Milletvekilleri zaten istifa edemezdi
20.12.2009
Kusura bakmayın, bir haftadır havanda su dövüyormuşuz gibi geliyor bana. DTP milletvekillerinin istifa edip etmeyeceğini tartışıyoruz.
Milletvekillerinin istifa etmesi zaten mümkün değildi. Eskilerin “bittecrübe sabit” diye bir sözü vardır! Deneyerek öğrenilmiş, saptanmış olaylar hakkında kullanılır. DTP milletvekillerinin istifa edemeyeceği gerçeği de benim için “bittecrübe sabit” kategorisine girer.
Çünkü benim başımdan geçti. Meclisten istifa edemedim.
CHP’nin sosyal demokrat dünya görüşünden giderek uzaklaştığı ve ülkedeki kutuplaşmayı körükleyen bir çizgiye kaydığı saptamasını yaptıktan sonra partiden istifa ettim ve milletvekilliğini de bırakmak istedim ama yaptığım temaslar bana bu işin imkânsız olduğunu öğretti.
Bir milletvekilinin istifasının genel kurula indirilmesi, gündeme konması ve çoğunluk oylarıyla kabul edilmesi gerekiyor.
Kısacası istifa etmek sizin elinizde değil.
Eski DTP milletvekilleri için de süreç böyle işleyecekti. İsteseler bile istifa edemeyeceklerdi.
***
Ayrıca etmemeleri de gerekirdi. Bu milletvekillerinin TBMM’den ayrılması, meşru tartışma zemininin kaybolduğu ve işin tamamen silahlara terk edildiği kanısını güçlendireceği için çok kötü bir etki yapacaktı. Oysa biz ne pahasına olursa olsun silahları susturmaya ve barışı sağlamaya mecburuz.
Keşke meclisteki partiler bu ulusal konuyu yeterince ciddiyetle ele alabilseydi.
Keşke AKP alelacele popülist açıklamalar yapacağına içi dolu ve kamuoyuyla paylaşılmış, iyi hazırlanmış demokratikleşme planıyla ortaya çıkabilseydi.
Keşke CHP, diyaloğu reddedeceğine “gel konuşalım, şu konuları düzeltelim” deme olgunluğunu gösterebilseydi.
Keşke bütün kalem sahipleri itidalli davranıp, yükselen milliyetçilik dalgasından yararlanmaya kalkmasaydı.
Keşke DTP, kendisiyle PKK arasına kalın bir çizgi çekebilseydi.
Keşke Türkiye bu kadar kolay tuzağa düşmeseydi.
Keşke 20 yıldır, “ülke üçe bölünüyor, üç kutuplu Türkiye’ye doğru gidiyoruz” diyenlerin uyarılarına kulak verilseydi.
Keşke, keşke, keşke...
Ama olmadı.
Şimdi bizi gergin günler bekliyor.
Ömrümüz boyunca bize kader olarak belletilen gergin günler.
Böyle siyasetçileri olan ülkenin başı beladan kurtulmaz.
YORUM:
YORUM YOK.
Ak parti temel:belge 3) müslüman 1 delikten 2.defa ısırılmaz.
MUSTAFA KARAHASANOĞLU’ndan mektuplar
(Milli Görüş 40 yılın muhasebesi)
Bu mektuplar bütün Refah Partisi il,ilçe,belde ve önemli şahıslara(2500 cıvarı)
Gönderilmiştir.
Sh:1/3
parti kurmaları sıradan particilik yapmak için değil, inananların fikirlerini idarede hakim kılmak için en etkin vasıta olarak gördükleri içindir. Partinin de maksada ulaşabilmesi mevcut kurallara göre oyunu artırması, sandıktan çok oy çıkarmasıyla mümkündür..
Yukardan beri rakamlarla tesbit edildiği gibi çok oy çıkarma olayını gerçekleştirme şöyle dursun sürekli olarak oylarımızın oranı azalmıştır.
3 Büyük genel seçimde 1973 de % 11.8
1977'de % 8.6
1987'de % 7.2 oy alınabilmiştir..
Aziz gönüldaşım. Cenab-ı Hakkın nasibiyle 1969'lardan beri Milli Nizam Partisi (MNP) Gençlik Kolu Başkanlığı. Milli Selamet Partisi (MSP) Teşkilatlanma Genel Sekreterliği . Refah Partisi Bölge Müfettişliği ve 3.5 yıl Milli Gazete sahipliği görevlerini üstlenen bir kardeşiniz olarak böyle bir mektubun zaruretine samimiyetle inanarak kaleme aldım.
Davamız için hayırlara vesile olmasını Cenabı Hak'dan niyaz ediyorum.
Bu mektubu kaleme almadan önce camiamız tarafından bilinen birçok ilim sahibi insanlar ve siyasi kadromuzun üst kademesinde görev yapan kardeşlerimle yaptığım istişarelerden de böyle bir mektubun yazılması gerektiği kanaatinde olduklarını belirtmek isterim.
Referandumdan önce muhterem Erbakan'a takdim ettiğimiz 18 sayfalık mektup ve bizzat kendisine iletilen görüşlere karşı çıkılmamasına rağmen uygulama aynen devam etmiştir.
Seçim neticelerini rakamlarla ve uygulamaları da müşahhas hadiselerle inananlar ordusunun sorumluluğunu üstlenmiş sizlere aktarmayı bir vazife telakki ediyorum. Ve yine bu mektubun yeise değil azme, cehde, yeniden dirilişe, yeni bir parti arayışı ile bölünmeye değil, parti içinde bütünleşmeye. Vahdete vesile olacağı inancındayım.
Daha sonraki mektupda 1973, 1977 ve 1987 seçimlerinde alınan neticelerin parti tarafından değerlendirilmesinin tahlilini yaparak niçin istenilen gelişmeyi gösteremiyor, neticeye ulaşamıyoruz? Sebeplerini, bize göre çözüm yolları hususundaki görüşlerimizi, tespitlerimizi, istişarelerimizin neticelerini aktararak devam edeceğiz inşaallah...
Bu vesile ile Mübarek Kurban Bayramınızı tebrik eder. İslam Alemi’nin ve insanlığın saadet ve selametine vesile olmasını Yüce Allah'tan dilerim.
Mustafa KARAHASANOĞLU 22.07.1988
HAFTAYA 2.MEKTUP