Kozmik odadan ne çıkar?
1772 Okunma, 0 Yorum
Yılmaz Özdil - Hürriyet
Leyla Okta

29.12.2009

Kars demiryolunu imha planı çıkabilir mesela...

Bolu Tüneli'ni dinamitle havaya uçurma, Bolu Dağı'nda baskın krokisi çıkabilir. Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprülerine gelen iki viyadüğü patlatarak, Trakya ile Anadolu'nun karayolu irtibatını kesme talimatı çıkabilir. Zigana geçidini geçilemez hale getirme emri çıkabilir. Veya, bölgeyi tahliye edip, baraj kapaklarını açıp, sınırı bataklığa çevirme haritası çıkabilir.

*


Savaş halinde, Türkiye işgal edilirse...

Ne yapılması gerekiyorsa, o çıkar.

 

Özetlersek:

Adı üstünde, kozmik...

Sır'dır, sızmamalıdır.

*

Aksi halde...

“Vay vay vay! Hükümete karşı kaos çıkarmak isteyen Genelkurmay, Boğaz Köprüsü'nü havaya uçurmak için hain plan yapmış, aha bu da krokisi” şeklindeki manşetlere hazır olun.

 

Yazının tamamı için tıklayınız.

Yorum:

Günlerdir o kadar çok gündem de yer edindi ki bu haber insan meraklanmıyor değil hani? Kolay değil ülke gündemini sanki birileri bombalıyor.

Bir gün uyanıyoruz gazetelerde manşet:  “Bülent Arınç’a suikast tezgâhı”. Yakalanan askerlerin bir notu yutmaya çalışması, Genelkurmayın bütün olayları, ajanlık yapan bir personelin izlenmesi olarak yansıtması (-ki doğruluğu konusunda hala tartışıyor büyüklerimiz) ve “alakası yok kardeşim biz oradan sadece geçiyoruz, demesi. “Hem Bülent Arınç kim ki suikasta adı geçsin, ona gelene kadar kimler var sırada” demeye getiren medya yazıları.

Sonrasında kozmik odanın aranmaya başlıyor.  Arayan hâkimin takibi ve Amerikan filmlerine taş çıkartacak şekilde araçların durdurulup içindeki üç-beş aşçı, şoför, elektrikçi; zihinleri tekrar kurcalamaya başlıyor.

Acaba kozmik odadan bütün bunların cevapları çıkacak mı? Bence çıkmayacak ama o odada çok daha gizli bilgiler var: Komşu ülkelerin işgal planlarına, başka ülkelerin bize saldırma senaryolarına karşı önlemler, ülkenin sekseniki ilinin seksenikibin kez büyütülmüş haritaları, fırıncı, aşçı elektrikçilerin adresleri ve belki de olası karşı darbe planları. Bunlar çıkarsa ben hiç şaşırmam. 

Neden? Çünkü anayasal olarak kendisine devleti koruma ve kollama görevi verilmiş bir ordunun kozmik odasından bunların çıkması çok olağan. Zaten geçmişte de bu görevini tam anlamıyla yerine getirdiğini biz de biliyoruz.

Kozmik odadan ne çıkacağı henüz bizlere malum olmadı ama umarım bu güzel vatanımız için hayırlısı olur. 

 

 

Leyla Okta






Sayı: 30 | Tarih: 3.01.2010
Bekir Berat Özipek
Kırmızı ibikli horozun katilini bulun
3071 Okunma
Bünyamin Demir
Ahmet Hakan
Orhan Pamuk'a bilgilendirme mektubu
2746 Okunma
11 Yorum
Lütfi Hocaoğlu
Abdülkadir Özkan
Değişen sadece takvim yaprakları
2117 Okunma
Özgül Ertuğrul
Hayrettin Karaman
İslami Düzen
2070 Okunma
2 Yorum
Hilmi Altın
Gülay Göktürk
Hukuk kontrgerillanın karargâhında
2043 Okunma
Adem Çevik
Can Ataklı
Yılbaşı için özür mektubu
1851 Okunma
Mesut Karaaytu
Toktamış Ateş
Eylemlerin amacı
1788 Okunma
Osman Eskicioğlu
Yılmaz Özdil
Kozmik odadan ne çıkar?
1772 Okunma
Leyla Okta
Nazlı Ilıcak
Yargıtay dinlendi mi?
1748 Okunma
Fatma Karuç
Mahir Kaynak
Devrim İçinde Devrim
1727 Okunma
1 Yorum
Süleyman Karagülle
Hakan Albayrak
Ekseni kayanlara geçmiş olsun
1715 Okunma
Veysel İpekçi
Ebubekir Sifil
İslam Meselesi
1714 Okunma
Zafer Kafkas
Cengiz Çandar
1041'den 2010'a: Askeri darbe ve muhtıralar geride
1707 Okunma
Ekrem Fildişi
Zülfü Livaneli
Yeni yıl
1702 Okunma
Ali Bülent Dilek
Mehmet Altan
Müslüman retçiye işkence duyurusu...
1680 Okunma
Mehmet Hikmetumut
Reşat Nuri Erol
Türkiye ve sermaye
1670 Okunma
Ilker Ardic
Fehmi Koru
Maalesef bu hale geldik...
1653 Okunma
Ahmet Kirtekin
Mehmet Şevket Eygi
İslâm Mektepleri
1645 Okunma
Emine Hocaoğlu
Ruşen Çakır
Sivil 28 Şubat süreci sürüyor
1636 Okunma
Tayibet Erzen
Mehmet Niyazi
Mızrak çuvala sığmıyor
1636 Okunma
Abdurrahman Erol
Oktay Ekşi
Bir Dönemin Sonu
1593 Okunma
Vahap Alma


© 2026 - Akevler