Eğitim sorunları nasıl çözülecek; işte detaylar…
Eğitim konusunda “Bugünkü sömürgeci eğitim ve gelecekteki eğitim” başlıklı önceki yazımızda, hem teşhİs hem de tedavİ olarak gerekli açıklamalarımızı yaptık. İlk, orta ve yükseköğretimin nasıl olması gerektiğini, akademik çalışmaların şeklini, ilimde birliğin nasıl sağlanacağını ve imtihanların bize göre nasıl yapılması gerektiğini anlattık. Yazımızın sonunda, ‘Adil Düzen Eğitim Sistemi’nin daha başka detaylar da var demiştik.
Devam edelim…
Genel olarak bu sömürü düzeni ve özel olarak bu eğitim sistemi böyle devam edemez. Tarih hiçbir zaman bozuk düzenlerin sürüp gitmesine izin vermediği gibi ilahi kitaplar da hep bu durumu anlatmaktadır.
O halde Sermaye’nin ve bürokratların bu ‘sömürü ve zulüm düzeni’ sona erecek, kapitalizm de sosyalizm mazide kalacak, ‘Adil Düzen’ kurulacaktır.
Nasıl?
1- Halk Semt Kooperatifleri şeklinde organize olacak. Gençler semtlerinde hem çalışacaklar hem de okuyacaklar. Böylece öğrenci dâhil herkes üretime katılacak ama diğer taraftan öğrenimine devam edecektir. Buna ‘Çalışarak Okuma İlkesi’ diyoruz.
2- Sermaye’nin ve bürokrasinin okullarında okunacak. Özel okullar kurulmayacak. Çocuklarımız mevcut düzenin bütün bilgilerine işbölümü içinde hâkim olacak. Mevcut okullarda okumaları için lojmanlı işyeri apartmanlarını merkezlerde kuracağız. Öğrencisi olan aileye lojman tahsis edeceğiz. Öğrenciler ve yanlarında bulunan büyükler orada çalışacaklar ve üniversitelere yahut liselere devam edeceklerdir. Demek ki öğrenci yurtlarında değil, öğrenci semtlerinde okuyacak ve orada çalışacaklar. Mevcut üniversitelerde okuyacaklar.
3- Bu semtlerde çalışan öğrencilere derslerdeki başarılarına göre işçilik payı verilecek. Günde 6 saat çalışacak, 6 saat da öğrenim yapacak; 3 saat yaz-kış cari okulların derslerini öğrenecek, geri kalan 3 saatini de Adil Düzen Kurslarında harcayacaklar. Böylece cari okullardan diploma alanlar ayrıca ek olarak Semt Kooperatiflerinden sertifika alacaklardır. Biz buna ‘sertifikalı veya vizeli veya icazetli diploma’ diyoruz. İcazetli diplomalar aynı zamanda ‘Teminatlı Diploma’ olacak, mesleğinde hata yapanların hatası dayanışmaca tazmin edecek.
4- Adil Düzen Kursları neleri öğretecek?
a) Herkese gerekli Matematik dersi verilecek.
b) Herkese Arapça ile birlikte kendi dili öğretilecek. İsteyen Arapça yerine Latince dilini seçebilecek.
c) Herkese seviyesine göre fıkıh (hukuk) öğretilecek. Kişi görevlerini, görevlerdeki yetkilerini, yetkilerdeki sorumluklarını ve sonunda karşılığında elde edeceği hakları bilecektir.
d) Mesleki eğitim verilecek, proje okumayı ve uygulamayı bilecektir.
İslâm âleminin ve insanlığın binlerce yıllık birikimleri vardır.
Biz bu ilâhî ve beşerî birikimlerden yararlanıp yeni uygarlığı halk olarak oluşturma durumundayız.
Bugünkü mevzuat içinde halk ekonomik bakımından ancak kooperatifler şeklinde organize olabilmektedir.
Merkezi kooperatifler yerine ‘Halk Kooperatifleri’ kurulmalıdır.
Yüz ailemin oluşturduğu ‘Semt Kooperatifi’ işte budur.
Bu hususta yarım asırdır çalışmalar yapılmaktadır.
Prof. Dr. Necmettin Erbakan tarafından bu çalışmalar ‘Adİl Düzen’ olarak bütün dünyaya tanıtıldı ve bu çalışmalar dünyayı değiştirmeye başladı.
En sonunda zulüm yani ‘zalim düzen’ sona erecek…
‘Adİl Düzen’ her alanda galip gelecektir.
Bu arada eğitim sorunu da sona erecek.
Çalışmak bizden, başarı Allah’tan.