Kur’an Seminerlerinin başlangıcı ve (10)
Bu yazı önceki 9 yazının devamı olup onlarla birlikte okunURSA DAHA İYİ ANLAŞILIR
Seminer çalışmalarına İzmir’de 1960’dan önce başlanmıştır. Remzi Güres, Dursun Aksoy, Ahmet Remzi Hatip ve Mehmet Gemalmaz ortaklık kurmuşlar. Gümüldür’deki mandalina bahçesinde meyve yetiştiriyorlar. Akşamları da sıra ile evlere giderek Hasan Basri Çantay’ın Kur’an tercümesini okuyorlar ve ona göre ailelerle yaşamaya çalışıyorlar.
Ben 1960 askeri müdahalesinde Ankara’da işsiz bırakıldım ve bir yıl Artvin’de köyümde kaldıktan sonra İzmir’e gittim. Hava Eğitim Komutanlığı’nda elektrik mühendisi olarak işe başladım. Halil Rıfat Paşa semtindeki Remzi Güres cemaatine katıldım.
Sonra 1967’de Abdullah Gül’ün dayısı Ahmet Tahir Satoğlu’nun başkanlığında Akevler’i (Akevler Kredi ve Yardımlaşma Kooperatifi’ni) kurduk.
Daha sonra Necmettin Erbakan’ın başkanlığında Millî Görüş partilerini kurduk.
***
İstanbul seminerlerine 1990’lı yılların sonlarına doğru Üsküdar’daki İslam Medeniyeti Vakfı binasında başladık ve birkaç yıl çalışmalarımızı burada sürdürdük…
Şimdi Bahçelievler ilçesinin Yenibosna semtinde Dr. M. Lütfi Hocaoğlu’nun başkanlığında Kur’an seminerlerimizi yapıyoruz.
“Ruhu’l-Kur’an” dediğimiz yepyeni bir çalışma yapılmaktadır.
Bu çalışmada her gün yenilik yapılmaktadır; 92 yaşında olan ben de bu yenilikleri öğreniyorum, Ruhu’l-Kur’an’da yer alan Kur’an seminerlerini hep birlikte yeniliye yenileye ilerlemekte ve geliştirmekteyiz...
Son çalışmamız Kur’an’ın ikili sistem üzerine nazil olmuş olması üzerinedir.
Kâinat ikili sistem üzerine yaratılmıştır, Kur’an’da ikili sisteme göre nazil olmuştur yani Kur’an’ın matematiği ile kâinatın matematiği aynıdır.
Nasıl mağazada bir mal aldığınızda onu kasaya gösterince malı tanır ve fiyatıyla değerini size bildirirse aynı mekanizma Kur’an’da vardır, makinesi de usulü fıkıhtır.
Yenibosna’da yaptığımız Kur’an seminerlerimizin hedefi etiketi okuyan kasa makinasının benzerini Kur’an’ı ve kâinatı okuyacak makinayı geliştirmektir.
Son seminerlerimizde her ayetin eşleştirildiği çift kelimeleri buluyor ve onların neden eşleştirildiklerini araştırıyoruz.
Etimoloji çalışmalarımızın da yardımıyla yapabildiğimiz kadar yapmaya başladık.
Sizler bu sistemi 20 senelik seminerlerimizi baştan ele alıp bütün seminerlerde bu cetvelleri ortaya koymalısınız.
Bu görevi Allah sizlere vermiştir.
***
Şimdi biz yalnız kelimeleri ikişer ikişer karşılaştırıyor ve her ayet için onun cetvelini veriyoruz. Bu aynı zamanda harfler için de yapılmalıdır. Harflerle ilgili çalışmalarımız devam etmektedir. Tayibet Erzen bu hususta bizimle beraber çalışmaktadır.
Bu çalışmalar tamamlanınca her ayetin kendi içindeki harflerin akrabalıkları hesaplanacak, böylece ihtimaliyet hesabıyla bunun kendiliğinden olma şansının değeri bulunacaktır. Biz bazı ayetlerde bunu hesaplamış bulunuyoruz. Kelimelerin ve harflerin bu şekilde tesadüfen oluşmasında Milyarda, trilyonda bir ihtimal vardır.
Kur’an kendisi için “onu ilimle tafsil ediyoruz” diyor.
İşte…
Yenibosna seminerlerine devam ederseniz bunları öğrenmiş olacaksınız.
Henüz kimseden dönüş gelmedi.
Bekliyoruz...