ADİL DÜZEN-ERBAKAN-ESAM2010-ŞERH
Süleyman Karagülle
1519 Okunma
23-teşhis

KUR’AN VE İLİM SEMİNERLERİ-647/ADİL DÜZEN DERSLERİ-477 28 Ocak 2012

 

ADİL DÜZEN-17

NECMETTİN ERBAKAN  -  SÜLEYMAN KARAGÜLLE

BİRİNCİ BÖLÜM

(MEVCUT DÜNYA NİZAMI

FAİZCİ KAPİTALİZM)

Not: Parantez içindeki ifadeler Necmettin Erbakan’ın ifadeleridir. Parantez dışındakiler Süleyman Karagülle’ye göre söylenmesi daha uygun olan ifadelerdir. Karşılaştırma siz okuyuculara düşer…

 

***

 

TEŞHİS

Erbakan teşhise önem vermiş, tedavi kısmını ikinciye almıştır. Etkisi olmuş, sömürü sermayesini sarsmış, tepetaklak gitmektedir.

Ne var ki yerine “Adil Düzen” gelmemiştir.

Biz bu sebeple önce “Adil (Ekonomik) Düzen”i tanıtmaya çalıştık.

Şimdi teşhis kısmını takip edeceğiz, Erbakan’ın ortaya koyduğu hastalıklara “Adil Düzen”in nasıl çareler bulduğunu anlatacağız.

 

(I. APİTALİZM BEŞERİYETİN BÜYÜK BİR BÖLÜMÜNÜ SAFALETE MAHKÛM ETMİŞTİR)

I. ADİL DÜZEN SERMAYE SÖMÜRSÜNE SON VERECEKTİR

(Komünizm 70 yıl insanlığa zulmettikten sonra iflas etti, dağıldı ve yok olma noktasına geldi.

Şimdi komünizmin ikiz kardeşi olan kapitalizm de son dünya krizi ile apaçık görüldüğü gibi aynı şekilde iflas noktasına gelmiştir. Ve yok olmak mecburiyetindedir.)

Sanayileşmek için sermaye terakümüne ihtiyaç vardı. Kapitalizm ekonomik kurallarla, sosyalizm devlet zoruyla sermaye terakümünü sağladı. O zaman para altın ve gümüştü. Buna gerek vardı. Allah izin verdi. Şimdi kağıt para bulunmuştur. Sermaye terakümüne gerek yoktur. Uygun para politikasına gerek vardır. Görevlerini yapmış, ömürlerini doldurmuş merkezi yönetimler sona ermiştir. Kuyumculardaki altın karşılığı çıkarılan altın para, komisyonculardaki taşınmaz karşılığı  çıkarılan imar parası, mağazalardaki satılık mal karşılığı çıkarılan demir para ve halkın siparişleri için çıkarılan buğday parası, artık ülkeyi sağlıklı  ekonomiye kavuşturacak, sosyalizm gibi kapitalizm de sona erecektir.

 

(Niçin? Bu gerçeği görmek için Birleşmiş Milletler Raporuna bir göz atmak kâfidir. Kapitalizmin insanlığı karşı karşıya bıraktığı sorunlar, Birleşmiş Milletler raporundaki verilerden yararlanılarak hazırlanan aşağıdaki bilgilerde açıkça görülmektedir. Aşağıda takdim edilen veriler gerçekleri açıkça ortaya koymaktadır.)

“Adil Düzen”de dört çeşit para ve sipariş senedi, mal senedi, hisse senedi ve işletme senetleri çıkarılacaktır. Bunların fiyatları ekonomik göstergeler olacaktır. Birleşmiş Milletler’in istatistiğine gerek bırakmayacaktır.

 

(Kapitalizm beşeriyetin büyük bir bölümünü sefalete mahkûm etmiştir!

Kapitalizm beşeriyetin büyük bir bölümünü yoksulluk ve sefaletle baş başa bırakmış, mağdur ve mustazafların sayısını artırmıştır.

İçinde bulunduğumuz dünyadaki çarpıklıklar, mevcut global sömürü sisteminin iflas ettiğinin göstergesidir.

Hiç kimse bu dünyanın adil temeller üzerine kurulduğunu iddia edemez.

Bugün dünyamızda yaklaşık 7 milyar insan yaşıyor.

Bu insanların hepsi eşit yaratılmasına rağmen, nimetlerin bölüşümüne gelince, hiç de eşit olmadıkları çok açık bir şekilde gözler önündedir.)

“Adil Düzen”de herkes sigortalıdır. Yeryüzündeki kira payından yararlanmaktadır. Aidat ödememektedir. “Adil Düzen”de herkesin çalışma kredisi vardır. İsteyen istediği işverenin yanında çalışır, işveren borçlanır, çalışan ücretini alır. Açlık ve işsizlik bu şekilde ortadan kalkmış olacaktır.

 

(Bugün dünya nüfusunun neredeyse üçte biri, 2 milyar insan sefalet (açlık, hastalıklar, kötü beslenme) içerisinde yaşıyor. Her gün 150,000 insan ölüyor. Bunların 40,000’i çocuk.

Yaklaşık 800 milyon insan her gün aç yatıyor ve yaklaşık 500 milyon insan kronik olarak kötü beslenmeden dolayı hasta. Ancak diğer yandan, 1,7 milyar insanın en az 15 kilo vermesi gerekiyor!

Endüstriyel ülkelerde bile 100 milyondan daha fazla insan yoksulluk sınırının çok çok altında yaşıyor.

1.5 milyar insan içilebilecek derecede temiz suya sahip değil.

2.4 milyar insan doğru düzgün bir sağlık kontrolüne sahip değil ve tedaviye ulaşamıyor.

Her gün ortalama 30,000 çocuk tamamen önlenebilir hastalıklardan ölüyor.

1990’lı yıllarda toplam 13 milyon çocuk çatışmalarda arada kalarak can verdi. Bu rakam II. Dünya Savaşı’ndan bu yana yapılan çatışmalarda ölen insan sayısından çok daha fazladır.

Gelişmiş ülkelerde okul çağına gelmiş 160 milyon çocuk çelimsiz ve yanlış beslenmiş.

840 milyon yetişkin çocuk okuma yazma bilmiyor. Bunların 538 milyonu ise kadın.

1990’lı yıllarda 54 ülkenin kişi başına düşen milli gelirinde azalma oldu.

Son on yılda, 21 ülke, yaşam beklentisi ve okuma yazma açısından incelendiğinde geri gitti.

Örneğin Zimbabwe’de ortalama yaşam beklentisi 1970’li yılların başında 56 iken bu rakam 1990’lı yıllarda 33,1’e kadar düşmüştür. Bu rakamı İngiltere için kıyasladığımızda 72’den 78,2’ye ulaşmıştır.

Yaklaşık 110 milyon kara mayını 68 ülkede patlamamış olarak kurbanlarını bekliyor.)

Sermaye sömürüsünü sürdürmek için üretimi yarıya düşürmüştür. İnsanlık tam istihdama ulaştığı zaman tam verimle çalışacaktır. Krediyi para kazananlara değil üretim yapanlara yönelttiğimiz zaman açlık ve yoksulluk son bulmuş olacaktır. Çünkü üretilen mal tüketiciye gitmek zorunda olur.

 

(Dünyada tescilli yaklaşık 23 milyon insan öldürücü ve dermansız HIV/AIDS virüsü taşıyor. Bunların % 93’den fazlası ise az gelişmiş ülkelerde yaşıyor.)

Evlilik dışı ilişki yasaklanıyor, herkese evlenme imkanı sağlanıyor. AİDS kendiliğinden yok oluyor.

 

(II. KAPİTALİZM, SERVETİN SINIRLI SAYIDA İNSANIN ELİNDE TOPLANMASINA VE İSRAFA YOL AÇMAKTADIR)

II. SERMAYE VAR OLACAK, TEKEL YOK OLACAK

(Irkçı, tekelci mihrakların yönetim ve denetiminde bulunan kapitalizm tekelleşmeye yol açmakta ve dünya kaynaklarının belli bir zümre elinde toplanmasına yol açmaktadır. Aşağıdaki hususlar global tekelleşme ve adaletsizliğinin boyutlarını ortaya koymaktadır.

Dünya kaynaklarına hükmeden bugünkü global elitler bu fakirliği çok kısa bir zamanda yok edebilecek kadar zengin durumdadır.

Dünya toplam üretimi yaklaşık 31,5 trilyon dolar.

Fakirliğin ortadan kaldırılması için gereken kaynak dünya üretiminin yüzde 1’i. Yani 315 milyar dolar. Sadece ABD, yılda 10 trilyon dolar mal ve hizmet tüketiyor.)

Bugünkü teknolojide ve doğa şartlarında bir kişi dört saat çalıştığı zaman ailesini geçindirebiliyor. Geri kalan 4 saat ise imar ve uygarlaşmada harcanır. Bunun için üretici işçiye faizsiz kredi verilecektir. İşverene de işçisine göre faizsiz kredi verilecektir. Ortak ambar, ortak nakliye, faizsiz kredi ve genel hizmet tam istihdamı sağlayacaktır. Herkese refah gelecektir.

 

(Dünyanın ilk 10 zengininin toplam serveti 133 milyar dolar. Bu rakam, gelişmemiş ülkelerin (nüfusu yaklaşık 2,5 milyar!) toplam üretiminin yaklaşık 1,5 katıdır.

En fakir 20 ülkenin borçlarının tamamı 5,5 milyar dolar eder ki bu bir Euro Disney inşa etmenin maliyeti.

Yoksulların sosyal imkânlara tam olarak kavuşabilmesi için gereken kaynak 80 milyar dolardır ki bu dünyanın en zengin 7 insanının gelirinden daha azdır. Gelişmiş altı ülkenin köpek ve kedi mamaları için 9 günde harcadığı para 700 milyon dolardır.)

Tekel yönetimler isteseler tam istihdamı sağlayabilirler. “Adil Düzen”i onlar uygular ve sonuç elde edebilirler. Ama o zaman insanlar güçleneceğinden sermayeyi veya devleti dinlemeyeceklerdir. Adil siyasi ekonomi kurulmadan adil ekonomik düzen kurulamaz. Bu sebepledir ki biz dört “Adil Düzen”in aynı zamanda oluşması gerektiği görüşündeyiz; ilmî, dinî, siyasî ve ekonomik düzenler adil olacak.

 

(Günümüz dünyasında insanlar:

92 milyar doları ıvır-zıvır yiyecekler için,

66 milyar doları kozmetik için ve

Yaklaşık 800 milyarı doları da 1995 rakamlarına göre (!) savunma için harcanmıştır.

Gelecek Karanlık Gözüküyor!)

Tekel ekonomi israf ekonomisidir. Halkı daha çok çalıştırmak için onları israfa alıştırmaktadır. “Adil Düzen”de insanlar artırdıkları zamanlarını imara ve uygarlığa harcayacaklardır. Her hafta imtihan yapılır ve başarılarına göre mesleki dereceleri yükselir. Herkes ilimle meşgul olur, zararlı veya boş işlerle uğraşmaz.

 

(III. KAPİTALİZM, İNSANLIĞA KARANLIK BİR GELECEK VADEDİYOR)

III. KAPİTALİŞZM KENDİ KENDİNİ YIKIYOR

(Kapitalizm mevcut yapı ve kurumları beşeriyete aşağıda belirtilen karanlık bir tablo vaat ediyor.)

Faiz çıkmazdadır. Tam istihdam sağlandıktan sonra gelen faiz artık piyasaya giremez. Ekonomi enflasyonla çalışır.  Tam istihdamdan sonra faiz enflasyona sebep olur. Reel faiz için faizi yükseltmek gerekir. Böylece enflasyon sarmalı ekonomiyi devirir. “Adil Düzen”de enflasyon yoktur, gelir vergisi yoktur, sermeye vergisi vardır. Bu da azami sermayeyi sınırlı kılar. Sermeye sahibinin sermayesini koruması için tam gayretle çalışması gerekir. Denge sürüp gider.

 

(Birleşmiş Milletler Kalkınma Örgütü (UNDP)’nün araştırmasına göre, 2015 yılında eğer mevcut global düzen devam ederse günde 1 doların altında bir gelirle yaşayacak olanların sayısı dünya nüfusunun yarısını oluşturacak. Onun için başta enerji kullanımı olmak üzere birçok kaynağın bölüşümü şimdiden adil kriterler üzerine yeniden yapılması gerekir.

ABD Enerji İdaresi’nin hazırladığı rapora göre, küresel enerji talebi 2025 yılına kadar yüzde 54 artacak, varil fiyatı ise nominal 51 dolar olacak. Petrol ve diğer enerji kaynaklarına olan talep genel olarak gelişmekte olan ülkelerden gelecek.)

Enerji tekeli insanlığı çıkmaza götürüyor. “Adil Düzen”de serbest rekabetin sağlamadığı işler vakıflarca yürütülür. Üreticiler halka satarlar, tüketiciler vakıftan alırlar. Vakıf belli yüzde alır. Tekel sömürüsüne imkan verilmez.

 

(Bugün dünyada 2 milyar insan klasik enerji kaynakları ile (odun, tezek, çerçöp)  ısınma ve yemek pişirme işini hallediyor. Diğer bir ifade ile dünya nüfusunun yüzde 40’ı modern enerji hizmetlerinden yoksun. Toplam nüfusu yaklaşık 900 milyon olan Afrika’da bu rakam yüzde 80’e çıkıyor.

2 milyar insan kırsal kesim şartlarında yaşıyor. Elektrik ve elektriğin getirebileceği kolaylıklardan faydalanamıyor.)

“Adil Düzen”de üretilen enerjinin yarısı kişi başına insanlara parasız verilmektedir. Geri kalan yarısı ise iki misli fiyata satılmaktadır. Böylece herkes vasat miktarda enerjiyi bedava kullanmaktadır.

 

(Sadece 800 milyon nüfus gelişmiş ülkelerde 2015’e iyi hazırlanıyor.Fakir bölgelerdeki insanlar gelirlerinin zengin bölgelerde yaşayanlara göre çok daha fazlasını enerji için harcıyor.

Fakir bölgelerdeki enerji kaynakları çevreyi zengin bölgelerdekine nazaran daha çok kirletiyor.

Yoksul bölgelerdeki kadınlar zengin bölgelerdekine göre çok daha fazla meşgul oluyor ve yıpranıyor, dolayısıyla yeni neslin yetişmesi de eksik oluyor.)

Zenginler daha çok eğitim alıyor. “Adil Düzen”de imtihana girip kazanan önce mesleki derecesini yükseltiyor. Üniversitelerde öğretmen ve öğrenciler çalışarak okuyacaklar. Selem kredileriyle sübvanse edilerek hem çalışma hem de okuma imkanı sağlanacaktır. İsteyen her kabiliyetli her zaman okuma imkanı bulacaktır.

 

(Yoksul bölgelerde HIV-AIDS gibi hastalıklar çok daha hızlı yayılıyor.)

Sağlık hizmetleri içindedir. Herkese eşit imkanlar içinde tedavi sağlanır. Bulaşıcı hastalara tecrit siteleri kurulacak ve bulaşma önlenecektir.  

 

(IV. MEVCUT DÜNYA DÜZENİ İFLAS ETMİŞTİR)

IV. TEKEL ÖMRÜNÜ DOKDURMUŞTUR

(Yukarıda özet olarak verilen Birleşmiş Milletler Raporundan alıntılara göre mevcut dünya düzeni iflas etmiştir. Raporda aşağıdaki hususlara yer verilmektedir: “İçinde bulunduğumuz dünyadaki çarpıklıklar, mevcut global sömürü sisteminin iflas ettiğinin göstergesidir.” Birleşmiş Milletler söylüyor. “Hiçbir kimse bu dünyanın adil temeller üzerine kurulduğunu iddia edemez. Bu gün dünyamızda yaklaşık 7 milyar insan yaşıyor. Bunların hepsi eşit yaratılmasına rağmen nimetlerin eşit olmadıkları çok açık bir şekilde göz önündedir. Bu gün dünyanın nüfusunun yaklaşık üçte biri, iki milyar insan sefalet, açlık, hastalıklar, kötü beslenme içerisinde yaşamaktadır. Her gün 150 bin insan ölüyor, bunların 40 bini çocuk. Yaklaşık 800 milyon insan aç yatıyor. Yaklaşık 500 milyon insan kötü beslenmeden dolayı hasta, 1,5 milyar insan içebilecek derecede temiz suya sahip değil. 2,5 milyar insan doğru düzgün bir sağlık kontrolüne sahip değil ve tedaviye ulaşamıyor. Her gün ortalama 30 bin çocuk tamamen önlenebilir hastalıklardan ölüyor.”)

Emeğin beşte ikisi üretici olarak, beşe ikisi destek hizmetleri, beşte biri de sosyal dayanışmaya ayrılacaktır. Tekelleşmeden insanlar meşru yoldan bölüşeceklerdir. “Adil Düzen”de israf olmadığı için herkes yaklaşık olarak eşit şartlar içinde yaşayacak, sermeye üretime yönlendirilmiş olacaktır.

 

(Raporu baştan aşağı okuyacak değilim. Sadece bazı cümleleri okuyarak ana fikri ortaya koymak istiyorum. 840 milyon yetişkin çocuk okuma yazma bilmiyor. Bunların 538 milyonu ise hanım. 1990 yıllarında 54 ülkenin kişi başına düşen milli gelirinde azalma oldu. Ülkelerin milli gelirleri azalıyor. Son on yılda 21 ülke yaşam beklentisi ve okuma yazma açısından incelendiğinde geri gitti. Örneğin Zimbabwe’de ortalama yaşam beklentisi 1970’li yılların başında 56 iken bu rakam 1990’lı yıllarda 33,1’e kadar düşmüştür. Bu rakamı İngiltere için kıyasladığımızda 72’den 78’e çıkmıştır. Dünyanın bir tarafında refah var, bir tarafında ise sefalet var. Kaldı ki yapılan hesaplar 20 sene sonra Zimbabwe’de ortalama yaşın 20 seneye düşeceğini, yani 5 milyon nüfuslu Zimbabwe halkının yok olacağını göstermektedir.)

Hıristiyanlar refahta ama nüfusları azalmaktadır. Batı uygarlığı ölüme doğru gitmektedir. O uygarlığa katılanlar da onlarla birlikte intihar ediyorlar demektir. “Adil Düzen” insanlığı Batı uygarlığının üstüne çıkarmakta, insanlığı ölümden kurtaracak reçete sunmaktadır. Bu düzen demokrasi (şeriat), laiklik (İslam), liberallik (adil) ve sosyal (hak) düzenidir (din).

 

(Hala sömürücü emperyalizm acaba bu Zimbabwe halkını nasıl sömürürüm diye düşünüyor. Öldürmüş, bitirmiş, yok etmiş, insaf yok. Nasıl yok edeceğim planları yapılmaktadır.)

Zalim düzende insanlar çıkar çatışması içinde birbirini öldürüyor…

“Adil Düzen” çıkar paralelliği içinde dünyayı geliştiriyor, hayat getiriyor.

 

(Bunun yanında bu fakirlerin, bu ezilenlerin yanında ezenlerin haline bakacak olursak, dünyanın toplam üretimi 31,5 trilyon dolar, fakirliğin ortadan kaldırılması için gereken kaynak dünya üretiminin %1’i, yani 315 milyar dolardır. Dünya üretimin %1’ni versek, diğer bir ifadeyle zekâtımızı versek,  dünyada bir tane fakir kalmaz. Bütün insanların hepsinin karnı doyar.)

Biz insanlardan mallarını mülklerini dağıtmalarını istemiyoruz. Karşılıksız para ile insanların ellerindeki mallarını haksız yere almasınlar istiyoruz. Kendi paraları -haksız da elde etmişlerse- onların olsun, bundan sonra karşılıksız parayı biz kullanmayacağız. O kadar. Sizden istediğimiz budur. TL ile alışveriş edin ama TL ile borçlanmayın, bir malın değeri ile borçlanın diyoruz (altın, toprak ,demir, buğday).

(Sadede ABD yılda 10 trilyon dolar mal ve hizmet tüketiyor. Dünyanın ilk 10 zenginin toplam serveti şahıs olarak 133 milyar dolardır. Bunlar 2,5 milyar dolar, gelişmemiş ülkelerdeki insanların toplam üretiminin 1,5 katıdır. En fakir 20 ülkenin borçlarının tamamı 5,5 milyar dolardır ki bu bir Euro Disney inşa etmenin maliyeti. Yoksulların sosyal imkânlara tam olarak kavuşabilmesi için gereken kaynak 80 milyar dolardır. Bu dünyanın en zengin 7 insanının gelirinden daha azdır.)

Diğer inanlar açlıktan, Avrupalılar tokluktan ölüyorlar. “Adil Düzen”de aşrı zenginleri zekatla ortaya, aşırı fakirleri yine zekatla ortaya getiriyor. İş bu kadar basittir.

 

(Gelişmiş 6 ülkenin köpek ve kedi mamaları için 9 günde harcadığı para 700 milyon dolardır. Günümüz dünyasında 92 milyar doları ıvır zıvır yiyecekler için harcanmakta. 66 milyar dolar kozmetik için harcanmakta, yaklaşık 800 milyarı da 1995 rakamlarına göre savunma için harcanmaktadır. Bir yandan gelişmiş ülkeler har vurup harman savururken, korkunç bir israf içindeler, diğer yandan ezilenler sefalet içerisinde inim inim inlemektedir.)

İnsanlık sefalet ve sefahat kutupları içinnde yaşmaktadır. Bunun sebebi faizli karşılıksız paradır. “Adil Düzen” mal karşılığı senet, senet karşılığı para çıkaracaktır. Dolayısıyla sefahat da sefalet de bitecektir. Sefihler karşılıksız para ile sefilleri sömüremeyecekleri için sefalet de sefahat da kalkacaktır.

 

(Bu felakete ilaveten önümüze bir bakış yaptığımız zaman gelecek daha karanlık gözükmektedir. UNDP’nin araştırmasına göre 2015 yılında eğer mevcut düzen devam ederse günde bir doların altında gelirle yaşayacak olan sayısı dünya nüfusunun yarısını oluşturacaktır. Dünya açlığı felakete doğru sürüklenmektedir.)

Batı ekonomisini üretime değil para oyunlarına dayandırmaktadır. Köyler boşalıyor, fabrikalar kapanıyor. Herkes kağıt oyunları ile yaşamaya yöneliyor. Bunun sonucu açlıktır.

“Adil Düzen”de karşılıksız para olmadığı için kağıt oyunları son bulacaktır. Üreticiye kredi verildiği için de daima dengeli dağılmış fazla mal olacaktır.

 

(Dolayısıyla bu sistemin, bu nizamın yürümesi mümkün değildir. Bu nizam bir ezen ezilen düzenidir. Tıpkı Komünizm gibi aynı şekilde bu nizam da yok olmak mecburiyetindedir.)

Bu düzen ezen ve ezilenlerin düzenidir.

“Adil Düzen” ise birlikte kazanma düzenidir. Kredi halka verilmektedir. Aracılar halkın siparişlerini almaktadır. Dolayısıyla onlar da kredi almış olurlar. Faizsiz kredi ile herkes rahat çalışmakta ve yaşamaktadır.

 

SÜLEYMAN KARAGÜLLE

Yay. Haz.: REŞAT NURİ EROL

www.akevler.org   (0532) 246 68 92

 

 

 

 

 

 

 

 

 


ADİL DÜZEN-ERBAKAN-ESAM2010-ŞERH
1-1-İÇ KAPAK
2091 Okunma
2-2-ESAM NEDİR?
1863 Okunma
3-3-ERBAKAN ÖZGEÇMİŞ
1710 Okunma
4-4-KUTAN SUNUŞ
1758 Okunma
5-5-ARİF ERSOY-TAKDİM
1711 Okunma
6-6-GİRİŞ-ERBAKAN
1701 Okunma
7-7-GİRİŞ-ŞERH
1729 Okunma
8-8-ADİL DÜZENDE EKONOMİ
1832 Okunma
9-9-HAKLAR
1620 Okunma
10-10-İLKELER
1597 Okunma
11-11-temel esaslar
2066 Okunma
12-12-genel esaslar
1524 Okunma
13-13-insan ve para
1568 Okunma
14-14-kredi
1716 Okunma
15-15-vergi
1522 Okunma
16-16-sosyal güvenlik
1574 Okunma
17-17-doğallık
1858 Okunma
18-18-medeni
1644 Okunma
19-19-ideal düzen
1554 Okunma
20-20-temel görüşler
2004 Okunma
21-21-milli görüş hizmetleri
2470 Okunma
22-22-sonuç
1564 Okunma
23-23-teşhis
1519 Okunma
24-24-felaketler
1469 Okunma
25-25-ırkçı emperyalizm
2249 Okunma
26-26-saadet dünyası
1627 Okunma
27-27-sömürü dünyası
1726 Okunma
28-28-alternatif adil düzen
1580 Okunma

© 2024 - Akevler