boğuşmaktadır.
  2. Sivil bürokrat mafya ile boğuşmaktadır.
  3. Sivil bürokrasi mevzuatın içinde boğulmuş mefluç haldedir.
  4. Sivil bürokrasi yolsuzluğa ve rüşvete müptela olmuştur.

Bütün bunlar yetmiyormuş gibi bürokratlar her gün atılmak korkusu içinde sayıklaya sayıklaya günlerini geçiriyorlar. Teselliyi halkı ezmekte buluyorlar.

Hakemlerden oluşacak tarafsız ve bağımsız etkin bir yargı sistemi geliştiremediğimiz için dış güçlerin örgütlemeleri ile bir çok yıkıcı ve gerici güçler oluşmuştur. Bürokratlar içinde bunlardan yer alanlar olmuştur. Devlet hukuk dışı yöntemlerle devleti savunmuştur. “Susurluk Olayı” patlak vermiş ve askerler kendilerini savunmak için 28 Şubat’ın aktörleri olmuşlardır.

 

BU DURUMDA KARARNAME ŞU ŞEKİLDE YENİDEN DÜZENLENMELİDİR:

Madde-1 Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerinden oluşan, Milli Savunma Bakanlığı’nca finanse edilen, kamu kuruluşları dışında kalan jandarma ve emniyet teşkilatı da dahil tüm kamu kurumunda çalışan kişiler bu kanun hükümlerine bağlı olarak yargılanırlar.

Madde-2 Kamu görevlileri sadece hakemlerden oluşacak tarafsız ve bağımsız yargıya karşı sorumlu olup başka herhangi kurum veya kişilere karşı sorumlu değildirler. Üstelerin astları görevlendirme, görevden alma veya görev değiştirme yetkileri olup görevler mevzuata göre yapılır. Yazılı da olsa üstün verdiği emirler altı sorumluluktan kurtaramaz.

Madde-3 Kama görevlileri ancak hakemlerden oluşan tarafsız ve bağımsız mahkemeler tarafından azledilebilirler ve cezalandırılabilirler. Kendilerine hiçbir görev verilmese de, mahkeme kararı kesinleşinceye kadar görevli aylığını almaya devam ederler.

Madde-4 Suç işleyen veya yetkilerini kötüye kullanan görevli aleyhine ancak siyasi partiler kamu davası açabilirler. Kaymakam ve yargıçlar dışında ilçede görevli memurlar aleyhine dava açma yetkisi siyasi ilçe başkanlarına aittir. Halk bunlardan birine baş vurur, isteği kabul edilirse dava açılmış olur. Askeri mıntıkalarda siviller görevli değildir. Oradaki fiiller siviller tarafından işlenmiş olsa bile askeri mahkemelerde muhakeme edilir. Askeri mıntıka dışında kalan yerlerde fiil asker tarafından işlenmiş olsa bile yetki sivil görevlilerde ve yargıdadır. Vali ve il hakimleri dışında kalan tüm bürokratlar aleyhine ancak il parti başkanları dava açabilir. İl hakimleri ile tüm devlet görevlileri aleyhine dava açma yetkisi parti genel başkanlarına aittir. Partilerin bu yetkileri kullanabilmeleri için o mahalde en az yüzde beş oy almış olmaları gerekir.

Madde-5 Görevliler hakkında soruşturma parti müfettişlerince yapılır. Bunun için;

  1. Müfettişler kendileri ile ve ilgililerle görüşerek sözlü soruşturma yaparlar. Bu soruşturma teyp veya kamera ile tesbit olunur. Müfettişler bu konuda bir zorlama yapamazlar.
  2. Yazılı sorular haline getirilerek ilgillere baş vurulur. Onlar da yazılı cevapları verirler. Müfettişler bu safhada bir soruşturma yapamazlar.
  3. Cevap vermeyenlerin cevaba icbar edilmesi için müfettişler mahkemeye başvururlar. Hakim uygun görürse polis refakatinde müfettiş gider ve gerekli cevapları alır.
  4. Tehlikeli durumlarda polis ile birlikte tanzim ettikleri bir raporla mahkemeye başvurarak mahkeme kararı ile karakola çağırılıp orada sorulara cevap verilmesi istenebilir.

Müfettişler bu şekilde tamamladıkları soruşturmayı parti başkanlarına takdim ederler. Parti başkanları uygun görürlerse hakemini seçer ve dava açılmış olur. Baş hakem müfettişlerin soruşturmasını yeterli görmezse kendisi müfettişler atayarak yeniden soruşturma yaptırabilir. Hakemlerin kararı mahkemeye gider. Hakim onaylarsa kesinleşir. Onaylamazsa yeni hakemler atanır.

Madde-6 Devlet işgal edilmiş ve hukuk düzeni işlemez bir hâl almışsa;

  1. İlçelerde bir kurmay subay,
  2. İllerde bir general,
  3. Bölge çapında bir korgeneral,
  4. Ülke çapında bir orgeneral sıkıyönetim komutanı olarak atanır ve sorun askeri yöntemle çözülür. Bu atamalar Devlet Başkanı tarafından yapılır. Gerekli gördüğünde sona erdirir.

 

SİYASİ YORUM

Sayın Genel Kurmay Başkanı gazetecilerin sordukları sorulara cevap vermiştir.

  1. Ben Fenerliyim. Komutanlardan başka kulübü tutanlar var. Ama benim yanımda onlar da Fenerlidir. Yoksa terfi edemezler. Şaka.
  2. Yalnız Fethullah yok. Süleymancılar var, Millî Görüşçüler var.
  3. Bizbölücü ve gericileri atıyoruz. Siviller de bizim gibi kararlı olsunlar.
  4. Memurlar kararnamesi yasallaşmalıdır. Uygulanmalıdır.
  5. Bizim için kararname, yasa önemli değildir. Sonuç önemlidir.
  6. Siz bunları yazın, sizin silahınız güçlüdür.
  7. Çelişkili kararlar var. Demek ki hakimler içinde de gerici ve bölücü var.

 

DEĞERLENDİRME:

1. Şeriata göre kurum adına verilen şifahi beyanların hiçbir değeri yoktur. Söyleyen kim olursa olsun sözlü konuşma kişinin görüşüdür. Yazılı hâle gelince emir olur. Firavunlar “böyle yazıla ve böyle yapıla” derlerdi. Askerler de görüşme yaparken serbestçe tartışırlar. Ast hiyerarşisi yoktur. Ama komutan “yazın” dedi mi akan sular durur. Emir demiri keser. O halde Sayın Komutan’ın bu beyanları kendi fikirleri olup hukuki ve siyasi hiçbir resmi değer taşımaz.

2. Hukuk düzeninde askerlerin söyledikleri yazılı olsa da resmi olsa da hiçbir bağlayıcılık taşımaz. Nasıl bir profesör bir tümeni yönetemezse bir general de bir köyü bile hukuk düzeni içinde yönetemez. Fevkalâde hallerde hukuk düzeni çalışmazsa sıkıyönetim ilân edilir ve sorunlar sıkıyönetimle çözülür. Uzaktan gazel okunmaz. Ordu gerçekten bölücü ve gerici tehlikesini görüyorsa, MGK’da sıkıyönetim önersin, yönetimi ele alsın, askeri metotla ayıklayacaklarını ayıklasın. İşgal edilen devlet hukuk düzeni içinde çözülemez. Gerçek şudur ki, devlet gericiler ve bölücüler tarafından işgal edilmemiştir. Bunlar münferit kişilerdir. Rüşvetçiler ise örgütlenmiş ve devleti işgal etmişlerdir. Asıl tehlike budur. Bunun çözümü askeri metotla da mümkün değildir. Ancak “Adil Düzen” çözer. Bir konuşmamızı buna ayıracağız.

3. Herhangi bir asker suç işlerse onu cezalandıracak yalnız askeri mahkemelerdir. Komutanlardır. Askerin tek sorumlusu vardır, Genel Kurmay Başkanı. Ona verilecek ceza da azledilmesidir. Suçu varsa yine askeri mahkemede muhakeme edilir. Bir askerin beyanatı suç ise sivil mahkemede o sorulamaz. Ancak onu yayan, neşreden, o beyanata çanak tutan siviller suçu kendileri işlemiş gibi cezalandırılır. Memur kararnamesi değil de sivil - asker dengesini sağlayan kanun çıkarılmalıdır.

4. Savaş bir defa olur; ya yenersiniz ve artık siz hükümransınız, karşı taraf tarih olmuştur. Yahut yenilirsiniz ve yok olursunuz. Dolayısıyla askerlikte her yol meşrudur. Yalan ve şaşırtmaca beyanlarda da bulunursunuz. Mesela Mustafa Kemal, “gayemiz saltanatı ve hilafeti kurtarmaktır” demiştir. Ama gayesi onları kaldırmaktı. Asker her zaman sağı gösterip sola vurmuştur. Böyle yapmak zorundadır. Çünkü sol güçlüdür. Çünkü kendisi millete dayanmak zorundadır. Onun ordusudur. Enternasyonal ordu değildir. Bu itibarla Türk halkı askerine güvenmeli ve onun beyanatlarını bir taktik olarak görüp aldırmamalıdır.

Bununla beraber Sayın Komutan’ın beyanını kendi açımızdan yorumlayabiliriz:

 

Y O R U M

 

  1. Ben Fenerliyim. Komutanlardan başka kulübü tutanlar var. Ama benim yanımda onlar da Fenerlidir. Yoksa terfi edemezler. Şaka.

 

(Askerlikte çok seslilik yoktur. Düşünce ayrı da olsa komutan ne derse öyle düşünmek zorunluğu vardır. Ordudan çatlak ses beklemeyin.)

 

  1. Yalnız Fethullah yok, Süleymancılar var, Millî Görüşçüler var.

 

(Ne yapmak istiyorsunuz? Ülkenin ekserisi hapishaneye mi girsin? Sizin gerici dediklerinizin sayısı ilericilerden çok fazla. Gericileri bölücülere eklemekle onları güçlendirmiş olmuyor musunuz? Bu yolla bölücülük yapıyorsunuz.)

 

  1. Biz bölücü ve gericileri atıyoruz. Siviller de bizim gibi kararlı olsunlar.

 

(Mevzuatı uygulamak önemlidir. N. Erbakan’ı, R. Tayyib’i yasalar olmadan mahkum ediyorlar da neden basit bir memuru mahkum edemiyorlar?)

 

  1. Memurlar kararnamesi yasallaşmalıdır. Uygulanmalıdır.

 

(Gerçekten bölücü ve gerici varsa bunların hukuki yoldan ayıklanmasını sağlayan mekanizmayı bulmalıyız. Bulamazsak, hukuk devleti yaşamaz. Ama bunları ayıklayacağız derken namuslu insanları ayıklar da rüşvetçileri bırakırsak devlet yine yaşamaz.)

 

  1. Bizim için kararname, yasa önemli değildir. Sonuç önemlidir.

 

(Sonuç gerçekten gerici ve bölücü kimseleri bulup ayıklamak. Yol araçtır, gaye değildir. Müfettiş raporları ile bu iş hallolmaz.)

 

  1. Siz bunları yazın, sizin silahınız güçlüdür.

 

(Biz komutan olarak beyanat vererek çizmeden yukarı çıkıyoruz, ama siz yargısız infazlarla tepenin üstüne çıkıyorsunuz.)

 

-  Çelişkili kararlar var. Demek hakimler içinde de gerici ve bölücü var.

 

(Hakimi hakimle yeneceksiniz. Gericilik tanımlanmamış, bölücülük tanımlanmamış. Minare bölücü değil de minare için yazılmış şiiri okumak bölücülük! %98’i Müslüman olan Türkiye’de İslâmiyet aleyhinde söz söylemek bölücülük değil mi? Müslümanları gericilikle itham etmek, bölücülerle Müslümanları tek cephe yapmak ülkeyi yok etmek değil midir?)

 

Bence Komutan bunları söylemiştir.

Anlamayana davul zurna az...

 

 

Yazan ve Anlatan: SÜLEYMAN KARAGÜLLE

Yayına Hazırlayan: REŞAT NURİ EROL

 






Son Eklenen Makaleler
Süleyman Karagülle
BİR YETKİLİ YÜKSEK HAKİM DEDİ Kİ: 09.09.2000
23.03.2024 97 Okunma
Süleyman Karagülle
AHŞAP EV ÇALIŞMALARI 09 EYLÜL 2000
23.03.2024 46 Okunma
Süleyman Karagülle
Sana ruhtan soruyorlar 09 EYLÜL 2000
23.03.2024 67 Okunma
Süleyman Karagülle
SİSTEMATİK HATA 09 EYLÜL 2000
23.03.2024 58 Okunma
Süleyman Karagülle
ŞERİAT VE MEMUR KARARNAMESİ 02.09.2000
23.03.2024 46 Okunma
Süleyman Karagülle
Heisenberg’in meşhur “kuvantum teorisi” 02.09.2000
23.03.2024 60 Okunma
Süleyman Karagülle
DEPREMİN FIKHI 26 AĞUSTOS 2000
23.03.2024 66 Okunma
Süleyman Karagülle
Z E L Z E L E 26 ağustos 2000
23.03.2024 43 Okunma
Süleyman Karagülle
(AHŞAP)İŞLETME HAKKINDA BİLGİ-19.08.2000
14.03.2024 55 Okunma
Süleyman Karagülle
Bir ülke hırsıza hapis cezasını vermektedir-12082000
14.03.2024 59 Okunma
Süleyman Karagülle
MEMUR KARARNAMESİ 12.08.2000
14.03.2024 38 Okunma
Süleyman Karagülle
HÜKÜMET,REKTÖR ATAMALARI..05.08.2000
14.03.2024 48 Okunma
Süleyman Karagülle
İNSANIN GÖREVİ 05.08.2000
14.03.2024 52 Okunma
Süleyman Karagülle
EKONOMİDE ZELZELE 22.07.2000
14.03.2024 44 Okunma
Süleyman Karagülle
REKTÖRLERİN ATANMASI 22.07.2000
14.03.2024 33 Okunma
Süleyman Karagülle
312 inci MADDE 22.07.2000
14.03.2024 44 Okunma
Süleyman Karagülle
BANDIRMA HATTI 22.07.2000
14.03.2024 65 Okunma
Süleyman Karagülle
F İ Z İ K 29.07.2000
14.03.2024 79 Okunma
Süleyman Karagülle
İSLÂM VE DEMOKRASİ 29.07.2000
14.03.2024 65 Okunma
Süleyman Karagülle
REKTÖRLERİN SEÇİMİ 22.07.2000
14.03.2024 41 Okunma
Süleyman Karagülle
ABANT TOPLANTISI 22.07.2000
14.03.2024 45 Okunma
Süleyman Karagülle
HAK VE KUVVET MEDENİYETLERİ 22.07.2000
14.03.2024 39 Okunma
Süleyman Karagülle
DAYANIŞMA SİSTEMİ 01.07.2000
14.03.2024 46 Okunma
Süleyman Karagülle
“HERKESE İŞ - HERKESE AŞ” 24.06.2000
14.03.2024 63 Okunma
Süleyman Karagülle
KİTLERİN ÖZELLEŞTİRİLMESİ 17.06.2000
14.03.2024 52 Okunma
Süleyman Karagülle
KUR’ÂN VE MANTIK İLE MATEMATİK 17.04.1999
14.03.2024 45 Okunma
Süleyman Karagülle
“ADİL DÜZEN” DERGİ PLANI (2)17.04.1999
14.03.2024 44 Okunma
Süleyman Karagülle
“ADİL DÜZEN” DERGİ PLANI 17.04.1999
14.03.2024 44 Okunma
Süleyman Karagülle
Süleyman Karagüllenin girilmeyen MAKALELERİ-17.04.1999
14.03.2024 65 Okunma
Süleyman Karagülle
MUSA’YA VERİLEN DOKUZ MUCİZENİN GÜNÜMÜZDEKİ MANASI
19.05.2022 2425 Okunma
1 Yorum 20.05.2022 06:41
Süleyman Karagülle
Elveda
21.08.2021 2498 Okunma
2 Yorum 24.08.2021 15:36
Süleyman Karagülle
İÇKİ YASAĞI
3.05.2021 2082 Okunma
Süleyman Karagülle
Türkiye ve Dünya
30.04.2021 1804 Okunma
Süleyman Karagülle
DIŞ POLİTİKA
29.04.2021 1718 Okunma
Süleyman Karagülle
HEDEF
29.04.2021 1757 Okunma
Süleyman Karagülle
Kur’an Seminerleri ve SON DURUM… (16)
18.04.2021 2783 Okunma
4 Yorum 26.05.2021 00:43
Süleyman Karagülle
Kur’an Seminerleri ve son uyarılarım… (15)
11.04.2021 1784 Okunma
Süleyman Karagülle
SOYLU'NUN BEYANI
7.04.2021 2424 Okunma
Süleyman Karagülle
BUNDAN BÖYLE
6.04.2021 1638 Okunma
Süleyman Karagülle
UYARI
6.04.2021 1597 Okunma
Süleyman Karagülle
MÜDAHALE
4.04.2021 1586 Okunma
Süleyman Karagülle
Seminerler; kendinize görev vereceksiniz (14)
4.04.2021 1595 Okunma
Süleyman Karagülle
TEK ÇIKAR YOL
3.04.2021 1820 Okunma
Süleyman Karagülle
PARTİ KAPATMAK
3.04.2021 1792 Okunma
Süleyman Karagülle
ANAYASA MAHKEMESİ
1.04.2021 1966 Okunma
Süleyman Karagülle
Kur’an Seminerleri ve İ Ç T İ H A D (13)
31.03.2021 2613 Okunma
1 Yorum 02.04.2021 22:37
Süleyman Karagülle
Kur’an Seminerleri ve Akevler Usulü (12)
31.03.2021 2413 Okunma
1 Yorum 02.04.2021 22:27
Süleyman Karagülle
Muhterem Abdurrahman Dilipak’a Açık Mektup
31.03.2021 1870 Okunma
Süleyman Karagülle
Kur’an Seminerleri ve DAVET… (11)
31.03.2021 2380 Okunma
1 Yorum 02.04.2021 22:13
Süleyman Karagülle
Kur’an Seminerlerinin başlangıcı ve (10)
31.03.2021 1582 Okunma
Süleyman Karagülle
EMİN SARAÇ HOCA HAKKINDA
31.03.2021 2259 Okunma
Süleyman Karagülle
Kur’an Seminerleri ve Kur’an Düzeni
31.03.2021 2388 Okunma
1 Yorum 02.04.2021 22:01
Süleyman Karagülle
Akevler Kur’an Seminerleri ve GÖREV
31.03.2021 2405 Okunma
1 Yorum 02.04.2021 21:52
Süleyman Karagülle
KUR’AN VE TARİH
31.03.2021 2368 Okunma
1 Yorum 02.04.2021 21:47
Süleyman Karagülle
KUR’AN VE İLİM SEMİNERLERİMİZ-5
31.03.2021 2273 Okunma
1 Yorum 02.04.2021 21:37
Süleyman Karagülle
KUR’AN VE İLİM SEMİNERLERİMİZ-3
31.03.2021 1531 Okunma
Süleyman Karagülle
KUR’AN VE İLİM SEMİNERLERİMİZ-2
31.03.2021 1416 Okunma
Süleyman Karagülle
KUR’AN VE İLİM SEMİNERLERİMİZ
31.03.2021 1602 Okunma
Süleyman Karagülle
TEK PROBLEM VE ÇÖZÜM
31.03.2021 1626 Okunma
Süleyman Karagülle
RAKAMLAR
31.03.2021 1653 Okunma
Süleyman Karagülle
YASTIK ALTI
30.03.2021 1723 Okunma
Süleyman Karagülle
TEMİZLİK
29.03.2021 2170 Okunma
Süleyman Karagülle
MEŞGALE
28.03.2021 1784 Okunma
Süleyman Karagülle
BAKAN OLMAK
27.03.2021 1950 Okunma
Süleyman Karagülle
MECRALAR
27.03.2021 1739 Okunma
Süleyman Karagülle
YALANCI LİDERLER YAZISI
25.03.2021 1797 Okunma
Süleyman Karagülle
KUR FARKLARI
24.03.2021 1754 Okunma
Süleyman Karagülle
FESAT
24.03.2021 1683 Okunma
Süleyman Karagülle
MUTLU OLMAK
22.03.2021 2217 Okunma
Süleyman Karagülle
SAVAŞ VE SİYASET
21.03.2021 1806 Okunma
Süleyman Karagülle
BEYHUDE
21.03.2021 1764 Okunma
Süleyman Karagülle
İSLAM ÂLEMİ
20.03.2021 1561 Okunma
Süleyman Karagülle
NEDEN TEKERRÜR
20.03.2021 1696 Okunma
Süleyman Karagülle
KİM KARAR VERİYOR?
20.03.2021 1676 Okunma
Süleyman Karagülle
YANLIŞ HESAP
17.03.2021 1874 Okunma
Süleyman Karagülle
PALAS
17.03.2021 1672 Okunma
Süleyman Karagülle
İSLAM ÂLEMİ
17.03.2021 1486 Okunma
Süleyman Karagülle
DEVLETLERİN REKLAMI
17.03.2021 1532 Okunma
Süleyman Karagülle
SAVAŞLAR
15.03.2021 1676 Okunma
Süleyman Karagülle
Kur’an Seminerleri ve DAVET… (11)
14.03.2021 1478 Okunma
Süleyman Karagülle
İNGİLTERE
13.03.2021 1992 Okunma
Süleyman Karagülle
AK PARTİ İKTİDARI
11.03.2021 1570 Okunma
Süleyman Karagülle
BARIŞIN KURALI
10.03.2021 1838 Okunma
Süleyman Karagülle
SERMAYE TAKTİĞİ
9.03.2021 2168 Okunma
Süleyman Karagülle
CİNAYETLER
8.03.2021 1835 Okunma
Süleyman Karagülle
İSLAMİ HAREKETLER
7.03.2021 1736 Okunma
Süleyman Karagülle
ŞERİATA GÖRE
7.03.2021 1720 Okunma
Süleyman Karagülle
DENGE
5.03.2021 1841 Okunma
Süleyman Karagülle
YAPILANLAR, SÖYLENENLER
4.03.2021 1797 Okunma
Süleyman Karagülle
REFORMLAR
3.03.2021 1912 Okunma
Süleyman Karagülle
CEMAL KAŞIKÇI
2.03.2021 2007 Okunma
Süleyman Karagülle
GAZ ODASI
1.03.2021 1763 Okunma
Süleyman Karagülle
TÜRKİYE’NİN YERİ
28.02.2021 1906 Okunma
Süleyman Karagülle
Kur’an Seminerlerinin başlangıcı ve (10)
28.02.2021 2186 Okunma
1 Yorum 28.02.2021 11:03
Süleyman Karagülle
AŞI OLMAK
27.02.2021 1756 Okunma
Süleyman Karagülle
ŞERİATIN HÜKMÜ
26.02.2021 1747 Okunma
Süleyman Karagülle
İKTİDARDA VERASET
25.02.2021 1864 Okunma
Süleyman Karagülle
ZAFER
25.02.2021 1554 Okunma
Süleyman Karagülle
BOZULMA
23.02.2021 1579 Okunma
Süleyman Karagülle
TÜRKİYE’DE SEÇİMLER
22.02.2021 1674 Okunma


© 2024 - Akevler