Süleyman Karagülle
İşletme Seminerleri 36
İSTANBUL’DA YAPILACAKLAR
6.12.2008
1918 Okunma, 0 Yorum

KUR’AN VE İLİM SEMİNERLERİ-488/ADİL DÜZEN DERSLERİ-318   İstanbul, 06 Aralık 2008

(BU KONU BU HAFTAKİ 04.11.2008 Perşembe ÜSKÜDAR ALTUNİZADE İŞLETME SEMİNERLERİNDE DE İŞLENECEKTİR)

 

İSTANBUL’DA YAPILACAKLAR

Tarım döneminin ana sermayesi toprak idi. Topraktan alınan besin sınırlı kimseyi yaşatabiliyordu. Nüfus toprakla sınırlı idi. Bu sebeple savaşlar da toprak üzerinde ve toprak için yapılıyordu.

Sanayi döneminde ise servet toprak değildir. Bugün dünyada on milyardan az nüfus vardır. Bugünkü ilkel teknoloji ile mevcut topraklar on milyar nüfusu rahatlıkla beslemektedir. Sanayileşme döneminde işçi tarım sektöründen alınmış ve sanayi sektörüne kaydırılmış, topraklar ekilmez olmuştur. Bir de dengesiz besin dağılımı olmaktadır. Bu sebeple yer yer sıkıntılar çekilmektedir. Ama kitlesel bir açlık yoktur.

Sanayi sektörünün zenginliği ise toprak değil, emektir. Gelişen teknoloji ile toprağa olan ihtiyaç bugünkü nüfus için çok azalmıştır. Artık toprak zengini yoktur. Çağımızın sorunu emek sorunudur. O halde dünyanın en zengin ülkesi nüfusu fazla olan ülkedir. Ne var ki sadece nüfus yetmemektedir. Nüfusun zenginlik sağlaması için ülkenin yabancı ülkelerin sömürüsünden kurtulması gerekir. Bu da “FAİZSİZ EKONOMİ”nin oluşturulması ile olur.

TÜRKİYE’NİN DIŞARIYA OLAN FAİZLİ BORÇLARI MUTLAKA TASFİYE EDİLMELİDİR. Bunun için İSTANBUL devreye girmelidir.

İSTANBUL 15 MİLYON NÜFUSU İLE ÇOK ZENGİNDİR. 15 milyon nüfusta çalışanların sayısı 6 milyondur. Her biri yılda 3000’er saat çalışsa, 45 milyar saat çalışılmış olur. Saatte 5 liralık üretim yapsa, 235 milyar liralık üretim yapar. 100 milyar lirayla geçinse, 100 milyar lira/dolar tasarruf eder. Devletten Anadolu’daki dağları satmasını ister. 100 milyarla Devlet borcunun dörtte birini öder. İstanbul sermayesi buna yönelebilir ve Türkiye’nin borçlar ödenir. İstanbul halklı da dört sene içinde kârı ile beraber bunu İstanbul sermayesine öder.

 

İSTANBUL SERMAYESİ BU DAĞLARI NE YAPACAKTIR?

TÜRKİYE DİNLENME TURİZMİ İÇİN EN ELVERİŞLİ ÜLKEDİR.

a)      Türkiye’nin havası kirlenmemiştir.

b)      Dünyanın merkezindedir, ulaşım son derece kolaydır.

c)      Türkiye’nin iklimi her mevsimde dinlenmeye imkan vermektedir.

d)      Türkiye’nin tarihî, kültürel ve sosyal birikimi en yüksek seviyededir.

İSTANBULLULAR MUTLAKA “ADİL DÜZEN”İ İKTİDAR ETMELİDİRLER.

 

ADİL DÜZEN İSTANBUL’DA NELER YAPACAKTIR?

MUHTARLIK KOOPERATİFLERİ KURACAKTIR.

İstanbul’da 2000 kadar MUHTARLIK KOOPERATİFİ kurulacaktır.

Kooperatifler SEMT KOOPERATİFLERİNİ kuracaklardır.

Semt Kooperatifleri 20 İLÇE KOOPERATİFLERİNİ kuracaklardır.

Böylece tüm İstanbul sivil olarak örgütlenecektir.

Bunlara “HALK KOOPERATİFLERİ” diyoruz.

 

İSTANBUL HALK KOOPERATİFLERİ

NELER YAPACAKLARDIR?

 

KARDEŞ İLÇELER

1)           İSTANBUL’DAKİ “HALK KOOPERATİFLERİ” ANADOLU’NUN İLÇELERİNE VEYA BELDELERİNE KARDEŞ YAPILACAKTIR. Aynı ilçede oturan halk aynı semtte toplanacaktır. Bunun için halktan pahalı olarak evleri alacak, muhtarlığın kardeş ilçe halkına ucuza satacaktır. Böylece hemşerilerin bir muhtarlıkta toplanmaları sağlanacaktır.

 

MUHTARLIKLARDA İŞYERLERİ

2)           İstanbul’daki Halk Kooperatifleri semt dışında servis yapılmasını yasaklayacaktır. İşverenlerin semtlerindeki halklarına iş vermelerini sağlamak için onları teşvik edecektir. Mesela daha ucuz elektrik, su, gaz satacaktır. Böylece halk kendi semtlerinde ve kendi hemşerileri içinde ev ve iş bulacaklardır.

 

MALA-MAL MARKETLERİ

3)           MUHTARLIKLARDA MALA-MAL MARKETLERİ ZİNCİRİNİ KURACAKTIR. Bakkallar desteklenecektir. Yapacağı servis hizmetleri ve toptan satın alma yoluyla bakkallara süper marketlerden daha ucuz satma imkanı verilecektir. Bakkallar konsinye çalışacaklardır.

 

DAYANIŞMALI NAKLİYE

4)           MALA-MAL MARKETLERİ AYNI ZAMANDA SİPARİŞ MARKETLERİ OLACAKTIR. NAKLİYE KOOPERATİFİ KURULACAKTIR. İstanbul üreticileri bu kooperatiflere üretimden pay verecekler, onların mallarını her tarafa bedava götüreceklerdir. Böylece internet yoluyla sipariş verme kolaylaşacaktır. Bakkalına sipariş verilecek, evine teslim edilecektir.

 

KREDİLEŞME ORTAKLIKLARI

5)           Bunun dışında KREDİLEŞME KOOPERATİFLERİ kurulacak, bunlar bankada hesap açacak, kooperatif ortakları bu hesaba para yatırıp bu hesaptan çekeceklerdir. Böylece mevcut faizli bankalara zarar vermeden HALKIN FAİZSİZ KREDİLEŞMESİ sağlanacaktır. 

 

SU ABONELERİ VE BEDAVA SU!

6)           Bütün SU ABONELERİNİN faturalarını KOOPERATİF dayanışmalı tarife içinde ödeyecektir. Suyun yarısı bedava olacak, suyun diğer yarısı iki misli fiyatla satılacaktır. Okunan su sayaçlarının toplamı nüfusa bölünecek. Yarısı nüfusa bölünecek ve o miktar suyu herkes bedava kullanmış olacaktır. Diğer yarısı da iki misli değerlendirilerek fatura edilecektir. AKBİLLİ SAYAÇLAR konarak, sayaçları okuma, para tahsil etme masrafları sıfırlanacaktır. Şebeke küçük ünitelere ayrılacak, ihaleler doğrudan doğruya işçilere yapılacaktır. Kendilerine ücret semtindeki su sarfiyatı ile ödenecektir. Su ortak sayaçla verilerek kayıplardan ihale alan sorumlu olacaktır.

 

ELEKTRİK ABONELERİ VE BEDAVA ELEKTRİK!

7)           Bütün ELEKTRİK ABONELERİNİN faturasını KOOPERATİF ödeyecektir. Elektronik sayaçlarda okunan toplam miktarın yarısı İstanbul nüfusuna bölünecek ve o miktarda elektriği aileler kişi başına bedava kullanacaklardır. Diğer yarısı iki misli fiyatla fatura edilecektir. Akbillere o şekilde şarj edilecektir. Hatlar küçük parçalara bölünecek ve bir işçinin bakımını yapabildiği kadarıyla ustalara ihale edilecektir. Ortak sayaç konacak, kayıplardan ihale alan sorumlu olacaktır.

 

GAZ ABONELERİ VE BEDAVA GAZ

8)           Bütün GAZ ABONELERİNİN bedelini KOOPERATİF ödeyecek. Akbilli sayaçlarda okunan tüm gaz miktarı İstanbul nüfusuna bölünecek ve halk nüfus başına bunu bedava kullanacaktır. Diğer yarısının bedeli iki misli tahsil edilecektir.

 

TELEFON ABONELERİ VE BEDAVA TELEFON!

9)           TELEKOM’a ödenecek tüm TELEFON FATURALARI KOOPERATİF tarafından ödenecektir. Bilgisayarda tahakkuk eden konuşma hacimleri İstanbul nüfusuna  bölünecek, bu konuşmaları halk ücretsiz yapmış olacaktır. Fazla miktar iki misli fatura edilecektir. Bu sistemi kabul eden cep telefonu şirketleri de aynı sisteme tabi olacaktır.

 

KOOPERATİF AKBİLİ VE BEDAVA AKBİL/ULAŞIM

10)       AKBİL İSTANBUL’UN TÜM ARAÇLARINDA GEÇERLİ OLACAKTIR. Kişilere özel akbil verilecektir. Her kişinin Kooperatif Akbili olacaktır. Bir Akbille biniş sayısının orta değeri alınacak, onun altında olanlar parasız gezmiş olacaklar. Onun üstünde olanlar iki misli bedel ödeyeceklerdir. İsteyen hatlar buraya katılır.

 

ULAŞIM HATLARI

11)       HATLARI KOOPERATİF ALACAK VE SATACAKTIR. Her isteyen hattı gelip kooperatife satacaktır. Her isteyen aynı para ile kooperatiften hattı satın alacaktır. Her hatta o hattaki arabası ile değerlendirilecektir. Kârsız alınıp satılacaktır. Pahalılaşan hatlara ilave hatlar konacaktır. Ucuzlaşan hatlarda hat sayısı düşürülecektir. Bilet ücretleri hattın değeri ile dengelenecektir. Hat değeri yüksek olan hatlarda bilet bedeli düşürülecek, hat bedeli düşük olan hatların bilet bedeli yükseltilecektir. Böylece hat ve biletler arz ve talebe tâbi olacaktır.

 

İSTANBUL TAŞINMAZLARI VE KOMİSYONCULAR

12)       İSTANBUL TAŞINMAZLARI HER SEMTTE BULUNAN İMAR KOOPERATİFİNİN KOMİSYONCULARINA İHALE İLE KREDİ OLARAK VERİLECEKTİR. Her komisyoncunun ihale kredisi olacaktır. Belediye arsa ve yapılarını yüksek değerden başlayarak azalta azalta satışa çıkaracaktır. İlk talip olan komisyoncuya o fiyatla satılmış olacaktır. Böylece komisyoncuların eline geçen para onlara taşınmaz almak üzere kredi verilecektir. Arsaları ve yapıları kooperatifler alıp satacaktır. Her semtte on kadar kooperatif komisyoncusu bulunacaktır. Komisyoncular kooperatif arsa ve yapılarından gelen meblağları bunlara kredi olarak vermiş olacaktır. Yapıları satmak isteyen komisyoncu ile pazarlık yapacak, kooperatif bedelini ödeyecektir. Almak isteyen ise aynı bedele % 5 ilave ederek satacaktır. Bunun yarısı kooperatifin olacaktır.

 

İNŞAAT VE MÜTEAHHİTLER

13)       İNŞAAT YAPAN MÜTEAHHİTLERE KOOPERATİFLER BU İMAR PARASINDAN KREDİ AÇMIŞ OLACAKTIR. Çalışan işçinin parasını kooperatifin belirlediği ücretten kooperatif ödeyecek, yapı bedeline şarj edecektir. Kooperatif malzeme depolarına nakit ödeyerek malzemeleri alacak, onu müteahhitlere kooperatif değerleri ile satacaktır. Nakliye vakfı malzemeyi şantiyeye getirecektir. Bedel yapıya şarj edilecektir. Yapının bedeline müteahhidin ihale payı yükletilecektir. Yapı maliyetlerle satılığa çıkarılacaktır. Hisse senetleri ile satılabilir. Senetler satıldıkça müteahhidin kredisi açılmış olacak, yeni kredilerle işe başlayacaktır.

 

MESKENLER, KİRACILAR, KOMİSYONCULAR

14)       MESKENLERİ KOMİSYONCULAR KİRALAYACAKLARDIR. Bu serbest pazarlıkla yapılacaktır. Sonra da komisyoncular kiraladıkları değerle isteyene kiraya vereceklerdir. Bakımı komisyoncular tüm gelen kiralardan yapacaklardır. Kiraladıkları değerle kiraya vereceklerdir. Gelen paralardan bakım payları düşülecektir. Kalandan yüzde 2,5’ğunu komisyoncu alacak ve kalanı kiraya verilmiş olsun olmasın bütün mal sahiplerine bölüştürecektir. Kira bedeli verilen daire sayısına göre artıp eksilecektir. Daire sahipleri ve kiracılar buna katlanacaklardır. Her muhtarlığın kira bedeli o muhtarlıktaki boş eve göre yapılacaktır. Her komisyoncu için de uygulanır. Komisyoncu her zaman değiştirilebilir.

 

İŞYERLERİ; KİRA, BAKIM VE KOMİSYONCULAR

15)       İŞYERLERİ CİRO ÜZERİNDEN KİRAYA VERİLECEKTİR. Ciro yüzdesi komisyoncularla pazarlıkla tesbit edilir. Komisyoncular tahsil ederler ve aynı şartlar içinde hisse sahiplerine dağıtırlar. Yani bakımı komisyoncular gelen kiralarla yaparlar. Ortak kira getirirler. Toplam kira yüzdesi boş iş yerleri sayısı ile orantılı olarak değerlendirilir. Metrekare esas alınır. Her semtin işyerleri hesaplanır. Komisyonculara göre de hesaplanır.

 

EV KİRASINDA SOSYAL DAYANIŞMA

16)       Evlerden gelen kira bedellerinin yüzde beşi sosyal dayanışmaya ayrılarak, kira bedellerini ödeyemeyenlerin kiraları ödenir. Bunları siyasi partiler aldıkları oy nisbetinde belirler. 

 

İŞYERİ KİRASINDA SOSYAL DAYANIŞMA

17)       İş yerlerinden gelen kira bedellerinin yüzde beşi sosyal fonda biriktirilir. Bununla iflas edenlere destek verilir. Borcunu ödeyemeyen iflas etmiş sayılır. Borçlanma ehliyetini kaybeder. Çalışıp borcunu öderse tekrar kazanır. En az borcu kalanların borçlarını kooperatif bu fondan ödeyerek itibarını iade etmiş olur.

 

İŞSİZLİK SİGORTASI

18)       İŞÇİLER KOOPERATİFLER TARAFINDAN SİGORTALANIRLAR. Bunların bordro değerlerini kooperatif öder. İşyerlerine kooperatif işçiliği fatura eder. Artan kısmını ise kurumlar vergisini ödeyerek ortaklara dağıtır. Bu hesaptan yüzde 2,5’ğu kesilerek işsizlere bölüştürülür. Böylece kooperatif ortakları işsizlikten dolayı sigortalanmış olur.

 

KIDEM TAZMİNATLARI VE MİRAS

19)       KOOPERATİF İŞÇİLERE ÖDENECEK KIDEM TAZMİNATLARINI BİRİKTİRİR. Onları taşınmazlara çevirir. Emekli oldukları zaman taşınmazları ortaklara temlik eder. Kirasız otururlar. İsterlerse emekli maaşları yetmiyorsa bu yapıdan taksit taksit satabilirler. Aldıkları taksitle geçinirler. Öldüklerinde kalan kısım vârislerine kalır. Borçlu ölürlerse vârislerden ve diğer terekeden istenmez. Dayanışma içinde karşılanır.

 

GENEL HİZMETLER (25 GENEL HİZMET)

20)       KOOPERATİF İŞYERLERİNE 25 GENEL HİZMETİ VERİR. Karşılığında cirodan bir pay alır. Bu payın yarısını orada hizmet verenlere bölüştürür. Diğer yarısını her ilçede bir fonda toplar. Ortaklara Genel Hizmet verenlere bölüştürür. Böylece 25 Genel Hizmeti halk bedava almış olur. 

 

25 GENEL HİZMETİ TEKRAR HATIRLAYALIM

a)      GENEL HİZMET SORUMLULUĞU, BAŞ HAKEMLİK. KARARLAR HAKEMLERE GİDER... KESİN DEĞİLDİR... MAĞDURİYET GİDERİLİR...

b)      EVRAK VE DEMİRBAŞ KAYITLARI, ZİMMET EV ENVANTER MUHASEBESİ.

c)      İLMÎ, DİNÎ, MESLEKÎ VE SAVUNMA EĞİTİMLERİ; TEMİNATLI EHLİYET.

d)      TAKİP, ARAŞTIRMA (İNTERNET), AMBAR, KASA.

e)      BASIN, YAYIN, ULAŞTIRMA, HABERLEŞME.

f)        PLANLAMA, SAĞLIK, BAKIM, GÜVENLİK.

g)      NOTERLİK, KONTROL, SORUŞTURMA, HAKEMLİK.

 

İSTANBUL BELEDİYESİ KENDİSİ ORTAK OLARAK BÜTÜN BU KOOPERATİFLERİN KURULMASINI SAĞLAR.

Belediye ortaklık şartı içinde kendi temsilcisinin MURAKIP olma şartını koyar.

Bu şartı kabul etmeyen kooperatiften ayrılır. Böylece bu kooperatifler tamamen bağımsız olurlar ama resmen İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin denetiminde olurlar.

 

Biz bunları şimdiki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a anlatmak için görüşmek istedik. ‘Ben Adil Düzene karşıyım!’ diyerek görüşmedi.

 

Şimdi AK Parti’ye tavsiye ediyorum:

Bu zalim düzen taraflısını bir daha aday göstermesin.

 

İstanbul halkına da tavsiye ediyorum:

Bu gibileri aday olarak koyarlarsa;

-Kime oy verirseniz verin, ama Adil Düzeni istemeyene oy vermeyin.

-Bu gibilere oy verirseniz, o zaman zulmü istihkak eder, aç ve sefil kalırsınız.

 

SÜLEYMAN KARAGÜLLE

Yay. Haz.: REŞAT NURİ EROL

www.akevler.org         (0532) 246 68 92

 

 

 

 

 

 






Tüm Seminerler
Süleyman Karagülle
İşletme Seminerleri 117
BORSA K-M-35
10.12.2009 4873 Okunma
Süleyman Karagülle
İşletme Seminerleri 116
GEÇMİŞ 2000 YILININ KISACA MUHASEBESİNİ YAPALIM K-M-34
9.12.2009 4269 Okunma
Süleyman Karagülle
İşletme Seminerleri 115
MUKASSİMÂT/2000 YILI AHŞAP EV ÇALIŞMALARI K-M-33
8.12.2009 4076 Okunma
Süleyman Karagülle
İşletme Seminerleri 114
C Â R İ Y Â T/AKEVLER DENGE KULÜBÜ SÖZLEŞMESİ- K-M-32
7.12.2009 4165 Okunma
Süleyman Karagülle
İşletme Seminerleri 113
HÂMİLÂT (YÜKLER) K-M-31
6.12.2009 4026 Okunma
Süleyman Karagülle
İşletme Seminerleri 112
TESİR ÇİFTİ K-M-30
5.12.2009 4227 Okunma
Süleyman Karagülle
İşletme Seminerleri 111
İfrat ve tefrit nedir?/2 AHŞAP EV K-M-29
4.12.2009 4372 Okunma
Süleyman Karagülle
İşletme Seminerleri 110
İfrat ve tefrit nedir? K-M-28
3.12.2009 4503 Okunma
Süleyman Karagülle
İşletme Seminerleri 109
AHŞAP EVLERİN DELİLİ NAHL80 K-M-27
2.12.2009 4928 Okunma
Süleyman Karagülle
İşletme Seminerleri 108
MARKETTE SELEM UYGULAMASI K-M-26
1.12.2009 4078 Okunma
Süleyman Karagülle
İşletme Seminerleri 107
Einstein Genel İzafiyet Nazariyesi K-M-25
30.11.2009 4132 Okunma
Süleyman Karagülle
İşletme Seminerleri 106
KURAN MATEMATİĞİ K-M-24
29.11.2009 4060 Okunma
Süleyman Karagülle
İşletme Seminerleri 105
SİSTEMATİK HATA K-M-23
28.11.2009 4213 Okunma
Süleyman Karagülle
İşletme Seminerleri 104
FİZİK-3 K-M-22
27.11.2009 4231 Okunma
Süleyman Karagülle
İşletme Seminerleri 103
ZELZELE İŞLETMESİ K-M-21
26.11.2009 4217 Okunma
Süleyman Karagülle
İşletme Seminerleri 102
HIRSIZA CEZA-AHŞAPEVLER K-M-20
25.11.2009 4762 Okunma
Süleyman Karagülle
İşletme Seminerleri 101
İNSANIN GÖREVİ K-M-19
24.11.2009 4122 Okunma
Süleyman Karagülle
İşletme Seminerleri 100
FİZİK-2 K-M-18
23.11.2009 4084 Okunma
Süleyman Karagülle
İşletme Seminerleri 99
Ş Â K İ L E- K-M-17
22.11.2009 4370 Okunma
Süleyman Karagülle
İşletme Seminerleri 98
F İ Z İ K-K-M-16
21.11.2009 4612 Okunma
Süleyman Karagülle
İşletme Seminerleri 97
YUVARLAK BİÇİMLER-K-M-15
20.11.2009 4117 Okunma
Süleyman Karagülle
İşletme Seminerleri 96
TEK UÇLU ŞEKİLLER-K-M-14
19.11.2009 3897 Okunma
Süleyman Karagülle
İşletme Seminerleri 95
KURAN MATEMATİĞİ-K-M-13
18.11.2009 4081 Okunma
Süleyman Karagülle
İşletme Seminerleri 94
KURAN VE İNŞAAT-K-M-12
17.11.2009 4043 Okunma
Süleyman Karagülle
İşletme Seminerleri 93
TEDAYÜN AYETİ-K-M-11
16.11.2009 4807 Okunma
Süleyman Karagülle
İşletme Seminerleri 92
AKEVLER İSTANBUL TÜKETİM KOOP. MUHASEBE USULÜ-K-M-10
15.11.2009 5110 Okunma
Süleyman Karagülle
İşletme Seminerleri 91
ÂYET -AĞAÇ EVLER-PROJESİ-K-M-9
14.11.2009 6002 Okunma
Süleyman Karagülle
İşletme Seminerleri 90
TÜREV-ENTEGRAL-K-M-8
13.11.2009 6055 Okunma
Süleyman Karagülle
İşletme Seminerleri 89
SAĞLIKTA ONLU VE İKİLİ SİSTEMİN UYGULANIŞI-K-M-7
12.11.2009 4891 Okunma
Süleyman Karagülle
İşletme Seminerleri 88
2000 YILINA GİRERKEN GEÇEN BİR YILIN MUHASEBESİ-K-M-6
11.11.2009 4595 Okunma
Süleyman Karagülle
İşletme Seminerleri 87
BİLGİSAYAR PROGRAMI-K-M-5
10.11.2009 4441 Okunma
Süleyman Karagülle
İşletme Seminerleri 86
KURAN MATEMATİĞİ-4
9.11.2009 4403 Okunma
Süleyman Karagülle
İşletme Seminerleri 85
HİSABİ VE GAYBİ OLUŞLAR-31
8.11.2009 4007 Okunma
Süleyman Karagülle
İşletme Seminerleri 84
KUR’ÂN( OLASILIK VE) MATEMATİĞİ-2
7.11.2009 4106 Okunma
Süleyman Karagülle
İşletme Seminerleri 83
KURAN MANTIK ve MATEMATİĞİ-1
6.11.2009 4710 Okunma
Süleyman Karagülle
İşletme Seminerleri 82
Genel Hizmetlerin Tasnifi
5.11.2009 9395 Okunma
Süleyman Karagülle
İşletme Seminerleri 81
Genel Hizmet Kooperatifi
31.10.2009 9248 Okunma
Süleyman Karagülle
İşletme Seminerleri 80
Genel Hizmet; BAKIM
22.10.2009 9240 Okunma
Süleyman Karagülle
İşletme Seminerleri 79
Genel Hizmet; TAKİP
15.10.2009 9360 Okunma
Süleyman Karagülle
İşletme Seminerleri 78
SERA İŞLETMESİ
10.10.2009 9785 Okunma
Süleyman Karagülle
İşletme Seminerleri 77
EDİRNE-BATUM SERVİSİ VE “İPEK YOLU, HAC YOLLARI
1.10.2009 9295 Okunma
Süleyman Karagülle
İşletme Seminerleri 76
KİRA VE BAKIM; İŞLEYİŞ VE DENGE
26.09.2009 9178 Okunma
Süleyman Karagülle
İşletme Seminerleri 75
SEL, İSTANBUL VE PLANLAMA
17.09.2009 9274 Okunma
Süleyman Karagülle
İşletme Seminerleri 74
SAVUNMA EĞİTİMİ
10.09.2009 9367 Okunma
Süleyman Karagülle
İşletme Seminerleri 73
ADİL DÜZEN RESTORAN İŞLETMESİ
3.09.2009 9181 Okunma
Süleyman Karagülle
İşletme Seminerleri 72
MESLEKÎ EĞİTİM
27.08.2009 9109 Okunma
Süleyman Karagülle
İşletme Seminerleri 71
HAC… HAC… HAC…
20.08.2009 9462 Okunma
Süleyman Karagülle
İşletme Seminerleri 70
ORUÇ ve RAMAZAN
13.08.2009 9391 Okunma
Süleyman Karagülle
İşletme Seminerleri 69
ZEKAT
6.08.2009 9690 Okunma
Süleyman Karagülle
İşletme Seminerleri 68
DİNÎ EĞİTİM
9.07.2009 15511 Okunma
Süleyman Karagülle
İşletme Seminerleri 67
ADİL DÜZENDE İNŞAATIN HÜKÜMLERİ
2.07.2009 11788 Okunma
Süleyman Karagülle
İşletme Seminerleri 66
SÖZLEŞME (İNŞAAT)
25.06.2009 10020 Okunma
Süleyman Karagülle
İşletme Seminerleri 65
HALK İŞLETMELERİ ÜNİVERSİTELER-2
18.06.2009 9800 Okunma
Süleyman Karagülle
İşletme Seminerleri 64
HALK İŞLETMELERİ ÜNİVERSİTELER
11.06.2009 6923 Okunma
Süleyman Karagülle
İşletme Seminerleri 63
İŞİ PARASIZ YAPMAK
4.06.2009 9856 Okunma
Süleyman Karagülle
İşletme Seminerleri 62
HAK-KUVVET UYGARLIKLARI VE EĞİTİM
28.05.2009 9519 Okunma
Süleyman Karagülle
İşletme Seminerleri 61
İRAN-TÜRKİYE MALA-MAL MARKETLERİ
21.05.2009 9646 Okunma
Süleyman Karagülle
İşletme Seminerleri 60
ADİL DÜZEN DERGİSİ
14.05.2009 9687 Okunma
Süleyman Karagülle
İşletme Seminerleri 59
ÇEVRE VE EKONOMİ
7.05.2009 10870 Okunma
Süleyman Karagülle
İşletme Seminerleri 58
İŞLETMELERİMİZ VE DEĞERLENDİRME
30.04.2009 9592 Okunma
Süleyman Karagülle
İşletme Seminerleri 57
100 DAİRELİK KLİMA-SERA TOPLU KONUT PROJESİ-3
23.04.2009 9679 Okunma
Süleyman Karagülle
İşletme Seminerleri 56
100 DAİRELİK KLİMA-SERA TOPLUKONUT PROJESİ-2
16.04.2009 9766 Okunma
Süleyman Karagülle
İşletme Seminerleri 55
100 DAİRELİK KLİMA-SERA TOPLU KONUT
9.04.2009 11274 Okunma
Süleyman Karagülle
İşletme Seminerleri 54
ADİL DÜNYA DÜZENİ
2.04.2009 9663 Okunma
Süleyman Karagülle
İşletme Seminerleri 53
BAĞIMSIZ BELEDİYE ÇALIŞMALARI
26.03.2009 9305 Okunma
Süleyman Karagülle
İşletme Seminerleri 52
KAYIT DIŞI EKONOMİ
19.03.2009 9838 Okunma
Süleyman Karagülle
İşletme Seminerleri 51
AKEVLER İLMÎ ÇALIŞMALARI VE DÂVET
12.03.2009 11194 Okunma
Süleyman Karagülle
İşletme Seminerleri 50
BARTER / TAKAS / MALA-MAL
10.03.2009 9097 Okunma
Süleyman Karagülle
İşletme Seminerleri 49
AKEVLER EMLAK İŞLETMESİ
3.03.2009 8959 Okunma
Süleyman Karagülle
İşletme Seminerleri 48
ESNAF MARKETİ
27.02.2009 10223 Okunma
Süleyman Karagülle
İşletme Seminerleri 47
PARA POLİTİKASI VE SENETLER
26.02.2009 6739 Okunma
Süleyman Karagülle
İşletme Seminerleri 46
ADİL EKONOMİK SİSTEM
19.02.2009 7044 Okunma
Süleyman Karagülle
İşletme Seminerleri 45
M A R K E T L E R
12.02.2009 7303 Okunma
Süleyman Karagülle
İşletme Seminerleri 44
HELBUS PROJESİ VE .....
5.02.2009 6973 Okunma
Süleyman Karagülle
İşletme Seminerleri 43
HELİBUS’TA TEHLİKE!
29.01.2009 6632 Okunma
Süleyman Karagülle
İşletme Seminerleri 42
TÜRKİYE’DEKİ KRİZİN TEK ÇARESİ VARDIR
22.01.2009 6451 Okunma
Süleyman Karagülle
İşletme Seminerleri 41
KRİZDE -halk,devlet,belediyeler-NELER YAPMALI
15.01.2009 6436 Okunma
Süleyman Karagülle
İşletme Seminerleri 40
HELİBÜS KURULUŞ ÇALIŞMALARI
10.01.2009 6523 Okunma
Süleyman Karagülle
İşletme Seminerleri 39
HELİBÜS KURULUŞ SÖZLEŞMESİ
3.01.2009 6722 Okunma
Süleyman Karagülle
İşletme Seminerleri 38
KRİZ VE DÖVİZ
25.12.2008 6573 Okunma
Süleyman Karagülle
İşletme Seminerleri 37
YİNE İŞSİZLİK MESELESİ VE ÇÖZÜMÜ
20.12.2008 6716 Okunma
Süleyman Karagülle
İşletme Seminerleri 36
İSTANBUL’DA YAPILACAKLAR
6.12.2008 1918 Okunma
Süleyman Karagülle
İşletme Seminerleri 35
MUHASEBE + DERGİ ÇALIŞMASI – 4
27.11.2008 1727 Okunma
Süleyman Karagülle
İşletme Seminerleri 34
MUHASEBE + DERGİ ÇALIŞMASI - 2
13.11.2008 1057 Okunma
Süleyman Karagülle
İşletme Seminerleri 33
MUHASEBE + DERGİ ÇALIŞMASI - 1
6.11.2008 1081 Okunma
Süleyman Karagülle
İşletme Seminerleri 32
İSTANBUL İMAR SENEDİ
1.11.2008 866 Okunma
Süleyman Karagülle
İşletme Seminerleri 31
İSTANBUL’UN YENİLENMESİ
29.10.2008 906 Okunma
Süleyman Karagülle
İşletme Seminerleri 30
İSTANBUL İMAR SENEDİ -2-ŞEMATİK
25.10.2008 914 Okunma
Süleyman Karagülle
İşletme Seminerleri 29
İSTANBUL; YENİDEN YAPILANMA
16.10.2008 864 Okunma
Süleyman Karagülle
İşletme Seminerleri 28
İSTANBUL’U KURTARMAK; AMA NASIL?
6.09.2008 791 Okunma
Süleyman Karagülle
İşletme Seminerleri 27
FİYATLARIN TESBİTİ
1.09.2008 928 Okunma
Süleyman Karagülle
İşletme Seminerleri 26
DEĞERLER
25.08.2008 948 Okunma
Süleyman Karagülle
İşletme Seminerleri 25
PARA VE SENET POLİTİKASI
18.08.2008 823 Okunma
Süleyman Karagülle
İşletme Seminerleri 24
SELEM SİSTEMİ ve KOOPERATİF MARKETİ
11.08.2008 959 Okunma
Süleyman Karagülle
İşletme Seminerleri 23
FAİZLİ VE FAİZSİZ SİSTEMDE EKONOMİ
28.07.2008 978 Okunma
Süleyman Karagülle
İşletme Seminerleri 22
AKEVLER KREDİLEŞME ORTAKLIĞI
21.07.2008 891 Okunma
Süleyman Karagülle
İşletme Seminerleri 21
KREDİLEŞME, SENET, ÇEK,
7.07.2008 834 Okunma
Süleyman Karagülle
İşletme Seminerleri 20
İŞLETME VE ORGANİZASYON
27.06.2008 894 Okunma
Süleyman Karagülle
İşletme Seminerleri 19
S E N E T L E R
20.06.2008 907 Okunma
Süleyman Karagülle
İşletme Seminerleri 18
İŞLETMENİN HAZİRAN 2008’deki DURUMU
13.06.2008 802 Okunma


© 2024 - Akevler