Süleyman Karagülle
İstihare; “EVET/HAYIR” manası nedir?
26.02.2017
9957 Okunma, 9 Yorum

Kur’an’dan sonra Melek gökten bize kitap getirmeyecektir. Melekli vahiy devri son bulmuştur. Onun yerine dört müessese ikame edilmiştir.

Biri içtihattır; dört delile dayanarak yapılacakların hükümlerini çıkarmaktır.

Diğeri ise icmadır; âlimlerin bir konuda birbirlerinin etkisinde kalmadan aynı sonuçlara varmasıdır.

Bir diğeri de istişaredir; Herkes görüşlerini söyler, dinlersiniz, sonunda sizin beyninizde bir çözüm ortaya çıkar, ona uyarsınız.

Bir dördüncüsü de hadiselerin tevilidir, olayları yorumlamaktır.

*

Şimdi önümüze halk oylaması çıkmıştır. Anayasadaki değişiklikler oylanacak ve Türk milleti “Evet” veya “Hayır” diyecektir. Allah bu milletin mensuplarının beyinlerine ilham edecek ve ona göre “Hayır” veya “Evet” çıkacaktır. Bunun meşruluğu ve hakkı ne kadar temsil ettiği hususu ayrı bir konudur. Hadiseler böyle cereyan etmiştir. Bu Allah’ın takdiridir. Ona göre hareket etmek zorundayız. Kendimiz “Evet” mi diyelim “Hayır” mı diyelim hususunda dört delile dayanarak içtihat yaparız ve bu hususta uygun gördüğümüz kimselerle istişare ederek sonunda kararımızı veririz ve oyumuzu kullanırız. Devlet başkanımız böyle istiyor, o halde ona uyalım deyip oy verenler de olacaktır. Eğer başka delilimiz yoksa onun dediğini yaparız. Bunda da yadırganacak bir taraf yoktur.

Bizim asıl üstünde duracağımız, Allah bu halka “Evet” dedirtmişse bize ne demek istiyor, “Hayır” dedirtmişse bize ne buyuruyor, onu incelememiz ve ona göre hareket etmemiz gerekir. Halka biz baskı yapmamalıyız. Halkın kendilerine gelecek ilhamla hareket etmesini isteyeceğiz. Çünkü Allah’ın ilhamı ile olan nesnedir.

Ehli tarik istihare diyor, rüyalarla istihare yapıyorlar. Oysa Kur’an hadiselerin tevili ile istihare yapılmasını beyana ediyor. Her olay Allah’ın takdiri ile olmakta ve her olay ile Allah bize bir şeyleri bildirmektedir. Bunun tevili üzerinde durmamız gerekmektedir. Rüyalar da bir hadisedir. Öyle bir rüya görmüşsünüzdür ki bunu takdiri ilahi olarak görmüşsünüzdür. Dolayısıyla onları tabir edeceksin. Ne var ki rüya şahsidir. Herkesin rüyası ve tabiri kendisine aittir. Ama olaylar farklıdır, tevili herkes tarafından görülür ve bilinir.

*

Ben yarım asırdır hadiselerin tevilini yapıyorum...

“İSLÂMİYET VE EKONOMİK DOKTRİNLER”, “İSLÂMİYET VE GÜNÜMÜZÜN MESELELERİ”, “İSLÂM’DA DENGE / PARA” adlı kitaplarımda tevil yapmış, böyle olacaktır demişimdir.

Bu gaybı bilmek değildir, Sünnetullahı bilmedir.

O zamanki yazdıklarımı okuyun, şimdiki hayata bakın, saçmalıklar diyemezsiniz.

Şimdi de diyorum ki:

Sermaye yenilecek ve insanlık devlet ile Sermaye tekelinden kurtulacaktır.

*

Şimdi bizim yapacağımız istihare nedir? “Hayır” çıkarsa manası nedir? “Evet” çıkarsa manası nedir? Allah bize bu hayır veya evet ile neyi bildiriyor?

Bunu bilemediğim için günlerce sıkıntı çektim. Allah bana ne yapacağımı emrediyor, “Evet” çıkarsa Türkiye’yi terk etmem mi gerekiyor? Bunun üzerinde durdum. Yaşım müsait olmadığı gibi, kimse de bana arkadaş olmamaktadır. Hicret yolum görülmüyordu.

Sonunda birden çözüm ortaya çıktı, önüm aydınlandı.

“Evet”in manası nedir?

“Hayır”ın manası nedir?

Rabbimin halka “Evet” dedirtmesi, AK Parti’nin Adil Düzen’deki görevinin sona ermesi demektir. Sermaye’nin oyunları içinde kör kör dolaşmışlar demektir. “Onları dalgınlıkları içinde bir zamana kadar bırak” (23/54) ayetinin hadiselerle tevilidir. Adil Düzen çalışanları, Akevler çalışanları oradan bir sonuç beklemesinler diyor. Şimdi AK Parti’den uzaklaştırılan Akevler kadrosu da AK Partili olmaktan vazgeçsin. Mademki Allah “Evet”çilere verdirdi,  siz onlardan uzak durun demektir. Adil Düzen Partisi’ni kurun emri verilmektedir.

Yok, eğer “Hayır” çıkarsa, o zaman Allah halka ve bize diyor ki; Akevlerin, özellikle Erdoğan’ın görevi bitmemiştir. Yeni parti kurmaya kalkışmayın, siz Adil Düzen hazırlığına devam edin; Yüz Lojmanlı Apartmanları yapın, Yüz Villalı Dinlenme Evleri kurun, Seraları yaygınlaştırın, Mala-Mal Marketlerini kurun. AK Parti bunlara sahip çıkacaktır ve o “Adil Düzen”i makroda gerçekleştirecektir.

Ak Parti’nin Sermaye’nin pisliklerini Gülen cemaatine fatura edip Sermaye’nin isteklerine göre zulüm yapmaktan vazgeçeceğinin işaretidir. Belki de “Evet”ler %40’dan aşağı olacaktır. C. Halk Partisi rahatsız olabilir ama AK Parti sevinecektir. MHP de dersini alacaktır.

Benim için Türk ordusu çok önemlidir. Eğer bu olağanüstü hal uygulamasında ve Başkanlık konusunda Ordu’nun dahli varsa hata yapıyor. Bunu bir daha gözden geçirmelidir. Ordu kurmaylarına bu konuda çalışma yaptırmalı ve sonuçlarını emekli orgenerallere söyletmelidir. D. Bahçeli’yi sözcü yapmalıdırlar.

 

 


YorumcuYorum
Ahmet Yücel
27.02.2017
22:12

Sevgili Karagülle hocam

Tarikatta istihare de istişare de vardır fakat günümüzde istişare daha önemlidir. Erbakan hocamız gittiği her yerde Allah dostları ile istişare ediyordu. Bugün Allah dostları ile istişare yaptığımızda referandumda Evet diyoruz. SP de Allah dostları ile istişare yapmış olsalardı onlar da Evet diyeceklerdi.

Referandum sonucu tahminim üç aşağı beş yukarı % 65 civarı olacağıdır. Olanda hayır vardır. sonuç ülkemiz için hayırlı olacaktır.

Adil Düzen Partisi kurulması ile ilgili acizane fikrimi söylemek istiyorum. Eğer bu Cumhurbaşkanlığı Sistemi barajsız seçim sistemine geçilmesini sağlayacak olursa. Adil Düzen Partisi mutlaka kurulmalıdır. değilse istişareler yapılmalı.alınan karara uyulmalıdır.

Feto ile ilgili gördüğüm bir hadisi şerifi paylaşmak istiyorum.

Fasil

:

RİYA BÖLÜMÜ

Konu

:

Riya Hakkında

Ravi

:

Ebu Hüreyre ve İbnu Ömer

Hadis

:

Resulullah (sav) buyurdular ki: "Ahir zamanda, dinle dünyayı taleb eden insanlar zuhur edecek. Bunlar, insanlar(a iyi görünüp, onları aldatmak) için öyle bir yumuşaklığa bürünürler ki koyun postu yanlarında kaba kalır. Dilleri de baldan daha tatlıdır. Ancak kalbleri kurtlarınkinden vahşidir. Cenab-ı Hakk (bunlar için) şöyle diyecektir: "Beni aldatmaya mı çalışıyorsunuz, yoksa bana karşı cürete mi yelteniyorsunuz? Zat-ı Akdesime yemin olsun, bunlar üzerine, kendilerinden çıkacak öyle bir fitne göndereceğim ki, içlerinde halim olanlar bile şaşkına dönecekler."

HadisNo

:

2005

Sevgili hocam, Sizin üç kitabınızı Ali Bülent kardeşimiz PDF olarak göndermişti, bilgisayar üzerinde kitap okumak kolay olmuyor, Ali Bülent kardeşimizden ricam bu üç kitabı göndermesidir. Kanaatimce millet için en faydalı icraat, faizsiz bir bankanın Ak Parti tarafından faaliyete geçirilmesi olacaktır.

Selam ve hürmetlerimle.

Ahmet Yücel

0.538.489.4581

ahmetyucel@msn.com

msezai
03.08.2017
19:15

           Ahmet Yücel Kardeşime:"Allah cc.Dostu"Bu uydurma kelime uydurulduktan sonra,önüne gelen:Ben Allah cc.dostuyum ayağına yatanlar çoğaldı.Buna parelel olarak adetullahı bilmeyen cahil zümre de kendisine bir şeyh bulup:"Bu Allah cc.ostudur demeye başladı. Bu itibarla Maşallah Allah cc.dostundan geçilmiyor.Peki bu kadar Allah cc.dostu varsa,bu Müslümanların hali nedir.?Af buyurun tabirimi mazur görün.Ayağını kaldıran Müslümanın üzerine işiyor.Allah cc.dostları bunları görmüyormu?

           Referandumda;"EVET" demek 177 maddelik Ana Yasanın 18 maddesini değiştirerek,bu göstermelik maddelerin aslında;"Büyük Orta Doğu","Ilımlı İslam" ve   "Dinler Arası Diyaloğ"Projelerine,"EVET" demek olduğunu,sayın Allah cc. dostları anlayamadılarmı?Şimdiden Diyarbakırda;Kürdistan çalıştayı başladığını geçen gün basından öğrendim.Çeşitli guruplardan temsilcilerin katılımı ile bu çalıştay başlamıştır.Geçtiğimiz Temmu ayında;Kuzey Irakta:İngiltere,Fıransa ve Almanyanın desteği ile düzenli ordu kurulmuştur.25 Eylülde Barzani bağımsızlık refarandumuna gideceğini ilan etmiştir.

           2019 Genel seçimlerinden sonra bu anlattıklarım dahada belirginleşecektir.Ne hikmetse Allah cc.bu olanları ve olacakları görmüyorlar.Oysa Kuranı Mübin de Allah cc.bir tek yerde,sadece İbrahimi dost edindiğini söyler.Bunun dışında elbette Allah cc.katında derecesi yüksek kulları vardır.Ancak bunları Allah cc.dan başka kimse bilemez.Kim bilirim derse,Allah cc.hududuna tecavüz etmiş olur.

Bir gün ölen bir sahabi için bir diğer sahabi:"Ne mutlu sana ey cennet ehli"dediğinde;Resulullah sav."Nerden biliyorsun cennetlik olduğunu? sorusunu ynelterek ilave ediyor:"Vallahi peygamber olduğum halde akibetimi bilemiyorum"buyurmuştur.Bu itibarla cüretkar konuşmalardan sakınılmasını,acizane tavsiye ederim.Vesselam.

 

Ahmet Yücel
03.08.2017
19:30

1. ''EVLİYAULLAH O KİMSELERDİR Kİ, GÖRÜLDÜKLERİ ZAMAN ALLAH HATIRLANIR.'' HADİS-İ ŞERİF (NESAİ)

2. Şeriatı bilen, şeyh denilen kişide kıl payı şeriat sizlik görürse, o adam gökte uçsa yine itibar etmez.

3. Allah dostlarının Ümmeti Muhammed için dua ederler, takdir Allah'ındır. 

msezai kardeşim SELAMLAR.

Ahmet Yücel
04.08.2017
00:40

Devamı...

msezai kardeşim, daha önce eklemiş olduğum hadisleri tekrar ekliyorum.

''EVLİYAULLAH O KİMSELERDİR Kİ, GÖRÜLDÜKLERİ ZAMAN ALLAH HATIRLANIR.'' HADİS-İ ŞERİF (NESAİ)

"Benim veli kuluma düşmanlık edene ben harp ilan ederim. Kulum Bana, üzerine farz kıldığım şeylerden daha sevimli hiçbir şeyle yaklaşamaz. Kulum farzlardan sonra nafilelerle yaklaşmaya devam ederse ben onu severim. Ben onu sevince de onun işiten kulağı, gören gözü, tutan eli, yürüyen ayağı, düşünen aklı ve konuşan dili olurum." (Buhari Rikak 38)
Kudsi hadis

Benim ümmetimin velileri, Ben-i İsrail peygamberleri derecesindedir.  Hadis-i şerif

Her asırda benim ümmetimden sabikun (önde gelenler) vardır ki, bunlara büdela ve sıddıkun ıtlak olunur (söylenir). Haklarındaki inayet ve merhameti ilahiye o kadar boldur ki, sizler o sayede yer ve içersiniz. Yer yüzü halkı için vukuu tasavvur olunan bela ve musibetler onlarla kaldırılır. Hadis-i Şerif


''veli'' ''evliya'' kelimeleri,  ''Allah dostu''  ''Allah dostları'' olarak halkımız arasında karşılık bulmuştur.


Tevbe 119 Ayetinde ise, ''Ey iman edenler, sadıklarla beraber olunuz.'' emredilmiştir. 

Yunus Emre hz, ''Çokları gittiler mürşit arayı, Arayanlar buldu derde devayı, Bin sefer okusan akla karayı, Bir mürşide varmazsan olmaz.'' buyurmuşlar. İmamı azam hz, Caferi Sadık hz ni tanıdıktan iki sene sonra, ''Son iki senem olmasaydı, bu Numan helak olmuştu.'' buyurmuşlar. Mevlana gibi bir alime Şemsi Tebrizi hz ni göndermişler. İster hoca de, öğretmen de, şeyh de, mürşid de, meşayih de, sıddıkun de, sadıkun de. Sonuçta Allah'ın emri bu, bul ve beraber ol. İman edenlere emir, iman etmeyenler zaten bu emirden muaf olsalar gerek. Allah dostları, uydurma bir kelime ya da cümle ise, sen kullanma bu cümleyi, orjinali neyse onu kullan.

Allah dostlarını, Allah övmüş, Allah'ın habibi övmüş. Sen küçümsüyorsun diye küçülmezler. İki ipucu verdim sana bulmak, tanımak, sadıklarla beraber olmak istersin belki diye.

1. ''EVLİYAULLAH O KİMSELERDİR Kİ, GÖRÜLDÜKLERİ ZAMAN ALLAH HATIRLANIR.'' HADİS-İ ŞERİF (NESAİ)

2. Şeriatı bilen bir Müslüman, şeyh denilen kişide kıl payı şeriat sizlik görürse, o adam gökte uçsa, yine itibar etmez.

msezai kardeşim diyorsun ki, ''Peki bu kadar Allah cc.dostu varsa,bu Müslümanların hali nedir.? ''

Allah dostları, Allah'ın muradının tersini istemezler.

''Habibim, bizim hidayet etmediğimize, sen hidayet edemezsin.'' buyuran Allah, Dostlarının gönlüne, ''Bu böyle olacak, hikmetlerimi bilemezsiniz.'' dese, dostları da, ''Amenna sen bilirsin Rabbim.'', demezler mi?

Müslümanların yaşantısına bak, yüzde kaçı Şeriata uygun yaşıyor? Haccacı zalime, ''Hz Ömer gibi idare etsen olmaz mı? dediklerinde, ''Hz Ömer'in halkı gibi yaşayan bir halk getir, Hz Ömer gibi idare edeyim.'' diye cevap vermiştir.

Allah cihadı farz kılmıştır. Bugün bir elimiz yağda, bir elimiz balda, atlas döşeklerde Allah'ı arıyoruz.

''Din yalnız Allah'ın oluncaya kadar cihat ediniz.'' diye bize emretmiş Rabbimiz. İnanmayanlar zulm etmezse, vatanlarımıza kast etmezse, İslam Birliği olmaz, cihat olmaz, İslam yer yüzüne hakim olmaz. Yahudilerin Musa'ya dedikleri gibi, ''Sen ve Rabbin bu şehri alın, biz yerleşelim.'' mi diyeceğiz?

''Allah İsrail'i kahretsin!'' diyeceğiz, Allah kahredecek, biz seyredeceğiz, yan gelip yatacağız.

Cihad şuuruna ermeden zillet bitmez msezai kardeşim. Allah'a emanet olunuz. SELAMLAR.


Aşağıya eklediğim bilgiyi de okursunuz inşallah.


Evliya Allahü tealaya yakın ve sevgili kimseler. Arapça olan evliya kelimesi, veli kelimesinin çoğuludur. Evliyaya, “evliyaullah” da denir. 

Evliya, Allahü tealanın razı olduğu şeyleri yapan, O’nun sevgisini yani rızasını kazanan, peygamberlerin gösterdiği doğru yolda bulunan zatlardır. Bunların inançlarında hiçbir bozukluk olmadığı gibi, ibadetleri de devamlıdır. Nefsin arzularından olan menfaat düşkünlüğü, bencillik, kin, hırs, insanlara kötü muamele bunlarda bulunmaz. Devamlı güleryüzlü olup, dünyada kimseye düşmanlık beslemezler. Allah için çalışırlar. O’nun için uğraşırlar. Zenginlikleri varsa O’nun yolunda harcarlar, kerametlerini hiç göstermek istemezler. Cömerttirler. Kur’an-ı kerimde mealen şöyle buyruldu: “Biliniz ki, Allahü tealanın evliyası için azab korkusu, nimetlere kavuşamama üzüntüsü yoktur.” (Yunus suresi: 62) 

Peygamber efendimize Eshab-ı kiramdan evliyanın ne olduğu sorulduğunda buyurdular ki: 

Onlar öyle kişilerdir ki; görüldükleri zaman Allahü teala hatırlanır. Allahü tealanın öyle kulları vardır ki, onlara nebiler ve şehidler imrenirler. Allah için severler. Yüzleri nurludur ve nurdan minberler üzerindedirler. İnsanlar korktuğu zaman korkmazlar, üzüldükleri zaman da üzülmezler. 

Onlarla beraber bulunanlar şaki (Cehennemlik) olmaz. 

Allahü tealanın lütfu ve ihsanı olarak bunlara, herkeste bulunmayan bazı haller yani kerametler verilebilir. Bir anda uzak mesafelere gitme, aynı zamanda birkaç yerde bulunmaları, hastaların bunların dualarıyla iyi olmaları, kalplerden geçen düşüncelerin açıktaymış gibi görünmesi evliya kerametlerinden bazılarıdır. Keramet haktır. Yalnız, velinin keramet göstermesi lazım değildir. Bunlar kerametlerinin açığa vurulmasından sıkılırlar, utanırlar, göstermek istemezler. Allahü tealanın verdiği nimetleri Müslümanların görmesi İslamiyete olan bağlılıklarının kuvvetlenmesi için yeri ve zamanı geldiğinde keramet gösterirler. Veli öldüğü zaman kerameti kesilmez. Bunun için Müslümanlar Allahü tealanın sevdiği bu temiz insanları vasıta ve vesile ederek, araya koyarak türbelerinin başında veya başka yerlerde dua ederler. Yalnız bu esnada dikkat edilmesi gereken önemli husus evliya vesile edilerek, Allahü tealadan istenmesidir. Evliyadan istenmez. Bunun içindir ki, mesela üç İhlas, bir Fatiha-i şerif okuyup veli zatın ruhuna hediye edilir, bağışlanır. Sonra dua ederken, veliye; “Bana şunu ver, benim şu işimi yap.” denmez. “Ya Rabbi! Bu velinin, bu mübarek zatın, bu sevgili kulunun hürmetine şu dileğimi kabul eyle.” veya “Şu işimin olmasını nasib eyle.” denir. 

Kaynak: Rehber Ansiklopedisi

Ahmet Yücel
04.08.2017
00:53
(Ömer Nasuhi Bilmen Meali) Yunus 62-63-64


Ahmet Yücel
04.08.2017
00:58

http://www.akevler.org/AkevlerMakaleler/2669/SonEk/10486/Ahmet-Yucel/YUNUS-SURESI-62-63-64-AYETLER-VE-TEFSIRI


Ahmet Yücel
04.08.2017
01:20

'' Referandumda;"EVET" demek 177 maddelik Ana Yasanın 18 maddesini değiştirerek,bu göstermelik maddelerin aslında;"Büyük Orta Doğu","Ilımlı İslam" ve   "Dinler Arası Diyaloğ"Projelerine,"EVET" demek olduğunu,sayın Allah cc. dostları anlayamadılarmı?Şimdiden Diyarbakırda;Kürdistan çalıştayı başladığını geçen gün basından öğrendim.Çeşitli guruplardan temsilcilerin katılımı ile bu çalıştay başlamıştır.Geçtiğimiz Temmu ayında;Kuzey Irakta:İngiltere,Fıransa ve Almanyanın desteği ile düzenli ordu kurulmuştur.25 Eylülde Barzani bağımsızlık refarandumuna gideceğini ilan etmiştir. ''


msezai kardeşim, Referandum sonucu ''EVET'' ile sonuçlandı. "Büyük Orta Doğu" Projesi, gerçekleşti mi? Veya sen bu projenin gerçekleşeceğine inanıyor musun? Yoksa, Peygamber efendimizin haber verdiği gibi, KUDÜS'ÜN FETHİ'ne mi inanıyorsun? İki olay birbirinin tam zıddıdır.

Ne Ilımlı İslam, ne Dinler Arası Diyalog projeleri gerçekleşti.

Diğer dediklerin gerçekleşse ne olur? Peygamber efendimizin haber verdiği, ''Melhemei Kübra/Büyük Savaş'' mutlaka yaşanacaktır. Bu cihadın sonu zafer ve İslamın dünyaya hakim olması, İSLAM ASRININ başlaması demektir. ''HAK GELDİ, BATIL ZAİL OLDU. BATIL YOK OLMAYA MAHKUMDUR.''

''CİHADA ÇAĞRILDIĞINIZ VAKİT KOŞUNUZ.''



Ahmet Yücel
04.08.2017
09:46

ALLAH RASULÜ'NDEN  (Sallellahu Aleyhi ve Sellem) 

”Öyle bir gün gelecek ki;
kafirler, aç kurtların leşe saldırdıkları gibi size saldıracaklardır. Sahabe sorar:
”Biz o gün sayıca az mı olacağız ya Rasulellah?” 
”Hayır! Aksine sayınız fazla olacak.
Ama selin önündeki çer çöp gibi olacaksınız. 
Zira Allah heybetinizi (korkunuzu) düşmanlarınızın kalbinden çekip alacak ve sizin kalbinize vehen yerleştirecek.”
Sahabe yine sorar: ”Vehen nedir ya Rasulallah?”
”Dünyayı sevip, ölümü kerih görmektir.(ölüm korkusu).”
(Ebu Davud)


''bu Müslümanların hali nedir.?'' ”Dünyayı sevip, ölümü kerih görmektir.(ölüm korkusu).”
(Ebu Davud) 

Müslümanlar olarak halimiz, dünyayı sevmektir, yaşadıklarımız da sonuçları. Bütün bu yaşadıklarımız ise Allah'tan gelmektedir. ''Nefislerinizde olanı değiştirmedikçe, hakkınızdaki hükmümüzü değiştirmeyiz.'' Ayet meali


Öyle bir gün gelecek ki;
kafirler, aç kurtların leşe saldırdıkları gibi size saldıracaklardır.'' Kafirler bunun hazırlığını yapıyorlar. Bu ümmet yeniden cihat şuuruna dönecektir bu vesileyle, ZAFER İSLAMINDIR.


Gaybi bilme meselesine gelince; Allah Habibine bildirmiş, habibi bizlere bildirmiş. Allah dostlarının bu hadisleri yorumlaması gaybi bilmek midir? İkincisi, Kuran'da Musa as ile Hızır as kıssası vardır. Hızır as bir veli olarak, masum bir çocuğu öldürmüş, Musa as niye çocuğu öldürdün? diye sormuştur. Cevap olarak Allah'ın emriyle yaptığını söylemiştir. Bu çocuğun yaşadığı takdirde ilerde anne ve babasını imandan edeceğini bildirmiştir. Bu gaybe ait bir bilgi değil midir? Allah bildirirse veli kulu bilemez mi? Bunlara takılmamak, Kuran'ı ve hadisleri okuyup anlamaya çalışmak en güzel yoldur. Allah bize anlamayı ve yaşamayı nasip etsin.

CUMAMIZ MÜBAREK OLSUN. SELAMLAR.

Ahmet Yücel
04.08.2017
21:52

msezai kardeşimize,

Belki yazdıklarımız sizin için yeterli cevap olduğu için, belki de bazı sorularınıza cevap beklediğiniz için, bir cevap yazmadınız. Burada Kuran ve Sünneti çok iyi bilen ve yaşayan büyüklerimiz var. Yazdıklarımda Kuran ve Sünnete aykırılık olsaydı mutlaka uyarırlardı.

Sizin söylediklerinizle devam ediyorum ve bitiriyorum. Siz devam ettirirseniz, cevap yazmam gerekirse yazarım.

''2019 Genel seçimlerinden sonra bu anlattıklarım dahada belirginleşecektir.Ne hikmetse Allah cc.bu olanları ve olacakları görmüyorlar.Oysa Kuranı Mübin de Allah cc.bir tek yerde,sadece İbrahimi dost edindiğini söyler.Bunun dışında elbette Allah cc.katında derecesi yüksek kulları vardır.Ancak bunları Allah cc.dan başka kimse bilemez.Kim bilirim derse,Allah cc.hududuna tecavüz etmiş olur.

Bir gün ölen bir sahabi için bir diğer sahabi:"Ne mutlu sana ey cennet ehli"dediğinde;Resulullah sav."Nerden biliyorsun cennetlik olduğunu? sorusunu ynelterek ilave ediyor:"Vallahi peygamber olduğum halde akibetimi bilemiyorum"buyurmuştur.Bu itibarla cüretkar konuşmalardan sakınılmasını,acizane tavsiye ederim.Vesselam.''


''2019 Genel seçimlerinden sonra bu anlattıklarım dahada belirginleşecektir '' bu cümleniz de gaybe dair bir iddia değil midir? Yukarıdaki bazı yazdıklarınızın cevabı yine önceki yorumlarımda verildi.

''Oysa Kuranı Mübin de Allah cc.bir tek yerde,sadece İbrahimi dost edindiğini söyler.Bunun dışında elbette Allah cc.katında derecesi yüksek kulları vardır.Ancak bunları Allah cc.dan başka kimse bilemez.Kim bilirim derse,Allah cc.hududuna tecavüz etmiş olur. ''

halil=dost, İbrahim Halilullah= Allah'ın dostu İbrahim, amenna ve saddakna.

Yunus/62. ''Haberiniz olsun ki, muhakkak Allah Teâlâ'nın velîleri için bir korku yoktur ve onlar mahzun da olmayacaklardır.''

 ''Allah Teâlâ'nın velîleri  için  '' bu cümleyi, ''Allah'ın dostları için'' diye tercüme edenler de size göre yanılıyorlarsa, size göre siz haklısınız, ne diyeyim?

''Bunun dışında elbette Allah cc.katında derecesi yüksek kulları vardır.Ancak bunları Allah cc.dan başka kimse bilemez.Kim bilirim derse,Allah cc.hududuna tecavüz etmiş olur. ''

Tevbe 119 Ayetinde ise, ''Ey iman edenler, sadıklarla beraber olunuz.'' emredilmiştir. Sizin de dediğiniz gibi, ''elbette Allah cc. katında derecesi yüksek kulları vardır '' Demek ki; ''sadıklar/mürşidi kamiller'' varmış. ''Ancak bunları Allah cc.dan başka kimse bilemez.Kim bilirim derse,Allah cc.hududuna tecavüz etmiş olur. '' Eğer iman edenler bilemeyecekler ise, Allah CC, ''Sadıklarla beraber olunuz.'' diye, niçin iman edenlere emretsin? Allah'tan iste, Allah sana nasip edecektir, bildirecek, bulduracaktır.

Birincisi, Şeriat terazisi elinde olacak, Şeriatten kıl payı taviz verenler, gökte uçsalar itibar etmeyeceksin.

İkincisi, Peygamber efendimizin buyurduğu gibi, ''''EVLİYAULLAH O KİMSELERDİR Kİ, GÖRÜLDÜKLERİ ZAMAN ALLAH HATIRLANIR.'' HADİS-İ ŞERİF (NESAİ), sana Allah'ı hatırlatmıyorsa, ahlakıyla Peygamber efendimizi hatırlatmıyorsa, yine itibar etmeyeceksin.

Bir de veliliği, hırkada, cübbede aramayacaksın. Takım elbise içinde, sakalsız veliler de olabilir. Onları çok kimseler bilmeyebilir. Erbakan hocamızın veli olduğunu, Allah'ın izniyle biliyorduk, çok kimse de, ancak vefatından sonra Erbakan hocanın veli bir kul olduğunu anlayıp, itiraf ettiler.

Her veli mürşidi kamil olmayabilir fakat her mürşidi kamil velidir.

Son olarak ne size, ne başkasına git bir tarikata gir, bir sadık bul, onunla beraber ol, sohbetlerini dinle, diyerek yönlendirmede bulunmam. Sadece Tevbe/119 ayetini tefsirlerden okuyunuz, derim.

Yine de cüretkarlık yaptıysam Allah'tan affımı isterim.

Allah'ın selamı, iman edenlerin üzerine olsun.





Çok Yorumlanan Makaleler
Süleyman Karagülle
ABD Başkanlık Seçimi
19.11.2016 40841 Okunma
28 Yorum 19.12.2016 21:41
Süleyman Karagülle
D E R G I !
29.04.2017 8965 Okunma
18 Yorum 16.05.2017 08:11
Süleyman Karagülle
Kesin Sonuç
7.06.2018 5875 Okunma
12 Yorum 12.06.2018 03:32
Süleyman Karagülle
Görevimiz
22.02.2014 26912 Okunma
12 Yorum 05.02.2016 21:44
Süleyman Karagülle
İnsanlık anayasası - Sam Adian'a cevap
24.02.2016 12431 Okunma
10 Yorum 26.02.2016 00:34
Süleyman Karagülle
Ne değil, Nasıl
26.05.2018 4424 Okunma
10 Yorum 28.05.2018 13:30
Süleyman Karagülle
İstihare; “EVET/HAYIR” manası nedir?
26.02.2017 9957 Okunma
9 Yorum 04.08.2017 21:52
Süleyman Karagülle
Adil Düzen Partisi'nin kuruluş tartışması
6.08.2011 19090 Okunma
9 Yorum 06.02.2016 17:34
Süleyman Karagülle
Çözüm 100 lojmanlı işyerleri
30.03.2013 9388 Okunma
9 Yorum 13.04.2013 08:44
Süleyman Karagülle
Önemli değil
11.05.2019 5182 Okunma
9 Yorum 13.05.2019 08:00
Süleyman Karagülle
Merkezi Yönetim
28.03.2019 3817 Okunma
8 Yorum 29.03.2019 15:10
Süleyman Karagülle
İstişare
2.11.2013 9186 Okunma
8 Yorum 13.11.2013 11:10
Süleyman Karagülle
KABİR AZABI
25.02.2014 28240 Okunma
8 Yorum 05.03.2014 21:24
Süleyman Karagülle
Dershaneler
7.12.2013 9680 Okunma
8 Yorum 08.04.2014 09:25
Süleyman Karagülle
Milli Güvenlik Kurulu
5.06.2018 3879 Okunma
8 Yorum 05.06.2018 19:35
Süleyman Karagülle
İlkeler
12.03.2018 4827 Okunma
8 Yorum 18.03.2018 14:30
Süleyman Karagülle
Hatalarımız
10.03.2018 4192 Okunma
7 Yorum 11.03.2018 21:45
Süleyman Karagülle
Denge
23.04.2018 4387 Okunma
7 Yorum 25.04.2018 13:00
Süleyman Karagülle
Dolar ve Faiz Oyunu
3.06.2018 4152 Okunma
7 Yorum 04.06.2018 03:17
Süleyman Karagülle
Sermaye’nin sözcüsü
8.03.2019 4935 Okunma
7 Yorum 09.03.2019 00:46
Süleyman Karagülle
Başarının sırrı
16.05.2019 4821 Okunma
7 Yorum 17.05.2019 22:22
Süleyman Karagülle
İleriyi Görmek
4.04.2019 4400 Okunma
6 Yorum 05.04.2019 21:43
Süleyman Karagülle
Çin Virüsü Dünyayı Kurtarabilir!
17.02.2020 4916 Okunma
6 Yorum 23.03.2020 09:49
Süleyman Karagülle
Seçim sonuçları
3.06.2018 4084 Okunma
6 Yorum 04.06.2018 12:33
Süleyman Karagülle
Huy
6.05.2018 4534 Okunma
6 Yorum 07.05.2018 15:06
Süleyman Karagülle
Hesaplar yanlış
3.04.2018 4655 Okunma
6 Yorum 03.04.2018 22:20
Süleyman Karagülle
Yapacaklarımız
10.03.2018 4087 Okunma
6 Yorum 12.03.2018 16:33
Süleyman Karagülle
Oyuna Oyun
31.07.2018 4570 Okunma
6 Yorum 01.08.2018 23:59
Süleyman Karagülle
Kaşıkçı hikayesi
1.11.2018 4151 Okunma
6 Yorum 01.11.2018 21:26
Süleyman Karagülle
Ekrem Şama’ya; Seninki Hiç Olmaz!
3.06.2017 5564 Okunma
6 Yorum 30.07.2017 00:29
Süleyman Karagülle
Darbeyi Kim Yaptı?
8.10.2016 11003 Okunma
6 Yorum 11.10.2016 13:15
Süleyman Karagülle
Vergisiz Ekonomi
27.05.2017 5822 Okunma
6 Yorum 31.05.2017 01:20
Süleyman Karagülle
Davet
25.04.2015 10653 Okunma
6 Yorum 27.04.2015 10:03
Süleyman Karagülle
İdam ve Öcalan
25.06.2016 11253 Okunma
6 Yorum 02.07.2016 12:02
Süleyman Karagülle
Akevler
14.07.2013 17362 Okunma
6 Yorum 22.07.2017 20:36
Süleyman Karagülle
Fıkha Göre Yeni Hükümet
14.06.2015 13500 Okunma
5 Yorum 28.06.2015 16:16
Süleyman Karagülle
Putin Müslüman Oldu
21.03.2015 12505 Okunma
5 Yorum 24.03.2015 11:50
Süleyman Karagülle
Çanlar kimin için çalıyor?
19.07.2014 8778 Okunma
5 Yorum 22.07.2014 09:12
Süleyman Karagülle
Niçin?
4.07.2018 4996 Okunma
5 Yorum 04.07.2018 22:58
Süleyman Karagülle
Kim yönetiyor?
30.06.2018 4489 Okunma
5 Yorum 01.07.2018 21:57
Süleyman Karagülle
Siyaset ve kurallar
5.04.2018 4852 Okunma
5 Yorum 06.04.2018 08:13
Süleyman Karagülle
Gül Adil Düzen’e sahip çıkmalı
6.04.2018 4628 Okunma
5 Yorum 06.04.2018 23:39
Süleyman Karagülle
İstishab gerek
20.04.2018 4325 Okunma
5 Yorum 21.04.2018 11:30
Süleyman Karagülle
Kimse Anlamak mı İstemiyor, ya da Biz mi Anlatamıyoruz!
31.05.2020 3999 Okunma
5 Yorum 01.06.2020 12:20
Süleyman Karagülle
Avrupa Birliği
14.03.2019 4906 Okunma
5 Yorum 16.03.2019 22:33
Süleyman Karagülle
Ekseriyetin marifeti
7.05.2019 5118 Okunma
5 Yorum 08.05.2019 22:07
Süleyman Karagülle
Allah’tan başka melce yoktur
24.04.2019 5154 Okunma
4 Yorum 25.04.2019 19:00
Süleyman Karagülle
Anormal Türkiye
7.02.2019 4499 Okunma
4 Yorum 10.02.2019 10:37
Süleyman Karagülle
Sermaye’nin oyunu
7.11.2018 5266 Okunma
4 Yorum 08.11.2018 00:13
Süleyman Karagülle
Ne yapmamız gerekiyor?
6.08.2020 3557 Okunma
4 Yorum 08.08.2020 20:00
Süleyman Karagülle
Koronavirüs bahanesiyle intihara gidiliyor!
13.04.2020 3779 Okunma
4 Yorum 29.04.2020 02:01
Süleyman Karagülle
Kur’an Seminerleri ve SON DURUM… (16)
18.04.2021 2780 Okunma
4 Yorum 26.05.2021 00:43
Süleyman Karagülle
Hesap Sorma
5.03.2018 3897 Okunma
4 Yorum 07.03.2018 11:58
Süleyman Karagülle
Yenilik
6.03.2018 3631 Okunma
4 Yorum 07.03.2018 23:36
Süleyman Karagülle
VARSAYIM-2
2.05.2018 3886 Okunma
4 Yorum 02.05.2018 23:12
Süleyman Karagülle
Anketler
16.05.2018 3232 Okunma
4 Yorum 16.05.2018 23:37
Süleyman Karagülle
KİM KAZANACAK?
8.06.2018 3429 Okunma
4 Yorum 11.06.2018 00:24
Süleyman Karagülle
Seçim sonrası
21.06.2018 3295 Okunma
4 Yorum 21.06.2018 14:09
Süleyman Karagülle
Mümin Olmak; Mümin Kimdir?
3.06.2017 5132 Okunma
4 Yorum 05.06.2017 10:41
Süleyman Karagülle
Başkanlık Sistemi
26.11.2016 9731 Okunma
4 Yorum 29.11.2016 07:17
Süleyman Karagülle
AK Parti'nin Medine Dönemi!
13.09.2014 7201 Okunma
4 Yorum 16.09.2014 08:43
Süleyman Karagülle
Başkanlık Sisteminin Delilleri
21.05.2016 11194 Okunma
4 Yorum 22.05.2016 18:44
Süleyman Karagülle
Türkiye Cumhuriyeti Devleti
20.09.2015 10954 Okunma
4 Yorum 23.09.2015 18:43
Süleyman Karagülle
Düşen Uçak ve Suriye Meselesi
29.11.2015 11440 Okunma
4 Yorum 08.12.2015 06:11
Süleyman Karagülle
Kur’an ve İki Lider; Putin ve Erdoğan
2.01.2016 9386 Okunma
4 Yorum 08.01.2016 15:13
Süleyman Karagülle
İran'da zelzele ve teklif
20.04.2013 9847 Okunma
4 Yorum 25.04.2013 18:26
Süleyman Karagülle
Aşiret / Ocak
14.04.2012 6989 Okunma
4 Yorum 20.04.2012 17:06
Süleyman Karagülle
Mümin-Müslim Hakkında Sorular
25.05.2010 9906 Okunma
4 Yorum 07.06.2010 22:20
Süleyman Karagülle
Bundan sonra ne yapmalıyız?
17.03.2012 5488 Okunma
4 Yorum 19.03.2012 21:18
Süleyman Karagülle
REJİMLER
21.03.2012 2986 Okunma
4 Yorum 22.03.2012 20:21
Süleyman Karagülle
SÜRME YETKİSİ
1.04.2012 7219 Okunma
4 Yorum 05.04.2012 21:36
Süleyman Karagülle
AKİD VE AHD
2.04.2012 7407 Okunma
4 Yorum 06.04.2012 18:38
Süleyman Karagülle
100 Daire-2
7.04.2012 5249 Okunma
3 Yorum 08.04.2012 16:45
Süleyman Karagülle
DAYANIŞMA ORTAKLIĞI
11.03.2012 5678 Okunma
3 Yorum 11.03.2012 17:31
Süleyman Karagülle
AB Krizi
19.11.2011 4895 Okunma
3 Yorum 04.12.2011 22:57
Süleyman Karagülle
GİRİŞİM/Cİ (Bir Tartışma Konusu)
31.12.2011 8840 Okunma
3 Yorum 05.01.2012 13:32
Süleyman Karagülle
KÜRT SORUNUNU KİMLER ÇÖZER?
28.03.2012 6273 Okunma
3 Yorum 30.03.2012 13:30
Süleyman Karagülle
TARTIŞMA
25.04.2012 4710 Okunma
3 Yorum 02.05.2012 18:22
Süleyman Karagülle
İşsizlik sorunu
1.09.2012 4463 Okunma
3 Yorum 03.09.2012 13:18
Süleyman Karagülle
Suriye Sorunu ve Başkanlık
12.12.2015 6398 Okunma
3 Yorum 20.12.2015 07:10
Süleyman Karagülle
Devlet Başkanı ve Yönetimde Uyum
28.11.2015 7092 Okunma
3 Yorum 01.12.2015 08:36
Süleyman Karagülle
Üçüncü Binyıl Uygarlığı
31.10.2015 10489 Okunma
3 Yorum 11.11.2015 11:54
Süleyman Karagülle
PKK, Kürtler ve Yapılması Gereken
7.11.2015 9075 Okunma
3 Yorum 11.11.2015 11:52
Süleyman Karagülle
TAVSİYE: Allah’ın Emrine Uyuyoruz
12.09.2015 6658 Okunma
3 Yorum 22.09.2015 23:48
Süleyman Karagülle
Koalisyon ve Çözüm
4.07.2015 10181 Okunma
3 Yorum 24.07.2015 23:29
Süleyman Karagülle
Çağımızda Cihad
7.07.2015 10123 Okunma
3 Yorum 20.07.2015 09:31
Süleyman Karagülle
Yeniden Seçim
25.07.2015 11436 Okunma
3 Yorum 29.07.2015 03:01
Süleyman Karagülle
Ahmet Davutoğlu’nun Hatası
14.05.2016 12901 Okunma
3 Yorum 17.05.2016 07:37
Süleyman Karagülle
15 Temmuz 2016 Neden Yapıldı?
17.07.2016 12892 Okunma
3 Yorum 19.07.2016 19:47
Süleyman Karagülle
Tesviye mi Tasfiye mi?
1.09.2016 12957 Okunma
3 Yorum 22.09.2016 19:58
Süleyman Karagülle
AK Parti’ye Tuzak!
11.04.2015 10198 Okunma
3 Yorum 13.04.2015 12:32
Süleyman Karagülle
Cumhuriyet’in DNA’ları
14.03.2015 6604 Okunma
3 Yorum 18.03.2015 10:45
Süleyman Karagülle
Kuran'ı Doğru Anlamak
30.05.2015 12562 Okunma
3 Yorum 27.11.2016 18:52
Süleyman Karagülle
Korkunç Kriz ve Çaresi
16.05.2015 9949 Okunma
3 Yorum 22.05.2015 11:29
Süleyman Karagülle
Avrasya Ekonomik Birliği
3.01.2015 9784 Okunma
3 Yorum 14.01.2015 08:18
Süleyman Karagülle
Kur’an Ekonomisi
3.12.2016 10733 Okunma
3 Yorum 05.12.2016 13:19
Süleyman Karagülle
Kuran'a İman ve Uymamız Gereken Dört İlke
5.11.2016 9334 Okunma
3 Yorum 13.11.2016 13:12
Süleyman Karagülle
Kürtler
10.06.2017 3696 Okunma
3 Yorum 11.06.2017 21:26
Süleyman Karagülle
Savaşa Doğru
25.03.2017 4660 Okunma
3 Yorum 25.03.2017 17:59
Süleyman Karagülle
Vikipedi Sorunu: Önce Yapmak… Sonra…
22.07.2017 4427 Okunma
3 Yorum 28.07.2017 11:03


© 2024 - Akevler