Hilal Çekmen
ADİL SİYASİ VE HUKUKİ DÜZENİN ANAYASAL TEMEL ESASLARI
8.10.2023
624 Okunma, 0 Yorum

Bismillahirrahmanirrahim

Daha önceki seminerlerimizde, adil düzeni tesisi edebilmek için yönetime talip olmamız ve  siyasi mücadele içine girmemiz gerektiğini sünnete ve ayetlere dayalı olarak anlatmaya başlamıştık.  Medine’de yönetmeye talip olunarak adil bir devlet düzeni kurulduğuna göre öncelikli olarak önemsememiz gerekenin adil düzeni tesis etmek olduğunu anlayabiliriz. Müşrik elebaşları tarafından peygamberimizin Mekke yönetiminde bulunmasına engel olunmadığını ama adil bir düzeni tesisi için yönetimde yapılması gereken ıslah hareketleri için tebliğine engel olunduğunu ifade etmiştik. Bu hususta yönetim anlayışında yapılması gereken ıslah için tebliğde bulunulduğunda güvenli bir şekilde yaşama imkanının bile müminlere tanınmadığını ifade etmiştik. Dolayısı ile yönetimde bulunmaktan, yönetime talip olmaktan kaçınmanın  tek şartının, yönetimde ıslaha engel koyulması,  tebliğe bile imkan verilmeyecek şekilde adil bir düzenin tesisine engel koyulması olabileceğini ifade etmiştik. Yönetime talip olmaktan kaçınmanın gerekçesi  olarak peygamberimizin Medine’de bulduğu imkanlar gibi aynı imkanlar oluşmadıkça üzerimizde böyle bir görev yoktur anlayışına kapılmak yanlıştır. Gerekçe olarak devleti bucaktan itibaren inşa ederek büyütme sürecinin yaşanmaması durumunu göstermek, doğru bir gerekçe değildir. Çünkü burada asıl olan ister devleti yeni baştan inşa ederek olsun ister mevcut yönetimi ıslah şeklinde olsun adil düzeni tesis edebilmektir. Çünkü Davut Aleyhisselam, Yusuf Aleyhisselam yönetimde ıslah hareketinin örneklerini merkezi yönetim sistemi ile göstermişlerdir. Peygamberimizin de bucaktan başlayan yerinden yönetim sisteminin örneklendirmesini göstermesi gerekiyordu. Dolayısı ile merkezi ve yerinden yönetim dengesinin kurulabilmesi için, inşa ve ıslah hareketlerine dayalı örnekler peygamberlerin sünnetleri ile gösterilmiştir.  

Asıl hedefimizin adil düzeni tesis etme hedefi olması şartı ile yönetimde ıslah hareketi için izlenmesi gereken süreçlerin de, kullanılan demokrasi gibi seçim araçlarının da haksızlığa sebep vermeyecek şekilde ıslah imkanının olması durumunda yönetime talip olmaktan kaçınmak cihat emrini yerine getirmemek demektir.  Yani adil bir devlet düzenini tesis etmek için yönetim ve paylaşımda adaleti temin etmek adına kullanılan araçların da ıslah imkanı mevcut olduktan sonra yönetime talip olmaktan kaçınmak için bir ruhsat bulunmamaktadır. Kullanılan araçların ıslah edilebilme imkanı demek olan, ilk olarak seçilmek yani onay almak sureti ile bütün düşüncelerin, insanların maddi ve manevi ihtiyaçlarının mecliste temsilcisi olunarak çoğunluk sisteminin çoğulcu olarak uygulanabilme imkanının olduğunu ve sonrasında da seçim kanununda yapılacak düzenlemeler ile adaletli temsil sisteminin mücadelesinin verilme imkanının olduğunu, anayasal değişikliklerle yerinden yönetim sisteminin güçlendirilme imkanının olduğunu detaylı olarak son birkaç seminerimizde  anlattık bakılabilir.

Kısaca peygamberimizin Mekke’de ıslah imkanı verilmediği için yönetime talip olmaktan kaçınması ile ıslah imkanı var iken yönetimi ıslahtan kaçınmak aynı şey değildir. İkincisi üzerimize büyük bir vebal yüklemektedir.

Geçen seminerimizde Erbakan Hocamızın Anayasa Değişikliği Uzlaşma Teklifi’nin kapak sayfasında belirttiği Adil Düzen hedefinden bahsetmiştik. Ardından Adil düzen  devletinin temel özellikleri ve görevlerini anlattıktan sonra yerinden yönetim ve merkezi yönetim dengesinin siyasi organizasyon ile adil bir düzende nasıl sağlandığını bir tablo üzerinden anlatmıştık.

Bugün itibari ile adil düzen içinde yer alan 4 düzenden biri olan,  adil siyasi ve hukuki düzenin anayasal temel esaslarını Erbakan Hocamızın “Adil Düzen Kitapçığında” anlatmış olduğu anayasal temel esasları detaylandırarak anlatmaya başlayacağız. Daha önceki seminerlerimizde adil ahlaki ve ilmi düzenin, adil ilmi düzenin ve adil ekonomik düzenin anayasada yer alması gereken temel esaslarını anlatmıştık, bakılabilir.

Özetleyecek olur isek; Adil düzende denetleme, yasama, yargı ve yürütmeden oluşan meclis, kuvvetler dengesi esasına göre çalışır. Denetleme şurası, inanç ve ahlaki dayanışma ortaklıkları sorumlularından oluşur. Yasama şurası ilmi dayanışma ortaklıkları sorumlularından yani ilim insanlarından, yürütme şurası meslek odası ve sendika sorumlularından, yargı-yönetim şurası da,  siyasi ve hukuki dayanışma ortaklıkları sorumlularından  oluşur.  Bucak, il ve devlet kademelerinde bu 4 şuradan oluşan meclisler insanların maddi ve manevi ihtiyaçlarının giderilmesi, insanların huzur, güvenlik ve refahını tesis etmek üzere çalışmış olur.

Denetleme şurasının görevi topluluğun ihtiyaçlarının bucak kademesinden itibaren belirlenerek, il kademesine iletilmesi, il  denetleme şurası aracılığı ittifaka varılan ihtiyaçların devlet kademesine ulaşarak kanun tekliflerinin hazırlanmasıdır. Devlet kademesindeki yasama şurası belirlenen ihtiyaçlar yani devlet kademesine ulaşan ittifak edilen kanun teklifleri doğrultusunda, makro planlamalar yapar. Kanun ve standartların hazırlanabilmesi için bucak kademesinden başlanarak, il kademesine oradan devlet kademesine kadar ittifak edilen kanunlar devlet kademesindeki yasama şurasında devlet kanunu olarak tescil edilir. Bu kanunlar ve  standartlar çerçevesinde bucakta, ilde ve devlet kademesinde yürütme faaliyetleri yürütülür. Yargı şurası da hak ve özgürlüklerin korunması ve adaletin tesis edilmesini sağlar. Denetleme şurası yapılan faaliyetlerin ihtiyaçları temin edip etmediği hususunda denetim görevini yerine getirir.  

Kısaca;

Adil İnanç ve Ahlaki Düzen, Denetleme şurası ile (Murakebe) ; Neye ihtiyaç olunduğunu ve ne yapılması gerektiğinin belirleyicisi olarak meclise kanun teklifi sunan ve en son olarak da mal ve hizmet üretiminde kontrol ve denetlemeyi sağlayıcı olarak görevini yapacaktır.

Adil İlmi Düzen, Yasama Şurası İle (Teşri); İhtiyaçların nasıl giderilmesi  gerektiğinin belirleyicisi olarak kural koyucu, kanun yapıcı, standartları belirleyici olarak görevini yapacaktır.

Adil Ekonomik Düzen, Yürütme Şurası İle (İcra) ; İktisadi ve ticari hayatın, genel  hizmet üretim faaliyetlerinin düzenleyicisi olarak, standart ve kanunların uygulayıcısı olarak görev yapacaktır

Adil Siyasi ve Hukuki Düzen, Yönetim/İdari ve Yargı Şurası İle (Kaza); Düzenin koruyucusu, yaptırım uygulayıcısı olarak görev yapacaktır.

ADİL SİYASİ VE HUKUKİ DÜZEN

Nasıl ki insanda, isteklerini belirlerken, nasıl yapılacağını düşünürken ve yaparken başkalarının da var olduğunu göz önünde bulundurmamızı sağlayan ünsiyet ve vicdan meziyeti ile  adalet ve zulmü birbirinden ayırt edebiliyor isek;  bunun gibi devlette de  ifsat edici olmaması kaydı ile toplulukların istek ve fikirlerinin çatışmaya meydan vermeyecek şekilde,  menfaat paralelliği içinde, sevgi-barış-güven içinde, adalet içinde ayakta durmasının bekçiliğini ve  muhafazasını yapacak, böylece adalet ile zulmü birbirinden ayıracak bir düzenin olması gerekmektedir. Bu düzen de siyasi ve hukuki düzendir. Çoklu sistemi, çok hukuklu sistemi ayakta tutmak ve birlikte yaşamasını teminat altına almak siyasi ve hukuki düzenin görevidir.

Adil Düzende tek tip kanun sistemi yerine, Medine sözleşmesindeki gibi Yahudiler, Hıristiyanlar ve yerIi kabilelerle "Birlikte Yaşama ve Ortak Savunma" şartlarını içeren barış anlaşmasına benzeyen, “farklı hukuk sistemlerini güvence altına alan bir anayasa” ile adil düzenin temel esasları belirtilecektir. Buna dayalı siyasi organizasyon yapılanması oluşturulacaktır. Bu yapılanmada, herkesi bağlayıcı ortak ve genel bir anayasa yanında; farklı din, mezhep ve cemaatlere, belirli sahalarda kendi özel hukuklarını uygulayabilme imkanı getirilecektir.

Bu yeni ve adil siyasi yapılanmada bütün temel insan hak ve hürriyetlerin korunabilmesi için kişilerin seçtikleri ahlaki, siyasi, ilmi ve iktisadi kuruluşlara katılması mecburi olacak, herkes siyasi yönden partisini, ilmi yönden mezhebini ve mektebini, ekonomik yönden sendikasını veya meslek odasını, ahlaki yönden de meşrebini veya manevi tercihini mutlaka belirleyecektir. Bunları kendi hür iradesiyle benimseyip seçecek, istediği zaman da değiştirebilecektir. Ancak bu sosyal kuruluşlara katılım şimdiki gibi üyelik şeklinde değil, ortaklık sözleşmesi şeklinde olacaktır. Örneğin, siyasi partiler veya dernekler tam bir tanışma, kaynaşma ve dayanışma merkezleri olacak, her teşkilat, kendi ortaklarının her türlü haklarını koruyan ve savunan yetkili ve etkili bir konuma gelecektir. Kişiler de nimet-külfet dengesi esasına göre bu kuruluşlarla ilgili maddi sorumluluk yüklenecektir. Siyasi, ahlaki, ilmi ve iktisadi kuruluşlar kendi mensuplarına ticaret, sanat, genel hizmet gibi faaliyetler için "mensubumuz olan şu kişi emin ve ehildir" şeklinde tezkiye ve teminat belgeleri verecekler. Hırsızlık, rüşvet  v.b gibi zarara sebep vermeleri durumlarında ise bunların zararını tekeffül ve tazmin edeceklerdir. Bu tazminat ise, bağlı olunan dayanışma ortaklığının bütün üyeleri arasında ortaklaşa toplanacaktır.

Böyle bir düzende herkes mesleğinde becerikli ve ehil, ticaretinde dürüst ve emin  olacaktır.  Zira başka türlü kendisini ortaklığa kabul edecek ve sahiplenecek bir dayanışma ortaklığı bulamayacak ve ortada kalacaktır. İşte o zaman insanlar ve kuruluşlar, şimdiki gibi haksızlıkta ve hayasızlıkta değil tam tersine hayırda ve hizmette yarışacak, böylece mutlu ve huzurlu bir toplum oluşacaktır.

İşte huzur ve güven ortamının tesisi, adalet değerlerine sahip bir toplumun inşası için Erbakan Hocamız adil düzen kitapçığında siyasi ve hukuki düzenin anayasal temel esaslarını şu şekilde belirtmiştir.

ADİL SİYASİ VE HUKUKİ DÜZENİN ANAYASAL TEMEL ESASLARI

Genel Esasları:

  1. Adil siyasi düzen genel düzen içinde diğer temel düzenlerle uyum içinde görevini yapan bir düzendir.

4 şura yani devlet erki, bucak, il ve devlet kademesindeki meclisleri oluşturarak konsensüse dayalı kararların alınması hususunda kendi görev sınırları dahilinde birlikte uyum içinde çalışırlar. Böylece her bir şura  kendi sorumluluk alanlarına bağlı kalarak ulusun maddi ve manevi sıkıntılarının çözümü için çalışmış olur. İşte bu durum, diğer düzenler ile uyum esasını birlikte getirecektir. Çünkü ahlaki, ilmi, iktisadi ve siyasi- hukuki düzenlerin görev alanları birbiri ile irtibat içindedir  ve uyumu gerektirir.

  1. Adil siyasi düzenin görevi dünyada ve ülkede: huzur ve güvenliğin sağlanması, hak ve hürriyetlerin muhafazası ve adaletin tesisidir.

Adil siyasi düzen, adil düzenin bir bütün olarak uygulanabilmesi, siyasi organizasyon yapısındaki bütün kurumların kendi görev alanında çalışması, kişilerin düzeni bozucu olan münker faaliyetlerde bulunmaması için yasama kuvvetinin belirlediği yaptırımların uygulayıcısı olarak görev yapar. Dolayısı ile yasama kuvvetinin hazırladığı kanunlara göre hizmet ve mal üretim faaliyetlerini yürütme şurası üstlenmiş olur. Bu kanunlara göre yaptırımlar uygulayarak  adaleti tesis etme yönetim ve yargı şurasının görevidir.  Böylece Adil siyasi ve hukuki düzenin yönetim ve yargı şurasına  bağlı kurumlar adil düzeni koruma noktasında hizmet vermiş olur.

  1. Adil siyasi düzen bu görevlerini yapabilmek için dünyada ve ülkede gereken teşkilatlanmayı yapar ve  kendi temel esaslarına uygun olarak çalışır.

Dünyada mevcut ifsat edici teşkilatlar yerine ıslah teşkilatlarının kurucusu olur. İslam BM Teşkilatı, İslam Barış Gücü, Siyasi İrade ve Savunma İşbirliği Teşkilatı, Teknolojik İş Birliği Teşkilatı, “Yeni Para Birimi” Teşkilatı, “Ekonomik İş Birliği” Teşkilatı, Yeni “Dünya Bankası”, “Fakirlere Yardım” Teşkilatı,  “Kültür İş birliği” Teşkilatı, Kadın, Çocuk ve Aileyi Koruma” Teşkilatı gibi teşkilatların kurulması için çalışır.

Adil siyasi ve hukuki düzendeki yönetme ve yargı şurası;

Çoklu ceza hukuk sisteminin uygulayıcısı ve koruyucusudur.  

Ülkede kurumları ile güvenliğin sağlayıcısıdır.

Tahkik kurumları ile soruşturma sonuçlarının uygulayıcısıdır

Tahkim Kurumları ile kararların infaz edilmesinin sağlayıcısıdır.

  1. Adil siyasi düzenin gayesi hakkı hakim kılmaktır. Adil siyasi düzen gerçek hak anlayışının koruyucusudur.
  2. Hak, doğuştan olan insan hakları, emek, sözleşme ve adaletten kaynaklanır. Kuvvet, çoğunluk, imtiyaz ve menfaat hak nedeni olamaz

Dünyada Huzur ve Güvenliğin Sağlanması İçin Esaslar

  1. Hakka dayalı BM teşkilatının kurulması

Siyonizm’in Gizli Dünya Devletinin en önemli yapılanması olan BNAİ BRİTİSH (Ahitin Çocukları) bugünkü Birleşmiş Milletler ‘in beynini teşkil etmekte ve bütün kilit noktalarındaki üyeleri vasıtasıyla uluslararası kararları istediği şekilde yönlendirmektedir.

Erbakan Hocamız,  ifsat teşkilatı olan Birleşmiş Milletler Teşkilatının, 1.Yalta Konferansının (1945) arkasından üye ülkelerin haklarının korunması, dünyaya barış, güvenlik ve huzurun gelmesi için değil, İsrail’in  kurulması, himaye edilmesi ve Büyük İsrail için gerekli adımların atılabilmesi ve dünyada bağımsız gibi görünen bütün ülkelerin Siyonizm tarafından kontrol altında tutulabilmesi için kurulmuş bir teşkilat olduğunu anlatmıştır.

Gerçekten 5 tane daimi üyeye veto hakkı (ABD, Rusya, Çin, İngiltere, Fransa) verilmesi,  İsrail'in kurulma kararının BM’in kuruluşunun hemen ardından alınması (1948), Müslümanlar üstünlük elde etmeye başlayınca, kendi çıkarlarına ters bir durum oluşunca  Müslüman ülkelere müdahale etmesi, ambargo uygulaması,  sürekli olarak İsrail’i (BİP) koruması ve kollaması, Kıbrıs’ın Rumlara verilmesi için uğraşması, Erbakan Hocamızın belirttiği kurulma amacını gösterir mahiyettedir.

Birleşmiş Milletlerin Bosna’da neler yaptığı bilinmektedir. Bosnalı Müslüman  sivilleri Sırpların eline teslim etmiştir. İşte bu teşkilatın kuvveti üstün tutan, Siyonist hedefleri için çalışan imtiyazlılara tanıdığı hak anlayışından dünyanın kurtarılması gerekmektedir.

Dolayısıyla mevcut BM yerine ıslah teşkilatı olarak kurulacak olan yeni Birleşmiş Milletler Teşkilatı tarafından insanlığın beklediği en önemli unsurlar olan Uluslararası hukukun Hakkı üstün tutması,  barış ve güvenliğin sağlanması, insan haklarının güvence altına alınması, adaletin korunması sağlanacaktır.

Bütün ülkelerin uyması gereken  insan hakları ve devlet düzenleri hakkında asgari genel esasların belirlenmesi sağlanarak  İnsanlık Anayasası-Sözleşmesi  oluşturulacaktır.

Yeni Birleşmiş Milletler Teşkilatının İslam aleminin ve bütün insanların sorunlarına çözüm üreten ve yol gösteren bir teşkilat olması için ilk etapta bir ilim adamları şurası kurulacaktır..

  1. Ülkeler arası ihtilafların sulh yoluyla halledilmesi için esasların belirlenmesi

Yeni BM Teşkilatında öncelikle Müslüman ülkeler arasında  olmak üzere Uluslararası Hakem Sistemi ve bir barış gücü oluşturulacaktır. İhtilafların sulh yoluyla çözülmesine çalışılacaktır.   

  1. Adil Siyasi ve Hukuki Düzen, bütün ülkelerde insan haklarını teminat altına alan, bütün ülke temel nizamlarının adil olması, düzenlerin birbirine ve insan haklarına tecavüz etmemesi ve silahlanma yarışının kontrol edilmesi esaslarına dayanan ve bu görevlerle mücehhez bir BM teşkilatı kurmayı gaye edinir.
  2. Devletlerin idari taksimatının adil düzen esaslarına uygun olarak gözden geçirilmesi esası yürütülür.

Ülkede Huzur ve Güvenliğin Tesisi İçin Temel Esaslar

  1. Genel düzen adil düzen esaslarına uygun olarak yürütülür.
  2. İdari teşkilatlanma adil idari/ yönetim düzen esaslarına uygun olacaktır
  3. Adil idari düzen esaslarına uygun olarak bekçi, polis, jandarma teşkilatı kurulup çalıştırılacaktır
  4. Hukuk, tahkikat, yargı ve tahkim esasları adil idari düzen esaslarına uygun olacaktır
  5. Adil Siyasi ve Hukuki Düzen insanların adil dini ahlaki düzen esaslarına göre yetiştirilmesinin koruyucusu olur.
  6. Sosyal yapının dayanışma sistemi içinde adil yapılanmasını sağlar

      Hak ve Hürriyetlerin Muhafazası İçin Temel Esaslar

  1. Adil Siyasi ve Hukuki Düzen gerçek hak anlayışını tesis eder
  2. İnanç ve ahlaki düzenin etkisinden faydalanır
  3. Menfaat paralelliği esasına dayanır
  4. İdari düzenin yatay ve dikey olarak dengeli olmasını sağlar ve siyasi organizasyonun sınırlarını belirler
  5. Yerinden yönetime ağırlık verir
  6. Çoklu ve teminatlı siyasi yapıyı tesis eder
  7. Nispi temsil ve uzlaşmayı esas alır
  8. Mevzuatın ehil kişilerce yapılmasını güvence altına alır
  9. Mevzuatın basit ve sade olmasını güvence altına alır
  10.  İçtihat ve icma sistemini güvence altına alır
  11. Denetimin bağımsız olmasını temin eder
  12. Hizmette rekabet esası vardır.
  13. Teminatlı hizmet sistemini kurar.
  14. Sosyal yapılanmanın teminatlı olmasını güvence altına alır
  15. Ekonomik düzenin adil olmasını temin eder
  16. Düzenin israfı önleyici olmasını temin eder
  17.  Teminatlı ve yeminli polis sistemi ve seçme imkanını tesis eder
  18.  Açık ve dışarıdan soruşturma sistemini güvence altına alır.

Soruşturma kurumlarının günümüzde olduğu gibi tekel olarak oluşturulması, sadece görevlendirilenler tarafından bu hizmetin yapılıyor olması hizmette rekabeti kaldırmaktadır. Bu durum da rüşvet, yolsuzluk ve suistimallere sebep olmaktadır. Bütün hizmetlerde olduğu gibi denetleme hizmetlerinde de  rekabeti sağlayacak çoklukta soruşturma teşkilatları oluşturulmalı  ve seçim yetkisi hizmet alacak olan halka bırakılmalıdır. Böylece soruşturma sistemi seçilen ehliyetli kişiler tarafından yürütülmüş olacaktır.

Adil düzende inanç ve ahlaki düzen ile siyasi ve hukuki düzenin birlikte uyumuna dayalı olarak soruşturma hizmeti yürütülür. Olay seçilen soruşturmacılara intikal ettirilir, soruşturma yapılır ve halk da onların beyanına inanır. Çünkü onlar sözüne güvenilir, muteber ve yalan söylemeyen kimselerdir; topluluğun inanç ve ahlaki dayanışma  grupları tarafından tezkiye edilmişlerdir. Adil siyasi ve hukuki düzen, bu soruşturmalara esas olarak verilen kararın uygulayıcısı olarak görev yapacaktır.

Adil siyasi ve hukuki düzenin temel esaslarına devam edeceğiz. Rabbim seminerlerimizi adil düzenin bir an önce tesis edilmesine vesile kılsın İnşAllah.  Beni dinlediğiniz için teşekkür ederim.

İnş. Müh. Hilal Çekmen,

Akevler,  57. Seminer, 08. 10. 2023                         

Yeniden Refah Partisi Milli Siyaset Kurulları

Kadın, Aile ve Sosyal Politikalar Kurul Başkanı

 






Çok Okunan Makaleler
Hilal Çekmen
Adil Düzende Planlama ve İmar
27.02.2023 1553 Okunma
Hilal Çekmen
Adil Düzende Deprem Yönetimi
22.02.2023 1431 Okunma
Hilal Çekmen
Adil Düzende Deprem Öncesi Tedbir ve Denetim
22.02.2023 1132 Okunma
Hilal Çekmen
SİYONİZM’İN MADDİ GÜCÜ ELE GEÇİRMESİNİN TARİHÇESİ
22.10.2023 1008 Okunma
Hilal Çekmen
Adil Düzende Bütçe Gelirleri ve Giderleri Pay Tablosu-1
5.03.2023 649 Okunma
Hilal Çekmen
ADİL SİYASİ VE HUKUKİ DÜZENİN ANAYASAL TEMEL ESASLARI
8.10.2023 624 Okunma
Hilal Çekmen
Adil Siyasi ve Hukuki Düzenin Temel Esasları,
1.10.2023 597 Okunma
Hilal Çekmen
Adil Düzende Bütçe Giderler Paylaşım Tablosu- 3
16.04.2023 560 Okunma
Hilal Çekmen
ADİL DÜZENDE AİLE, KADIN VE ÇOCUKLAR NASIL KORUNUR-1
16.04.2023 560 Okunma
Hilal Çekmen
ADİL DÜZENDE AİLE, KADIN VE ÇOCUKLAR NASIL KORUNUR?-2
30.04.2023 551 Okunma
Hilal Çekmen
Adil Düzende Bütçe Giderler Paylaşım Tablosu- 2.
16.04.2023 521 Okunma
Hilal Çekmen
SİYONİZME KARŞI YAPILMASI GEREKENLER
5.11.2023 503 Okunma
Hilal Çekmen
ADİL DÜZEN YERELDEN KURULMALIDIR
28.01.2024 495 Okunma
Hilal Çekmen
SİYONİST DÜZENDEN KURTULUŞ İÇİN HİCRET
19.11.2023 454 Okunma
Hilal Çekmen
ADİL DÜZENE GİDEN SÜREÇTE HAZIR HALE GELMEK-1
11.05.2023 452 Okunma
Hilal Çekmen
DÜNYADA GÜVENLİĞİN SAĞLANMASI İÇİN TEMEL ESASLAR
15.10.2023 443 Okunma
Hilal Çekmen
ADİL DÜZEN YERELDEN KURULMALIDIR-2
11.02.2024 440 Okunma
Hilal Çekmen
ADİL DÜZENDE AİLE, KADIN ve ÇOCUKLAR NASIL KORUNUR? -3
7.05.2023 437 Okunma
Hilal Çekmen
ADİL DÜZENDE YERİNDEN YÖNETİM- MERKEZİ YÖNETİM DENGESİ
24.09.2023 433 Okunma
Hilal Çekmen
ADİL DÜZENE GİDEN SÜREÇTE HAZIR HALE GELMEK-2
13.05.2023 424 Okunma
Hilal Çekmen
Hak ve Hürriyetlerin Muhafazası İçin Esaslar
31.12.2023 372 Okunma
Hilal Çekmen
B'NAİ B'RİTH'İN İFSAT ALT KURULUŞLARI VE TAHRİBATLARI
26.11.2023 369 Okunma
Hilal Çekmen
ADİL DÜZEN YERELDEN KURULMALIDIR-3
18.02.2024 368 Okunma
Hilal Çekmen
ADİL DÜZENDE AİLE, KADIN VE ÇOCUKLAR NASIL KORUNUR-4
24.05.2023 362 Okunma
Hilal Çekmen
SİYONİST BILDERBERG ALT KURULUŞLARI VE TAHRİBATLARI
3.12.2023 356 Okunma
Hilal Çekmen
ADİL DÜZEN İÇİN YÖNETİMDE KİMLİKSİZLEŞMEDEN VAR OLMAK
27.05.2023 355 Okunma
Hilal Çekmen
ADİL DÜNYA DÜZENİ İNSANLIK ANAYASASI-2
17.12.2023 345 Okunma
Hilal Çekmen
ADİL DÜZEN AÇISINDAN KENTSEL DÖNÜŞÜMDE TEMEL İLKELER
17.03.2024 332 Okunma
Hilal Çekmen
ADİL DÜNYA DÜZENİ ANAYASASI
10.12.2023 319 Okunma
Hilal Çekmen
ADİL DÜNYA DÜZENİ İNSANLIK ANAYASASI-3
25.12.2023 290 Okunma
Hilal Çekmen
ADİL YÖNETİM- YARGI KUVVETİNİN ÖZELLİKLERİ
14.01.2024 284 Okunma
Hilal Çekmen
ADİL DÜZEN AÇISINDAN KENTSEL DÖNÜŞÜMDE TEMEL İLKELER-2
14.04.2024 225 Okunma
Hilal Çekmen
ADİL DÜZEN YERELDEN KURULMALIDIR-4
3.03.2024 203 Okunma
Hilal Çekmen
ADİL DÜZEN İÇİN BELEDİYE HİZMET AŞAMALARI
7.05.2024 161 Okunma


© 2024 - Akevler