Süleyman Karagülle
Düşen Uçak ve Suriye Meselesi
29.11.2015
12211 Okunma, 4 Yorum

Türkiye-Suriye sınırında Rus uçağı defalarca birkaç saniyelik sınır ihlalleri yaptı. Türk F16’ları onu düşürdü. Bir pilot öldü.

Türkiye’de geçen G20 toplantısının arkasından bu olay cereyan etti. Herkes şok oldu. Böylece 1 Kasım Seçimi’nden sonra beklenmedik bir olay olmuştur.

Önce pilotun bu ihlallerinden Moskova’nın haberi var mı idi?

Hiç zannetmiyorum.

Düşürülmesinden Ankara’nın haberi var mı idi?

Hiç zannetmiyorum.

Sermaye her iki tarafın askerlerini dolduruşa getirip bu işi yaptırmış olabilir mi?

Bundan şüphe edilmemelidir.

Denizin ortasında gemimizi işgal ettiler, insanlarımızı öldürdüler; bir şey yapmadık.

Askerlerimizin başına çuval geçirdiler; bir şey yapmadık.

On defa de olsa, beşer saniyelik geçiş bir dakika bile etmez. Neden düşürülsün? O pilotlar da neden ısrarla uyarılara kulak vermesin? Neden kendilerini gizlesinler?

Burada kasıtlı olanlar vardır, hata edenler vardır.

Ankara’nın söyleyeceği basit bir cümlesi vardı: “Uçağın sizin olduğunu bilmiyorduk, özür dileriz!” Böyle diyecekti. Yanlış yaptı, sahip çıktı, savundu.

Moskova’da Putin de eskiden yaptığı gibi pilotların hatası deyip sesini çıkarmayacaktı. Gerçi Putin hemen bunun savaşa sebep olmayacağını, ikili ilişkileri zedelemeyeceğini söyledi. Ama bu da hatalı idi. Kusur Rus pilotlarında olmasa bile kabullenecek ve büyük oyunu önleyecekti.

Eğer Rusya dolduruşa gelse ve Suriye’ye vurucu korumaları gönderse, pilotlar da kilometrelerce sınır ihlali yapsa, Türk vurucu uçakları ile Rus vurucu uçakları arasında savaş başlayacak demektir. Sonra NATO devreye girecektir. Böylece Sermaye’nin isteği yerine gelmiş olacaktır.

Üçüncü cihan savaşında AB, ABD, NATO dolayısıyla Türkiye’nin yanında yer alacaklardır ama istemeye istemeye yer alacaklardır. Türkleri savaştıracak, Müslümanlar ölecek, onlar da uzaktan kışkırtacaklar. Batı dünyası Rum ve Ermenileri Osmanlı İmparatorluğu’na karşı kışkırttı, sonunda onları Anadolu’dan etti. Batılılar önce bizi ateşe veritler, sonra yok olmamızın mevlidini okurlar.

Bu olay 7 Haziran kadar uyarıcıdır. Rusya da Türkiye de kıl payı atlatıyorlar.

Önce üçüncü cihan savaşında ne olur, ona bakalım. Türkiye ve İran birbirinden ayrılmazsa onların taraf olduğu grup galip gelir. Savaşın sonunda Sermaye değil, Müslümanların “Adil Düzen”i insanlığı kaplar. Bu bakımdan İran ile Türkiye sıkı durmalıdır, hareketlerini birbirlerine danışmalıdır.

Sermaye İran ve Türkiye’ye karşı iki bloğu birleştirebilir ve sonunda birlikte bize saldırabilirler. Ama biz galip geliriz. Çünkü Dünyada nüfus itibariyle Müslümanlar ikinci çoğuldur. İran ile Türkiye’nin bir olması halkların da birleşmesi demektir. Oysa karşı grubun halkları din bakımından farklı oldukları gibi mezhepleri bakımından da farklıdırlar. Müslümanlar ise herkese adil davranırlar.

Üçüncü cihan savaşına gitmek istemiyorsanız, eskiden yaptığım öneriyi tekrar etmek istiyorum. İran, Türkiye, Irak ve Suriye İstanbul’da bir toplantı yapmalı. Akevler de bu toplantıya katılmalı ve onlara Kur’an’ın emirlerini ulaştırmalıdır. Çözüm Suriye’nin iç barışını sağlayacak şekilde olmalı, ayrıca blokların da çıkarına olmalıdır. Yani Suriye’de insanlığın çıkar paralelliği sağlanmalıdır. Sermaye’nin de sadece ticari faaliyet yapmasına imkân verilmelidir.

 


YorumcuYorum
Ahmet Yücel
30.11.2015
20:47

Muhterem hocam.

Peygamber efendimiz Melheme-i Kübra'yı haber vermişlerdir.

3. Dünya Savaşı zamanı geldiğinde olacaktır, zamanını Allah bilir.

Türkiye bu savaşın müsebbibi olmamalıdır. Fakat Rusya savaş çıkarmak istiyor gibi. Bu savaşta Rusya-İran-Suriye belki Çin bir taraf Türkiye-Nato-ABD-AB bir taraf olabilir.

Hepsinin arzusu Türkiye-Rusya savaşsın, ikisi de zayıflasın, istiyorlar. Neden Füzeler Türkiye'den söküldü?

Haçlıların beklentisi bu savaşta Müslümanlar yok edilecek, buna inanıyorlar.

Bu savaşta Müslümanların üçte biri kaçacak, onlar münafıktır, diye haber veriliyor hadiste.

Müslümanların üçte biri şehit olacak, kalan üçte biri zafere ereceklerdir. Buyruluyor hadisi şerifte.

Bu savaş Müslümanları Türkiye liderliğinde birleştirecektir, diye inanıyorum.

Bir Allah dostu Dede Paşa hz.leri şöyle buyuruyorlar:  "İslamın lideri yine Türkiye olacak. Bugün ki müslümana bakarsan olmaz amma; olacak benim sultanım" 

Bir şeyi biz hayır görürüz, Allah onda şer murat etmiş olabilir. Şer görürüz, Allah onda hayır murat etmiş olabilir.

ALLAH HAKKIMIZDA HER ŞEYİN HAYIRLISINI VERSİN. VATANIMIZA, MİLLETİMİZE, DEVLETİMİZE ZEVAL VERMESİN.

Reşat Nuri Erol
03.12.2015
10:12


Gorbaçov'dan Rusya ve Türkiye'ye çağrı

Eski Sovyetler Birliği Lideri Gorbaçov, Rusya ve Türkiye'ye uzlaşı sağlanması için diyalog çağrısında bulundu.

Eski Sovyetler Birliği Lideri Mihail Gorbaçov, Türk hava sahasını ihlal eden Rus uçağının düşürülmesinden sonra yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. 

Uçağın düşürülmesinin ardından her iki taraftan üst düzey yetkililerin olayı açığa kavuşturmak için bir araya gelmesinin beklediğini ifade eden Gorbaçov, "Ne yazık ki böyle bir gelişme yaşandı. İlişkilerin son birkaç yıldaki durumuna gelinmek için çok şeyler yapıldı. Benim dönemimde de ilişkilerin geliştirilmesi için çok işler görüldü. Bizim ülkelerimizin kalkınmasına katkı sağlayan büyük ve geniş ilişkilerimiz var" dedi. 

Rusya ve Türkiye ilişkilerinin kötüleşmesinin sadece iki ülke için kayıp olmadığını, Avrupa işlerine de darbe vurduğunu belirten Gorbaçov, bu darbenin Ortadoğu'nun güvenliğini de etkileyeceğini savundu.

"Siyasetçiler bu ilişkilerde kendi sorumluluk ve rollerinin farkına varmalıdır" diyen Gorbaçov, taraflara taviz vermeyi ve ilişkilerin düzelmesi için aracılardan faydalanmayı tavsiye etti. 

Gorbaçov, "Her bir şartta diyalog kurulmalıdır. Eğer ilk aşamada diyalog sağlanmasa bile her şeye rağmen ilişkileri düzeltmek için yollar aramak lazım" ifadelerini kullandı. 

AA



Reşat Nuri Erol
04.12.2015
07:44



http://www.takvim.com.tr/Guncel/2015/12/04/dostoyevski


Dost'oyevski

Türkiye, hava sahasını ihlal eden Rus uçağını indirdi! Ancak Putin, tansiyonu yükseltti. Eski Sovyetler Birliği'nin son lideri olan Gorbaçov ise Türkler için dostça mesajlar verip Putin'i eleştirdi: Her şekilde diyalog kurulmalı


Rusya, 
'nin diktatör lideri Beşar Esed'e destek verdi. "DAEŞ'i vuruyorum" dedi. Ancak Türkmenler'i hedef seçti. Türkmenler'e bomba yağdıran Rus uçaklarından biri sınırını ihlal etti. Bunun üzerine Türk Silahlı Kuvvetleri angajman kuralları çerçevesinde Rus uçağına müdahale etti. Ancak  Devlet Başkanı Vladimir , ortamı gerdi. Türkiye'nin ve dünyanın tüm diyalog çağrılarına "Hayır" dedi, Türkiye'deki vatandaşlarına da "Geri dönün" diye seslendi. Antalya'dan giden domatesleri bile engellemek istedi. Ancak "Hayır"cı Putin'e en önemli uyarı eski Sovyetler Birliği lideri 'dan geldi.

'HERKES İÇİN KAYIP OLUR' 

Gorbaçov, Türk hava sahasını ihlal eden Rus uçağının düşürülmesinden sonra yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. Putin'in tansiyonu yükselten çağrılarını eleştirdi. "Her bir şartta diyalog kurulmalıdır. Eğer ilk aşamada diyalog sağlanmasa bile her şeye rağmen ilişkileri düzeltmek için yollar aramak lazım" dedi. Ardından şunları söyledi: "Ne yazık ki böyle bir gelişme yaşandı. İlişkilerin son birkaç yıldaki durumuna gelinmek için çok şeyler yapıldı. Bizim ülkelerimizin kalkınmasına katkı sağlayan büyük ve geniş ilişkilerimiz var. Rusya ve Türkiye ilişkilerinin kötüleşmesi sadece iki ülke için kayıp olmaz. Avrupa işlerine de darbe vurur. Bu darbe Ortadoğu'nun güvenliğini de etkiler. Siyasetçiler bu ilişkilerde kendi sorumluluk ve rollerinin farkına varmalıdır." Gorbaçov'un uyarılarına rağmen Putin yine ağız değiştirmedi. Ulusa sesleniş konuşmasında, "Türkiye'nin uçağımızı düşürmesini unutmayacağız. Türkiye yaptığına pişman olacak. Rusya'nın tepkisinin ticari yaptırımlarla sınırlı kalacağı düşünen varsa son derece yanılıyor. Biz Ankara'nın hassasiyetlerini görüşmeye hazırdık. Ama olmadı. Türkiye yönetimi farklı yol seçti. Şimdi biz ne yapacağımızı biliyoruz. Onların bundan en ufak şüphesi olmasın" dedi.


84 yaşındaki Mihail Gorbaçov, Sovyetler Birliği Komünist Partisi'nde siyasi hayata başladı. Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği'nin son lideri olan Gorbaçov, 1990'da Nobel Barış Ödülü'nü kazandı. Komünist lider, 2008 yılında ise kapitalizmin en büyük markası olan Louis Vuitton'un reklamında yer aldı. Ancak kendisine verilen para hep sır kaldı. 


Reşat Nuri Erol
08.12.2015
06:11


http://www.yenisafak.com/yazarlar/abdulkadirselvi/rus-ucagi-tuzak-miydi-2023471



Abdülkadir Selvi

1964 yılında Sivas Yıldızeli’nde doğdu. Yükseköğrenimini Gazi Üniversitesi Metalurji Bölümü’nde tamamladı. Yeni Nesil ve Yeni Asya gazetelerinde çalıştıktan sonra HBB TV’de muhabir ve haber müdürü olarak görev yaptı. TGRT’de Ankara Haber Müdürlüğü...devamı 

Rus uçağı tuzak mıydı?

04:00 Aralık 08, 2015
Sovyetlerin başında Kruşçev, ABD'nin başında ise Eisenhower vardı.
İncirlik Üssü'nden kalkıp, Sovyetleri dinleyen U-2 casus uçağı 1 Mayıs 1960 tarihinde Sovyetlerin üzerinde düşürüldü. Pilot Gary Power ise canlı olarak ele geçirildi. Pilot sorgusunda, füzelerin yerlerinin tespit edilmesi, radarların bulunması, telsiz istasyonlarının belirlenmesi için uçuş yaptığını itiraf etti.

Radara yakalanmayan U-2 casus uçaklarının üzerinde yüksek çözünürlüklü kameralar vardı.
Casus uçuşları tespit edilince Sovyet lideri Kuruşçev bugün Putin'in yaptığından daha ileri gitmiş ve NATO'yu, ”Avrupa'da istediğimiz her havaalanında vuracak güçteyiz” diye tehdit etmişti. Batı uzaktaydı ama Sovyetlerin burnunun dibinde Türkiye vardı. Kuruşçev açık açık Türkiye'yi tehdit ediyordu.

Apar topar NATO'ya müracaat ettik. ABD, Sovyet füzelerinden korunabilmemiz için başta boğazların etrafına yerleştirilmek üzere 15 adet Jüpiter füzesi verdi.

Demirel 1965 seçimlerini yüzde 52.87 oy oranıyla kazanıp tek başına iktidar olunca, ABD ile üslerle ilgili anlaşmayı revize etmek istedi. Bu arada İncirlik'ten kalkıp Sovyetlerin üzerinde uçan ve iki ülkeyi karşı karşıya getiren casus uçuşlarını yasakladı.

Haliyle ABD'yi rahatsız etti.
ABD ayrıca haşhaş ekiminin yasaklanmasını istiyordu. Demirel, ”Bizim 20 ilimiz ve çevresinde haşhaş ekiliyor. Bizde ismini Afyondan alan il var” diye karşı çıkıyordu. ABD baskıları öyle bir hale geldi ki, Demirel, kendisine aba altından sopa gösteren Amerikan Büyükelçisi William Hadley'e kapıyı göstermek zorunda kaldı. Sovyetler birliği ile ilişki kurup, Seydişehir ve İskenderun'daki fabrikaların kurulması gündeme gelince Amerika da Demirel'e kapıyı gösterdi.

Demirel, 12 Mart darbesiyle devrildi. Amerika'nın desteğiyle 12 Mart'ın Başbakanı olan Nihat Erim'in ilk işi ise haşhaş ekimini yasaklamak ve U-2 Casus uçaklarının uçuşuna izin vermek oldu.

CIA altımızı oymuş da haberimiz olmamış” diyen İhsan Sabri Çağlayangil, tarihi bir tespitte daha bulunmuştu: ”Bir memlekette demokratik idare olmuş, faşist idare olmuş ona hiç bakmaz. Amerika o memleketin kendisine ne ölçüde tabi olduğuna, ne dereceye kadar uydu haline getirebileceğine bakar”

1960 yılında yaşanan casus uçağının düşürülmesi ile 55 yıl sonra yaşanan Rus uçağının düşürülmesi arasında bir irtibat kurmuyorum.

Ama Rus savaş uçağını düşürdüğümüz andan beri bir soruya yanıt arıyorum.

“Neden şimdi”

Matuşka gibi bir sorunun cevabına yaklaşıyorum içinden başka bir soru daha çıkıyor?” Neden Rus uçağı” o sorunun cevabına ulaşmak üzereyken bu kez, ”Bu işi bizim başımıza kim açtı” sorusuyla karşılaşıyorum.

Kafamdaki, ”Bit yenikleri” azalmıyor artıyor. Ankara'da konuştuğum kişilere açıyorum kuşkularımı. Görüyorum ki kafasında bit yeniğiyle dolaşıp, benim gibi ikna olmayanların sayısı fazla. Hatta uçakla ilgili görüntüleri izleyen bir yetkilinin, ”Hava sahamızı terk etmek üzere olan uçak neden düşürüldü. ikna olmadım” dediğini biliyorum.

Benzer durumu Uludere vurulduğunda yaşamıştım. O gün çok kritik bir MGK toplantısı vardı. MGK'dan sonra başka bir sürecin başlaması bekleniyordu. MGK bitti, Uludere vuruldu. Süreç tam tersi istikamette seyretti.

Rus uçağı düşürüldüğünde, ”Neden şimdi “ ve “Neden Rus uçağı” diye düşünmemin nedeni ise önemli bir operasyon öncesi olması
Ruslara ait Su-4 savaş uçağı 24 Kasım Salı günü düşürüldü. Oysa o akşam Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Türkiye'de olacaktı. Daha da önemlisi Türkiye açısından stratejik öneme sahip olan Cerablus Operasyonu için düğmeye basılmak üzereydi. TSK, “İhtimalat Planları”nı hazırlamış, ABD ile koordinasyon sağlanmış, operasyonun hangi tarihte bitirileceği bile belirlenmişti.
Operasyonunun önündeki en büyük engel olarak gözüken Rusya ile anlaşma sağlanmıştı.

Cerablus operasyonu planlanırken, Türk ve ABD uçaklarının yoğun bombardımanı öngörülmüştü. Bunun için en büyük risk, Suriye hava sahasındaki Rus savaş uçaklarıydı.

Putin'e G-20 zirvesi için geldiği Antalya'da operasyon hakkında bilgi verilmiş, ”Kameraların karşısında tepki gösteririz ama operasyonu engelleyici bir şey yapmayız” güvencesi alınmıştı. Kafamdaki soru işaretini artıdan ise operasyon hakkında harita üzerinde bilgi verilen Putin'in, ”Amerikalılar orayı Kürtlere vermeyi planlıyor” sözleri oldu.

Rus uçağının düşürülmesiyle ilgili çift yönlü kuşkular var.
Düşen uçaktan sağ olarak kurtaran pilot Murachtin, “Hiçbir şekilde uyarı almadık. Ne telsiz, ne göz teması… hiçbir iletişim kurulmadı” diye açıklama yaptı. Rus pilot, propaganda amaçlı konuşmuş olabilir. TSK, 5 dakika içinde 10 kez ikaz edildiğini açıklamıştı. Ses kayıtları yayınlandı. Amerikalı Albay Steve Warren, koalisyon güçleri olarak Türk tarafının ikazlarını duyduklarını belirtti. Hollanda'da yayın yapan RTL 4 televizyonuna konuşan Hollandalı bir general ise “Kalkıştan hemen sonra acil durum frekansından Türk Hava Kuvvetleri'nin çağrısını duyduk. Türk hava sahasına girmek üzere olan uçak onlarca kez uyarıldı. Ruslar bir kez bile cevap vermedi”

Bir iddia, Rusya, Ortadoğu'da kalıcı olma, Suriye operasyonlarını genişletme, NATO'nun hayır dediği S 400 füzelerini yerleştirme adına uçaklara yanlış harita yüklenmiş, Guard denilen telsiz frekansı kapalı mı tutulmuştu?
Bu tuzağın Türkiye ile Rusya'ya birlikte kurulduğu tezini yabana atmıyorum.

Rus uçağının düşürülmesi konusunda ABD, Türkiye'nin yanında yer alıyor. Ama öyle güçlü bir destek yok. Ayrıca, “ABD ile Rusya'nın Suriye politikaları yüzde 80 örtüşüyor” tespitinden hareketle, Türkiye'ye ortak kumpas mı kuruldu sorusu kafamı kurcalıyor.

Uyarılan uçak hava sahamızı terk ettiği, onu takip eden uçak hava sahamızdan çıkmak üzere olduğu sırada neden vuruldu? An meselesi olan Cerablus operasyonu öncesinde Rus uçağı düşürülerek, operasyonun engellenmesi yoluna mı gidildi?

Yüzde 49.5'le iktidar olan AK Parti, yeni dönemde Rusya krizi ile baş başa bırakılmak mı istendi?
Can alıcı soru şu: Rus uçağının düşürülmesiyle Türkiye'ye tuzak mı kuruldu?






Son Eklenen Makaleler
Süleyman Karagülle
SEÇKİN SAYILAR VE 19 MUCİZESİ 05.01.2001
12.02.2025 572 Okunma
Süleyman Karagülle
BORÇLARIN TASFİYESİ KANUNU 22.12.2000
12.02.2025 358 Okunma
Süleyman Karagülle
BORÇLAR 22.12.2000
12.02.2025 330 Okunma
Süleyman Karagülle
DIŞ BORÇ(BAKARA278-279) 22.12.2000
12.02.2025 373 Okunma
Süleyman Karagülle
AHŞAP ARALIK ÇALIŞMALARI 15.12.2000
12.02.2025 415 Okunma
Süleyman Karagülle
GENEL ÇALIŞMA KURALLARI: 15.12.2000
12.02.2025 342 Okunma
Süleyman Karagülle
MUKASSİMÂT(zariyat4.ayet) 15.12.2000
12.02.2025 375 Okunma
Süleyman Karagülle
GENEL DURUM VE ÇÖZÜM 08.12.2000
12.02.2025 431 Okunma
Süleyman Karagülle
AKEVLER DENGE KULÜBÜ SÖZLEŞMESİ 08.12.2000
12.02.2025 290 Okunma
Süleyman Karagülle
C Â R İ Y Â T (ZARİYAT3.AYET) 08.12.2000
12.02.2025 354 Okunma
Süleyman Karagülle
K Ü R T Ç E 01.12.2000
12.02.2025 357 Okunma
Süleyman Karagülle
ORUÇ BABA 01.12.2000
12.02.2025 354 Okunma
Süleyman Karagülle
M E S İ H 01.12.2000
12.02.2025 410 Okunma
Süleyman Karagülle
HÂMİLÂT (YÜKLER) 01.12.2000
12.02.2025 360 Okunma
Süleyman Karagülle
“ZÂRİYÂT-1- ÂYETİ”Nİ AÇIKLAYALIM: 24.11.2000
12.02.2025 333 Okunma
Süleyman Karagülle
TESİR ÇİFTİ 24.11.2000
12.02.2025 388 Okunma
Süleyman Karagülle
AHŞAP EVE GETİRİLEN YENİLİKLER 18.11.2000
12.02.2025 426 Okunma
Süleyman Karagülle
DEVLETİN AF YETKİSİ VAR MIDIR? 18.11.2000
12.02.2025 444 Okunma
Süleyman Karagülle
İFRAT VE TEFRİT(KEHF28) 18.11.2000
12.02.2025 420 Okunma
Süleyman Karagülle
MATEMATİK İLE İfrat ve tefrit nedir? 11.11.2000
12.02.2025 380 Okunma
Süleyman Karagülle
KUR’AN MATEMATİĞİ TARİKATI 11.112000
12.02.2025 327 Okunma
Süleyman Karagülle
NEFİSTE SABIR(kehf28) 11.11.2000
12.02.2025 420 Okunma
Süleyman Karagülle
OKUMA/ TİLÂVET EMRİ 04.11.2000
12.02.2025 397 Okunma
Süleyman Karagülle
SÖMÜRÜ VE ÇARE 04.11.2000
12.02.2025 332 Okunma
Süleyman Karagülle
AKEVLERDEN HABERLER 28.10.2000
12.02.2025 381 Okunma
Süleyman Karagülle
MESKENLER VE İŞYERLERİ AYETİ 28.10.2000
12.02.2025 457 Okunma
Süleyman Karagülle
BOZULMA (ENTROPİ) 28.10.2000
12.02.2025 505 Okunma
Süleyman Karagülle
ERMENİ KATLİAMI 14.10.2000
12.02.2025 293 Okunma
Süleyman Karagülle
MARKETTE SELEM UYGULAMASI 14.10.2000
12.02.2025 379 Okunma
Süleyman Karagülle
FAİZSİZ İŞLETME 14.10.2000
12.02.2025 369 Okunma
Süleyman Karagülle
BELGRAD OLAYI 07.10.2000
12.02.2025 390 Okunma
Süleyman Karagülle
MÜTEŞÂBİH ÂYETLER 07.10.2000
12.02.2025 576 Okunma
Süleyman Karagülle
MEDENİYETLERİN ÖMRÜ 30.09.200
12.02.2025 514 Okunma
Süleyman Karagülle
AHMET BÜLBÜL’ÜN ÖLÜMÜ VESİLESİYLE; 30.09.2000
12.02.2025 430 Okunma
Süleyman Karagülle
Rektör Ethem Ruhi Fığlalıya cevap 23.09.2000
12.02.2025 343 Okunma
Süleyman Karagülle
KURANDA MUCİZE-1 23.09.2000
12.02.2025 351 Okunma
Süleyman Karagülle
BİR YETKİLİ YÜKSEK HAKİM DEDİ Kİ: 09.09.2000
23.03.2024 699 Okunma
Süleyman Karagülle
AHŞAP EV ÇALIŞMALARI 09 EYLÜL 2000
23.03.2024 619 Okunma
Süleyman Karagülle
Sana ruhtan soruyorlar 09 EYLÜL 2000
23.03.2024 686 Okunma
Süleyman Karagülle
SİSTEMATİK HATA 09 EYLÜL 2000
23.03.2024 571 Okunma
Süleyman Karagülle
ŞERİAT VE MEMUR KARARNAMESİ 02.09.2000
23.03.2024 542 Okunma
Süleyman Karagülle
Heisenberg’in meşhur “kuvantum teorisi” 02.09.2000
23.03.2024 817 Okunma
Süleyman Karagülle
DEPREMİN FIKHI 26 AĞUSTOS 2000
23.03.2024 608 Okunma
Süleyman Karagülle
Z E L Z E L E 26 ağustos 2000
23.03.2024 513 Okunma
Süleyman Karagülle
(AHŞAP)İŞLETME HAKKINDA BİLGİ-19.08.2000
14.03.2024 544 Okunma
Süleyman Karagülle
Bir ülke hırsıza hapis cezasını vermektedir-12082000
14.03.2024 590 Okunma
Süleyman Karagülle
MEMUR KARARNAMESİ 12.08.2000
14.03.2024 529 Okunma
Süleyman Karagülle
HÜKÜMET,REKTÖR ATAMALARI..05.08.2000
14.03.2024 574 Okunma
Süleyman Karagülle
İNSANIN GÖREVİ 05.08.2000
14.03.2024 526 Okunma
Süleyman Karagülle
EKONOMİDE ZELZELE 22.07.2000
14.03.2024 582 Okunma
Süleyman Karagülle
REKTÖRLERİN ATANMASI 22.07.2000
14.03.2024 568 Okunma
Süleyman Karagülle
312 inci MADDE 22.07.2000
14.03.2024 479 Okunma
Süleyman Karagülle
BANDIRMA HATTI 22.07.2000
14.03.2024 544 Okunma
Süleyman Karagülle
F İ Z İ K 29.07.2000
14.03.2024 615 Okunma
Süleyman Karagülle
İSLÂM VE DEMOKRASİ 29.07.2000
14.03.2024 603 Okunma
Süleyman Karagülle
REKTÖRLERİN SEÇİMİ 22.07.2000
14.03.2024 501 Okunma
Süleyman Karagülle
ABANT TOPLANTISI 22.07.2000
14.03.2024 591 Okunma
Süleyman Karagülle
HAK VE KUVVET MEDENİYETLERİ 22.07.2000
14.03.2024 541 Okunma
Süleyman Karagülle
DAYANIŞMA SİSTEMİ 01.07.2000
14.03.2024 508 Okunma
Süleyman Karagülle
“HERKESE İŞ - HERKESE AŞ” 24.06.2000
14.03.2024 583 Okunma
Süleyman Karagülle
KİTLERİN ÖZELLEŞTİRİLMESİ 17.06.2000
14.03.2024 588 Okunma
Süleyman Karagülle
KUR’ÂN VE MANTIK İLE MATEMATİK 17.04.1999
14.03.2024 582 Okunma
Süleyman Karagülle
“ADİL DÜZEN” DERGİ PLANI (2)17.04.1999
14.03.2024 593 Okunma
Süleyman Karagülle
“ADİL DÜZEN” DERGİ PLANI 17.04.1999
14.03.2024 629 Okunma
Süleyman Karagülle
Süleyman Karagüllenin girilmeyen MAKALELERİ-17.04.1999
14.03.2024 557 Okunma
Süleyman Karagülle
MUSA’YA VERİLEN DOKUZ MUCİZENİN GÜNÜMÜZDEKİ MANASI
19.05.2022 3275 Okunma
1 Yorum 20.05.2022 06:41
Süleyman Karagülle
Elveda
21.08.2021 3324 Okunma
2 Yorum 24.08.2021 15:36
Süleyman Karagülle
İÇKİ YASAĞI
3.05.2021 2509 Okunma
Süleyman Karagülle
Türkiye ve Dünya
30.04.2021 2352 Okunma
Süleyman Karagülle
DIŞ POLİTİKA
29.04.2021 2211 Okunma
Süleyman Karagülle
HEDEF
29.04.2021 2266 Okunma
Süleyman Karagülle
Kur’an Seminerleri ve SON DURUM… (16)
18.04.2021 3472 Okunma
4 Yorum 26.05.2021 00:43
Süleyman Karagülle
Kur’an Seminerleri ve son uyarılarım… (15)
11.04.2021 2360 Okunma
Süleyman Karagülle
SOYLU'NUN BEYANI
7.04.2021 2895 Okunma
Süleyman Karagülle
BUNDAN BÖYLE
6.04.2021 2158 Okunma
Süleyman Karagülle
UYARI
6.04.2021 2188 Okunma
Süleyman Karagülle
MÜDAHALE
4.04.2021 2166 Okunma
Süleyman Karagülle
Seminerler; kendinize görev vereceksiniz (14)
4.04.2021 2156 Okunma
Süleyman Karagülle
TEK ÇIKAR YOL
3.04.2021 2372 Okunma
Süleyman Karagülle
PARTİ KAPATMAK
3.04.2021 2389 Okunma
Süleyman Karagülle
ANAYASA MAHKEMESİ
1.04.2021 2344 Okunma
Süleyman Karagülle
Kur’an Seminerleri ve İ Ç T İ H A D (13)
31.03.2021 3237 Okunma
1 Yorum 02.04.2021 22:37
Süleyman Karagülle
Kur’an Seminerleri ve Akevler Usulü (12)
31.03.2021 3061 Okunma
1 Yorum 02.04.2021 22:27
Süleyman Karagülle
Muhterem Abdurrahman Dilipak’a Açık Mektup
31.03.2021 2560 Okunma
Süleyman Karagülle
Kur’an Seminerleri ve DAVET… (11)
31.03.2021 2911 Okunma
1 Yorum 02.04.2021 22:13
Süleyman Karagülle
Kur’an Seminerlerinin başlangıcı ve (10)
31.03.2021 2164 Okunma
Süleyman Karagülle
EMİN SARAÇ HOCA HAKKINDA
31.03.2021 2711 Okunma
Süleyman Karagülle
Kur’an Seminerleri ve Kur’an Düzeni
31.03.2021 2937 Okunma
1 Yorum 02.04.2021 22:01
Süleyman Karagülle
Akevler Kur’an Seminerleri ve GÖREV
31.03.2021 2955 Okunma
1 Yorum 02.04.2021 21:52
Süleyman Karagülle
KUR’AN VE TARİH
31.03.2021 2943 Okunma
1 Yorum 02.04.2021 21:47
Süleyman Karagülle
KUR’AN VE İLİM SEMİNERLERİMİZ-5
31.03.2021 2942 Okunma
1 Yorum 02.04.2021 21:37
Süleyman Karagülle
KUR’AN VE İLİM SEMİNERLERİMİZ-3
31.03.2021 1979 Okunma
Süleyman Karagülle
KUR’AN VE İLİM SEMİNERLERİMİZ-2
31.03.2021 1921 Okunma
Süleyman Karagülle
KUR’AN VE İLİM SEMİNERLERİMİZ
31.03.2021 2141 Okunma
Süleyman Karagülle
TEK PROBLEM VE ÇÖZÜM
31.03.2021 2128 Okunma
Süleyman Karagülle
RAKAMLAR
31.03.2021 2148 Okunma
Süleyman Karagülle
YASTIK ALTI
30.03.2021 2253 Okunma
Süleyman Karagülle
TEMİZLİK
29.03.2021 2575 Okunma
Süleyman Karagülle
MEŞGALE
28.03.2021 2431 Okunma
Süleyman Karagülle
BAKAN OLMAK
27.03.2021 2399 Okunma


© 2025 - Akevler