Bu yazı Fehmi Koru’nun 09.11.2020 tarihli yazısına yorum olarak kaleme alınmıştır. Yazının linki aşağıda yer almaktadır.
https://fehmikoru.com/berat-albayrak-istifa-etti-diyorlar-dogru-mudur-dogruysa-istifanin-sebebi-nedir/
Berat Albayrak’ın istifa haberi bugünün bir numaralı konusu olmuştur. ABD’de Trump’a damadının ve kızının, “Biden’in başkanlığını kabul et” dedikleri de günün konusudur. Türkiye Trump’ın siyasetine uyan bir ekonomi yürütüyordu. Bunun bir numaralı aktörü Berat Albayrak’tı. Biden seçilince Berat Albayrak’ın bütün varsayımları boşa gitmiştir. Artık çözüm bulamadığı için istifayı tercih etmiştir. Berat Albayrak tüm siyasetini batı sermayesine dayandırmıştır.
Akevler’in çok yakın çalışanı olan Bünyamin Demir’in yakın arkadaşı Mehmet Muş milletvekili olmadan önce Akevler’i ziyaret etmiş, sonrada Bünyamin’in aracılığı ile Akevlerle ilişkisini sürdürmüştür. Belediye seçimleri esnasında Berat Albayrak’tan randevu talep etmiş, o da “Bize yazılı göndersinler.” diyerek bizimle görüşmeye tenezzül etmemiştir.
Akevler’de uygulanan ve Cumhurbaşkanına takdim edilmek üzere Mehmet Muş’a gönderilen kitapçık Berat Albayrak’ın mâni olması sebebiyle Cumhurbaşkanına ulaşamamıştır. Berat Albayrak sonunda başarıya ulaşmış, Bünyamin Demir ile Akevler arasındaki birlikte çalışmayı önlemiştir. Veysel İpekçi tamamen karşı tarafın oyunları ile görevden uzaklaştırılmıştır.
Akevler’e cephe alarak AK Parti ile Akevler’in arasını uzak tutan Albayrak’ın istifasını memnuniyetle karşılamamız gerekirken, biz buna karşıyız. Önce yeni bakan ortaya çıkmalı, Berat Albayrak’tan daha iyi yöneteceğine fiilen şahit olmalıyız, ondan sonra Berat Albayrak’ın gitmesi doğru olabilir. İyi, kötü bir düzen kurulmaktadır. İş adamları ve bürokratlar uyum sağlamak üzereler. İstifa etmesi ve hiçbir şey bilmeyen yeni bir kişiye bakanlığın teslimi bugün için çok tehlikelidir.
Sayın Başkanımıza tarihi beraberliğimize dayanarak bir öneride bulunacağım. Berat Albayrak’ı çağırsın ve desin ki; “Ben seni bakan olarak bırakacağım. Sen Akevler ile anlaş, bir de onların dediğini Adil Düzen’i deneyelim. 2 sene uygulayalım. Kabul ediyorsan görevine devam et.” Bunu söylemek başka sebepten dolayı da gerekli olmuştur. Trump Amerika’da artık başkan olmayacak. Olsa bile senin dostun olamayacak. Artık yeni bir siyaset takip etme durumundayız. Bu yeni siyaset de ancak Adil Düzen olabilir.
Kur’an yeni düzene birden geçilmesini emretmez. Yeni düzene geçmek için zamana ihtiyaç vardır. Kur’an bu zamanı ve geçiş şeklini de teferruatıyla anlatmaktadır. Hakemlerin Adil Düzen’e geçmesi de tedrici olacaktır. Sizin onayınız olmadan hiçbir uygulamayı Akevler önermez. Biz sizden değil, görüşlerinizden değil, bizimle görüşmediğiniz için endişeliyiz. Bizim için değil, sizin için endişeliyiz.
Albayrak da önerinizi kabul ederse, Akevler olarak yüze yakın ilim adamıyla ve 50 senelik uygulamasıyla Albayrak’ı desteklemeye hazır olduğumuzu arkadaşlarıma da sormadan beyan ediyorum. Onlarında görüşleri AK Parti’nin yanında hatta benden daha çok yanında, faaliyetini ise doğru bulmamaktayız. Allah yardımcımız olsun.