Bunlar imam ama, aynı zamanda hatip...
Ağızları iyi laf yapıyor.
*
Diyorlar ki mesela:
"İmam hatip liselerini mağdur eden katsayı engelini kaldırdık, adaletsizlik sona erdi, artık bütün çocuklarımız eğitimde eşit fırsata sahip."
*
Kulağa hoş geliyor...
Mağduriyet.
Engel.
Adalet.
Eşitlik.
*
Sunta kafalılar da, papağan gibi tekrar ediyor, "Yaşasın adalet" filan...
*
Öyle mi acaba?
Yoksa...
Asıl şimdi mi adaletsizlik oldu?
*
İmam hatip veya meslek lisesi yerine düz liseye giden çocuk, "risk" alıyor... Üniversiteyi kazandı kazandı... Kazanamadı, "mesleksiz lise mezunu" olarak kalakalıyor... İş bulamıyor... Dolayısıyla, bu aldığı "risk"in bir ödülü vardı... Katsayı avantajı.
*
Meslek lisesini tercih eden çocuk, düz liseye gidenlerin aldığı "risk"i almıyor... Çünkü, üniversiteyi kazandı kazandı... Kazanamadı, mesleği var. Haliyle, iş bulma şansı da var.
*
İmam hatibi tercih eden çocuk?
*
Hem düz liseye gidenlerin göze aldığı "risk"i almıyor, hem de, meslek lisesine gidenlere göre daha şanslı... Çünkü, kazandı kazandı; kazanamadı imam olarak, hem de devlet güvencesiyle işe başlıyor... Dolayısıyla almaya korktuğu riskin bir ceremesi vardı... Katsayı dezavantajı.
*
Dinimizi iktidarlarına alet edenler, işte bu günahı işledi... Katsayıları eşitledi... Risk almayan çocukları ödüllendirerek, risk alma cesaretini gösteren çocukları cezalandırdı, haklarını yedi.
*
YÖK Başkanı’na, YÖK Başkanı oldu diye motosiklet almıştı eşi... Başbakan da, karne hediyesi olarak bisiklet alsın artık YÖK Başkanı’na... Hak etti çünkü.
Yorum :
Yazar hükümete karşı o kadar ön yargılı ki iyi bir şey yapsa bile olur olmaz, hükümetin yaptığı her şeyi kötü görüyor. Katsayı uygulamasıyla sanki tüm düz lise çıkışlılar üniversiteye girebiliyor muydu? Üniversiteyi düşünen öğrenci düz liseyi tercih ediyor ona göre hazırlanıyor. Buna rağmen bir çok öğrenci üniversiteyi kazanamayıp mesleksiz lise mezunu olarak kalıyordu.
İmam hatiplilerin önünü kapatmak amacıyla yapılan katsayı uygulamasıyla meslek eğitimine de büyük haksızlık yapılmıştır. Meslek lisesi öğrencilerinin üniversiteye girişlerinin çok zor oluşu ya da istemedikleri bir yüksek okula devam etme zorunluluğu meslek lisesine olan tercihin azaltmıştır. Böylelikle iş dünyasında kalifiye eleman sıkıntısı oluşuyor. Bu katsayı adaletsizliği giderildiğinde ise meslek eğitimine daha çok önem verilecek ve kalifiye elaman sıkıntısı ortadan kalkacaktır.
Meslek lisesi ya da imam hatip lisesi öğrencisine artık sen bu saatten sonra mühendis, doktor…vs olamazsın denmemeli. Bu büyük haksızlıktı.