Süleyman Karagülle
İran'da zelzele ve teklif
20.04.2013
9845 Okunma, 4 Yorum

 

Bu zelzele bizlere bunu yapmamız gerektiğini hatırlatmaktadır...

Biz de görevimizi yerine getiriyor ve TEKLİF EDİYORUZ...

İran’da 7,8 şiddetinde zelzele olmuş, birçok evler yıkılmış ve birçok insan ölmüştür...

Buna karşı ne yapılabilir?

Yüz dairelik lojmanlı işyeri apartmanların maliyeti, daire başına 100 000 TL’dir. Burada çalışan insanlardan vergi alınmayacaktır, zorunlu sigorta yapılmayacaktır. Çalışana kişi başına 5 TL saat ücreti verilecektir.  Günde 10 saat çalışacak ve 1500 TL alacaktır. Ailede sadece bir kişi altı ay burada çalışırsa 9000 TL’lik inşaata katılacaktır.

Sonuçta 11 sene sonra tüm insanlık isterse yüz dairelik apartmanlara taşınmış olabilir. Devletin burada bir zararı olmayacaktır. Çünkü zaten böyle bir iş yapılmadığı için devlet buradan bir gelir temin etmemektedir. Aileler için de yük olmayacaktır. Karı koca çalıştığı zaman ayda 3000 lira getirecektir. Bunun 750’si eksik gelecek, ailenin aylık geliri yene 2000 TL’nin üzerinde olacaktır.

*

Evet, yeni yapılan binalar zelzeleye dayanıklı olacak, zelzele olsa bile yapılara ve işyerlerine bir şey olmayacaktır.

Bu nasıl sağlanacaktır?  

a) Önce zemin etütleri yapılacak, fay hatları belirlenecek, kamu hangi yerlerde ne şiddette zelzele ihtimali olduğunu belirleyecektir. Yüz dairelik apartman projeleri için zelzeleye dayanıklı yerler seçilecektir. Bu yerlerdeki yapılar pahalı olacaktır. Dolayısıyla halk buralardan hisse senedi almayacak, buralara gelip yerleşmeyecek, evler kendiliğinden zelzeleden korunmuş yerlere kayacaktır.

b) Yüz dairelik evler aynı zamanda 200 kişinin çalıştığı işyerleri olduğu için iş bulma amacıyla belli yerlerde yığılma olmayacaktır. Halk zelzele tehlikesi az olan yerlere dağınık olarak yerleşecektir. Bu da zelzelenin büyük zarar vermesini önleyecektir.

c) Yüz dairelik apartmanda perde sistemi kullanılmıştır. Akslar arası değişmez olarak 4 metre alınmıştır. Döşemeler çift taraflı asmolen yapılmıştır.  Katlar 15 olarak belirlenmiştir. Dolayısıyla maliyeti artırmadan zelzeleye dayanıklı tek proje üretilmiş, beklenmedik durum dışında tedbirler alınmıştır.

d) Tek tip projenin binlercesi her yerde denenecek. Zelzele olan yerler deney yeri olacak. Zelzeleden sonra o yerlerde yapılacak araştırma projemizdeki eksiklikleri ortaya koyacak ve onu düzeltmemiz imkânının verecektir. Bunun için de ilk yapılar zelzele ihtimali olan yerlerde yapılmaya başlanacaktır.

*

İranlı kardeşlerimize geçmişler olsun deriz, Allah’ın sabrınızı mecur etmesi için dua ederiz. Ancak lafla ve dil ucuyla yapılan duaları Allah gazabıyla karşılayabilir. Bu sebeple biz duamızı şeriatın hükümlerinden saya ve sizlere yardımcı olmak isteriz.

Akevler İstanbul Konut Yapı Kooperatifi yıllardır bu konularda çalışmaktadır, kendisinde büyük birikim vardır.

Sizlerle bir ortaklık kuralım. Sermayesini İran finanse etsin. Akevler İstanbul Kooperatifleri de bilgisini koysun. Tüm dünya üzerinde yüz dairelik apartmanların inşaatına başlayalım. Bir apartman aşağıdaki şekilde oluşacaktır.

1) Arsa/arazi sahibine beşte bir pay verilecek.

2) Altyapı yapana beşte bir pay verilecek.

3) Malzemeye beşte bir pay verilecek.

4) Çalışanlara beşte bir pay verilecek.

5) Kooperatifimiz ise genel hizmetini verecek, 25 genel hizmeti yapacaktır: I) Kayıt ve muhasebe hizmetleri… II)  Plan ve proje hizmetleri… III) Çalışanı plan ve projeyi uygulama yeteneğine ulaştırma eğimi… IV)  Basın, yayın, ulaştırma ve haberleşme hizmetleri… V) Bakım, tamir, ambar, nakliye hizmetleri… VI) Yazışma, kontrol,  hakikat ve hakemlik hizmetlerini yapacaktır. Buna karşılık beşte bir pay sahibi olacaktır.

Bu zelzele bizlere bunu yapmamız gerektiğini hatırlatmaktadır...

Biz de görevimizi yerine getiriyor ve TEKLİF EDİYORUZ...

 

SÜLEYMAN KARAGÜLLE

Yay. Haz.: REŞAT NURİ EROL

www.akevler.org (0532) 246 68 92

 

 


YorumcuYorum
Hüseyin Kayahan
25.04.2013
09:05

Öncelikle ve özellikle doktor arkadaşalr bilirler. Canlılığın devamı ancak immün sistem/bağışıklık sisteminin işleyişi ile mümkündür. Evrim teorisinin en büyük varsayımı; çevresindeki şartlara uyum gösterebilen/bağışıklık geliştirebilen canlının türü devam etmiş, uyum sağlayamayanlar yok olmuşlardır.

İlaç sanayisi ve tıp çevrelerinin korkularının başında, mikropların, virüslerin, bakterileri ve benzerlerinin ilaçlara karşı direnç kazanıp, kendi bağışıklık sistemlerini geliştirmeleri gelir. Böyle bir durumda mesela, siz dozu ne kadar arttırırsanız arttırın verilen ilaç artık hastalığa bir etki yapmaz olur. Artık o hastalık ölümcül ise ölüm de kaçınılmaz olur...

Biyolojik hayatta hal böyle iken sosyal hayatta da durum budur. Biyolojide bu olumlu netice verirken, sosyal hayatta olumsuz netice de verir. Hepimizin çocukları var bilirsiniz. Binlerce kez anne baba tarafından söylenen söz, bakarsınız hiç tesir etmez. Aslında çocuğa tesir etmez ama anne veya babaya tesir eder ve stresten tansiyon hastası olurlar..! Çünkü çocuk o söze karşı kendi bağışıklığını kazanmıştır; artık defalarca duyduğudan bundan utanmaz, korkmaz ve hiç bir tesir ortaya çıkmaz. Siz sadece sinir olduğunuzla kalırsınız. Bu durumda ona aynı metodla devam etmenin hiç bir yararı olmayacağı gibi zararı olacaktır, zira bağışıklık, duyarsızlık daha da artacak, başka olaylara da aynı tavrı sergilemesine sebep olacaktır. Tesir etmeyen yöntemi terk etmek daha doğru olacaktır. Gider bir psikologtan yardım alırsınız, ne yapmalıyız, nasıl yapmalıyız diye...

Üstad devamlı olarak 100 daireyi olmak üzere değişik tekliflerini yazmaktadır. Başta siyasiler olmak üzere onlara kızmakta, akibetlerini hatırlatarak korkutmaktadır. Fakat heyhat ki, ne yar da, ne ağyar da bir tesir meydana gelmemektedir. Zira herkes olaya bağışıklı kazanmıştır. Üstad bu usul üzere ne kadar yazarsa yazsın, ne kadar korkutursa korkutsun, sonuç değişmeyecek gibi görünmektedir.

Aramızda bir sosyal olaylar doktoru yok mudur ki, gidip ona yöntem danışalım...

Saygılarımla.

H.Kayahan

Reşat Nuri Erol
25.04.2013
09:52

HÜSEYİN KARDEŞ;

GÜZEL HATIRLATMALAR YAPIYORSUN, ALLAH RAZI OLSUN...

halk gördüğüne inanır, uygulayarak 'şekilde görüldüğü gibi' örnekler vermemiz gerekiyor...

(bu arada geçmiş yakın yıllarda, geçmiş aylarda, geçmiş haftalarda geçmiş günlerde; bu arada geçen "pazar" günü, dün "akşam" bile bu konuda kendi çapımda yapabildiğim çalışmalar var... yine dün süleyman akdemir ve kazım erten ile görüşülenler var... sonçlar bekliyorum ama SONUÇ ALLAH'TAN... bize düşen esbaba tevessül ederel çalışmak; SONUÇ ALLAH'TAN...)

şunu unutmayalım... hiç ümmeti olmamış peygamberler var olduğu gibi sadece birkaç ümmeti olmuş olan peygamberler de vardır... üstad geçmişte yani gençliğinde bilebildiği kadar yaptı, artık yapabilecek yaşta değil ama bildiklerinin yapılması için uyarılarda bulunması ve yapılmalarını istemesi son nefesine kadar görevidir;

üstad buyaştaki görevini yapıyor...

bu arada

"VEMÂ ALEYNÂ İLLA'L-BELAGU'L-MÜBİN"

ayetini unutmayalım, her daim hatırımızdan çıkarmayalım...

YAPACAK OLAN HALKTIR...

YAPTIRACAK OLAN HAK'TIR...

BİZ DEĞİL...

BİZ SADECE BİZE DÜŞENİ YAPALIM...

ONU DA YAPMAZSAK...

VAY HALİMİZE...

selam ve dua ile...

Hüseyin Kayahan
25.04.2013
17:05

Reşat kardeş;

selam, sevgi ve dua ile...

Vurgum şunadır: "Bir şeyi 100 kere söyledim, belki 101. de anlarlar" kabulü netice vermiyor, aksine duyarsızlığı daha da arttırıyor. Aynı kişi yerine başkasına, aynı şekilde yerine başka şekilde vb metodları denemek gerekebilir. Denize düşenin artık ıslanmaktan korkması gibi, belirli bir eşik düzeyi aşan kişilere tesir mümkün olmuyor. Bunu anlatan ayetler de vardır.

Ben mübelliğin tebliğini yapmamasını asla istemem. Bu farzdır. Bundan başka da farz/görev yoktur. Sizin yazdığınız ayet bunu belirtmektedir.

Aslında üstadın tebliği başkasına değil, bizedir. Benim tarzım; "sana söylüyom kızım, sen anla gelinim..."'dir. "...ve şa ta'du aynake anhüm.../sen gözlerini onlardan ayırma/sen onlardan başkasına bakma..." ayeti başkanlaradır. Allah neyi ve kimi nasip etmişse o kadar olur. Sorumluluk ve yükümlülük bizdedir. Tesir olunmayan bizleriz, başkası değil...

Saygılarımla.

H.Kayahan

Reşat Nuri Erol
25.04.2013
18:26

haklısın...

üstad önce bize söylüyor...

şahsen, tanıştığım ilk zamanlardanberi öyle algılıyorum...

ve elimden geldiğince algılayıp anlayabildiklerimi gücüm nisbetinde uygulamaya gayret ediyorum...

*

ama...

şunu unutmayalım, daima hatırlayalım...

her şeyi hazreti peygamber ve sahabeler yapmadı/yapamadı...

tabiin, tebe-i tabiin ve müçtehit imamlar daha sonra yapılması gerekenleri yaptılar...

ve...

medeniyet ancak selçuklular ve osmanlılar zamanında gerçek anlamda tezahür etmeye başladı...

*

üstada...

ve bize gelince...

bizler hazreti peygamber ve sahabeler mesabesindeyiz...

bizler bu kadar yapıyor, yapabiliyoruz; daha doğrusu yapabildiklerimizden sorumluyuz...

gerisini bizden sonraki tabiin, tebe-i tabiin ve olması gereken diğer konumda olan gelecek nesiller yapacaktır...

*

aslında bu ve benzeri konuları daha önce bizzat sen de hatırlatmıştın...

hatırlatırım...

*

selam, sevgi ve de dua, dua, dua ile...

reşad





Çok Yorumlanan Makaleler
Süleyman Karagülle
ABD Başkanlık Seçimi
19.11.2016 40836 Okunma
28 Yorum 19.12.2016 21:41
Süleyman Karagülle
D E R G I !
29.04.2017 8963 Okunma
18 Yorum 16.05.2017 08:11
Süleyman Karagülle
Kesin Sonuç
7.06.2018 5872 Okunma
12 Yorum 12.06.2018 03:32
Süleyman Karagülle
Görevimiz
22.02.2014 26909 Okunma
12 Yorum 05.02.2016 21:44
Süleyman Karagülle
İnsanlık anayasası - Sam Adian'a cevap
24.02.2016 12426 Okunma
10 Yorum 26.02.2016 00:34
Süleyman Karagülle
Ne değil, Nasıl
26.05.2018 4421 Okunma
10 Yorum 28.05.2018 13:30
Süleyman Karagülle
İstihare; “EVET/HAYIR” manası nedir?
26.02.2017 9953 Okunma
9 Yorum 04.08.2017 21:52
Süleyman Karagülle
Adil Düzen Partisi'nin kuruluş tartışması
6.08.2011 19085 Okunma
9 Yorum 06.02.2016 17:34
Süleyman Karagülle
Çözüm 100 lojmanlı işyerleri
30.03.2013 9386 Okunma
9 Yorum 13.04.2013 08:44
Süleyman Karagülle
Önemli değil
11.05.2019 5179 Okunma
9 Yorum 13.05.2019 08:00
Süleyman Karagülle
Merkezi Yönetim
28.03.2019 3814 Okunma
8 Yorum 29.03.2019 15:10
Süleyman Karagülle
İstişare
2.11.2013 9184 Okunma
8 Yorum 13.11.2013 11:10
Süleyman Karagülle
KABİR AZABI
25.02.2014 28236 Okunma
8 Yorum 05.03.2014 21:24
Süleyman Karagülle
Dershaneler
7.12.2013 9678 Okunma
8 Yorum 08.04.2014 09:25
Süleyman Karagülle
Milli Güvenlik Kurulu
5.06.2018 3876 Okunma
8 Yorum 05.06.2018 19:35
Süleyman Karagülle
İlkeler
12.03.2018 4825 Okunma
8 Yorum 18.03.2018 14:30
Süleyman Karagülle
Hatalarımız
10.03.2018 4190 Okunma
7 Yorum 11.03.2018 21:45
Süleyman Karagülle
Denge
23.04.2018 4384 Okunma
7 Yorum 25.04.2018 13:00
Süleyman Karagülle
Dolar ve Faiz Oyunu
3.06.2018 4149 Okunma
7 Yorum 04.06.2018 03:17
Süleyman Karagülle
Sermaye’nin sözcüsü
8.03.2019 4932 Okunma
7 Yorum 09.03.2019 00:46
Süleyman Karagülle
Başarının sırrı
16.05.2019 4816 Okunma
7 Yorum 17.05.2019 22:22
Süleyman Karagülle
İleriyi Görmek
4.04.2019 4394 Okunma
6 Yorum 05.04.2019 21:43
Süleyman Karagülle
Çin Virüsü Dünyayı Kurtarabilir!
17.02.2020 4909 Okunma
6 Yorum 23.03.2020 09:49
Süleyman Karagülle
Seçim sonuçları
3.06.2018 4082 Okunma
6 Yorum 04.06.2018 12:33
Süleyman Karagülle
Huy
6.05.2018 4531 Okunma
6 Yorum 07.05.2018 15:06
Süleyman Karagülle
Hesaplar yanlış
3.04.2018 4652 Okunma
6 Yorum 03.04.2018 22:20
Süleyman Karagülle
Yapacaklarımız
10.03.2018 4083 Okunma
6 Yorum 12.03.2018 16:33
Süleyman Karagülle
Oyuna Oyun
31.07.2018 4566 Okunma
6 Yorum 01.08.2018 23:59
Süleyman Karagülle
Kaşıkçı hikayesi
1.11.2018 4148 Okunma
6 Yorum 01.11.2018 21:26
Süleyman Karagülle
Ekrem Şama’ya; Seninki Hiç Olmaz!
3.06.2017 5562 Okunma
6 Yorum 30.07.2017 00:29
Süleyman Karagülle
Darbeyi Kim Yaptı?
8.10.2016 11000 Okunma
6 Yorum 11.10.2016 13:15
Süleyman Karagülle
Vergisiz Ekonomi
27.05.2017 5816 Okunma
6 Yorum 31.05.2017 01:20
Süleyman Karagülle
Davet
25.04.2015 10649 Okunma
6 Yorum 27.04.2015 10:03
Süleyman Karagülle
İdam ve Öcalan
25.06.2016 11250 Okunma
6 Yorum 02.07.2016 12:02
Süleyman Karagülle
Akevler
14.07.2013 17354 Okunma
6 Yorum 22.07.2017 20:36
Süleyman Karagülle
Fıkha Göre Yeni Hükümet
14.06.2015 13495 Okunma
5 Yorum 28.06.2015 16:16
Süleyman Karagülle
Putin Müslüman Oldu
21.03.2015 12499 Okunma
5 Yorum 24.03.2015 11:50
Süleyman Karagülle
Çanlar kimin için çalıyor?
19.07.2014 8775 Okunma
5 Yorum 22.07.2014 09:12
Süleyman Karagülle
Niçin?
4.07.2018 4993 Okunma
5 Yorum 04.07.2018 22:58
Süleyman Karagülle
Kim yönetiyor?
30.06.2018 4487 Okunma
5 Yorum 01.07.2018 21:57
Süleyman Karagülle
Siyaset ve kurallar
5.04.2018 4850 Okunma
5 Yorum 06.04.2018 08:13
Süleyman Karagülle
Gül Adil Düzen’e sahip çıkmalı
6.04.2018 4625 Okunma
5 Yorum 06.04.2018 23:39
Süleyman Karagülle
İstishab gerek
20.04.2018 4322 Okunma
5 Yorum 21.04.2018 11:30
Süleyman Karagülle
Kimse Anlamak mı İstemiyor, ya da Biz mi Anlatamıyoruz!
31.05.2020 3990 Okunma
5 Yorum 01.06.2020 12:20
Süleyman Karagülle
Avrupa Birliği
14.03.2019 4903 Okunma
5 Yorum 16.03.2019 22:33
Süleyman Karagülle
Ekseriyetin marifeti
7.05.2019 5115 Okunma
5 Yorum 08.05.2019 22:07
Süleyman Karagülle
Allah’tan başka melce yoktur
24.04.2019 5149 Okunma
4 Yorum 25.04.2019 19:00
Süleyman Karagülle
Anormal Türkiye
7.02.2019 4497 Okunma
4 Yorum 10.02.2019 10:37
Süleyman Karagülle
Sermaye’nin oyunu
7.11.2018 5263 Okunma
4 Yorum 08.11.2018 00:13
Süleyman Karagülle
Ne yapmamız gerekiyor?
6.08.2020 3549 Okunma
4 Yorum 08.08.2020 20:00
Süleyman Karagülle
Koronavirüs bahanesiyle intihara gidiliyor!
13.04.2020 3774 Okunma
4 Yorum 29.04.2020 02:01
Süleyman Karagülle
Kur’an Seminerleri ve SON DURUM… (16)
18.04.2021 2772 Okunma
4 Yorum 26.05.2021 00:43
Süleyman Karagülle
Hesap Sorma
5.03.2018 3895 Okunma
4 Yorum 07.03.2018 11:58
Süleyman Karagülle
Yenilik
6.03.2018 3629 Okunma
4 Yorum 07.03.2018 23:36
Süleyman Karagülle
VARSAYIM-2
2.05.2018 3885 Okunma
4 Yorum 02.05.2018 23:12
Süleyman Karagülle
Anketler
16.05.2018 3231 Okunma
4 Yorum 16.05.2018 23:37
Süleyman Karagülle
KİM KAZANACAK?
8.06.2018 3426 Okunma
4 Yorum 11.06.2018 00:24
Süleyman Karagülle
Seçim sonrası
21.06.2018 3294 Okunma
4 Yorum 21.06.2018 14:09
Süleyman Karagülle
Mümin Olmak; Mümin Kimdir?
3.06.2017 5131 Okunma
4 Yorum 05.06.2017 10:41
Süleyman Karagülle
Başkanlık Sistemi
26.11.2016 9725 Okunma
4 Yorum 29.11.2016 07:17
Süleyman Karagülle
AK Parti'nin Medine Dönemi!
13.09.2014 7200 Okunma
4 Yorum 16.09.2014 08:43
Süleyman Karagülle
Başkanlık Sisteminin Delilleri
21.05.2016 11192 Okunma
4 Yorum 22.05.2016 18:44
Süleyman Karagülle
Türkiye Cumhuriyeti Devleti
20.09.2015 10952 Okunma
4 Yorum 23.09.2015 18:43
Süleyman Karagülle
Düşen Uçak ve Suriye Meselesi
29.11.2015 11436 Okunma
4 Yorum 08.12.2015 06:11
Süleyman Karagülle
Kur’an ve İki Lider; Putin ve Erdoğan
2.01.2016 9384 Okunma
4 Yorum 08.01.2016 15:13
Süleyman Karagülle
İran'da zelzele ve teklif
20.04.2013 9845 Okunma
4 Yorum 25.04.2013 18:26
Süleyman Karagülle
Aşiret / Ocak
14.04.2012 6988 Okunma
4 Yorum 20.04.2012 17:06
Süleyman Karagülle
Mümin-Müslim Hakkında Sorular
25.05.2010 9901 Okunma
4 Yorum 07.06.2010 22:20
Süleyman Karagülle
Bundan sonra ne yapmalıyız?
17.03.2012 5487 Okunma
4 Yorum 19.03.2012 21:18
Süleyman Karagülle
REJİMLER
21.03.2012 2984 Okunma
4 Yorum 22.03.2012 20:21
Süleyman Karagülle
SÜRME YETKİSİ
1.04.2012 7217 Okunma
4 Yorum 05.04.2012 21:36
Süleyman Karagülle
AKİD VE AHD
2.04.2012 7405 Okunma
4 Yorum 06.04.2012 18:38
Süleyman Karagülle
100 Daire-2
7.04.2012 5248 Okunma
3 Yorum 08.04.2012 16:45
Süleyman Karagülle
DAYANIŞMA ORTAKLIĞI
11.03.2012 5677 Okunma
3 Yorum 11.03.2012 17:31
Süleyman Karagülle
AB Krizi
19.11.2011 4894 Okunma
3 Yorum 04.12.2011 22:57
Süleyman Karagülle
GİRİŞİM/Cİ (Bir Tartışma Konusu)
31.12.2011 8839 Okunma
3 Yorum 05.01.2012 13:32
Süleyman Karagülle
KÜRT SORUNUNU KİMLER ÇÖZER?
28.03.2012 6271 Okunma
3 Yorum 30.03.2012 13:30
Süleyman Karagülle
TARTIŞMA
25.04.2012 4708 Okunma
3 Yorum 02.05.2012 18:22
Süleyman Karagülle
İşsizlik sorunu
1.09.2012 4461 Okunma
3 Yorum 03.09.2012 13:18
Süleyman Karagülle
Suriye Sorunu ve Başkanlık
12.12.2015 6397 Okunma
3 Yorum 20.12.2015 07:10
Süleyman Karagülle
Devlet Başkanı ve Yönetimde Uyum
28.11.2015 7091 Okunma
3 Yorum 01.12.2015 08:36
Süleyman Karagülle
Üçüncü Binyıl Uygarlığı
31.10.2015 10486 Okunma
3 Yorum 11.11.2015 11:54
Süleyman Karagülle
PKK, Kürtler ve Yapılması Gereken
7.11.2015 9073 Okunma
3 Yorum 11.11.2015 11:52
Süleyman Karagülle
TAVSİYE: Allah’ın Emrine Uyuyoruz
12.09.2015 6655 Okunma
3 Yorum 22.09.2015 23:48
Süleyman Karagülle
Koalisyon ve Çözüm
4.07.2015 10179 Okunma
3 Yorum 24.07.2015 23:29
Süleyman Karagülle
Çağımızda Cihad
7.07.2015 10119 Okunma
3 Yorum 20.07.2015 09:31
Süleyman Karagülle
Yeniden Seçim
25.07.2015 11432 Okunma
3 Yorum 29.07.2015 03:01
Süleyman Karagülle
Ahmet Davutoğlu’nun Hatası
14.05.2016 12897 Okunma
3 Yorum 17.05.2016 07:37
Süleyman Karagülle
15 Temmuz 2016 Neden Yapıldı?
17.07.2016 12889 Okunma
3 Yorum 19.07.2016 19:47
Süleyman Karagülle
Tesviye mi Tasfiye mi?
1.09.2016 12954 Okunma
3 Yorum 22.09.2016 19:58
Süleyman Karagülle
AK Parti’ye Tuzak!
11.04.2015 10195 Okunma
3 Yorum 13.04.2015 12:32
Süleyman Karagülle
Cumhuriyet’in DNA’ları
14.03.2015 6601 Okunma
3 Yorum 18.03.2015 10:45
Süleyman Karagülle
Kuran'ı Doğru Anlamak
30.05.2015 12558 Okunma
3 Yorum 27.11.2016 18:52
Süleyman Karagülle
Korkunç Kriz ve Çaresi
16.05.2015 9947 Okunma
3 Yorum 22.05.2015 11:29
Süleyman Karagülle
Avrasya Ekonomik Birliği
3.01.2015 9782 Okunma
3 Yorum 14.01.2015 08:18
Süleyman Karagülle
Kur’an Ekonomisi
3.12.2016 10730 Okunma
3 Yorum 05.12.2016 13:19
Süleyman Karagülle
Kuran'a İman ve Uymamız Gereken Dört İlke
5.11.2016 9332 Okunma
3 Yorum 13.11.2016 13:12
Süleyman Karagülle
Kürtler
10.06.2017 3694 Okunma
3 Yorum 11.06.2017 21:26
Süleyman Karagülle
Savaşa Doğru
25.03.2017 4658 Okunma
3 Yorum 25.03.2017 17:59
Süleyman Karagülle
Vikipedi Sorunu: Önce Yapmak… Sonra…
22.07.2017 4426 Okunma
3 Yorum 28.07.2017 11:03


© 2024 - Akevler