Süleyman Karagülle
Ruslar ve Türkler
20.12.2015
11074 Okunma, 2 Yorum

Yeryüzünde uygarlıklar güneyde büyük ırmakların olduğu sıcak yerlerde doğmuştur. Mezopotamya, Mısır, Hint ve Çin uygarlıkları sıcak uygarlıklardır. Kuzeyde yaşayanlar uygar değillerdi ama savaşçı idiler. Onlar da güneye yaptıkları seferlerde uygarlıkları öğrendiler ve göçebe uygarlıklarını oluşturdular. Bunlar Cermenler ve Moğollardır. Doğu uygarlığının kuzey kolu Moğollar, Batı uygarlığının kuzey kolu Cermenlerdir.

Milattan Önce (MÖ) bin yılları içinde bu iki kavim yani Cermenler ve Moğollar karışarak İskitleri oluşturdular. İskitler ikiye ayrıldı; doğu İskitleri Moğollara karışarak Türkleri, batı İskitleri Cermenlerle karışarak Slavları oluşturdular. Böylece Slav ve Türk ırkı birlikte yaşayarak bugünkü dünyaya ulaştılar.

Aynı soydan gelen bu iki kavmin ortak özellikleri vardır.

Slavların ve Türklerin dini taassupları yoktur. Herkes kendi dinine sadıktır ama karşı tarafın dinine de saygılıdır. Halk arasında asla düşmanlık yoktur. Yöneticiler arasında savaş olur, halk ise tarafsız kalır, kim galip gelirse vergiyi ona verirler.

Slavların ve Türklerin ikinci ortak özellikleri ise yöneticilerin yerinden yönetime saygılı olmalarıdır. Asla halkın kendi iç yönetimlerine karışmazlar. Ulusal kanunları yoktur. Her yerel grup kendi kanunlarını kendileri yapar, hattâ iç düzenlerini de kendileri sağlar. İster Slav yöneticiler gelsin ister Türk yöneticiler gelsin, halk ile yönetim arasında sorun olmaz. Hattâ alınan vergiler de aynıdır, sisteme müdahale etmezler.

Miladi (MS) bin yıllarında Türkler Çinlilere karşı İslâmiyet’i kabul ettiler, Slavlar da Hıristiyanlığı kabul ettiler. Böylece iki halk ayrı ayrı organize oldu. Aralarındaki evlilikler kalktı. Ama yine de halk hâlâ dini savaş yapmamaktadır, halk birbirinin dostudur.

Batı Hıristiyanları desteklediği için Osmanlılar yenilmeye başlayınca oralarda Rus yönetimi hakim olmaya başladı. Müslümanlar Çarlık yönetimine girdiler ama halkın bir sorunu yoktu, halk özgürdü. Dolayısıyla hâlâ o dönemi özleyen Müslümanlar vardır.

Sömürü Sermayesi Müslümanlarla Hıristiyanları çatıştırarak 500 sene saltanatını sürdürdü. Sonunda Müslümanların Hıristiyanlarla savaşmayacağını görünce din savaşları yerine rejim savaşları koydu. Sovyetler ateizmin sembolü oldular. Türkiye’yi Sovyetler yönetimi dışında tuttular ama Sovyetlere yakın ateizmi getirdiler.

Rusya ateizmi yıktı. Türkiye ateist olmadı. Sermaye hedefine ulaşamadı. Rusya da Türkiye de geliştiler ve güçlendiler. Şimdi Sermaye ikisine de düşman olmuştur, çünkü ikisi de onun tetikçisi olmamaktadır. Bunun intikamını bunları savaştırarak almaya çalışmaktadır.

Putin gidebilir, AK Parti devre dışı olabilir, hattâ Rusya ve Türkiye yıkılabilir ama bizim ikibin yıllık yapımız değişmez. Nitekim Sovyetler değiştiremedi, Ruslar yine Hıristiyan kaldı, Türkler yine Müslüman kaldılar, din düşmanlığı yapmıyorlar, herkes kendi dininde ama karşı dine de saygılı.

Bin seneden beri Rus halkı ile Türk halkı ayrı dinlerde yaşadıkları halde halkın yaşayış adetleri ve töreleri birbirlerine çok yakındır. Ben onlarla beş sene yaşadım, beşeri ilişkilerde Kırgızlardan gördüğüm yakınlığı Ruslardan da gördüm.

Sermaye şunu bilsin ki; üçüncü cihan savaşı çıkarabilir, insanlığın kırk milyonunu katlayarak mezara gönderebilir ama artık Hıristiyanları ve Müslümanları birbirlerine saldırtamaz. Onlar dost kalacaklardır ve sizin harap ettiğiniz dünyayı onlar yeniden kuracaklardır; Adil Düzen ile Yeni Bir Dünya kurulacaktır.

Bizim isteğimiz milyonlarca insanın ölmemesidir.Adil Düzen barış içinde gelsin diyoruz. Ama savaş olursa da siz değil biz kazanacağız. Sizin gibi biz savaşa taraf olmayacağız. Adil Düzen taraftarları olarak taraf olmayacak, savaşın sonunu bekleyeceğiz. Kur’an’da ifade edildiği üzere; siz bekleyeceksiniz, biz de bekleyeceğiz. Dünya perişan halde, denize düşmüş yılana sarılacak diye planlıyorsunuz ama yılana sarılmayacak, gemimize binecek, Adil Düzen gemisine binecektir.

Sermaye’ye sesleniyorum: Fitneden vazgeçerseniz sizin de Üçüncü Binyıl Uygarlığında saygın yeriniz olacaktır, vazgeçmezseniz dışlanmış olarak helak olursunuz.

 

 


YorumcuYorum
Reşat Nuri Erol
21.12.2015
08:31



http://www.yeniakit.com.tr/yazarlar/suleyman-karagulle/ruslar-ve-turkler-13129.html



Süleyman Karagülle
Süleyman Karagülle


Ruslar ve Türkler

Son güncelleme: 21 Aralık 2015 06:08

Yeryüzünde uygarlıklar güneyde büyük ırmakların olduğu sıcak yerlerde doğmuştur. Mezopotamya, Mısır, Hint ve Çin uygarlıkları sıcak uygarlıklardır. Kuzeyde yaşayanlar uygar değillerdi ama savaşçı idiler. Onlar da güneye yaptıkları seferlerde uygarlıkları öğrendiler ve göçebe uygarlıklarını oluşturdular. Bunlar Cermenler ve Moğollardır. Doğu uygarlığının kuzey kolu Moğollar, Batı uygarlığının kuzey koluCermenlerdir. 

Milattan Önce (MÖ) bin yılları içinde bu iki kavim yani Cermenler ve Moğollar karışarak İskitleri oluşturdular. İskitler ikiye ayrıldı; doğu İskitleri Moğollara karışarak Türkleri, batı İskitleri Cermenlerle karışarakSlavları oluşturdular. Böylece Slav ve Türk ırkı birlikte yaşayarak bugünkü dünyaya ulaştılar. 

Aynı soydan gelen bu iki kavmin ortak özellikleri vardır. 

Slavların ve Türklerin dini taassupları yoktur. Herkes kendi dinine sadıktır ama karşı tarafın dinine de saygılıdır. Halk arasında asla düşmanlık yoktur. Yöneticiler arasında savaş olur, halk ise tarafsız kalır, kim galip gelirse vergiyi ona verirler. 

Slavların ve Türklerin ikinci ortak özellikleri ise yöneticilerin yerinden yönetime saygılı olmalarıdır. Asla halkın kendi iç yönetimlerine karışmazlar. Ulusal kanunları yoktur. Her yerel grup kendi kanunlarını kendileri yapar, hattâ iç düzenlerini de kendileri sağlar. İster Slav yöneticiler gelsin ister Türk yöneticiler gelsin, halk ile yönetim arasında sorun olmaz. Hattâ alınan vergiler de aynıdır, sisteme müdahale etmezler. 

Miladi (MS) bin yıllarında Türkler Çinlilere karşı İslâmiyet’i kabul ettiler, Slavlar da Hıristiyanlığı kabul ettiler. Böylece iki halk ayrı ayrı organize oldu. Aralarındaki evlilikler kalktı. Ama yine de halk hâlâ dini savaş yapmamaktadır, halk birbirinin dostudur. 

Batı Hıristiyanları desteklediği için Osmanlılar yenilmeye başlayınca oralarda Rus yönetimi hakim olmaya başladı. Müslümanlar Çarlık yönetimine girdiler ama halkın bir sorunu yoktu, halk özgürdü. Dolayısıyla hâlâ o dönemi özleyen Müslümanlar vardır. 

Sömürü Sermayesi Müslümanlarla Hıristiyanları çatıştırarak 500 sene saltanatını sürdürdü. Sonunda Müslümanların Hıristiyanlarla savaşmayacağını görünce din savaşları yerine rejim savaşları koydu.Sovyetler ateizmin sembolü oldular. Türkiye’yi Sovyetler yönetimi dışında tuttular ama Sovyetlere yakın ateizmi getirdiler. 

Rusya ateizmi yıktı. Türkiye ateist olmadı. Sermaye hedefine ulaşamadı.Rusya da, Türkiye de geliştiler ve güçlendiler. Şimdi Sermaye ikisine de düşman olmuştur, çünkü ikisi de onun tetikçisi olmamaktadır. Bunun intikamını bunları savaştırarak almaya çalışmaktadır. 

Putin gidebilir, AK Parti devre dışı olabilir, hattâ Rusya ve Türkiye yıkılabilir ama bizim ikibin yıllık yapımız değişmez. Nitekim Sovyetler değiştiremedi, Ruslar yine Hıristiyan kaldı, Türkler yine Müslüman kaldılar, din düşmanlığı yapmıyorlar, herkes kendi dininde ama karşı dine de saygılı.

Bin seneden beri Rus halkı ile Türk halkı ayrı dinlerde yaşadıkları halde halkın yaşayış adetleri ve töreleri birbirlerine çok yakındır. Ben onlarla beş sene yaşadım, beşeri ilişkilerde Kırgızlardan gördüğüm yakınlığı Ruslardan da gördüm.

Sermaye şunu bilsin ki; üçüncü cihan savaşı çıkarabilir, insanlığın kırk milyonunu katlayarak mezara gönderebilir ama artık Hıristiyanları ve Müslümanları birbirlerine saldırtamaz. Onlar dost kalacaklardır ve sizin harap ettiğiniz dünyayı onlar yeniden kuracaklardır; Adil Düzen ile Yeni Bir Dünya kurulacaktır. 

Bizim isteğimiz milyonlarca insanın ölmemesidir. Adil Düzen barış içinde gelsin diyoruz. Ama savaş olursa da siz değil biz kazanacağız. Biz savaşa taraf olmayacağız. Adil Düzen taraftarları olarak taraf olmayacak, savaşın sonunu bekleyeceğiz. Kur’an’da ifade edildiği üzere; siz bekleyeceksiniz, biz de bekleyeceğiz. Dünya perişan halde, denize düşmüş yılana sarılacak diye planlıyorsunuz ama yılana sarılmayacak, gemimize binecek, Adil Düzen gemisine binecektir. 

Sermaye’ye sesleniyorum: Fitneden vazgeçerseniz sizin de Üçüncü Binyıl Uygarlığında saygın yeriniz olacaktır, vazgeçmezseniz dışlanmış olarak helak olursunuz. 

Reşat Nuri Erol
25.12.2015
14:57



http://www.yeniakit.com.tr/yazarlar/suleyman-karagulle/ruslar-ve-turkler-13129.html

Bu makale 6.353 kez okundu







Son Eklenen Makaleler
Süleyman Karagülle
ADİLDÜZENDE GENELHİZMET-V-ENVANTER MUHASEBE 02.03.2001
12.03.2026 498 Okunma
Süleyman Karagülle
ADİL DÜZENDE GENEL HİZMETLER -IV MUHASEBE 23.02.2001
12.03.2026 490 Okunma
Süleyman Karagülle
ADİL DÜZENDE GENELHİZMETLER –III -YAPI KAYDI 16.02.2001
12.03.2026 473 Okunma
Süleyman Karagülle
ADİL DÜZENDE GENEL HİZMETLER EVRAK KAYITLARI-09.02.2001
12.03.2026 453 Okunma
Süleyman Karagülle
ADİL DÜZENDE GENEL HİZMETLER -BAŞKAN 02.02.2001
12.03.2026 421 Okunma
Süleyman Karagülle
ADİL DÜZENE GİRİŞ 26.01.2001
12.03.2026 568 Okunma
Süleyman Karagülle
FATİHA SÛRESİNİN DEMOKRATİK YORUMU 19012001
12.03.2026 617 Okunma
Süleyman Karagülle
KADİR- 3 12.01.2001
12.03.2026 762 Okunma
Süleyman Karagülle
SEÇKİN SAYILAR VE 19 MUCİZESİ 05.01.2001
12.02.2025 1925 Okunma
Süleyman Karagülle
BORÇLARIN TASFİYESİ KANUNU 22.12.2000
12.02.2025 1404 Okunma
Süleyman Karagülle
BORÇLAR 22.12.2000
12.02.2025 1477 Okunma
Süleyman Karagülle
DIŞ BORÇ(BAKARA278-279) 22.12.2000
12.02.2025 1494 Okunma
Süleyman Karagülle
AHŞAP ARALIK ÇALIŞMALARI 15.12.2000
12.02.2025 1598 Okunma
Süleyman Karagülle
GENEL ÇALIŞMA KURALLARI: 15.12.2000
12.02.2025 1611 Okunma
Süleyman Karagülle
MUKASSİMÂT(zariyat4.ayet) 15.12.2000
12.02.2025 1624 Okunma
Süleyman Karagülle
GENEL DURUM VE ÇÖZÜM 08.12.2000
12.02.2025 1658 Okunma
Süleyman Karagülle
AKEVLER DENGE KULÜBÜ SÖZLEŞMESİ 08.12.2000
12.02.2025 1463 Okunma
Süleyman Karagülle
C Â R İ Y Â T (ZARİYAT3.AYET) 08.12.2000
12.02.2025 1466 Okunma
Süleyman Karagülle
K Ü R T Ç E 01.12.2000
12.02.2025 1673 Okunma
Süleyman Karagülle
ORUÇ BABA 01.12.2000
12.02.2025 1481 Okunma
Süleyman Karagülle
M E S İ H 01.12.2000
12.02.2025 1646 Okunma
Süleyman Karagülle
HÂMİLÂT (YÜKLER) 01.12.2000
12.02.2025 1580 Okunma
Süleyman Karagülle
“ZÂRİYÂT-1- ÂYETİ”Nİ AÇIKLAYALIM: 24.11.2000
12.02.2025 1477 Okunma
Süleyman Karagülle
TESİR ÇİFTİ 24.11.2000
12.02.2025 1563 Okunma
Süleyman Karagülle
AHŞAP EVE GETİRİLEN YENİLİKLER 18.11.2000
12.02.2025 1548 Okunma
Süleyman Karagülle
DEVLETİN AF YETKİSİ VAR MIDIR? 18.11.2000
12.02.2025 1633 Okunma
Süleyman Karagülle
İFRAT VE TEFRİT(KEHF28) 18.11.2000
12.02.2025 1622 Okunma
Süleyman Karagülle
MATEMATİK İLE İfrat ve tefrit nedir? 11.11.2000
12.02.2025 1953 Okunma
Süleyman Karagülle
KUR’AN MATEMATİĞİ TARİKATI 11.112000
12.02.2025 1603 Okunma
Süleyman Karagülle
NEFİSTE SABIR(kehf28) 11.11.2000
12.02.2025 1673 Okunma
Süleyman Karagülle
OKUMA/ TİLÂVET EMRİ 04.11.2000
12.02.2025 1624 Okunma
Süleyman Karagülle
SÖMÜRÜ VE ÇARE 04.11.2000
12.02.2025 1728 Okunma
Süleyman Karagülle
AKEVLERDEN HABERLER 28.10.2000
12.02.2025 1604 Okunma
Süleyman Karagülle
MESKENLER VE İŞYERLERİ AYETİ 28.10.2000
12.02.2025 1674 Okunma
Süleyman Karagülle
BOZULMA (ENTROPİ) 28.10.2000
12.02.2025 1643 Okunma
Süleyman Karagülle
ERMENİ KATLİAMI 14.10.2000
12.02.2025 1578 Okunma
Süleyman Karagülle
MARKETTE SELEM UYGULAMASI 14.10.2000
12.02.2025 1454 Okunma
Süleyman Karagülle
FAİZSİZ İŞLETME 14.10.2000
12.02.2025 1531 Okunma
Süleyman Karagülle
BELGRAD OLAYI 07.10.2000
12.02.2025 1595 Okunma
Süleyman Karagülle
MÜTEŞÂBİH ÂYETLER 07.10.2000
12.02.2025 1745 Okunma
Süleyman Karagülle
MEDENİYETLERİN ÖMRÜ 30.09.200
12.02.2025 1749 Okunma
Süleyman Karagülle
AHMET BÜLBÜL’ÜN ÖLÜMÜ VESİLESİYLE; 30.09.2000
12.02.2025 1708 Okunma
Süleyman Karagülle
Rektör Ethem Ruhi Fığlalıya cevap 23.09.2000
12.02.2025 1396 Okunma
Süleyman Karagülle
KURANDA MUCİZE-1 23.09.2000
12.02.2025 1685 Okunma
Süleyman Karagülle
BİR YETKİLİ YÜKSEK HAKİM DEDİ Kİ: 09.09.2000
23.03.2024 1715 Okunma
Süleyman Karagülle
AHŞAP EV ÇALIŞMALARI 09 EYLÜL 2000
23.03.2024 1717 Okunma
Süleyman Karagülle
Sana ruhtan soruyorlar 09 EYLÜL 2000
23.03.2024 1770 Okunma
Süleyman Karagülle
SİSTEMATİK HATA 09 EYLÜL 2000
23.03.2024 1843 Okunma
Süleyman Karagülle
ŞERİAT VE MEMUR KARARNAMESİ 02.09.2000
23.03.2024 1650 Okunma
Süleyman Karagülle
Heisenberg’in meşhur “kuvantum teorisi” 02.09.2000
23.03.2024 2034 Okunma
Süleyman Karagülle
DEPREMİN FIKHI 26 AĞUSTOS 2000
23.03.2024 1758 Okunma
Süleyman Karagülle
Z E L Z E L E 26 ağustos 2000
23.03.2024 1699 Okunma
Süleyman Karagülle
(AHŞAP)İŞLETME HAKKINDA BİLGİ-19.08.2000
14.03.2024 1533 Okunma
Süleyman Karagülle
Bir ülke hırsıza hapis cezasını vermektedir-12082000
14.03.2024 1665 Okunma
Süleyman Karagülle
MEMUR KARARNAMESİ 12.08.2000
14.03.2024 1613 Okunma
Süleyman Karagülle
HÜKÜMET,REKTÖR ATAMALARI..05.08.2000
14.03.2024 1671 Okunma
Süleyman Karagülle
İNSANIN GÖREVİ 05.08.2000
14.03.2024 1652 Okunma
Süleyman Karagülle
EKONOMİDE ZELZELE 22.07.2000
14.03.2024 1673 Okunma
Süleyman Karagülle
REKTÖRLERİN ATANMASI 22.07.2000
14.03.2024 1601 Okunma
Süleyman Karagülle
312 inci MADDE 22.07.2000
14.03.2024 1677 Okunma
Süleyman Karagülle
BANDIRMA HATTI 22.07.2000
14.03.2024 1636 Okunma
Süleyman Karagülle
F İ Z İ K 29.07.2000
14.03.2024 1754 Okunma
Süleyman Karagülle
İSLÂM VE DEMOKRASİ 29.07.2000
14.03.2024 1631 Okunma
Süleyman Karagülle
REKTÖRLERİN SEÇİMİ 22.07.2000
14.03.2024 1587 Okunma
Süleyman Karagülle
ABANT TOPLANTISI 22.07.2000
14.03.2024 1671 Okunma
Süleyman Karagülle
HAK VE KUVVET MEDENİYETLERİ 22.07.2000
14.03.2024 1535 Okunma
Süleyman Karagülle
DAYANIŞMA SİSTEMİ 01.07.2000
14.03.2024 1570 Okunma
Süleyman Karagülle
“HERKESE İŞ - HERKESE AŞ” 24.06.2000
14.03.2024 1625 Okunma
Süleyman Karagülle
KİTLERİN ÖZELLEŞTİRİLMESİ 17.06.2000
14.03.2024 1526 Okunma
Süleyman Karagülle
KUR’ÂN VE MANTIK İLE MATEMATİK 17.04.1999
14.03.2024 1690 Okunma
Süleyman Karagülle
“ADİL DÜZEN” DERGİ PLANI (2)17.04.1999
14.03.2024 1580 Okunma
Süleyman Karagülle
“ADİL DÜZEN” DERGİ PLANI 17.04.1999
14.03.2024 1602 Okunma
Süleyman Karagülle
Süleyman Karagüllenin girilmeyen MAKALELERİ-17.04.1999
14.03.2024 1591 Okunma
Süleyman Karagülle
MUSA’YA VERİLEN DOKUZ MUCİZENİN GÜNÜMÜZDEKİ MANASI
19.05.2022 4671 Okunma
1 Yorum 20.05.2022 06:41
Süleyman Karagülle
Elveda
21.08.2021 4969 Okunma
2 Yorum 24.08.2021 15:36
Süleyman Karagülle
İÇKİ YASAĞI
3.05.2021 3561 Okunma
Süleyman Karagülle
Türkiye ve Dünya
30.04.2021 3207 Okunma
Süleyman Karagülle
DIŞ POLİTİKA
29.04.2021 3149 Okunma
Süleyman Karagülle
HEDEF
29.04.2021 3264 Okunma
Süleyman Karagülle
Kur’an Seminerleri ve SON DURUM… (16)
18.04.2021 5088 Okunma
4 Yorum 26.05.2021 00:43
Süleyman Karagülle
Kur’an Seminerleri ve son uyarılarım… (15)
11.04.2021 3351 Okunma
Süleyman Karagülle
SOYLU'NUN BEYANI
7.04.2021 3791 Okunma
Süleyman Karagülle
BUNDAN BÖYLE
6.04.2021 3104 Okunma
Süleyman Karagülle
UYARI
6.04.2021 3144 Okunma
Süleyman Karagülle
MÜDAHALE
4.04.2021 3020 Okunma
Süleyman Karagülle
Seminerler; kendinize görev vereceksiniz (14)
4.04.2021 3116 Okunma
Süleyman Karagülle
TEK ÇIKAR YOL
3.04.2021 3478 Okunma
Süleyman Karagülle
PARTİ KAPATMAK
3.04.2021 3302 Okunma
Süleyman Karagülle
ANAYASA MAHKEMESİ
1.04.2021 3447 Okunma
Süleyman Karagülle
Kur’an Seminerleri ve İ Ç T İ H A D (13)
31.03.2021 4542 Okunma
1 Yorum 02.04.2021 22:37
Süleyman Karagülle
Kur’an Seminerleri ve Akevler Usulü (12)
31.03.2021 4378 Okunma
1 Yorum 02.04.2021 22:27
Süleyman Karagülle
Muhterem Abdurrahman Dilipak’a Açık Mektup
31.03.2021 3591 Okunma
Süleyman Karagülle
Kur’an Seminerleri ve DAVET… (11)
31.03.2021 4312 Okunma
1 Yorum 02.04.2021 22:13
Süleyman Karagülle
Kur’an Seminerlerinin başlangıcı ve (10)
31.03.2021 3108 Okunma
Süleyman Karagülle
EMİN SARAÇ HOCA HAKKINDA
31.03.2021 3715 Okunma
Süleyman Karagülle
Kur’an Seminerleri ve Kur’an Düzeni
31.03.2021 4437 Okunma
1 Yorum 02.04.2021 22:01
Süleyman Karagülle
Akevler Kur’an Seminerleri ve GÖREV
31.03.2021 4380 Okunma
1 Yorum 02.04.2021 21:52
Süleyman Karagülle
KUR’AN VE TARİH
31.03.2021 4336 Okunma
1 Yorum 02.04.2021 21:47
Süleyman Karagülle
KUR’AN VE İLİM SEMİNERLERİMİZ-5
31.03.2021 4388 Okunma
1 Yorum 02.04.2021 21:37
Süleyman Karagülle
KUR’AN VE İLİM SEMİNERLERİMİZ-3
31.03.2021 2907 Okunma


© 2026 - Akevler