Reşat Nuri Erol
Sayın Recep Tayyip Erdoğan; vur, fakat dinle…
14.12.2019
7066 Okunma, 9 Yorum

 

 

Sayın Recep Tayyip Erdoğan; vur, fakat dinle…

Veysel İpekçi’ye vuranlar vurdu, dinlemeden vurdular; şimdi Veysel’i dinleme vakti.Veysel olayı” vesilesiyle, “Vur, fakat dinle” deyiminin anlamını ve kıssasını/hikâyesini “ilgili ve yetkili herkese ithaf ederek” yazacağım. “Vur, fakat dinle” deyiminin anlamı: Ne istersen yap ama önce dinle; harekete geçmeden önce karşı tarafın sesine mutlaka kulak ver. 

“Vur, fakat dinle” deyiminin hikâyesi: Tarihteki şehir devletlerinden Atina ve Sparta, kendi aralarında sık sık savaşırdı. Bu iki devlet, büyük devlet İran’ın saldırıları karşısında güçlerini birleştirip Helen Birliği’ni kurdular. Güçlerin yönetimi de Spartalı bir komutana verildi. İran, savaş sırasında, Çanakkale Boğazı’na geçici köprüler kurup büyük bir orduyla Atina’nın üzerine yürüdü. Atina ve Spartalı ordu komutanlarının neredeyse hepsi, bu kadar güçlü bir ordu karşısında tutunmanın mümkün olmadığını, şehri bırakıp daha gerilere çekilmek gerektiğini savunuyorlardı. Birleşik ordunun Spartalı Başkomutanı da katılıyordu bu fikre. Sadece Atinalı komutan Teomistokil, karşı çıkıyor: “Elimizde 200 parça gemimiz var, İran donanması güçlü ama bizim kadar deneyimli değil, onları denizde savaşmaya zorlayalım; denizde zafer bizimdir!” diyordu. Teomistokil, fikrini iyi anlatabilmek için söz alıp birkaç kez konuşmaya kalkınca, Spartalı Başkomutan çoğunluğun görüşünü öne sürerek artık susması gerektiğini söyledi. Teomistokil: “Susmayacağım!” diye sesini yükseltince sinirlenen Spartalı Başkomutan elindeki bastonu havaya kaldırdı. Bundan korkacak biri değildi Teomistokil. Sesini daha da yükselterek: “Vur, fakat dinle!” diye karşılık verdi. Spartalı Başkomutan, bir kere daha söz verdi Teomistokil’e. Atinalı komutan neden öyle yapmaları gerektiğini sebep ve sonuçlarıyla, ayrıntılı şekilde bir kere daha anlatınca dinleyenler ona hak verdi. Bu tartışmadan sonra, Atina ve Sparta orduları Salamin Deniz Savaşı’ında İran donanmasını yenilgiye uğratarak Atina ve Sparta’nın İran ordusu tarafından işgal edilmesinin önüne geçmiş oldular.

Bu kıssayı/hikâyeyi neden yazdım? “Kıssadan/hikâyeden hisse almak” deyimi de vardır, bir kıssa ile de onu anlatalım. “Kıssa” Arapça kökenli bir kelimedir. Bu kelime sözlükte, hikâye, cümle, olay, durum haber gibi anlamlara gelmektedir. “Hisse” ise pay hakkına düşen anlamındadır. Kısacası olay hikâye gibi şeylerden kendisine düşen pay anlamında bir sözdür.

Kıssa: Afrika'daki bir ülke ve bir kral. Kral, çocukluğundan itibaren bir arkadaşını yanından ayırmazdı. Kralın bu arkadaşı ister kendi başına gelsin ister başkasının, ister iyi olsun ister kötü, her olay karşısında hep aynı şeyi söylerdi: "Bunda da bir hayır var!" Bir gün kralla arkadaşı birlikte ava çıktılar. Kralın arkadaşı tüfekleri dolduruyor, krala veriyor, kral da ateş ediyordu. Arkadaşı muhtemelen tüfeklerden birini doldururken bir yanlışlık yaptı, kral ateş ederken tüfeği geriye doğru patladı ve kralın başparmağı koptu. Arkadaşı her zamanki sözünü söyledi: "Bunda da bir hayır var!" Kral acı ve öfkeyle bağırdı: "Bunda hayır filan yok! Görmüyor musun, parmağım koptu?" Ve arkadaşını zindana attırdı. Bir yıl kadar sonra, kral insan yiyen kabilelerin yaşadığı ve aslında uzak durması gereken bir bölgede birkaç adamıyla birlikte avlanıyordu. Yamyamlar onları ele geçirdiler ve köylerine götürdüler. Ellerini ayaklarını bağladılar ve köyün meydanına odun yığdılar. Sonra da odunların ortasına diktikleri direklere bağladılar. Tam odunları tutuşturmaya geliyorlardı ki kralın başparmağının olmadığını fark ettiler. Bu kabile, batıl inançları nedeniyle uzuvlarından biri eksik olan insanları yemiyordu. Böyle bir insanı yedikleri takdirde başlarına kötü olaylar geleceğine inanıyorlardı. Bu korkuyla kralı çözdüler ve salıverdiler. Diğer adamları ise pişirip yediler. Sarayına döndüğünde kurtuluşunun kopuk parmağı sayesinde gerçekleştiğini anlayan kral, onca yıllık arkadaşına reva gördüğü muameleden dolayı pişman oldu. Hemen zindana koştu ve zindandan çıkardığı arkadaşına başından geçenleri bir bir anlattı. "Haklıymışsın!" dedi. "Parmağımın kopmasında gerçekten de bir hayır varmış. İşte bu yüzden, seni bu kadar uzun süre zindanda tuttuğum için özür diliyorum. Yaptığım çok haksız ve kötü bir şeydi." "Hayır" diye karşılık verdi arkadaşı. "Bunda da bir hayır var." "Ne diyorsun Allah aşkına?" diye hayretle bağırdı kral. "Bir arkadaşımı bir yıl boyunca zindanda tutmanın neresinde hayır olabilir?" "Düşünsene, ben zindanda olmasaydım, seninle birlikte avda olurdum, değil mi? Ve sonrasını düşünsene…”

 

 

 


YorumcuYorum
Reşat Nuri Erol
14.12.2019
00:57

MİLLÎ GAZETE 

Sayın Recep Tayyip Erdoğan; vur, fakat dinle…

Veysel İpekçi’ye vuranlar vurdu, dinlemeden vurdular; şimdi Veysel’i dinleme vakti. “Veysel olayı” vesilesiyle, “Vur, fakat dinle” deyiminin anlamını ve kıssasını/hikâyesini “ilgili ve yetkili herkese ithaf ederek” yazacağım. “Vur, fakat dinle” deyiminin anlamı: Ne istersen yap ama önce dinle; harekete geçmeden önce karşı tarafın sesine mutlaka kulak ver. 

“Vur, fakat dinle” deyiminin hikâyesi: Tarihteki şehir devletlerinden Atina ve Sparta, kendi aralarında sık sık savaşırdı. Bu iki devlet, büyük devlet İran’ın saldırıları karşısında güçlerini birleştirip Helen Birliği’ni kurdular. Güçlerin yönetimi de Spartalı bir komutana verildi. İran, savaş sırasında, Çanakkale Boğazı’na geçici köprüler kurup büyük bir orduyla Atina’nın üzerine yürüdü. Atina ve Spartalı ordu komutanlarının neredeyse hepsi, bu kadar güçlü bir ordu karşısında tutunmanın mümkün olmadığını, şehri bırakıp daha gerilere çekilmek gerektiğini savunuyorlardı. Birleşik ordunun Spartalı Başkomutanı da katılıyordu bu fikre. Sadece Atinalı Komutan Teomistokil, karşı çıkıyor: “Elimizde 200 parça gemimiz var, İran donanması güçlü ama bizim kadar deneyimli değil, onları denizde savaşmaya zorlayalım; denizde zafer bizimdir!” diyordu. Teomistokil, fikrini iyi anlatabilmek için söz alıp birkaç kez konuşmaya kalkınca, Spartalı Başkomutan çoğunluğun görüşünü öne sürerek artık susması gerektiğini söyledi. Teomistokil: “Susmayacağım!” diye sesini yükseltince sinirlenen Spartalı Başkomutan elindeki bastonu havaya kaldırdı. Bundan korkacak biri değildi Teomistokil. Sesini daha da yükselterek: “Vur, fakat dinle!” diye karşılık verdi. Spartalı Başkomutan, bir kere daha söz verdi Teomistokil’e. Atinalı komutan neden öyle yapmaları gerektiğini sebep ve sonuçlarıyla, ayrıntılı şekilde bir kere daha anlatınca dinleyenler ona hak verdi. Bu tartışmadan sonra, Atina ve Sparta orduları Salamin Deniz Savaşı’ında İran donanmasını yenilgiye uğratarak Atina ve Sparta’nın İran ordusu tarafından işgal edilmesinin önüne geçmiş oldular.

Bu kıssayı/hikâyeyi neden yazdım? “Kıssadan/hikâyeden hisse almak” deyimi de vardır, bir kıssa ile de onu anlatalım. “Kıssa” Arapça kökenli bir kelimedir. Bu kelime sözlükte, hikâye, cümle, olay, durum haber gibi anlamlara gelmektedir. “Hisse” ise pay hakkına düşen anlamındadır. Kısacası olay hikâye gibi şeylerden kendisine düşen pay anlamında bir sözdür.

Kıssa: Afrika’daki bir ülke ve bir kral. Kral, çocukluğundan itibaren bir arkadaşını yanından ayırmazdı. Kralın bu arkadaşı ister kendi başına gelsin ister başkasının, ister iyi olsun ister kötü, her olay karşısında hep aynı şeyi söylerdi: “Bunda da bir hayır var!” Bir gün kralla arkadaşı birlikte ava çıktılar. Kralın arkadaşı tüfekleri dolduruyor, krala veriyor, kral da ateş ediyordu. Arkadaşı muhtemelen tüfeklerden birini doldururken bir yanlışlık yaptı, kral ateş ederken tüfeği geriye doğru patladı ve kralın başparmağı koptu. Arkadaşı her zamanki sözünü söyledi: “Bunda da bir hayır var!” Kral acı ve öfkeyle bağırdı: “Bunda hayır filan yok! Görmüyor musun, parmağım koptu?” Ve arkadaşını zindana attırdı. Bir yıl kadar sonra, kral insan yiyen kabilelerin yaşadığı ve aslında uzak durması gereken bir bölgede birkaç adamıyla birlikte avlanıyordu. Yamyamlar onları ele geçirdiler ve köylerine götürdüler. Ellerini ayaklarını bağladılar ve köyün meydanına odun yığdılar. Sonra da odunların ortasına diktikleri direklere bağladılar. Tam odunları tutuşturmaya geliyorlardı ki kralın başparmağının olmadığını fark ettiler. Bu kabile, batıl inançları nedeniyle uzuvlarından biri eksik olan insanları yemiyordu. Böyle bir insanı yedikleri takdirde başlarına kötü olaylar geleceğine inanıyorlardı. Bu korkuyla kralı çözdüler ve salıverdiler. Diğer adamları ise pişirip yediler. Sarayına döndüğünde kurtuluşunun kopuk parmağı sayesinde gerçekleştiğini anlayan kral, onca yıllık arkadaşına reva gördüğü muameleden dolayı pişman oldu. Hemen zindana koştu ve zindandan çıkardığı arkadaşına başından geçenleri bir bir anlattı. “Haklıymışsın!” dedi. “Parmağımın kopmasında gerçekten de bir hayır varmış. İşte bu yüzden, seni bu kadar uzun süre zindanda tuttuğum için özür diliyorum. Yaptığım çok haksız ve kötü bir şeydi. “Hayır” diye karşılık verdi arkadaşı. “Bunda da bir hayır var.” “Ne diyorsun Allah aşkına?” diye hayretle bağırdı kral. “Bir arkadaşımı bir yıl boyunca zindanda tutmanın neresinde hayır olabilir?” “Düşünsene, ben zindanda olmasaydım, seninle birlikte avda olurdum, değil mi? Ve sonrasını düşünsene…”

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

YazarReşat Nuri Erol- Mesaj Gönder

14 Aralık 2019
Reşat Nuri Erol
14.12.2019
00:59


En çok okunan haberler

Ve Veysel İpekçi… Ve Recep Tayyip Erdoğan…-2
Milli Gazete·2 gün önce
"Reşat Nuri Erol" için diğer sonuçlar

Web sonuçları

Reşat Nuri Erol - Kitapyurdu


https://www.kitapyurdu.com › yazar › resat-nuri-erol
Reşat Nuri Erol yazarına ait tüm eserleri ve kitapları inceleyebilirsiniz.

Reşat Nuri Erol köşe yazıları - QOSHE


https://qoshe.com › yazar › resat-nuri-erol
Balkanlar, Kosova, Sancak ve Süleyman Ugljanin - 3. Sancaklı Hemşerim Dr. Süleyman Ugljanin, Yugoslavya'nın dağılmasının ardından siyasi arenada ...



Reşat Nuri Erol
14.12.2019
01:01


Veysel İpekçi'daki Yenilikler Saniyede Tweet


https://tweet-per-sec.com › ...
6 saat önce - @mgyazarlari. Reşat Nuri Erol'un bugünkü köşe yazısı "Ve Veysel İpekçi… Ve Recep Tayyip Erdoğan…-2" https://t.co/qTIreFULEz ...



Reşat Nuri Erol
14.12.2019
01:03


Ve Veysel İpekçi… Ve Recep Tayyip Erdoğan… - Milli Gazete


https://www.milligazete.com.tr › ve-veysel-ipekci-ve-recep-tayyip-erdogan
3 gün önce - Ve “Beraber yürüdük biz bu yollarda…” Ve “Beraber ıslandık yağan yağmurlarda…” Ve az gittik uz gittik, dere tepe düz gittik… Ve Veysel ...

Ve Veysel İpekçi… Ve Recep Tayyip Erdoğan…-2 - Milli Gazete


https://www.milligazete.com.tr › ve-veysel-ipekci-ve-recep-tayyip-erdogan-2
2 gün önce - Evet… Ve Veysel İpekçi… Ve Recep Tayyip Erdoğan… Önceki ve bu yazımda bu isimleri andım… Neden? Çünkü ülkenin her yerindeki her ...

En çok okunan haberler

Ve Veysel İpekçi… Ve Recep Tayyip Erdoğan…-2
Milli Gazete·2 gün önce


Web sonuçları




Reşat Nuri Erol
14.12.2019
11:34


En çok okunan haberler

Sayın Recep Tayyip Erdoğan; vur, fakat dinle…
Milli Gazete·10 saat önce
"Reşat Nuri Erol" için diğer sonuçlar



Web sonuçları

Reşat Nuri Erol
14.12.2019
11:41


Ve Veysel İpekçi… Ve Recep Tayyip Erdoğan… - Milli Gazete


https://www.milligazete.com.tr › ve-veysel-ipekci-ve-recep-tayyip-erdogan
3 gün önce - Ve “Beraber yürüdük biz bu yollarda…” Ve “Beraber ıslandık yağan yağmurlarda…” Ve az gittik uz gittik, dere tepe düz gittik… Ve Veysel ...

Ve Veysel İpekçi… Ve Recep Tayyip Erdoğan…-2 - Milli Gazete


https://www.milligazete.com.tr › ve-veysel-ipekci-ve-recep-tayyip-erdogan-2
2 gün önce - Evet… Ve Veysel İpekçi… Ve Recep Tayyip Erdoğan… Önceki ve bu yazımda bu isimleri andım… Neden? Çünkü ülkenin her yerindeki her ...

En çok okunan haberler

Ve Veysel İpekçi… Ve Recep Tayyip Erdoğan…-2
Milli Gazete·2 gün önce
"Reşat Nuri Erol ve Veysel İpekçi" için diğer sonuçlar
"Reşat Nuri Erol ve Veysel İpekçi" ile ilgili görsel sonucu
"Reşat Nuri Erol ve Veysel İpekçi" ile ilgili görsel sonucu
2 gün önce
"Reşat Nuri Erol ve Veysel İpekçi" ile ilgili görsel sonucu
"Reşat Nuri Erol ve Veysel İpekçi" ile ilgili görsel sonucu
Tümünü görüntüle

Web sonuçları

Ahmet Yücel
14.12.2019
14:17

Hatasız kul bulunmaz. Herkes hata yapabilir.

Bir okul müdürü, bir hademeyi kendisine karşı ya da amirlerine karşı ayağa kalkmadığı için, aynı şekilde cezalandırsa, bu elbette bir hata olur.

Sayın Veysel İpekçi kardeşimiz de verdiği cezadan ötürü hata yapmıştır. Kendisi de zaten ''Hata yapmış olabilirim, yöntemim yanlış olabilir.'' diyerek hatasını kabul ediyor fakat kamuoyu önünde bu hatasından dolayı özür dileyebilirdi.

Yine de, genç ve çalışkan olan bu kardeşimize Ak Parti tarafından bu kadar yüklenilmesi yanlış olmuştur. Millete hizmet sevdalısı bu kardeşimiz, bu hatasından dolayı bir özür dilemeli, sonra görevine iade edilmelidir.

Reşat Nuri Erol
17.12.2019
07:17

1967...1968...1969...AKEVLER 53 YILDIR ÇALIŞIYOR...2017...2018...2019

BİZLER ÇALIŞIYOR VE YENİ İSLÂM MEDENİYETİ’Nİ KURUYORUZ...

SİZLERİ DE ÇALIŞMALARIMIZA DÂVET EDİYORUZ; BUYURUN, BİRLİKTE ÇALIŞALIM...

ADİL DÜZEN 1042

“ADİL DÜZEN” III. BİNYIL MEDENİYETİ PROJESİDİR

“VE BİZE DÜŞEN SADECE MÜBÎN/AÇIK TEBLİĞDİR.” (KUR’AN; Yâsin Sûresi, 36/17)

Haftalık Seminer Dergisi; 1042. Hafta - 14 Aralık 2019 - Fiyatı: www.akevler.orga tıklamak!

BU DERGİYİ HER HAFTA OKUTABİLİR.. ÇOĞALTABİLİR.. DAĞITABİLİRSİNİZ...

“ADİL DÜZEN” UYGULAMALARI YAPMAK İÇİN BİZLERE DANIŞABİLİRSİNİZ...

 

*KUR’AN VE İLİM SEMİNERLERİ; 1042. SEMİNER

“HİÇ BİLENLER İLE BİLMEYENLER BİR OLUR MU?”      (KUR’AN; Zümer Sûresi, 39/9)

İ L İ M TALEP ETMEK HER MÜSLÜMANIN ÜZERİNE FARZDIR.”      (Hadis)

Adres: AKEVLER İSTANBUL KOOPERATİFLERİ MERKEZİ,  Zafer Mah. Coşarsu Sk. No: 29 YENİBOSNA / İSTANBUL    Tel: (0212) 452 76 51

Tefsir Seminer Notları Yenibosna’da Cumartesi akşamları okunup tartışılmaktadır.

GAYEMİZ: Bu “SEMİNER NOTLARI”nın İstanbul, Türkiye ve bütün dünyada “OKUNMASI, ANLAŞILMASI VE UYGULANMASI”DIR. - ADİL DÜZEN ÇALIŞANLARI

 

***

 

*“ADİL DÜZEN” DERSLERİ/YORUMLARI

Dersler ve yorumlar seminer notlarında…

Süleyman Karagülle bu hafta ayrıca yorum yazmadı!

Süleyman KARAGÜLLE

 

***

 

*SEBÎLU’R-REŞÂD” / MAKALELER

Balkanlar, Kosova, Sancak ve Süleyman Ugljanin - 1

Balkanlar, Kosova, Sancak ve Süleyman Ugljanin - 2

Balkanlar, Kosova, Sancak ve Süleyman Ugljanin - 3

Balkanlar, Kosova, Sancak ve Süleyman Ugljanin - 4

Ve Veysel İpekçi.. Ve Recep Tayyip Erdoğan..-1

Ve Veysel İpekçi.. Ve Recep Tayyip Erdoğan..-2

Sayın Recep Tayyip Erdoğan; vur, fakat dinle…

Reşat Nuri EROL

 

***

 

NUR SÛRESİ- 11. Hafta

أَعُوذُ بِاللَّهِ مِنَ الشَّيْطَانِ الرَّجِيمِ

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ

سُورَةٌ أَنْزَلْنَاهَا وَفَرَضْنَاهَا وَأَنْزَلْنَا فِيهَا آيَاتٍ بَيِّنَاتٍ لَعَلَّكُمْ تَذَكَّرُونَ (1) الزَّانِيَةُ وَالزَّانِي فَاجْلِدُوا كُلَّ وَاحِدٍ مِنْهُمَا مِائَةَ جَلْدَةٍ وَلَا تَأْخُذْكُمْ بِهِمَا رَأْفَةٌ فِي دِينِ اللَّهِ إِنْ كُنْتُمْ تُؤْمِنُونَ بِاللَّهِ وَالْيَوْمِ الْآخِرِ وَلْيَشْهَدْ عَذَابَهُمَا طَائِفَةٌ مِنَ الْمُؤْمِنِينَ (2) الزَّانِي لَا يَنْكِحُ إِلَّا زَانِيَةً أَوْ مُشْرِكَةً وَالزَّانِيَةُ لَا يَنْكِحُهَا إِلَّا زَانٍ أَوْ مُشْرِكٌ وَحُرِّمَ ذَلِكَ عَلَى الْمُؤْمِنِينَ (3) وَالَّذِينَ يَرْمُونَ الْمُحْصَنَاتِ ثُمَّ لَمْ يَأْتُوا بِأَرْبَعَةِ شُهَدَاءَ فَاجْلِدُوهُمْ ثَمَانِينَ جَلْدَةً وَلَا تَقْبَلُوا لَهُمْ شَهَادَةً أَبَدًا وَأُولَئِكَ هُمُ الْفَاسِقُونَ (4) إِلَّا الَّذِينَ تَابُوا مِنْ بَعْدِ ذَلِكَ وَأَصْلَحُوا فَإِنَّ اللَّهَ غَفُورٌ رَحِيمٌ (5) وَالَّذِينَ يَرْمُونَ أَزْوَاجَهُمْ وَلَمْ يَكُنْ لَهُمْ شُهَدَاءُ إِلَّا أَنْفُسُهُمْ فَشَهَادَةُ أَحَدِهِمْ أَرْبَعُ شَهَادَاتٍ بِاللَّهِ إِنَّهُ لَمِنَ الصَّادِقِينَ (6) وَالْخَامِسَةُ أَنَّ لَعْنَةَ اللَّهِ عَلَيْهِ إِنْ كَانَ مِنَ الْكَاذِبِينَ (7) وَيَدْرَأُ عَنْهَا الْعَذَابَ أَنْ تَشْهَدَ أَرْبَعَ شَهَادَاتٍ بِاللَّهِ إِنَّهُ لَمِنَ الْكَاذِبِينَ (8) وَالْخَامِسَةَ أَنَّ غَضَبَ اللَّهِ عَلَيْهَا إِنْ كَانَ مِنَ الصَّادِقِينَ (9) وَلَوْلَا فَضْلُ اللَّهِ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَتُهُ وَأَنَّ اللَّهَ تَوَّابٌ حَكِيمٌ (10) إِنَّ الَّذِينَ جَاءُوا بِالْإِفْكِ عُصْبَةٌ مِنْكُمْ لَا تَحْسَبُوهُ شَرًّا لَكُمْ بَلْ هُوَ خَيْرٌ لَكُمْ لِكُلِّ امْرِئٍ مِنْهُمْ مَا اكْتَسَبَ مِنَ الْإِثْمِ وَالَّذِي تَوَلَّى كِبْرَهُ مِنْهُمْ لَهُ عَذَابٌ عَظِيمٌ (11) لَوْلَا إِذْ سَمِعْتُمُوهُ ظَنَّ الْمُؤْمِنُونَ وَالْمُؤْمِنَاتُ بِأَنْفُسِهِمْ خَيْرًا وَقَالُوا هَذَا إِفْكٌ مُبِينٌ (12) لَوْلَا جَاءُوا عَلَيْهِ بِأَرْبَعَةِ شُهَدَاءَ فَإِذْ لَمْ يَأْتُوا بِالشُّهَدَاءِ فَأُولَئِكَ عِنْدَ اللَّهِ هُمُ الْكَاذِبُونَ (13) وَلَوْلَا فَضْلُ اللَّهِ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَتُهُ فِي الدُّنْيَا وَالْآخِرَةِ لَمَسَّكُمْ فِي مَا أَفَضْتُمْ فِيهِ عَذَابٌ عَظِيمٌ (14) إِذْ تَلَقَّوْنَهُ بِأَلْسِنَتِكُمْ وَتَقُولُونَ بِأَفْوَاهِكُمْ مَا لَيْسَ لَكُمْ بِهِ عِلْمٌ وَتَحْسَبُونَهُ هَيِّنًا وَهُوَ عِنْدَ اللَّهِ عَظِيمٌ (15) وَلَوْلَا إِذْ سَمِعْتُمُوهُ قُلْتُمْ مَا يَكُونُ لَنَا أَنْ نَتَكَلَّمَ بِهَذَا سُبْحَانَكَ هَذَا بُهْتَانٌ عَظِيمٌ (16) يَعِظُكُمُ اللَّهُ أَنْ تَعُودُوا لِمِثْلِهِ أَبَدًا إِنْ كُنْتُمْ مُؤْمِنِينَ (17) وَيُبَيِّنُ اللَّهُ لَكُمُ الْآيَاتِ وَاللَّهُ عَلِيمٌ حَكِيمٌ (18) إِنَّ الَّذِينَ يُحِبُّونَ أَنْ تَشِيعَ الْفَاحِشَةُ فِي الَّذِينَ آمَنُوا لَهُمْ عَذَابٌ أَلِيمٌ فِي الدُّنْيَا وَالْآخِرَةِ وَاللَّهُ يَعْلَمُ وَأَنْتُمْ لَا تَعْلَمُونَ (19) وَلَوْلَا فَضْلُ اللَّهِ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَتُهُ وَأَنَّ اللَّهَ رَءُوفٌ رَحِيمٌ (20) يَاأَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لَا تَتَّبِعُوا خُطُوَاتِ الشَّيْطَانِ وَمَنْ يَتَّبِعْ خُطُوَاتِ الشَّيْطَانِ فَإِنَّهُ يَأْمُرُ بِالْفَحْشَاءِ وَالْمُنْكَرِ وَلَوْلَا فَضْلُ اللَّهِ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَتُهُ مَا زَكَا مِنْكُمْ مِنْ أَحَدٍ أَبَدًا وَلَكِنَّ اللَّهَ يُزَكِّي مَنْ يَشَاءُ وَاللَّهُ سَمِيعٌ عَلِيمٌ (21) وَلَا يَأْتَلِ أُولُو الْفَضْلِ مِنْكُمْ وَالسَّعَةِ أَنْ يُؤْتُوا أُولِي الْقُرْبَى وَالْمَسَاكِينَ وَالْمُهَاجِرِينَ فِي سَبِيلِ اللَّهِ وَلْيَعْفُوا وَلْيَصْفَحُوا أَلَا تُحِبُّونَ أَنْ يَغْفِرَ اللَّهُ لَكُمْ وَاللَّهُ غَفُورٌ رَحِيمٌ (22) إِنَّ الَّذِينَ يَرْمُونَ الْمُحْصَنَاتِ الْغَافِلَاتِ الْمُؤْمِنَاتِ لُعِنُوا فِي الدُّنْيَا وَالْآخِرَةِ وَلَهُمْ عَذَابٌ عَظِيمٌ (23) يَوْمَ تَشْهَدُ عَلَيْهِمْ أَلْسِنَتُهُمْ وَأَيْدِيهِمْ وَأَرْجُلُهُمْ بِمَا كَانُوا يَعْمَلُونَ (24) يَوْمَئِذٍ يُوَفِّيهِمُ اللَّهُ دِينَهُمُ الْحَقَّ وَيَعْلَمُونَ أَنَّ اللَّهَ هُوَ الْحَقُّ الْمُبِينُ (25) الْخَبِيثَاتُ لِلْخَبِيثِينَ وَالْخَبِيثُونَ لِلْخَبِيثَاتِ وَالطَّيِّبَاتُ لِلطَّيِّبِينَ وَالطَّيِّبُونَ لِلطَّيِّبَاتِ أُولَئِكَ مُبَرَّءُونَ مِمَّا يَقُولُونَ لَهُمْ مَغْفِرَةٌ وَرِزْقٌ كَرِيمٌ (26) يَاأَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لَا تَدْخُلُوا بُيُوتًا غَيْرَ بُيُوتِكُمْ حَتَّى تَسْتَأْنِسُوا وَتُسَلِّمُوا عَلَى أَهْلِهَا ذَلِكُمْ خَيْرٌ لَكُمْ لَعَلَّكُمْ تَذَكَّرُونَ (27) فَإِنْ لَمْ تَجِدُوا فِيهَا أَحَدًا فَلَا تَدْخُلُوهَا حَتَّى يُؤْذَنَ لَكُمْ وَإِنْ قِيلَ لَكُمُ ارْجِعُوا فَارْجِعُوا هُوَ أَزْكَى لَكُمْ وَاللَّهُ بِمَا تَعْمَلُونَ عَلِيمٌ (28) لَيْسَ عَلَيْكُمْ جُنَاحٌ أَنْ تَدْخُلُوا بُيُوتًا غَيْرَ مَسْكُونَةٍ فِيهَا مَتَاعٌ لَكُمْ وَاللَّهُ يَعْلَمُ مَا تُبْدُونَ وَمَا تَكْتُمُونَ (29) قُلْ لِلْمُؤْمِنِينَ يَغُضُّوا مِنْ أَبْصَارِهِمْ وَيَحْفَظُوا فُرُوجَهُمْ ذَلِكَ أَزْكَى لَهُمْ إِنَّ اللَّهَ خَبِيرٌ بِمَا يَصْنَعُونَ (30) وَقُلْ لِلْمُؤْمِنَاتِ يَغْضُضْنَ مِنْ أَبْصَارِهِنَّ وَيَحْفَظْنَ فُرُوجَهُنَّ وَلَا يُبْدِينَ زِينَتَهُنَّ إِلَّا مَا ظَهَرَ مِنْهَا وَلْيَضْرِبْنَ بِخُمُرِهِنَّ عَلَى جُيُوبِهِنَّ وَلَا يُبْدِينَ زِينَتَهُنَّ إِلَّا لِبُعُولَتِهِنَّ أَوْ آبَائِهِنَّ أَوْ آبَاءِ بُعُولَتِهِنَّ أَوْ أَبْنَائِهِنَّ أَوْ أَبْنَاءِ بُعُولَتِهِنَّ أَوْ إِخْوَانِهِنَّ أَوْ بَنِي إِخْوَانِهِنَّ أَوْ بَنِي أَخَوَاتِهِنَّ أَوْ نِسَائِهِنَّ أَوْ مَا مَلَكَتْ أَيْمَانُهُنَّ أَوِ التَّابِعِينَ غَيْرِ أُولِي الْإِرْبَةِ مِنَ الرِّجَالِ أَوِ الطِّفْلِ الَّذِينَ لَمْ يَظْهَرُوا عَلَى عَوْرَاتِ النِّسَاءِ وَلَا يَضْرِبْنَ بِأَرْجُلِهِنَّ لِيُعْلَمَ مَا يُخْفِينَ مِنْ زِينَتِهِنَّ وَتُوبُوا إِلَى اللَّهِ جَمِيعًا أَيُّهَا الْمُؤْمِنُونَ لَعَلَّكُمْ تُفْلِحُونَ (31) وَأَنْكِحُوا الْأَيَامَى مِنْكُمْ وَالصَّالِحِينَ مِنْ عِبَادِكُمْ وَإِمَائِكُمْ إِنْ يَكُونُوا فُقَرَاءَ يُغْنِهِمُ اللَّهُ مِنْ فَضْلِهِ وَاللَّهُ وَاسِعٌ عَلِيمٌ (32) وَلْيَسْتَعْفِفِ الَّذِينَ لَا يَجِدُونَ نِكَاحًا حَتَّى يُغْنِيَهُمُ اللَّهُ مِنْ فَضْلِهِ وَالَّذِينَ يَبْتَغُونَ الْكِتَابَ مِمَّا مَلَكَتْ أَيْمَانُكُمْ فَكَاتِبُوهُمْ إِنْ عَلِمْتُمْ فِيهِمْ خَيْرًا وَآتُوهُمْ مِنْ مَالِ اللَّهِ الَّذِي آتَاكُمْ وَلَا تُكْرِهُوا فَتَيَاتِكُمْ عَلَى الْبِغَاءِ إِنْ أَرَدْنَ تَحَصُّنًا لِتَبْتَغُوا عَرَضَ الْحَيَاةِ الدُّنْيَا وَمَنْ يُكْرِهْهُنَّ فَإِنَّ اللَّهَ مِنْ بَعْدِ إِكْرَاهِهِنَّ غَفُورٌ رَحِيمٌ (33) وَلَقَدْ أَنْزَلْنَا إِلَيْكُمْ آيَاتٍ مُبَيِّنَاتٍ وَمَثَلًا مِنَ الَّذِينَ خَلَوْا مِنْ قَبْلِكُمْ وَمَوْعِظَةً لِلْمُتَّقِينَ (34) اللَّهُ نُورُ السَّمَوَاتِ وَالْأَرْضِ مَثَلُ نُورِهِ كَمِشْكَاةٍ فِيهَا مِصْبَاحٌ الْمِصْبَاحُ فِي زُجَاجَةٍ الزُّجَاجَةُ كَأَنَّهَا كَوْكَبٌ دُرِّيٌّ يُوقَدُ مِنْ شَجَرَةٍ مُبَارَكَةٍ زَيْتُونَةٍ لَا شَرْقِيَّةٍ وَلَا غَرْبِيَّةٍ يَكَادُ زَيْتُهَا يُضِيءُ وَلَوْ لَمْ تَمْسَسْهُ نَارٌ نُورٌ عَلَى نُورٍ يَهْدِي اللَّهُ لِنُورِهِ مَنْ يَشَاءُ وَيَضْرِبُ اللَّهُ الْأَمْثَالَ لِلنَّاسِ وَاللَّهُ بِكُلِّ شَيْءٍ عَلِيمٌ (35) فِي بُيُوتٍ أَذِنَ اللَّهُ أَنْ تُرْفَعَ وَيُذْكَرَ فِيهَا اسْمُهُ يُسَبِّحُ لَهُ فِيهَا بِالْغُدُوِّ وَالْآصَالِ (36) رِجَالٌ لَا تُلْهِيهِمْ تِجَارَةٌ وَلَا بَيْعٌ عَنْ ذِكْرِ اللَّهِ وَإِقَامِ الصَّلَاةِ وَإِيتَاءِ الزَّكَاةِ يَخَافُونَ يَوْمًا تَتَقَلَّبُ فِيهِ الْقُلُوبُ وَالْأَبْصَارُ (37) لِيَجْزِيَهُمُ اللَّهُ أَحْسَنَ مَا عَمِلُوا وَيَزِيدَهُمْ مِنْ فَضْلِهِ وَاللَّهُ يَرْزُقُ مَنْ يَشَاءُ بِغَيْرِ حِسَابٍ (38) وَالَّذِينَ كَفَرُوا أَعْمَالُهُمْ كَسَرَابٍ بِقِيعَةٍ يَحْسَبُهُ الظَّمْآنُ مَاءً حَتَّى إِذَا جَاءَهُ لَمْ يَجِدْهُ شَيْئًا وَوَجَدَ اللَّهَ عِنْدَهُ فَوَفَّاهُ حِسَابَهُ وَاللَّهُ سَرِيعُ الْحِسَابِ (39) أَوْ كَظُلُمَاتٍ فِي بَحْرٍ لُجِّيٍّ يَغْشَاهُ مَوْجٌ مِنْ فَوْقِهِ مَوْجٌ مِنْ فَوْقِهِ سَحَابٌ ظُلُمَاتٌ بَعْضُهَا فَوْقَ بَعْضٍ إِذَا أَخْرَجَ يَدَهُ لَمْ يَكَدْ يَرَاهَا وَمَنْ لَمْ يَجْعَلِ اللَّهُ لَهُ نُورًا فَمَا لَهُ مِنْ نُورٍ (40) أَلَمْ تَرَ أَنَّ اللَّهَ يُسَبِّحُ لَهُ مَنْ فِي السَّمَوَاتِ وَالْأَرْضِ وَالطَّيْرُ صَافَّاتٍ كُلٌّ قَدْ عَلِمَ صَلَاتَهُ وَتَسْبِيحَهُ وَاللَّهُ عَلِيمٌ بِمَا يَفْعَلُونَ (41) وَلِلَّهِ مُلْكُ السَّمَوَاتِ وَالْأَرْضِ وَإِلَى اللَّهِ الْمَصِيرُ (42)

 

***

 

أَلَمْ تَرَ أَنَّ اللَّهَ يُزْجِي سَحَابًا ثُمَّ يُؤَلِّفُ بَيْنَهُ ثُمَّ يَجْعَلُهُ رُكَامًا فَتَرَى الْوَدْقَ يَخْرُجُ مِنْ خِلَالِهِ وَيُنَزِّلُ مِنَ السَّمَاءِ مِنْ جِبَالٍ فِيهَا مِنْ بَرَدٍ فَيُصِيبُ بِهِ مَنْ يَشَاءُ وَيَصْرِفُهُ عَنْ مَنْ يَشَاءُ يَكَادُ سَنَا بَرْقِهِ يَذْهَبُ بِالْأَبْصَارِ (43) يُقَلِّبُ اللَّهُ اللَّيْلَ وَالنَّهَارَ إِنَّ فِي ذَلِكَ لَعِبْرَةً لِأُولِي الْأَبْصَارِ (44) وَاللَّهُ خَلَقَ كُلَّ دَابَّةٍ مِنْ مَاءٍ فَمِنْهُمْ مَنْ يَمْشِي عَلَى بَطْنِهِ وَمِنْهُمْ مَنْ يَمْشِي عَلَى رِجْلَيْنِ وَمِنْهُمْ مَنْ يَمْشِي عَلَى أَرْبَعٍ يَخْلُقُ اللَّهُ مَا يَشَاءُ إِنَّ اللَّهَ عَلَى كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ (45) لَقَدْ أَنْزَلْنَا آيَاتٍ مُبَيِّنَاتٍ وَاللَّهُ يَهْدِي مَنْ يَشَاءُ إِلَى صِرَاطٍ مُسْتَقِيمٍ (46)

 

***

 

أَلَمْ تَرَ أَنَّ اللَّهَ

“Allah’ın …masını re’y etmedin mi?”



Reşat Nuri Erol
20.12.2019
13:23

ПІКІРЛЕР

  • Kör müsünüz yoksa yalanı mı çok seviyorsunuz? metiner in paylaştığı resme iyi bak. Orası tuvalet değil acil çıkış kapısı. Kapının üzerinde yeşil beyaz zemin üzerine ÇIKIŞ yazıyor. E.T.’nin verilen talimatın arkasından bir yerlere telefon açıp birilerini bekledi, 2 saat sonra gelen kişilerin kayıt alması için çok kısa süreliğine koltuğa oturdu ve senaryoyu uyguladı. Olaydan sonra belediyenin yanında havai fişek patlattılar.

    • @Turgay Çoruhlu beyefendi, bu zamanda dürüst habercilik yapmak gerçekten zor ve bir o kadar da erdemli bir görev. Lütfen bizim gibi mütevazi ve kısıtlı imkanlarla yayın yapmaya çalışan az sayıda medyaya sahip çıkın mesela ihmal etmeyin kanalımıza abone olun like atin yorumlarınızı çoğaltın ve arkadaşlarınıza da abone olmazlarını söyleyin, yalanin kol gezdiği bu mecralarda hakikat-i başka türlü savunabilmek mümkün olmayacaktır

    • @Çağrı Gazete-TV Teşekkür ederim. Bu olayın başından beri sosyal medyada hatasını kabul edip düzelten sadece sizi gördüm. Başarılar diliyorum.

    • @Turgay Çoruhlu Çağrı Gazete TV küçükte olsa hakkaniyetli, vicdanlı ve savunma hakkına saygı duyan bir yayın organıdır. Gereken düzeltmeler yapılmıştır videoyu en baştan bir daha seyrediniz

    • @Çağrı Gazete-TV Veysel İpekçi tertip araştırılsın diye istifa dilekçesi verdi. Twitter hesabında istifa mektubu var. Geç açıklama yapılmasının nedeni tahkikat yapılması gerekirken yargısız infaz yapılmış olması ve ta Erdoğan’a kadar köpüklü yalanların iletilmiş olmasıdır (ki sizde hala bu yalanı yayıyorsunuz. Acil çıkış kapısına tuvalet diyorsunuz). Normal bir hukuk devletinde taraflar dinlenir, iddia ve savunmalar alınır ve ondan sonra karar verilir. Güngören tertibinde ise sadece linç var ve bunda sizin yani sosyal medyanın kabahati var. Veysel beyin açıklamasında Erdoğan güzellemesi yok ona sahip çıkma ve destek olma var ki bu olayın içyüzünü araştırsın ve gereğini yapsın. İkincisi belediye başkanının yazdığı kitap cumhurbaşkanına ithaf edilmiştir. Ama başkanın bu kitaptan haberdar olduğunu sanmıyorum. Onu özellikle paylaştı çünkü bu tertibin asıl hedefi başkanın kendisidir. E.T. de başkana meydan okudu zaten. 1) Ve bunu 8 aydır bilinçli şekilde yapıyor. 2) Onun akıl hocaları iki seçim arasında belediyenin çöp kamyonlarına haciz koydurttu. 3) E.T. Veysel beyden talimat aldıktan sonra birilerine telefon ediyor ve 2 saat sonra bu kişiler video çekmek için geliyorlar. 4) Videoyu çekip tescilli ve yeminli Ak Parti düşmanı gazeteye servis ediyorlar. Abin sana tokat atsa babana, amcana gidersin hasmına değil. Öğrendik ki partide onu sahiplenecek M. Metiner, Ş. Tayyar, M. Gökçek, Ö. Çelik ve külliyede Erdoğan a yalan haberleri iletenler gibi pek çok kişi varmış. 5) Olaydan sonra bu insanlık dışı(!) olayın üzüntüsünü hemen unutup belediye yakınında havai fişek kutlaması yaptı bazı kişiler. 6) Bünyamin Demir ve ekibi 8 ayda kredi dahi kullanmadan belediyenin borcunu sıfırladılar. Yani Güngören başarılı bir belediye. Tüm bu saydıklarım olayın bir kumpas olduğunun kanıtlarıdır. Başka şeylerde olabilir ama tahkikatın içeriğini bilmiyorum. Ak Partinin siyaset anlayışında çarpıklıklar görmüyorum ben ama bazı AKP’liler (Ak Partililer demiyorum) için ulufe ülkeden önce geliyor. Bu tertibi yapanlarda ulufesi kesilenler.

    • @Turgay Çoruhlu Biz itibar suikastine ortak olmamak için çok dikkatli davranmaya çalıştık.Şunu da ifade edelim ki olayın bu kadar dallanıp budaklanması ve bu noktalara cekilmesi Veysel Ipekçi'nin açıklamasını geciktirmesi sebebiyle oldu, Cumhurbaşkanı Erdoğan konusmasa belki bu kadarını da yapmayacaktı, komplo tertib vesaire diyorsunuz ama malesef kendinizi ifade edemiyorsunuz, savunmanızda Erdogan guzellemesi yapıp daha da dalga geçilecek duruma geliyorsunuz malesef Ak Parti siyaset anlayışında hakim olan çarpıklıklar ve yanlışlıklar bunlar

  • E.T. verilen talimatın arkasından bir yerlere telefon açıp birilerini bekledi, 2 saat sonra gelen kişilerin kayıt alması için çok kısa süreliğine koltuğa oturdu ve rolünü oynadı.

  • Veysel İpekçi'nin Güngören Belediyesi'nde yaşanan olayın iç yüzünü anlattığı video: kztorrent.info/watch/o5TKl3x4sH6bd7g.html

  • www.milligazete.com.tr/makale/3414177/resat-nuri-erol/ve-veysel-ipekci-ve-recep-tayyip-erdogan





Çok Yorumlanan Makaleler
Reşat Nuri Erol
Teşhis ve Tedavi; Faizsiz ve Vergisiz Ekonomi
30.05.2017 4223 Okunma
2 Yorum 30.05.2017 21:39
Reşat Nuri Erol
Akif Emre için; İnnâ Lillâhi Ve İnnâ İleyhi Râciûn
28.05.2017 5990 Okunma
2 Yorum 28.05.2017 04:54
Reşat Nuri Erol
‘Seni de müjdeci ve uyarıcı olarak gönderdik’
4.06.2017 4044 Okunma
2 Yorum 04.06.2017 12:07
Reşat Nuri Erol
Tek çözüm Kur’an’ı okuma, anlama ve uygulamadır
29.08.2017 4093 Okunma
2 Yorum 08.09.2017 15:11
Reşat Nuri Erol
‘Yeni Bir Devlet Kurmak’ mı dediniz! Okuyun…
7.08.2017 4265 Okunma
2 Yorum 07.08.2017 12:36
Reşat Nuri Erol
‘Yeni İpek Yolu’ mu ‘Yeni Hac Yolları’ mı? (2 )
9.08.2017 4060 Okunma
2 Yorum 09.08.2017 07:03
Reşat Nuri Erol
Millî Gazete -sadece bayramda değil- her zaman farklı
1.09.2017 4674 Okunma
2 Yorum 01.09.2017 17:40
Reşat Nuri Erol
AK Parti, adalet, Erbakan, Erdoğan, Kur’an Düzeni
12.09.2017 3324 Okunma
2 Yorum 12.09.2017 08:16
Reşat Nuri Erol
Erdoğan BM’de ‘Adil Bir Dünya Düzeni’ önermeli
18.09.2017 3800 Okunma
2 Yorum 18.09.2017 13:16
Reşat Nuri Erol
Referandum, Barzani, Sermaye... Irak, İran, Türkiye-2
28.09.2017 3107 Okunma
2 Yorum 04.10.2017 09:44
Reşat Nuri Erol
Eğitim sorunları nasıl çözülecek; işte detaylar…
22.09.2017 4061 Okunma
2 Yorum 23.09.2017 23:53
Reşat Nuri Erol
Sermaye ve bürokrasi batmak istemiyorlarsa…
24.09.2017 4261 Okunma
2 Yorum 24.09.2017 11:08
Reşat Nuri Erol
Kur’an’ı anlayıp uygulama merhalesine geçelim
1.07.2017 3287 Okunma
2 Yorum 01.07.2017 22:02
Reşat Nuri Erol
15 Temmuz: Asıl sebebi anlamak ve gereğini yapmak
17.07.2017 3443 Okunma
2 Yorum 17.07.2017 01:49
Reşat Nuri Erol
Büyük Kudüs Mitingi vesilesiyle hatırlatmalar
4.08.2017 4211 Okunma
2 Yorum 04.08.2017 20:37
Reşat Nuri Erol
Kudüs ve Kâbe’ye gidenler neden soyuluyor?!.
12.08.2017 4552 Okunma
2 Yorum 12.08.2017 12:20
Reşat Nuri Erol
KUR’AN VE İLİM 926. Hafta Seminerimizden
13.08.2017 3403 Okunma
2 Yorum 13.08.2017 12:50
Reşat Nuri Erol
‘Ve ben bunu yarın yapacağım demeyesin’ (ayet)
14.08.2017 4343 Okunma
2 Yorum 14.08.2017 07:44
Reşat Nuri Erol
Bazı başarısızlıklarımızın sırları ve sebepleri
15.08.2017 4087 Okunma
2 Yorum 15.08.2017 09:33
Reşat Nuri Erol
DÜŞÜNÜN; bundan daha iyi bir sistem olamaz
2.04.2017 3456 Okunma
2 Yorum 02.04.2017 08:06
Reşat Nuri Erol
Düşünelim; gelişmeleri böyle de değerlendirelim
9.04.2017 2685 Okunma
2 Yorum 09.04.2017 13:32
Reşat Nuri Erol
KUR’AN bugün bana ne söylüyor diye OKU!
26.03.2017 3684 Okunma
2 Yorum 26.03.2017 10:01
Reşat Nuri Erol
Araştırmacı yazar Reşat Nuri Erol TV5'de 24 Mart 2017
28.03.2017 4305 Okunma
2 Yorum 30.03.2017 23:20
Reşat Nuri Erol
Erbakan, ESAM, Adil Düzen, Başkanlık sistemi
5.03.2017 3334 Okunma
2 Yorum 05.03.2017 10:17
Reşat Nuri Erol
Erbakan, ‘Büyük Türkiye’ ve ‘ADIL DÜZEN’
7.03.2017 3625 Okunma
2 Yorum 07.03.2017 23:44
Reşat Nuri Erol
Sermaye, tanrılaştırır.. sonra sömürmek ister...
12.03.2017 4235 Okunma
2 Yorum 12.03.2017 08:43
Reşat Nuri Erol
Adil Düzen gelecek, Sermaye hükümranlığı bitecek
13.03.2017 3310 Okunma
2 Yorum 13.03.2017 23:44
Reşat Nuri Erol
Ve yekûlûne metâ hüve, kul asâ en yekûne karîben
14.03.2017 5354 Okunma
2 Yorum 14.03.2017 23:18
Reşat Nuri Erol
‘Rabbukum a’lemu bikum…’ ayeti ve yönetim
18.03.2017 6027 Okunma
2 Yorum 19.03.2017 09:13
Reşat Nuri Erol
Ve rabbuke e’lemu bi men fî’s-semâvâti ve’l-erdi
19.03.2017 5233 Okunma
2 Yorum 19.03.2017 09:13
Reşat Nuri Erol
Cumhurbaşkanı oyuna geliyor; 1, 2, 3 ve (4)!
20.03.2017 3419 Okunma
2 Yorum 20.03.2017 21:03
Reşat Nuri Erol
İsra Suresi, Türkiye, Ortadoğu, Dünya ve BARIŞ
8.01.2017 8548 Okunma
2 Yorum 10.01.2017 15:39
Reşat Nuri Erol
Zulüm düzenini güçlendirmek ve bürokrasi…
23.01.2017 8163 Okunma
2 Yorum 25.01.2017 09:36
Reşat Nuri Erol
ERBAKAN, ESAM VE “ADİL DÜZEN”-3
26.02.2017 6309 Okunma
2 Yorum 26.02.2017 23:33
Reşat Nuri Erol
Yeniden yapılanma, ‘ortaklık dönemi’ ve ‘idam’
15.02.2017 6759 Okunma
2 Yorum 17.02.2017 09:18
Reşat Nuri Erol
Başkanlık sistemi ve Kur’an, sem’, basar, fuad
19.02.2017 6703 Okunma
2 Yorum 19.02.2017 07:54
Reşat Nuri Erol
Nebilerin vârisleri âlimler ve “ADİL DÜZEN”
11.11.2016 8732 Okunma
2 Yorum 11.11.2016 06:59
Reşat Nuri Erol
‘Bilen bir fert, düşünen bir topluluk’
14.11.2016 7439 Okunma
2 Yorum 14.11.2016 09:30
Reşat Nuri Erol
15 Temmuz: Tek tedavi ‘KUR’AN ve İLİM’dir-8
19.09.2016 6263 Okunma
2 Yorum 19.09.2016 07:16
Reşat Nuri Erol
KUR’AN ayetleri, Kadıhan, Hülagû ve HALEP!
19.12.2016 11874 Okunma
2 Yorum 19.12.2016 10:27
Reşat Nuri Erol
KUR’AN VE İLİM çalışmamız devam ediyor…
26.12.2016 8194 Okunma
2 Yorum 26.12.2016 13:38
Reşat Nuri Erol
TERÖRE TEŞHİS VE TEDAVİ; FAİZSİZ DÜZEN
17.12.2016 7825 Okunma
2 Yorum 17.12.2016 21:16
Reşat Nuri Erol
FAİZ musibeti ile mücadelede yalnız kalmak…
5.12.2016 5474 Okunma
2 Yorum 05.12.2016 09:27
Reşat Nuri Erol
İnne Hâzâ’l-Kur’âne yehdî.. ve Yubeşşiru’l-Mu’minîne...
18.01.2017 8678 Okunma
2 Yorum 18.01.2017 15:54
Reşat Nuri Erol
Terör ve Anayasa… Anayasa ve Terör…
21.01.2017 6701 Okunma
2 Yorum 21.01.2017 17:07
Reşat Nuri Erol
KUR’AN’IN HİDAYETİNE kim uyarsa...
22.01.2017 8757 Okunma
2 Yorum 22.01.2017 09:11
Reşat Nuri Erol
Hazreti Nuh gemisindekiler kadar bir topluluk
1.01.2017 9472 Okunma
2 Yorum 01.01.2017 09:12
Reşat Nuri Erol
Yapıcılar, yıkıcılar, merkezler ve KUR’AN DÜZENİ
1.01.2017 8656 Okunma
2 Yorum 01.01.2017 23:33
Reşat Nuri Erol
Adil Düzen’e Göre İNSANLIK ANAYASASI
26.02.2016 8994 Okunma
2 Yorum 26.02.2016 23:32
Reşat Nuri Erol
HÂZÂ BELAGUN Lİ’N-NÂSİ…
11.03.2016 9029 Okunma
2 Yorum 11.03.2016 14:43
Reşat Nuri Erol
2015 yılında FAİZE 55 MİLYAR LİRA GİTTİ!
2.01.2016 8316 Okunma
2 Yorum 02.01.2016 10:28
Reşat Nuri Erol
2015 yılı notlarımdan; KUR’AN’a dönmedikçe…
5.01.2016 8351 Okunma
2 Yorum 05.01.2016 15:31
Reşat Nuri Erol
YENİ ANAYASA uygulamalarla yapılmalı-1
18.02.2016 6624 Okunma
2 Yorum 18.02.2016 10:51
Reşat Nuri Erol
Kahramanlarım: Erbakan, Aliya, Muhammed Ali
7.06.2016 15964 Okunma
2 Yorum 07.06.2016 02:58
Reşat Nuri Erol
ORUÇ VE RAMAZAN ayındayız…
10.06.2016 9017 Okunma
2 Yorum 10.06.2016 12:34
Reşat Nuri Erol
Sermaye, III. dünya savaşı, Türkiye-İran ve Erdoğan
11.06.2016 8355 Okunma
2 Yorum 11.06.2016 14:06
Reşat Nuri Erol
Gizli/Derin Dünya Devleti ve ADİL DÜZEN
19.06.2016 8481 Okunma
2 Yorum 19.06.2016 11:23
Reşat Nuri Erol
Tavsiyem: “Yeni Bir Dünya ve ADİL DÜZEN”
25.06.2016 8784 Okunma
2 Yorum 02.07.2016 12:11
Reşat Nuri Erol
AK Parti’nin artıları ve eksileri-1
28.06.2016 9353 Okunma
2 Yorum 28.06.2016 04:09
Reşat Nuri Erol
Bu kadar; ilgililer ilgilenirse detayları görüşürüz
10.01.2016 8806 Okunma
2 Yorum 11.01.2016 10:19
Reşat Nuri Erol
Müminleri bırakıp kâfirleri veli edinenler…
3.07.2016 8218 Okunma
2 Yorum 03.07.2016 11:29
Reşat Nuri Erol
Üsküdar-15; BİN DİL ÜNİVERSİTESİ
8.07.2016 5915 Okunma
2 Yorum 08.07.2016 13:26
Reşat Nuri Erol
15 Temmuz: Teşhis ve Tedavi; KUR’AN VE İLİM ile
28.08.2016 12078 Okunma
2 Yorum 29.08.2016 20:48
Reşat Nuri Erol
15 Temmuz: Devleti sıfırdan yeniden kurarken…
8.08.2016 8455 Okunma
2 Yorum 08.08.2016 23:24
Reşat Nuri Erol
‘Adil Düzen uygulanabilir mi’ sorusuna cevap-18
26.08.2025 3833 Okunma
2 Yorum 26.08.2025 08:51
Reşat Nuri Erol
Kur’an’a göre yeni düzen ve yeni medeniyet-8
8.09.2025 2644 Okunma
2 Yorum 08.09.2025 09:46
Reşat Nuri Erol
Gazze; ‘savaş mı, hicret mi’ veya ‘Gazze ve hicret’-3
12.04.2025 2098 Okunma
2 Yorum 12.04.2025 10:09
Reşat Nuri Erol
Kur’an’a göre yeni düzen ve yeni medeniyet-21
24.09.2025 3295 Okunma
2 Yorum 24.09.2025 11:43
Reşat Nuri Erol
Kur’an’a göre yeni düzen ve yeni medeniyet-30
6.10.2025 2890 Okunma
2 Yorum 06.10.2025 07:17
Reşat Nuri Erol
Lokman (5) ‘Ve mâ tedrî nefsun bi-eyyi ardin temût’
9.12.2024 2797 Okunma
2 Yorum 09.04.2025 08:59
Reşat Nuri Erol
Yeni yıl ve yeni üç aylar iyiliklere vesile olsun - 6
8.01.2025 2214 Okunma
2 Yorum 09.01.2025 10:41
Reşat Nuri Erol
İnnalillahi ve innaileyhiraciun; Rabia Erol Hocahanım-9
9.09.2024 2368 Okunma
2 Yorum 10.09.2024 05:52
Reşat Nuri Erol
İnnalillahi ve innaileyhiraciun; Rabia Erol Hocahanım-7
11.09.2024 2485 Okunma
2 Yorum 11.09.2024 09:45
Reşat Nuri Erol
Yeni yıl ve yeni üç aylar iyiliklere vesile olsun-12
14.01.2025 2695 Okunma
2 Yorum 14.01.2025 11:51
Reşat Nuri Erol
Kur’an’a göre devlet düzeni ve medeniyet - 106
8.01.2026 2576 Okunma
2 Yorum 09.01.2026 12:58
Reşat Nuri Erol
Yeni Bir Medeniyete Ne Zaman Uyanacağız? - 2
19.03.2026 2395 Okunma
2 Yorum 19.03.2026 06:20
Reşat Nuri Erol
Erdoğan bu çözümlere neden kulak vermiyor?-1
9.01.2022 3046 Okunma
2 Yorum 09.01.2022 09:30
Reşat Nuri Erol
KORONAVİRÜS VESİLESİYLE YAZDIĞIM ANEKDOTLAR VE …
28.05.2020 3140 Okunma
2 Yorum 28.05.2020 19:51
Reşat Nuri Erol
Ekonomik ve sosyal sorunlarımızı çözmek için…
20.06.2020 4276 Okunma
2 Yorum 20.06.2020 07:30
Reşat Nuri Erol
Yeni normal’de yeniden daha neler olacak neler!
20.06.2020 4117 Okunma
2 Yorum 20.06.2020 07:30
Reşat Nuri Erol
Yine “KoronaVirüs” ve biraz da başka şeyler…
20.06.2020 3971 Okunma
2 Yorum 20.06.2020 07:31
Reşat Nuri Erol
Virüs dünya düzeni mi, Adil Dünya Düzeni mi?-5
30.03.2020 4241 Okunma
2 Yorum 30.03.2020 10:23
Reşat Nuri Erol
Reform, yeni reformlar, yeni uygarlık ve … - 4
26.11.2020 3526 Okunma
2 Yorum 26.11.2020 09:52
Reşat Nuri Erol
Yine, yeniden, 2021 de reformlar yılı olacak! - 6
7.01.2021 3223 Okunma
2 Yorum 09.01.2021 11:18
Reşat Nuri Erol
‘Geçmiş olsun İzmir, Allah korusun Türkiye’-17
22.11.2020 3294 Okunma
2 Yorum 23.11.2020 09:25
Reşat Nuri Erol
Reform, yeni reformlar, yeni uygarlık ve … - 1
23.11.2020 3784 Okunma
2 Yorum 23.11.2020 09:24
Reşat Nuri Erol
Reform, yeni reformlar, yeni uygarlık ve … - 2
24.11.2020 3125 Okunma
2 Yorum 24.11.2020 12:47
Reşat Nuri Erol
3. binyıl medeniyetine Ömerlerle geçilecek ama-2
6.04.2021 3025 Okunma
2 Yorum 06.04.2021 08:56
Reşat Nuri Erol
Sağlık, sistem, kanal, amiraller vs. ve TEDAVİ
6.04.2021 3689 Okunma
2 Yorum 06.04.2021 08:54
Reşat Nuri Erol
Sömürüyorum; ben kapitalizm! Ve TEDAVİ-9
31.01.2021 3255 Okunma
2 Yorum 31.01.2021 09:57
Reşat Nuri Erol
Sömürdüm, hala sömürüyorum; ben kapitalizm!-7
27.01.2021 3143 Okunma
2 Yorum 27.01.2021 11:14
Reşat Nuri Erol
İstanbul - Kudüs (Gazze, Filistin, İsrail) - Mekke - 40
3.01.2024 3222 Okunma
2 Yorum 04.01.2024 11:52
Reşat Nuri Erol
İstanbul - Kudüs (Gazze, Filistin, İsrail) - Mekke - 41
4.01.2024 2518 Okunma
2 Yorum 04.01.2024 11:52
Reşat Nuri Erol
İstanbul - Kudüs (Gazze, Filistin, İsrail) - Mekke - 42
5.01.2024 2767 Okunma
2 Yorum 06.01.2024 08:16
Reşat Nuri Erol
İstanbul - Kudüs (Gazze, Filistin, İsrail) - Mekke - 51
24.01.2024 2444 Okunma
2 Yorum 28.01.2024 19:31
Reşat Nuri Erol
İstanbul - Kudüs (Gazze, Filistin, İsrail) - Mekke - 45
8.01.2024 2257 Okunma
2 Yorum 08.01.2024 09:45
Reşat Nuri Erol
İnnalillahi ve innaileyhi raciun; Rabia Erol Hocahanı-4
7.09.2024 2305 Okunma
2 Yorum 11.09.2024 09:50
Reşat Nuri Erol
Srebrenitsa soykırımından Gazze soykırımına-24
12.08.2024 1998 Okunma
2 Yorum 12.08.2024 15:14
Reşat Nuri Erol
Srebrenitsa soykırımından Gazze soykırımına-28
16.08.2024 2032 Okunma
2 Yorum 16.08.2024 07:25
Reşat Nuri Erol
27 Mayıs 1960’dan 15 Temmuz 2016’ya darbeler…-2
18.07.2024 2377 Okunma
2 Yorum 18.07.2024 12:59


© 2026 - Akevler