Reşat Nuri Erol
Arif Ersoy Abi için sır perdesini biraz araladım
13.09.2020
3767 Okunma, 6 Yorum

 

Arif Ersoy Abi için sır perdesini biraz araladım

Bana Arif Ersoy Abi ile ilgili bir şeyler yaz dediğinde gerek yok demiştim! Arif Abi'yi benden daha iyi tanıyan, ciddi hatıraları olan, belki binleri bulacak dostları varken ben ne yazabilirim ki diye düşündüm. Fakat onları yazmaya teşvik etmek için sır perdesini azıcık aralayarak birkaç cümle yazmanın doğru olacağını düşündüm.

Arif Ersoy Abi tam da ismiyle müsemma "ARİF" biri idi. Her yerde ve zamanda şartlar ne olursa olsun dava adamlığını sürdürdü. Hep iki kişilikli idi. Zihin atmosferinde ruh, akıl ve gönül aynı anda zinde ve etkin idi. Her zaman dünyaya ve ahirete bakan iki hali dipdiri hareket halinde olurdu. Bir taraftan sohbet ederken, hal hatır sorarken, sorduğunuz sorulara cevap verirken; aynı anda kalbiyle, gönlüyle, vakur duruşuyla size başka şeyler (gerçekten söylenmesi gerekenleri) anlatırdı. Hani şair "dili yok kalbimin ondan ne kadar bîzarım" diyor ya, işte öyle bir şey. Fakat bir farkla; Arif Abi hiçbir zaman "kalbinden bîzar" olmadı. Onun kalbinin de dili vardı ve vakur duruşuyla da hep anlatırdı; tabii ki anlamak, duymak ve dinlemek isteyenlere. Onu dinleyen dikkat ederse, dilinden dökülenleri de gönülden esen sessiz fırtınaları da duyar, görür ve hissederdi. Bu da nasibi olanlar ile çok isteyenlere mahsustu. Az ve öz konuşurdu. Bazen bir makalede alabileceğinizi onun bir veciz cümlesi ile alırdınız. Pozitif gülümsemesi eksik olmayan bir dervişti. Her durumda Mevlanavari görür, bakar, anlar ve söylerdi. O kadar olaylara pozitif bakar ve yaklaşırdı ki; muhatabı şaşırır, bir anlam veremez ve Arif Abi'nin kendisini dinlemediğini zannederdi. Zahiren baktığınızda böyle düşünürdünüz. Ama kimse kırılmazdı. Başkası söylese bir daha görüşmeyeceğiniz sözler ondan duyulunca O'na daha çok yakınlaştığınızı hissederdiniz. Mesela, geçen hafta trafik kazası geçirdim, arabam pert oldu diyene, "iyi güzel" deyiverirdi. Siz galiba beni dinlemedi derdiniz. Acaba muhatabını dinlemez miydi? Hayır kesinlikle dinlerdi. Arif Abi ruhen hep vahyin sahibi Rabbine dönük yaşadı. Aynı anda hem sizinle hem de Rabbiyle beraberdi ve hep "bekabillah" olarak yaşadı. (Nahl,16/96, Rahman,55/26,27) Demek istediğini ben şöyle anlıyorum: Allah'tan gelen her şey, zahiren kötü görünse de gerçekte iyidir. (Bakara,2/216) Yoksa meşhur tabirle "karıncayı bile incitmeyen" ve hep gülümseyen "ARİF" biri insanı incitecek söz söyler mi? Elbette söylemez. Hep "beşuş" idi. Hiç ye'se kapılmadı ve hep umut dolu yaşadı. Kızgın değildi ama kırılgan ve kırgındı. İnandığı davaya -gerçek anlamda- dostlarının dahi tam anlamadığını düşünür, üzülürdü. Gerekli hizmetin ve çalışmanın yapılmayışı O'nu kırılganlaştırmış ve yorgun düşürmüştü. Lisanı haliyle hep "bir zaman var zamandan öte, bir kader var kaderden yüce" derdi. Biz dostları böyle anlardık.

İstanbul Sebahattin Zaim Üniversitesi’nde göreve başladığında, Reşat Nuri Erol ve (rahmetli) Prof. Recep Ulusoy ile birlikte kısa bir ziyaret talebimizi, çok yoğun olmasına rağmen kabul etti. Üniversitenin bahçesinde oturduk. Biz fazla meşgul etmek istemedik fakat Arif Abimiz bizi bırakmadı, dört saat hayatının (dönüm noktalarını, hayal kırıklıklarını, yapabildiklerini, yapmak isteyip de yapamadıklarını ve en önemlisi de hizmetteki yalnızlığını) bir özetini bize sundu. Çok dinamik, çok umutlu idi ve burada ümmeti şaha kaldıracak, dünyayı yerinden oynatacak, yeni İslam Medeniyetinin sağlam temellerini inşa edecek muhteşem projeleri gerçekleştireceğini düşünüyor, inanıyor ve de adeta hayata yeniden başlıyordu. Bizi de yanında görmek istiyordu. Biz varız dedik. Çok hizmetler yaptı lakin o hizmetler Arif Abimiz için elifbanın başlangıcından ibaretti. Daha fazlasını yapmak istedi, çalışmalarına bizleri (birçok dostunu) de ortak etmek istedi. Ne yazık ki, O'nu yanında görmek isteyip çalışmaya zorlayanlar Arif Abi'mizin ısrarla "Musa A.S.’ın kardeşini istediği gibi çalışma arkadaşlarımdan yardımcılara ihtiyacım var, onların bir kısmını vazifelendirin, yalnız her şeyi yapamam" sözlerine kulaklarını tıkadılar. Maalesef bu durum O'nu çok yordu. Hizmette İstanbul'da da yalnız bırakılmasına bir türlü anlam veremedi ve kabullenmedi. Son zamanları da bu kırgınlıklar ve yorgunlukla geçti. Sonunda Rabbine; "gücüm yetmiyor, beni yalnızlıktan kurtar ve yanına al" dedi. Duası karşılık buldu ve Rabbimiz O'nu yanına aldı.

Öksüz ve yetim kaldık ey ehl-i zikr, ey ehl-i ilim ve ey ehl-i gönül ARİF ABİ. Akla hitap eden sözlerini anladık, gönlümüze ve kalbimize hitaplarını tam anlayamadık. Sen; (anlamasak da) bizim Hızır’ımızdın; bu dünyada Seninle olmak güzeldi ve huzur buluyorduk. Ahirette de Seninle olmak bir şereftir. Mekânının Cennet'in en yücelerinde olacağına tüm hücrelerimle inanıyorum. Müminler Senin için hep güzel şehadette bulundular. Şehadetleri kabul olmuştur inşallah. Birlikte olduğumuz yolda biz devam edeceğiz. Hakkımız (yoktur ama) helaldir, inşallah; Sen de bize hakkını helal etmişsindir.

Ben Arif Abi için sadece sır perdesini biraz araladım. İnşallah O'nu hakkıyla tanıtacaklar yazarlar da biz de müstefid oluruz. Sağlık, ilim, irfan ve dua... İsmail Er BACAK

 

 


YorumcuYorum
Reşat Nuri Erol
13.09.2020
08:30

MİLLÎ GAZETE

https://www.milligazete.com.tr/makale/5355454/resat-nuri-erol/arif-ersoy-abi-icin-sir-perdesini-biraz-araladim

Arif Ersoy abi için sır perdesini biraz araladım

Bana Arif Ersoy abi ile ilgili bir şeyler yaz dediğinde gerek yok demiştim! Arif abiyi benden daha iyi tanıyan, ciddi hatıraları olan, belki binleri bulacak dostları varken ben ne yazabilirim ki diye düşündüm. Fakat onları yazmaya teşvik etmek için sır perdesini azıcık aralayarak birkaç cümle yazmanın doğru olacağını düşündüm.

Arif Ersoy abi tam da ismiyle müsemma ARİF biri idi. Her yerde ve zamanda şartlar ne olursa olsun dava adamlığını sürdürdü. Hep iki kişilikli idi. Zihin atmosferinde ruh, akıl ve gönül aynı anda zinde ve etkin idi. Her zaman dünyaya ve ahirete bakan iki hali dipdiri hareket halinde olurdu. Bir taraftan sohbet ederken, hâl hatır sorarken, sorduğunuz sorulara cevap verirken; aynı anda kalbiyle, gönlüyle, vakur duruşuyla size başka şeyler (gerçekten söylenmesi gerekenleri) anlatırdı.

Hani şair, “Dili yok kalbimin ondan ne kadar bîzarım” diyor ya, işte öyle bir şey. Fakat bir farkla; Arif abi hiçbir zaman “kalbinden bîzar” olmadı. Onun kalbinin de dili vardı ve vakur duruşuyla da hep anlatırdı; tabii ki anlamak, duymak ve dinlemek isteyenlere. Onu dinleyen dikkat ederse, dilinden dökülenleri de gönülden esen sessiz fırtınaları da duyar, görür ve hissederdi. Bu da nasibi olanlar ile çok isteyenlere mahsustu. Az ve öz konuşurdu. Bazen bir makalede alabileceğinizi onun bir veciz cümlesi ile alırdınız. Pozitif gülümsemesi eksik olmayan bir dervişti. Her durumda Mevlanavari görür, bakar, anlar ve söylerdi. O kadar olaylara pozitif bakar ve yaklaşırdı ki; muhatabı şaşırır, bir anlam veremez ve Arif abinin kendisini dinlemediğini zannederdi.

Zahiren baktığınızda böyle düşünürdünüz. Ama kimse kırılmazdı. Başkası söylese bir daha görüşmeyeceğiniz sözler ondan duyulunca O’na daha çok yakınlaştığınızı hissederdiniz. Mesela, geçen hafta trafik kazası geçirdim, arabam pert oldu diyene, “İyi güzel” deyiverirdi. Siz galiba beni dinlemedi derdiniz. Acaba muhatabını dinlemez miydi? Hayır kesinlikle dinlerdi. Arif abi ruhen hep vahyin sahibi Rabbine dönük yaşadı. Aynı anda hem sizinle hem de Rabbiyle beraberdi ve hep “bekabillah” olarak yaşadı. (Nahl,16/96, Rahman,55/26,27) Demek istediğini ben şöyle anlıyorum: Allah’tan gelen her şey, zahiren kötü görünse de gerçekte iyidir. (Bakara,2/216) Yoksa meşhur tabirle “karıncayı bile incitmeyen” ve hep gülümseyen ARİF biri insanı incitecek söz söyler mi? Elbette söylemez. Hep “beşuş” idi. Hiç ye’se kapılmadı ve hep umut dolu yaşadı. Kızgın değildi ama kırılgan ve kırgındı. İnandığı davaya -gerçek anlamda- dostlarının dahi tam anlamadığını düşünür, üzülürdü. Gerekli hizmetin ve çalışmanın yapılmayışı O’nu kırılganlaştırmış ve yorgun düşürmüştü. Lisan-ı haliyle hep “bir zaman var zamandan öte, bir kader var kaderden yüce” derdi. Biz dostları böyle anlardık.

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi’nde göreve başladığında, Reşat Nuri Erol ve (rahmetli) Prof. Recep Ulusoy ile birlikte kısa bir ziyaret talebimizi, çok yoğun olmasına rağmen kabul etti. Üniversitenin bahçesinde oturduk. Biz fazla meşgul etmek istemedik fakat Arif abimiz bizi bırakmadı, DÖRT SAAT hayatının (dönüm noktalarını, hayal kırıklıklarını, yapabildiklerini, yapmak isteyip de yapamadıklarını ve en önemlisi de hizmetteki yalnızlığını) bir özetini bize sundu. Çok dinamik, çok umutlu idi ve burada ümmeti şaha kaldıracak, dünyayı yerinden oynatacak, yeni İslam medeniyetinin sağlam temellerini inşa edecek muhteşem projeleri gerçekleştireceğini düşünüyor, inanıyor ve de adeta hayata yeniden başlıyordu. Bizi de yanında görmek istiyordu.

Biz varız dedik. Çok hizmetler yaptı lakin o hizmetler Arif abimiz için elifbanın başlangıcından ibaretti. Daha fazlasını yapmak istedi, çalışmalarına bizleri (birçok dostunu) de ortak etmek istedi. Ne yazık ki, O’nu yanında görmek isteyip çalışmaya zorlayanlar Arif abimizin ısrarla, “Hz. Musa’nın (A.S.) kardeşini istediği gibi çalışma arkadaşlarımdan yardımcılara ihtiyacım var, onların bir kısmını vazifelendirin, yalnız her şeyi yapamam” sözlerine kulaklarını tıkadılar. Maalesef bu durum O’nu çok yordu. Hizmette İstanbul’da da yalnız bırakılmasına bir türlü anlam veremedi ve kabullenmedi. Son zamanları da bu kırgınlıklar ve yorgunlukla geçti. Sonunda Rabbine; “Gücüm yetmiyor, beni yalnızlıktan kurtar ve yanına al” dedi. Duası karşılık buldu ve Rabbimiz O’nu yanına aldı.

Öksüz ve yetim kaldık ey ehl-i zikr, ey ehl-i ilim ve ey ehl-i gönül ARİF ABİ. Akla hitap eden sözlerini anladık, gönlümüze ve kalbimize hitaplarını tam anlayamadık. Sen; (anlamasak da) bizim Hızır’ımızdın; bu dünyada seninle olmak güzeldi ve huzur buluyorduk. Ahirette de seninle olmak bir şereftir. Mekânının cennetin en yücelerinde olacağına tüm hücrelerimle inanıyorum. Müminler senin için hep güzel şehadette bulundular. Şehadetleri kabul olmuştur inşallah. Birlikte olduğumuz yolda biz devam edeceğiz. Hakkımız (yoktur ama) helaldir, inşallah; sen de bize hakkını helal etmişsindir.

Ben Arif abi için sadece sır perdesini biraz araladım. İnşallah O’nu hakkıyla tanıtacaklar yazarlar da biz de müstefid oluruz. Sağlık, ilim, irfan ve dua... (İsmail Er BACAK)

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

YazarReşat Nuri Erol- Mesaj Gönder

13 Eylül 2020
Reşat Nuri Erol
13.09.2020
08:44


1967...1968...1969...AKEVLER 54 YILDIR ÇALIŞIYOR...2018...2019...2020

BİZLER ÇALIŞIYOR VE YENİ İSLÂM MEDENİYETİ’Nİ KURUYORUZ...

SİZLERİ DE ÇALIŞMALARIMIZA DÂVET EDİYORUZ; BUYURUN, BİRLİKTE ÇALIŞALIM...

ADİL DÜZEN 1081

“ADİL DÜZEN” III. BİNYIL MEDENİYETİ PROJESİDİR

“VE BİZE DÜŞEN SADECE MÜBÎN/AÇIK TEBLİĞDİR.” (KUR’AN; Yâsin Sûresi, 36/17)

Haftalık Seminer Dergisi; 1081. Hafta - 12 EYLÜL 2020 - Fiyatı: www.akevler.orga tıklamak!

BU DERGİYİ HER HAFTA OKUTABİLİR.. ÇOĞALTABİLİR.. DAĞITABİLİRSİNİZ...

“ADİL DÜZEN” UYGULAMALARI YAPMAK İÇİN BİZLERE DANIŞABİLİRSİNİZ...

 

*KUR’AN VE İLİM SEMİNERLERİ; 1081. SEMİNER

“HİÇ BİLENLER İLE BİLMEYENLER BİR OLUR MU?”      (KUR’AN; Zümer Sûresi, 39/9)

İ L İ M TALEP ETMEK HER MÜSLÜMANIN ÜZERİNE FARZDIR.”      (Hadis)

Adres: AKEVLER İSTANBUL KOOPERATİFLERİ MERKEZİ,  Zafer Mah. Coşarsu Sk. No: 29 YENİBOSNA / İSTANBUL    Tel: (0212) 452 76 51

Tefsir Seminer Notları Yenibosna’da Cumartesi akşamları okunup tartışılmaktadır.

GAYEMİZ: Bu “SEMİNER NOTLARI”nın İstanbul, Türkiye ve bütün dünyadaOKUNMASI, ANLAŞILMASI VE UYGULANMASI”DIR. - ADİL DÜZEN ÇALIŞANLARI

 

***

 

*“ADİL DÜZEN” DERSLERİ/YORUMLARI

BU HAFTA ÖZEL YORUM YAZILMADI

-DİĞER HAFTALIK YORUMLAR SİTEMİZDE-

Süleyman KARAGÜLLE

 

***

 

*SEBÎLU’R-REŞÂD” / MAKALELER

Arif Ersoy; “Yeni Bir Dünya ve Adil Düzen” - 4

Arif Ersoy; “Yeni Bir Dünya ve Adil Düzen” - 5

Arif Ersoy; “Yeni Bir Dünya ve Adil Düzen” - 6

Arif Ersoy’u anmaya ve anlatmaya devam…

Arif Ersoy ve Mevlüt Özcan hocaların ardından

Sağlıklı hayat için “Sağlıklı Hayat Anayasası”-1

Sağlıklı hayat için “Sağlıklı Hayat Anayasası”-2

Reşat Nuri EROL

 

***

 

 

 

NEML SÛRESİ- 3. Hafta

أَعُوذُ بِاللَّهِ مِنَ الشَّيْطَانِ الرَّجِيمِ

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ

طس تِلْكَ آيَاتُ الْقُرْآنِ وَكِتَابٍ مُبِينٍ (1) هُدًى وَبُشْرَى لِلْمُؤْمِنِينَ (2) الَّذِينَ يُقِيمُونَ الصَّلَاةَ وَيُؤْتُونَ الزَّكَاةَ وَهُمْ بِالْآخِرَةِ هُمْ يُوقِنُونَ (3) إِنَّ الَّذِينَ لَا يُؤْمِنُونَ بِالْآخِرَةِ زَيَّنَّا لَهُمْ أَعْمَالَهُمْ فَهُمْ يَعْمَهُونَ (4) أُولَئِكَ الَّذِينَ لَهُمْ سُوءُ الْعَذَابِ وَهُمْ فِي الْآخِرَةِ هُمُ الْأَخْسَرُونَ (5) وَإِنَّكَ لَتُلَقَّى الْقُرْآنَ الْعَذَابِ مِنْ لَدُنْ حَكِيمٍ عَلِيمٍ (6) إِذْ قَالَ مُوسَى لِأَهْلِهِ إِنِّي آنَسْتُ نَارًا سَآتِيكُمْ مِنْهَا بِخَبَرٍ أَوْ آتِيكُمْ بِشِهَابٍ قَبَسٍ لَعَلَّكُمْ تَصْطَلُونَ (7) فَلَمَّا جَاءَهَا نُودِيَ أَنْ بُورِكَ مَنْ فِي النَّارِ وَمَنْ حَوْلَهَا وَسُبْحَانَ اللَّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ (8) يَامُوسَى إِنَّهُ أَنَا اللَّهُ الْعَزِيزُ الْحَكِيمُ (9) وَأَلْقِ عَصَاكَ فَلَمَّا رَآهَا تَهْتَزُّ كَأَنَّهَا جَانٌّ وَلَّى مُدْبِرًا وَلَمْ يُعَقِّبْ يَامُوسَى لَا تَخَفْ إِنِّي لَا يَخَافُ لَدَيَّ الْمُرْسَلُونَ (10) إِلَّا مَنْ ظَلَمَ ثُمَّ بَدَّلَ حُسْنًا بَعْدَ سُوءٍ فَإِنِّي غَفُورٌ رَحِيمٌ (11)

***

 

وَأَدْخِلْ يَدَكَ فِي جَيْبِكَ تَخْرُجْ بَيْضَاءَ مِنْ غَيْرِ سُوءٍ فِي تِسْعِ آيَاتٍ إِلَى فِرْعَوْنَ وَقَوْمِهِ إِنَّهُمْ كَانُوا قَوْمًا فَاسِقِينَ (12) فَلَمَّا جَاءَتْهُمْ آيَاتُنَا مُبْصِرَةً قَالُوا هَذَا سِحْرٌ مُبِينٌ (13) وَجَحَدُوا بِهَا وَاسْتَيْقَنَتْهَا أَنْفُسُهُمْ ظُلْمًا وَعُلُوًّا فَانْظُرْ كَيْفَ كَانَ عَاقِبَةُ الْمُفْسِدِينَ (14)

***

 

وَأَدْخِلْ يَدَكَ فِي جَيْبِكَ تَخْرُجْ بَيْضَاءَ مِنْ غَيْرِ سُوءٍ فِي تِسْعِ آيَاتٍ إِلَى فِرْعَوْنَ وَقَوْمِهِ إِنَّهُمْ كَانُوا قَوْمًا فَاسِقِينَ (12)

“Ve yed’ini ceybine idhal et, suun ğayrında beyda olarak, Firavun’a ve kavmine dokuz ayet içinde huruç etsin. Onlar fasık bir kavimdir.”

1. Buradaki وَ nereye atıf eder?

- وَأَلْقِ عَصَاكَ nin gittiği yere gider (10. ayet). Allah Musa’ya göstereceği mucizelerin provasını yaptırır.

Birisine görev verdiğiniz zaman önce onun eğitimini vermeniz gerekir. Bugünkü askeri eğitim ve/veya tatbikat budur.

Ortaklık sisteminde önce proje yapılır. Sonra proje üreticiye uygulatılır. Sen yapmazsın, ona yaptırırsın. Gözünün önünde yaptıktan sonra ‘haydi git uygula’ dersin.

...

DEVAMI VE TAMAMI

"SEMİNERLER"DE...



Reşat Nuri Erol
13.09.2020
08:54


ttp://islammedeniyetivakfi.com/  



İSLAM MEDENİYETİ dergimiz yeni/den yayımlandı...

(HAKEMLİ AKADEMİK DERGİ olarak yayımlandı)

Dergiye yukarıdaki linklerden ulaşabilirsiniz... 
Tüm istediklerinize ulaştırabilirsiniz...
Selam ve sağlık dualarımızla...
İslam Medeniyeti Vakfı
Başkan Reşat EROL 

(Vakıf başkanının sunumu derginin 14-15. sayfalarındadır.) 

***

Not:

Bu çalışmamızı da daima değerlendirebilirsiniz; 

(İSLAM MEDENİYETİ VAKFI - KUR'AN'I ANLAMA USULÜ ÇALIŞMALARI)

https://www.youtube.com/channel/UCFo3tKrGvXdcWpcpSXwpLfg


KUR'AN ÜZERİNDE ÇALIŞMANIN 

DAHA DA DEĞERLENDİĞİ GÜNLERDEYİZ...

ALLAH, KUR'ANI ANLAMA USULÜ ÜZERİNDE ÇALIŞMAYI VE

GEREĞİNİ YAPMAYI YANİ UYGULAMAYI CÜMLEMİZE NASİP EYLESİN...



Reşat Nuri Erol
13.09.2020
11:05



13 Eylül 2020 - Pazar 09:38
 
Arif Ersoy Abi için sır perdesini biraz araladım
Reşat Nuri EROL - Araştırmacı- Yazar - Adil Düzen Çalışanı


http://www.bncmedyahaber.com/yazar-arif-ersoy-abi-icin-sir-perdesini-biraz-araladim-226.html




Reşat Nuri Erol
16.09.2020
07:01


15 Eylül 2020 - Salı 11:22
 
İmam Hatipler, Hacıveyiszade Mustafa, Arif Ersoy…
Reşat Nuri EROL - Araştırmacı- Yazar - Adil Düzen Çalışanı
 
 


http://www.bncmedyahaber.com/yazar-imam-hatipler-haciveyiszade-mustafa-arif-ersoy-231.html



Reşat Nuri Erol
16.09.2020
07:45


Yorumlar

(2)
02

O. Z. Yolgörgü - rabbim rahmet eylesin..

Yanıtla.0Beğen.0Beğenme13 Eylül 22:24

Serkan - Allah razı olsun Allah’a emanet olun inşallah






Çok Okunan Makaleler
Reşat Nuri Erol
KUR’AN VE İLİM 832. Hafta Seminer Notlarından
5.10.2015 4679 Okunma
1 Yorum 05.10.2015 06:33
Reşat Nuri Erol
M.Tekelioğlu;Kişisel veriler,özgürlükler insan beyni ve
8.02.2018 4677 Okunma
Reşat Nuri Erol
KUR’AN VE İLİM 759. seminer notlarından…
16.04.2014 4677 Okunma
Reşat Nuri Erol
Sinan E.: Adil Düzen, benzeri olmayan bir deneme-1
22.12.2018 4670 Okunma
2 Yorum 22.12.2018 14:13
Reşat Nuri Erol
Mehmet Tekelioğlu; G-20, küresel finans, zorluklar…
30.11.2018 4670 Okunma
2 Yorum 30.11.2018 11:49
Reşat Nuri Erol
DEPREM-7: İstanbul’u depreme hazırlamak…
11.10.2019 4670 Okunma
3 Yorum 11.10.2019 15:40
Reşat Nuri Erol
DEPREM-2: Sistem düzelmedikçe düzelmez…
5.10.2019 4669 Okunma
3 Yorum 05.10.2019 12:03
Reşat Nuri Erol
Kur’an rahmettir; Kur’an yoksa hüsran var
14.03.2015 4669 Okunma
1 Yorum 14.03.2015 07:00
Reşat Nuri Erol
İslâm medeniyetinin doğuşu ve gelişmesi
9.11.2014 4658 Okunma
1 Yorum 09.11.2014 06:40
Reşat Nuri Erol
Kapitalizm ve Merkez Bankaları çıkmazda
6.01.2012 4658 Okunma
Reşat Nuri Erol
Adil Düzen İlmihali; din/düzen anlayışı ve …-2
4.09.2018 4655 Okunma
1 Yorum 04.09.2018 07:47
Reşat Nuri Erol
Kosova’dan Adelina’nın Saadet Partisi’ne bakışı
8.03.2018 4655 Okunma
2 Yorum 09.03.2018 08:30
Reşat Nuri Erol
Seçime giderken sosyo-ekonomik durum-4
13.06.2011 4653 Okunma
Reşat Nuri Erol
Onlara diyoruz ki; ‘Hakemlere gidin... Yoksa…’
11.04.2014 4650 Okunma
Reşat Nuri Erol
Seçime giderken devlet ve düzen-2
7.06.2011 4644 Okunma
Reşat Nuri Erol
KUR’AN VE İLİM 728. hafta seminerinden-1
7.09.2013 4641 Okunma
Reşat Nuri Erol
AK Parti ile CHP’nin perişanlıkları ve Saadet Partisi
6.12.2017 4641 Okunma
5 Yorum 12.12.2017 11:41
Reşat Nuri Erol
DEPREM-5: Hukuk ve sivil savunma sorunları…
9.10.2019 4639 Okunma
2 Yorum 09.10.2019 09:34
Reşat Nuri Erol
Kur’an, İsrail oğulları ve Adil Düzen
31.07.2014 4637 Okunma
Reşat Nuri Erol
“Hey, nereye gidiyorsunuz?!.”-1
20.12.2014 4637 Okunma
Reşat Nuri Erol
Sorunlar ve yeni dönem, yeni Türkiye, yeni … -2
11.09.2014 4633 Okunma
Reşat Nuri Erol
Konferans, Kar, Kriz ve Tufan
30.01.2010 4633 Okunma
Reşat Nuri Erol
Saadet’in sırtına yüklenen ağır ve önemli yük
24.03.2018 4624 Okunma
3 Yorum 25.03.2018 10:30
Reşat Nuri Erol
DEPREM-6: Binaları ve sistemi sağlamlaştırmak
10.10.2019 4624 Okunma
2 Yorum 10.10.2019 08:45
Reşat Nuri Erol
Gıda hakkı, yaşam hakkı gibi temel bir haktır…
27.09.2019 4623 Okunma
1 Yorum 05.10.2019 09:31
Reşat Nuri Erol
Üçüncü binyıl uygarlığı Adil Düzen ile gelecektir
10.01.2018 4622 Okunma
3 Yorum 10.01.2018 13:57
Reşat Nuri Erol
S.O.S.yal tufan var, KUR’AN çözümleri de var-7
18.11.2019 4621 Okunma
3 Yorum 18.11.2019 15:02
Reşat Nuri Erol
Kurban ve Kur’an’ın manâsında tahrifat
1.11.2012 4612 Okunma
Reşat Nuri Erol
KUR’AN VE İLİM 776. seminer notlarından (1)
17.08.2014 4610 Okunma
Reşat Nuri Erol
Ak Parti işte bu Batı, işte bu 'zalim dünya düzen
27.11.2011 4609 Okunma
Reşat Nuri Erol
Akif Emre için; İnnâ Lillâhi Ve İnnâ İleyhi Râciûn
28.05.2017 4605 Okunma
2 Yorum 28.05.2017 04:54
Reşat Nuri Erol
Ekonomik sistemler ve “adalet” arayışları-2
25.10.2012 4599 Okunma
Reşat Nuri Erol
İnsanlığın hikayesi, bizim hikayemiz-4
11.09.2011 4598 Okunma
Reşat Nuri Erol
15 Temmuz: İslâm/barış… ADİL DÜZEN gelmedi!
29.07.2016 4595 Okunma
1 Yorum 29.07.2016 01:06
Reşat Nuri Erol
Dolar batınca...
19.09.2011 4594 Okunma
Reşat Nuri Erol
Kooperatif-1: Suriye sorunu ve bütün sorunlar...
13.10.2019 4594 Okunma
3 Yorum 14.10.2019 18:14
Reşat Nuri Erol
“ADİL DÜZEN”in önü açılsın, yeter
19.09.2014 4593 Okunma
Reşat Nuri Erol
Gemide iki delik var Terör ve işsizlik
26.06.2010 4592 Okunma
Reşat Nuri Erol
‘İnsanı/vatandaşı yaşat ki devlet/vatan yaşasın’
4.01.2012 4591 Okunma
Reşat Nuri Erol
M.Tekelioğlu;Masamdaki birkaç kitap… Suriye’ye girmek..
11.10.2019 4591 Okunma
Reşat Nuri Erol
Kur'an ayında Kur'anîleşmek
28.08.2011 4589 Okunma
Reşat Nuri Erol
Sermaye, dünya ve Adil Düzen
16.01.2010 4588 Okunma
Reşat Nuri Erol
KUR’AN VE İLİM 788. hafta seminer notlarından-5
30.11.2014 4588 Okunma
1 Yorum 30.11.2014 07:26
Reşat Nuri Erol
BİLGİ ve ÖNEMİ
4.08.2016 4586 Okunma
1 Yorum 04.08.2016 12:19
Reşat Nuri Erol
İşsizliğe çözüm önerisi
4.05.2010 4581 Okunma
Reşat Nuri Erol
MİLLÎ GAZETE 47 yaşına girdi elhamdülillah
13.01.2019 4578 Okunma
3 Yorum 14.01.2019 11:10
Reşat Nuri Erol
Virüs dünya düzeni mi, Adil Dünya Düzeni mi?-17
14.04.2020 4576 Okunma
7 Yorum 14.04.2020 15:38
Reşat Nuri Erol
İnsanlığın hikayesi, bizim hikayemiz...
8.09.2011 4572 Okunma
Reşat Nuri Erol
Erbakan "Müslüman Topluluklar"a diyor ki...
22.12.2011 4572 Okunma
Reşat Nuri Erol
KUR’AN VE İLİM 777. hafta seminer notlarından-5
2.09.2014 4568 Okunma
Reşat Nuri Erol
Ekonomi sorunlu ya; çare ve çözüm niyetine…
20.02.2019 4568 Okunma
5 Yorum 22.02.2019 09:14
Reşat Nuri Erol
Kur’an ve ilim çalışmalarımız devam ediyor…
19.11.2018 4566 Okunma
2 Yorum 22.11.2018 09:23
Reşat Nuri Erol
İstihdam Kooperatifleri ile işsizliği %2 düşürmek-2
23.10.2019 4565 Okunma
5 Yorum 24.10.2019 11:15
Reşat Nuri Erol
DEPREM(1): Teşhis var, 'tam tedavi' hiç yok!
27.10.2011 4564 Okunma
Reşat Nuri Erol
SP, M. Kamalak ve fecr-i sadık; ADİL DÜZEN-2
31.07.2011 4562 Okunma
Reşat Nuri Erol
Yasama komedisi ve yıkıntının altında kalmak!
24.12.2011 4562 Okunma
Reşat Nuri Erol
Sahte demokrasi, seçimler ve “ADİL DÜZEN”
15.10.2016 4562 Okunma
1 Yorum 15.10.2016 05:27
Reşat Nuri Erol
Türkler ve Türkiye’nin geleceği meselesi-2
5.04.2013 4557 Okunma
Reşat Nuri Erol
"Usta"/lar ne yapmalı?
31.07.2011 4553 Okunma
Reşat Nuri Erol
Prof. M.Tekelioğlu; Avrupa Konseyi’nden iyi haber…
25.01.2017 4553 Okunma
Reşat Nuri Erol
Erbakan, SP ve "fecr-i sadık" - 2
31.07.2011 4550 Okunma
Reşat Nuri Erol
Bazı hatırlatmalar…
9.09.2012 4550 Okunma
Reşat Nuri Erol
Seçimde hangi “usta”yı seçelim?
31.05.2011 4549 Okunma
Reşat Nuri Erol
Taksim Tufanı da oldu; daha ne bekliyorsunuz?!.
28.06.2013 4547 Okunma
Reşat Nuri Erol
Önemli hatırlatmalar...
1.10.2011 4544 Okunma
Reşat Nuri Erol
Üsküdar-10; YENİ İSLÂM MEDENİYETİ
5.06.2016 4540 Okunma
Reşat Nuri Erol
Erbakan’ın hamleleri, tebliğ ve tevfik
8.02.2012 4535 Okunma
Reşat Nuri Erol
Ahmet Tekdal da Rahmet-i Rahmana kavuştu...
8.06.2020 4535 Okunma
6 Yorum 08.06.2020 12:24
Reşat Nuri Erol
Seçime giderken devlet ve düzen-3
7.06.2011 4531 Okunma
Reşat Nuri Erol
Bizim krizimiz ve ‘çıkış yolu’
11.03.2010 4531 Okunma
Reşat Nuri Erol
Virüs dünya düzeni mi, Adil Dünya Düzeni mi?-34
3.05.2020 4529 Okunma
6 Yorum 04.05.2020 09:17
Reşat Nuri Erol
Meslek kuruluşları; çare ve çözüm - 2
21.11.2009 4523 Okunma
Reşat Nuri Erol
Tarımdaki çöküş nedir?
13.05.2010 4523 Okunma
Reşat Nuri Erol
Darbeleri Araştırma Komisyonu Raporu
6.12.2012 4522 Okunma
Reşat Nuri Erol
Seçim sonuçlarına ve sonrasına farklı bakışlar-1
9.07.2018 4520 Okunma
5 Yorum 25.08.2018 17:53
Reşat Nuri Erol
Adalet, ombudsman, vicdan, muhasebe ve Adil Düzen
7.12.2012 4519 Okunma
Reşat Nuri Erol
FAİZ ile geçen nice yıllar, 10 yıllar ve gelecek - 6
18.01.2020 4519 Okunma
4 Yorum 18.01.2020 09:34
Reşat Nuri Erol
Ne yapmalı? (...) Tek çözüm ADİL DÜZEN...
10.12.2018 4514 Okunma
4 Yorum 10.12.2018 14:05
Reşat Nuri Erol
A F Y O N !
5.10.2017 4514 Okunma
6 Yorum 05.10.2017 17:48
Reşat Nuri Erol
Sermayenin yönetme tarzı ve AK Parti
10.10.2012 4513 Okunma
Reşat Nuri Erol
Namaz ve zekât tüm hayatımızı tanzim eder
19.08.2013 4512 Okunma
Reşat Nuri Erol
Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a… (Tavzih!)
16.12.2011 4510 Okunma
Reşat Nuri Erol
21. Uluslararası Müslüman Topluluklar Birliği Kon
30.05.2012 4510 Okunma
Reşat Nuri Erol
Prof.M.Tekelioğlu; Türkçe sevdası, Türkiye sevdası
3.01.2017 4507 Okunma
Reşat Nuri Erol
KUR’AN VE İLİM 794. Hafta Semineri notlarından
31.12.2014 4500 Okunma
1 Yorum 31.12.2014 09:17
Reşat Nuri Erol
200 Yahudi ve sömürü sermayesinin tezgahları
2.10.2011 4493 Okunma
Reşat Nuri Erol
Allah'tan ümit kesilmez...
21.09.2011 4492 Okunma
Reşat Nuri Erol
“KUR’AN VE İLİM” 817. Hafta Seminer Notlarından-3
5.06.2015 4491 Okunma
Reşat Nuri Erol
İnsanlık “Adil (Ekonomik) Düzen”e ulaşacaktır
18.09.2013 4491 Okunma
Reşat Nuri Erol
Karanlık/zalim çağdan aydınlık/adil çağa-2
31.05.2011 4490 Okunma
Reşat Nuri Erol
‘Ve mâ aleynâ ille’l-belâgu’l-mübîn.’ (Yasin, 36)
15.10.2018 4489 Okunma
2 Yorum 15.10.2018 15:18
Reşat Nuri Erol
Millî Gazete açıklaması ve hal-i pür melal’imiz
6.09.2018 4488 Okunma
1 Yorum 06.09.2018 06:38
Reşat Nuri Erol
Virüs dünya düzeni mi, Adil Dünya Düzeni mi?-29
27.04.2020 4484 Okunma
5 Yorum 27.04.2020 11:13
Reşat Nuri Erol
2018 ile ilgili bir tekmil ve 2019 çalışmalarımız
6.01.2019 4482 Okunma
5 Yorum 06.01.2019 17:41
Reşat Nuri Erol
Her şey yeni/den başlıyor...
31.07.2011 4481 Okunma
Reşat Nuri Erol
Terör, AB, Britanya, Rusya, İsrail ve KUR’AN
3.07.2016 4478 Okunma
1 Yorum 03.07.2016 10:27
Reşat Nuri Erol
Ramazan vesilesiyle hatırlayıp gereğini yapalım
21.06.2015 4478 Okunma
1 Yorum 21.06.2015 09:05
Reşat Nuri Erol
Erbakan ve fecr-i sadık; Adil Ekonomik Düzen-4
31.07.2011 4474 Okunma
Reşat Nuri Erol
Karşılıklı yardımlaşma ortaklık düzeni gelecektir
4.01.2019 4473 Okunma
2 Yorum 04.01.2019 06:41
Reşat Nuri Erol
Erbakan Hoca: ‘Yaaa, biz sizin geçmişinizi biliriz..’
17.01.2019 4472 Okunma
3 Yorum 17.01.2019 17:50


© 2025 - Akevler