Süleyman Karagülle
Faiz ve Erdoğan’ın Hataları
8.07.2018
2795 Okunma, 3 Yorum

Erdoğan samimidir. Faizli düzenin çıkmazda olduğunu bilmektedir. Onu değiştirmekle meşgul olmakla beraber burada yöntem hatası yapmaktadır.

a) Erdoğan, faizsiz kredileşme selem sistemine geçmeyi onu bilmeyenlerle denemektedir. Oysa yeni arabayı almak yetmez, onu kullanmayı bilen şoförü de bulmanız veya yetiştirmeniz gerekir. Erdoğan at arabasını kullanan şoföre Mercedes veriyor ve bunu kullan diyor. Kullanmayı bilmiyor ki nasıl kullansın. Birinci hatası budur. Benzer hatayı Erbakan da yapmıştır.

b) Bir kimsenin yeni bir iş yapabilmesi için önce ona inanması gerekir. Bir kimse çok iyi şekilde şoför olabilir ama şoförlük yapmak istemezse Siz ona silah dayatarak zorla belki şoförlük yaptırabilirsiniz ama silahı bıraktığınız anda o da derhal vazgeçer. Erdoğan bilmeyenlere işi teslim etmiş, karşı çıkanlara da yaptırmayı istememiştir. Oysa inanmamış bir kimseye de yaptırabilirsiniz ama o ilk fırsatta derhal terk eder. Oysa inanmış kişi bilmese bile onu öğrenir ve hatalarını fark eder ve yapar. Erbakan bizimle çalıştı ve Adil Düzen’i oluşturdu ama bilmedikleri için veya çıkarları dolayısıyla Adil Düzen’e karşı olanlara Adil Düzen’i uygulatmaya çalıştı. Oysa kişinin bilmesinden çok kişinin inanması da gerekir. Ancak inananlarla çalışılırsa bilmede mesafe kat edilebilir. Erdoğan’ın çalıştırdığı kimseler hep faizi savunanlar değil midir? Nasıl olacak da siz bunlarla faizsiz düzene geçeceksiniz?

c) Erdoğan’ın yaptığı üçüncü hata, faizi kaldırmakla faizsiz düzene geçileceğini zannetmesidir. Sosyalistler öyle diyorlardı; kötülükler dinden, aileden, devletten ve mülkten doğmaktadır, bunlar kalkarsa dünya düzelir. Oysa bunlar ihtiyaçların sonucu olarak vardırlar. Siz o ihtiyaçları gideren başka müesseseler kurmadıkça onları kaldıramazsınız. O halde önce faizsiz bankaları kuracaksınız, ondan sonra faizsiz sisteme gideceksiniz. Faizli bankalara faizsiz işlem yapınız, faizi düşürünüz denilmesi onlara ölünüz demekle eşdeğerdir. Bugünkü kötü durum budur. Cumhurbaşkanımız faiz karşısında yenilmiştir. Bu yalnız Erdoğan’a değil, tüm faizsiz düzeni savunanlara darbe olmuştur. Enflasyonu düşürmek için büyük bir şekilde faizi yükselttikleri halde enflasyon, döviz ve altın düşmemiştir.

d) Erdoğan’ın dördüncü hatası, emirlerle birden faizsiz düzene geçileceğini sanmasıdır. Oysa faizsiz düzene geçmek için bilgi ve iman gerektiği gibi zamana da ihtiyaç bulunmaktadır. Değişme ancak zaman içinde olur. İlim size bu zamanı öğretir ve tedrici olarak faizsiz sisteme geçilebilir. Erbakan da Erdoğan da, Akevler olmadan birden faizsiz düzene geçişin gerçekleşebileceğini zannettiler. Bunun olamayacağını bildiği için bilgi olarak Erbakan Akevler’den yararlandı ama uygulamaya karıştırmadı. Erdoğan da öyle yapıyor.

Şimdi siz ey faizciler, biriniz çıkıp da diyebilir misiniz ki söylediklerimiz yanlıştır. Faizsiz sisteme Erdoğan’ın hataları ile geçilir diyemeyeceksiniz. O halde Kur’an Bakara 24’teki haberi size vereyim; yapmazsanız yapamayacaksınız yakıtı ateş ve insan olan ateşten sakının.

Erdoğan hata yaptı. Hatasından her zaman dönebilir. Allah da onu mağfiret eder, çünkü bunu vaat ediyor. Allah sözünden dönmez. Faize tapan müşrikler ile faizin kaldırılamayacağını savunan kâfirler cehennemdedirler. Ama Erdoğan cehennemde değildir. Çünkü hata etmiştir, her zaman tevbe edebilir, Allah da mağfireti vaat etmiştir.

Dolar almış başını yürüyordu, ekonomide hiçbir sıkıntı yoktu. Her şey normal seyrediyordu. Faizi artırmakla ekonomik sıkıntılar giderilemediği gibi sadece sıkıntıya değil yıkıma doğru gidilecektir.

Duamız, Erdoğan’ın çevresini yarıp Sermaye’nin esaretinden kurtulması, ona oy veren halkıyla ve onu destekleyen ordusu ile beraber olmasıdır.

Vecdi Gönül Millî Savunma Bakanı olmalıdır, samimi olduğu kadar tecrübeli bir bürokrat ve siyasetçidir, halkın ve ordunun güvendiği kimsedir. Diğer asıl kurucular da partideki görevlerine dönmelidirler.

Demek istediğim, tevbe etmek demek, tekrar eski Ak Parti kurucularına dönmektir. Tevbe etmek demek, Milli Görüş’e ve Adil Düzen’e dönmektir. Tevbe etmek demek, Adil Düzen’in kaynağı olan Akevler ile istişareler yapmaktır.

 

 


YorumcuYorum
Ahmet Yücel
08.07.2018
16:02

Allah razı olsun Karagülle hocam,

Gerçekten faizleri düşürmeye çalışmakla faizli sistemden kurtulamayız. Düşük faiz olsa bile, bu faizsiz sistem anlamına gelmeyecektir.

Faizsiz bir bankacılığı kurup, geliştirip, hizmete sunarak faizsiz bankacılığı başlatabilirsiniz. Piyasada faizsiz ve faizli bankacılık aynı anda çalışmaya devam edecek, faizli bankalar faizi düşürmek zorunda kalacaklar.

Faizsiz bankacılığı oluşturmak zor bir olay değildir. Vatandaş faizli kredilerle iştigal ediyor olabilir fakat bunun sebebi faizsiz bir bankacılığın hizmete sunulmuş olmamasıdır. Faizsiz bankacılığı isteyen bu millet, faizsiz bankacılık kurulduğunda tasarruflarını burada değerlendirecektir.

Ziraat Bankası veya Halk Bankası bünyesinde oluşturulacak faizsiz bankacılık uygulaması ile FAİZSİZ BANKACILIK hemen oluşturulabilir. ZİRAAT FAİZSİZ BANKACILIK, HALK FAİZSİZ BANKACILIK hesabı açılabilir. Faizsiz bankacılık uygulamaları için Hükumet-Akevler-Diyanet işbirliğinde, para yatırma, çekme, faizsiz kredi verme şartları, kimlere hangi şartlarda ne kadar kredi verilebileceği, yatırılan paraların döviz ya da altına çevrilerek bankada birikeceği, kaç taksite kadar kredi verilebileceği, bankada hesabı olmayanların ipotek karşılığında kredi alabilecekleri, hesabı olanların hesaplarındaki miktar kadar taksitli kredi alabilecekleri vb bütün konular netleştirilip halka duyurulmalı. Faizsiz bankacılık hesabı açtıranlar gerek internet bankacılığı gerek mobil şube üzerinden gerekse ZB veya HB na giderek işlemlerini yapabilmeli. bugün bankalarda döviz ve altın hesabı açtıran vatandaşlarımızın çoğu tasarruf birikimlerini bu hesaba aktaracaktır. Uygulama, işleniş, şartlar millete açıklanmalı, millet faizsiz bankacılık uygulaması olduğuna kanaat getirmelidir. Bilgi-tecrübe-işbirliği yapıldıktan ve uygulamanın faizsiz olacağı duyurulduktan sonra, ZB veya HB nın internet ve mobil şubesindeki gerekli ilaveler bir günde de bitirilebilir.

FAİZSİZ BANKACILIK ÖZLEMİMİZİ BURADAN, CUMHURBAŞKANIMIZ SAYIN ERDOĞAN'A DUYURMAK İSTİYORUM.

BU TALEBİMİZİ SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZA DUYURMAK İÇİN KİM VESİLE OLURSA, ALLAH RAZI OLSUN.


Ahmet Yücel
08.07.2018
16:36

Ayrıca döviz ve altın fiyatları ile ilgili olarak, alış fiyatı-satış fiyatı şeklinde değil, sadece tek bir fiyatı olmalı. Bunu merkez bankası sağlayabilir. Bu yönde bir karar alındıktan sonra, tüm döviz ve altın (çeyrek, gram vb) MB alış ve satış fiyatları toplanıp ikiye bölünmesi suretiyle tek fiyat uygulamasına geçilmeli. Gün içinde her birimin tek fiyatı olmalı, sonraki durumlarda fiyat artışı olsa da tek fiyat uygulaması sağlanmış olacaktır. Gram altın 188 tl - 190 tl ise fiyatı 189 tl olacak, sonraki günlerde de artış ya da azalış olsun tek fiyat üzerinden değerlendirilecektir.

Bir ilçede kaç tane banka, sarraf varsa her birinde fiyatlar farklı oluyor. Vatandaş ise döviz-altın almak için hepsini gezmek veya araştırmak zorunda kalıyor.

Döviz olsun, altın olsun alış-satış değil tek fiyat olsun. Tüm Türkiye'de Merkez Bankasının belirlediği fiyat üzerinden alınıp satılsın. Bankalarda ve ülkemizin her yerindeki sarraflarda fiyat aynı olsun. Vatandaşın bir sarraftan diğerine daha az ya da daha çok zarar etmesi önlensin.

Ahmet Yücel
09.07.2018
00:54

Faizsiz bankacılık ile ilgili konuya ilavede bulunmak istiyorum. Çünkü bu şekilde Ziraat Bankası tarafından yönetilecek gibi anlaşılabilir. ZB faizsiz birikim için halkın para yatırmasına, paranın bir hesapta toplanmasına ve internet ve mobil şube tarafından kontrol edilebilmesine, vatandaşın faizsiz bankacılık işlerinin kontrol edilmesine aracılık etmiş olacaktır. 

Bu paranın değerlendirilmesi, vatandaşa faizsiz kredi verilmesi vb tüm işleri, daha önceden oluşturulan bir yönetim kurulu ve başkanı yapacaktır. Bu yönetim kurulu konu ile ilgili uzman güvenilir ilim adamlarından ve Diyanet tarafından görevlendirilen bir veya birkaç kişinin katılımı ile oluşturulmalıdır. Görev, yetki, sorumluluklar belirlenmeli, faizsiz bankacılık işleri ile ilgili kurallar ve şartlar belirlenmeli.

"faizsizbankacilik.com.tr' başlıklı yazımızda değindiğim gibi, faizsiz bankacılık ile ilgili bir website yönetim kurulu başkanlığında kurulmalı ve yönetim kurulunca yönetilmeli. ZB aracılığı ile faizsiz bankacılık uygulamasının yönetimi buradan kontrol edilerek sağlanmalı. Faizsiz kredi vb tüm işler buradan yönetilmelidir. Başkanın ve kurul üyelerinin faizsiz bankacılık sistemine özel, halka açık mail adresleri ve telefonları olmalıdır. Her ayın 1'inde toplam faizsiz mevduat ve yapılan işler ile ilgili raporlar yayınlanmalıdır. Bu millet şeffaf uygulamaya değer vermektedir, faizsiz bankacılık uygulamalarının gerçekten faizsiz olduğuna kanaat getirirse en büyük desteği verecektir.

Faizsiz bankacılık için kolları sıvamak, bir adım atmak gerekir. Faizsiz bir düzen istiyorum, demekle faizsiz düzen gelmez. Herkes bu konuda üzerine düşeni elinden geldiğince yapmalıdır. Bu konu üzerinde çalışanlardan, özellikle Akevler çalışanlarından, özellikle de bu konuyu gündeme sık sık getiren Süleyman Karagülle ve Reşat Erol hocalarımızdan ALLAH RAZI OLSUN.





Çok Yorumlanan Makaleler
Süleyman Karagülle
ABD Başkanlık Seçimi
19.11.2016 40814 Okunma
28 Yorum 19.12.2016 21:41
Süleyman Karagülle
D E R G I !
29.04.2017 8938 Okunma
18 Yorum 16.05.2017 08:11
Süleyman Karagülle
Kesin Sonuç
7.06.2018 5867 Okunma
12 Yorum 12.06.2018 03:32
Süleyman Karagülle
Görevimiz
22.02.2014 26892 Okunma
12 Yorum 05.02.2016 21:44
Süleyman Karagülle
İnsanlık anayasası - Sam Adian'a cevap
24.02.2016 12372 Okunma
10 Yorum 26.02.2016 00:34
Süleyman Karagülle
Ne değil, Nasıl
26.05.2018 4413 Okunma
10 Yorum 28.05.2018 13:30
Süleyman Karagülle
İstihare; “EVET/HAYIR” manası nedir?
26.02.2017 9935 Okunma
9 Yorum 04.08.2017 21:52
Süleyman Karagülle
Adil Düzen Partisi'nin kuruluş tartışması
6.08.2011 19070 Okunma
9 Yorum 06.02.2016 17:34
Süleyman Karagülle
Çözüm 100 lojmanlı işyerleri
30.03.2013 9376 Okunma
9 Yorum 13.04.2013 08:44
Süleyman Karagülle
Önemli değil
11.05.2019 5163 Okunma
9 Yorum 13.05.2019 08:00
Süleyman Karagülle
Merkezi Yönetim
28.03.2019 3800 Okunma
8 Yorum 29.03.2019 15:10
Süleyman Karagülle
İstişare
2.11.2013 9172 Okunma
8 Yorum 13.11.2013 11:10
Süleyman Karagülle
KABİR AZABI
25.02.2014 28211 Okunma
8 Yorum 05.03.2014 21:24
Süleyman Karagülle
Dershaneler
7.12.2013 9667 Okunma
8 Yorum 08.04.2014 09:25
Süleyman Karagülle
Milli Güvenlik Kurulu
5.06.2018 3871 Okunma
8 Yorum 05.06.2018 19:35
Süleyman Karagülle
İlkeler
12.03.2018 4817 Okunma
8 Yorum 18.03.2018 14:30
Süleyman Karagülle
Hatalarımız
10.03.2018 4185 Okunma
7 Yorum 11.03.2018 21:45
Süleyman Karagülle
Denge
23.04.2018 4376 Okunma
7 Yorum 25.04.2018 13:00
Süleyman Karagülle
Dolar ve Faiz Oyunu
3.06.2018 4146 Okunma
7 Yorum 04.06.2018 03:17
Süleyman Karagülle
Sermaye’nin sözcüsü
8.03.2019 4923 Okunma
7 Yorum 09.03.2019 00:46
Süleyman Karagülle
Başarının sırrı
16.05.2019 4797 Okunma
7 Yorum 17.05.2019 22:22
Süleyman Karagülle
İleriyi Görmek
4.04.2019 4389 Okunma
6 Yorum 05.04.2019 21:43
Süleyman Karagülle
Çin Virüsü Dünyayı Kurtarabilir!
17.02.2020 4878 Okunma
6 Yorum 23.03.2020 09:49
Süleyman Karagülle
Seçim sonuçları
3.06.2018 4078 Okunma
6 Yorum 04.06.2018 12:33
Süleyman Karagülle
Huy
6.05.2018 4526 Okunma
6 Yorum 07.05.2018 15:06
Süleyman Karagülle
Hesaplar yanlış
3.04.2018 4645 Okunma
6 Yorum 03.04.2018 22:20
Süleyman Karagülle
Yapacaklarımız
10.03.2018 4078 Okunma
6 Yorum 12.03.2018 16:33
Süleyman Karagülle
Oyuna Oyun
31.07.2018 4554 Okunma
6 Yorum 01.08.2018 23:59
Süleyman Karagülle
Kaşıkçı hikayesi
1.11.2018 4142 Okunma
6 Yorum 01.11.2018 21:26
Süleyman Karagülle
Ekrem Şama’ya; Seninki Hiç Olmaz!
3.06.2017 5553 Okunma
6 Yorum 30.07.2017 00:29
Süleyman Karagülle
Darbeyi Kim Yaptı?
8.10.2016 10982 Okunma
6 Yorum 11.10.2016 13:15
Süleyman Karagülle
Vergisiz Ekonomi
27.05.2017 5802 Okunma
6 Yorum 31.05.2017 01:20
Süleyman Karagülle
Davet
25.04.2015 10630 Okunma
6 Yorum 27.04.2015 10:03
Süleyman Karagülle
İdam ve Öcalan
25.06.2016 11238 Okunma
6 Yorum 02.07.2016 12:02
Süleyman Karagülle
Akevler
14.07.2013 17321 Okunma
6 Yorum 22.07.2017 20:36
Süleyman Karagülle
Fıkha Göre Yeni Hükümet
14.06.2015 13466 Okunma
5 Yorum 28.06.2015 16:16
Süleyman Karagülle
Putin Müslüman Oldu
21.03.2015 12486 Okunma
5 Yorum 24.03.2015 11:50
Süleyman Karagülle
Çanlar kimin için çalıyor?
19.07.2014 8768 Okunma
5 Yorum 22.07.2014 09:12
Süleyman Karagülle
Niçin?
4.07.2018 4988 Okunma
5 Yorum 04.07.2018 22:58
Süleyman Karagülle
Kim yönetiyor?
30.06.2018 4478 Okunma
5 Yorum 01.07.2018 21:57
Süleyman Karagülle
Siyaset ve kurallar
5.04.2018 4844 Okunma
5 Yorum 06.04.2018 08:13
Süleyman Karagülle
Gül Adil Düzen’e sahip çıkmalı
6.04.2018 4617 Okunma
5 Yorum 06.04.2018 23:39
Süleyman Karagülle
İstishab gerek
20.04.2018 4316 Okunma
5 Yorum 21.04.2018 11:30
Süleyman Karagülle
Kimse Anlamak mı İstemiyor, ya da Biz mi Anlatamıyoruz!
31.05.2020 3975 Okunma
5 Yorum 01.06.2020 12:20
Süleyman Karagülle
Avrupa Birliği
14.03.2019 4893 Okunma
5 Yorum 16.03.2019 22:33
Süleyman Karagülle
Ekseriyetin marifeti
7.05.2019 5099 Okunma
5 Yorum 08.05.2019 22:07
Süleyman Karagülle
Allah’tan başka melce yoktur
24.04.2019 5134 Okunma
4 Yorum 25.04.2019 19:00
Süleyman Karagülle
Anormal Türkiye
7.02.2019 4493 Okunma
4 Yorum 10.02.2019 10:37
Süleyman Karagülle
Sermaye’nin oyunu
7.11.2018 5257 Okunma
4 Yorum 08.11.2018 00:13
Süleyman Karagülle
Ne yapmamız gerekiyor?
6.08.2020 3524 Okunma
4 Yorum 08.08.2020 20:00
Süleyman Karagülle
Koronavirüs bahanesiyle intihara gidiliyor!
13.04.2020 3760 Okunma
4 Yorum 29.04.2020 02:01
Süleyman Karagülle
Kur’an Seminerleri ve SON DURUM… (16)
18.04.2021 2759 Okunma
4 Yorum 26.05.2021 00:43
Süleyman Karagülle
Hesap Sorma
5.03.2018 3889 Okunma
4 Yorum 07.03.2018 11:58
Süleyman Karagülle
Yenilik
6.03.2018 3626 Okunma
4 Yorum 07.03.2018 23:36
Süleyman Karagülle
VARSAYIM-2
2.05.2018 3880 Okunma
4 Yorum 02.05.2018 23:12
Süleyman Karagülle
Anketler
16.05.2018 3219 Okunma
4 Yorum 16.05.2018 23:37
Süleyman Karagülle
KİM KAZANACAK?
8.06.2018 3420 Okunma
4 Yorum 11.06.2018 00:24
Süleyman Karagülle
Seçim sonrası
21.06.2018 3289 Okunma
4 Yorum 21.06.2018 14:09
Süleyman Karagülle
Mümin Olmak; Mümin Kimdir?
3.06.2017 5118 Okunma
4 Yorum 05.06.2017 10:41
Süleyman Karagülle
Başkanlık Sistemi
26.11.2016 9712 Okunma
4 Yorum 29.11.2016 07:17
Süleyman Karagülle
AK Parti'nin Medine Dönemi!
13.09.2014 7195 Okunma
4 Yorum 16.09.2014 08:43
Süleyman Karagülle
Başkanlık Sisteminin Delilleri
21.05.2016 11183 Okunma
4 Yorum 22.05.2016 18:44
Süleyman Karagülle
Türkiye Cumhuriyeti Devleti
20.09.2015 10942 Okunma
4 Yorum 23.09.2015 18:43
Süleyman Karagülle
Düşen Uçak ve Suriye Meselesi
29.11.2015 11417 Okunma
4 Yorum 08.12.2015 06:11
Süleyman Karagülle
Kur’an ve İki Lider; Putin ve Erdoğan
2.01.2016 9371 Okunma
4 Yorum 08.01.2016 15:13
Süleyman Karagülle
İran'da zelzele ve teklif
20.04.2013 9834 Okunma
4 Yorum 25.04.2013 18:26
Süleyman Karagülle
Aşiret / Ocak
14.04.2012 6980 Okunma
4 Yorum 20.04.2012 17:06
Süleyman Karagülle
Mümin-Müslim Hakkında Sorular
25.05.2010 9888 Okunma
4 Yorum 07.06.2010 22:20
Süleyman Karagülle
Bundan sonra ne yapmalıyız?
17.03.2012 5482 Okunma
4 Yorum 19.03.2012 21:18
Süleyman Karagülle
REJİMLER
21.03.2012 2978 Okunma
4 Yorum 22.03.2012 20:21
Süleyman Karagülle
SÜRME YETKİSİ
1.04.2012 7204 Okunma
4 Yorum 05.04.2012 21:36
Süleyman Karagülle
AKİD VE AHD
2.04.2012 7395 Okunma
4 Yorum 06.04.2012 18:38
Süleyman Karagülle
100 Daire-2
7.04.2012 5242 Okunma
3 Yorum 08.04.2012 16:45
Süleyman Karagülle
DAYANIŞMA ORTAKLIĞI
11.03.2012 5649 Okunma
3 Yorum 11.03.2012 17:31
Süleyman Karagülle
AB Krizi
19.11.2011 4884 Okunma
3 Yorum 04.12.2011 22:57
Süleyman Karagülle
GİRİŞİM/Cİ (Bir Tartışma Konusu)
31.12.2011 8817 Okunma
3 Yorum 05.01.2012 13:32
Süleyman Karagülle
KÜRT SORUNUNU KİMLER ÇÖZER?
28.03.2012 6261 Okunma
3 Yorum 30.03.2012 13:30
Süleyman Karagülle
TARTIŞMA
25.04.2012 4703 Okunma
3 Yorum 02.05.2012 18:22
Süleyman Karagülle
İşsizlik sorunu
1.09.2012 4456 Okunma
3 Yorum 03.09.2012 13:18
Süleyman Karagülle
Suriye Sorunu ve Başkanlık
12.12.2015 6392 Okunma
3 Yorum 20.12.2015 07:10
Süleyman Karagülle
Devlet Başkanı ve Yönetimde Uyum
28.11.2015 7084 Okunma
3 Yorum 01.12.2015 08:36
Süleyman Karagülle
Üçüncü Binyıl Uygarlığı
31.10.2015 10476 Okunma
3 Yorum 11.11.2015 11:54
Süleyman Karagülle
PKK, Kürtler ve Yapılması Gereken
7.11.2015 9039 Okunma
3 Yorum 11.11.2015 11:52
Süleyman Karagülle
TAVSİYE: Allah’ın Emrine Uyuyoruz
12.09.2015 6647 Okunma
3 Yorum 22.09.2015 23:48
Süleyman Karagülle
Koalisyon ve Çözüm
4.07.2015 10165 Okunma
3 Yorum 24.07.2015 23:29
Süleyman Karagülle
Çağımızda Cihad
7.07.2015 10109 Okunma
3 Yorum 20.07.2015 09:31
Süleyman Karagülle
Yeniden Seçim
25.07.2015 11421 Okunma
3 Yorum 29.07.2015 03:01
Süleyman Karagülle
Ahmet Davutoğlu’nun Hatası
14.05.2016 12874 Okunma
3 Yorum 17.05.2016 07:37
Süleyman Karagülle
15 Temmuz 2016 Neden Yapıldı?
17.07.2016 12880 Okunma
3 Yorum 19.07.2016 19:47
Süleyman Karagülle
Tesviye mi Tasfiye mi?
1.09.2016 12938 Okunma
3 Yorum 22.09.2016 19:58
Süleyman Karagülle
AK Parti’ye Tuzak!
11.04.2015 10181 Okunma
3 Yorum 13.04.2015 12:32
Süleyman Karagülle
Cumhuriyet’in DNA’ları
14.03.2015 6597 Okunma
3 Yorum 18.03.2015 10:45
Süleyman Karagülle
Kuran'ı Doğru Anlamak
30.05.2015 12541 Okunma
3 Yorum 27.11.2016 18:52
Süleyman Karagülle
Korkunç Kriz ve Çaresi
16.05.2015 9937 Okunma
3 Yorum 22.05.2015 11:29
Süleyman Karagülle
Avrasya Ekonomik Birliği
3.01.2015 9773 Okunma
3 Yorum 14.01.2015 08:18
Süleyman Karagülle
Kur’an Ekonomisi
3.12.2016 10719 Okunma
3 Yorum 05.12.2016 13:19
Süleyman Karagülle
Kuran'a İman ve Uymamız Gereken Dört İlke
5.11.2016 9318 Okunma
3 Yorum 13.11.2016 13:12
Süleyman Karagülle
Kürtler
10.06.2017 3688 Okunma
3 Yorum 11.06.2017 21:26
Süleyman Karagülle
Savaşa Doğru
25.03.2017 4648 Okunma
3 Yorum 25.03.2017 17:59
Süleyman Karagülle
Vikipedi Sorunu: Önce Yapmak… Sonra…
22.07.2017 4409 Okunma
3 Yorum 28.07.2017 11:03