Erginlik Teorisi
Hüseyin Kayahan
1990 Okunma
ERGİNLİK TEORİSİ II. BÖLÜM 3. GÜN (TEVRAT)

9- Ve Allah dedi: Gök altında sular bir yere biriksin, ve kuru toprak görünsün; ve böyle oldu.10- Ve Allah kuru toprağa Yer, dedi;ve suların birikintisine Denizler dedi; ve  Allah iyi olduğunu gördü. 11- Ve Allah dedi: Yer ot, tohum veren sebze, ve yer üzerinde tohumu kendisinde olup cinslerine göre meyva veren ağaçlar hasıl etsin; ve böyle oldu. 12- Ve yer ot, cinslerine göre tohum veren sebze, ve tohumu kendisinde olup cinslerine göre meyva veren ağaçlar çıkardı; ve Allah iyi olduğunu gördü. 13- Ve akşam oldu ve sabah oldu, üçüncü gün.

 

     Başlangıçta ay dünyaya çok yakın olduğu ve çekim kuvvetinden kurtulabilmek için de dünyanın etrafında bugünkünden çok daha hızlı döndüğü doğruysa, adeta bugünkü bir günde, karalar tuzlu deniz suyuyla defalarca kaplanıyordu. Doğal olarak bu ortamda  bugün bilinen bitkilerin oluşması mümkün olmazdı. “Ve Allah dedi: Gök altında sular bir yere biriksin, ve kuru toprak görünsün; ve böyle oldu.”  Bunun anlamı, ayın yeterince uzaklaştığı, dev gel-git olaylarının artık bittiği ve yüksek yerlerin yeniden deniz suları ile kaplanmadığıdır. Bu da bitki örtüsü için gerekli ortamı sağlamış olurdu.

Bu evrede biyosferin  (atmosfer ve hidrosfer) oluşumu tasvir edilmektedir. Bu evrede sadece bitkilerin (her türlü) meydana geldiği anlaşılmaktadır. Tevratın anlatımında önce her çeşit bitki türü oluşmuş, sonraki bir devrede de (beşinci gün) her çeşit hayvan türü oluşmuş gibi bir anlatım söz konusudur. Mantıki olarak da bitki hücresinin önce, hayvan hücresinin sonra oluşması gerekir. Çünkü bitki hücresi, kendi besinini, inorganik maddelerden kendisi oluşturabilmekte; buna karşılık hayvan hücresi ise besinini, ancak organik (bitki hücrelerinin oluşturduğu) maddelerden sağlayabilmektedir. Hayvan hücresi önce olsa idi, kendi besinini kendisi oluşturamayacağı için yaşaması da mümkün olmazdı… Oysa bildiğimiz kadarıyla ikisi de aynı anda ortaya çıkmıştır, fosillerde bir öncelik, bir sonralık görülmemektedir. Bu evrede her türlü tek hücreli canlıların sularda oluştuğunu biliyoruz. Bunlar tek hücreli mikro canlılar olup, çok hücreli makro canlılar bir sonraki dönemde ortaya çıkmışlardır. Tevratın bu anlatımından bunları çıkarmak güç görünüyor. Sık sık belirttiğimiz gibi, orijinal metin ve o dile ait etimolojik sözlükler temin edilirse, elimizdeki çevirilerden ve burada yazılandan çok farklı anlamlar çıkabilecektir. Bu anlatımlar o günkü ilmi seviyeye göredir ve yanlış olarak da addedilmemelidir. Bugünkü bilgilerimizle yeniden anlamamız gerekmektedir. Tek hücrelilerin bütün denizleri doldurduğu bu dönem, “üçüncü gün”e tekabül etmektedir.

 

 


Erginlik Teorisi
1-ERGİNLİK TEORİSİ (1998) İÇİNDEKİLER
2412 Okunma
2-ERGİNLİK TEORİSİ (1998) GİRİŞ
2325 Okunma
3-ERGİNLİK TEORİSİ (1998) I. BÖLÜM canlılık
2157 Okunma
4-ERGİNLİK TEORİSİ (1998) I. BÖLÜM TÜZEL CANLILAR
2080 Okunma
5-ERGİNLİK TEORİSİ (1998) I. BÖLÜM EVREN ve SAYILAR
2241 Okunma
6-ERGİNLİK TEORİSİ I. BÖLÜM İNSAN ve SAYILAR
2179 Okunma
7-ERGİNLİK TEORİSİ I. BÖLÜM SAYI SİSTEMLERİ
2364 Okunma
8-ERGİNLİK TEORİSİ I. BÖLÜM VARSAYIMLAR
2233 Okunma
9-ERGİNLİK TEORİSİ I. BÖLÜM NOMİNAL YAŞLAR
2170 Okunma
10-ERGİNLİK TEORİSİ I. BÖLÜM VARSAYIM 3
1915 Okunma
11-ERGİNLİK TEORİSİ I. BÖLÜM ERGİNLİK YAŞLARI
2100 Okunma
12-ERGİNLİK TEORİSİ I. BÖLÜM AHİR ZAMAN
2103 Okunma
13-ERGİNLİK TEORİSİ I. BÖLÜM HATEMUN NEBİ
2170 Okunma
14-ERGİNLİK TEORİSİ (1998) I. BÖLÜM HOMO NEANDERTHAL
2254 Okunma
15-ERGİNLİK TEORİSİ I. BÖLÜM. İNSANLIK EVLENİR Mİ...?
1998 Okunma
16-ERGİNLİK TEORİSİ I. BÖLÜM ADEM OĞULLARININ YAŞ DÖ
2064 Okunma
17-ERGİNLİK TEORİSİ II. BÖLÜM 1. GÜN (TEVRAT)
2366 Okunma
18-ERGİNLİK TEORİSİ II. BÖLÜM 2. GÜN (TEVRAT)
2096 Okunma
19-ERGİNLİK TEORİSİ II. BÖLÜM 3. GÜN (TEVRAT)
1990 Okunma
20-ERGİNLİK TEORİSİ (1998) II. BÖLÜM 4. GÜN (TEVRAT)
2073 Okunma
21-ERGİNLİK TEORİSİ(1998) II. BÖLÜM 5. GÜN (TEVRAT)
2064 Okunma
22-ERGİNLİK TEORİSİ (1998) II. BÖLÜM 6. GÜN (TEVRAT)
2013 Okunma
23-ERGİNLİK TEORİSİ II. BÖLÜM 7. GÜN (TEVRAT)
2160 Okunma
24-ERGİNLİK TEORİSİ II. BÖLÜM ADEM OĞULLARININ SOSYA
1966 Okunma
25-ERGİNLİK TEORİSİ II. BÖLÜM ADEM OĞULLARININ SOSYA
2010 Okunma
26-ERGİNLİK TEORİSİ II. BÖLÜM ADEM OĞULLARI HABİL-KA
2327 Okunma
27-ERGİNLİK TEORİSİ II. BÖLÜM ADEM OĞULLARININ SOSYA
2094 Okunma
28-ERGİNLİK TEORİSİ II. BÖLÜM BİR TEVRAT TEVİLİ
2115 Okunma
29-ERGİNLİK TEORİSİ II. BÖLÜM NUHUN ÖMRÜ VE STANDART
2380 Okunma

© 2026 - Akevler