Erbakan’ın dedikleri bir bir gerçekleşiyor…
Bugün ABD halkı, eski Sovyet halkı, Çin halkı ve tüm Müslümanlar sömürü sermayesine karşı cephe almışlardır ve dışlamışlardır. Bu büyük savaş devam etmektedir. Bu savaş kazanılacaktır. Savaşın kazanılması için yapılacak iş çok basittir. a) Kuyumcular Kooperatifi kurulacak ve kooperatif “Altın Bono” çıkaracak. b) Dolar uluslararası para olmaktan çıkarılacak. c) Çalışana “Çalışma Kredisi” verilecek ve işverenler borçlandırılacak. d) Sermaye tekel olmaktan çıkarılacak, faiz ortadan kalkacak, ticaret serbest olacaktır. / Tevbe edip de tekel olmaktan vazgeçerlerse, onlar da varlıklarını sürdüreceklerdir. / Tevbe etmezlerse dışlanacaklar ve yok olacaklardır. (Not: Konunun detaylarını defalarca yazdık.)
Münafıklar için bu dünyada mukim azab vardır. Her an korku içinde, her an sıkıntı içindedirler. Buradaki azab ikam eden azabdır. Neyi ikame etmektedir?
Korkuyu, endişeyi, sıkıntıyı ikame etmektedir. Onlar hep varlıklarını sürdürecekler ama her zaman korku içinde olacak azabları vardır.
“Adil Düzen”de onların bu azabları nasıl olacaktır?
Burada nekre getirilmiş, marife getirilmemiştir. O halde değişik şartlarda değişik azab olacak ama her zaman onlar korku ve panik içinde olacaklardır.
Dünyada en büyük servetlere sahiptirler. Otel odalarında hükümetleri devirmektedirler. Ama yine de korku içinde gizli çalışmaktadırlar. Çünkü korkmaktadırlar.
Biz ise hiçbir endişe taşımıyor ve hiçbir şeyimizi gizlemiyoruz.
Burada bahsedilenlerin kimler olduğunu ancak günümüzü değerlendirerek anlayabiliriz. Yaşamadığımız bir dünyada kimlerin muhatap olduğunu bilmemiz mümkün değildir. 1960’larda onlarla karşılaştık ve giriştiğimiz soğuk savaşta bugüne kadar geldik. Bugün Gezi Parkı (Taksim) Operasyonunda, 17 Aralık 1913 Yolsuzluk Operasyonunda ve sonraki Faiz Operasyonunda bize saldıranlara hitap etmektedir. Siz münafık erkek ve kadınlara cehennem ateşi hazırlanmıştır -sizden öncekilere olduğu gibi- denmektedir.
Peki, bundan öncekiler kimlerdi?
Bundan öncekiler 1950’de DP’yi iktidara getirip sonra sözünde gezdiremeyince 1960’da iktidardan indirip başbakanı asan, sonra da S. Demirel ile ekip kurarak Millî Görüş’e saldıran ekipti. ABD’deki sermaye, CIA, ABD, Türkiye Masonları (otel odaları arkadaşları) ve ordu idi. “Millî Görüş ve Adil Düzen” ilk savaşı onlarla verdi. Şimdi ise cephe çok değişmiştir. ABD’de de Obama başkan olmuştur. CIA sermayeden çoktandır ayrılmıştır. Türkiye’de ordu bizim tarafa geçmiştir. TÜSİAD nerede olduğunu şaşırmış durumdadır. / İşte onlara hitaben diyor ki; sizden öncekiler gibi sizin de dünyada ve âhirette mağlubiyetiniz mukadderdir. / Onlar sizden daha güçlü idiler. Türkiye’nin ekonomisi çok daha kötü durumda idi. Asker olarak da şimdi sizde kimse kalmamış durumda. Sosyalizm yıkılmış bir çeneniz gitmiş; kapitalistler de teslim olmuş, bundan dolayı zavallı bir duruma düşmüş bulunuyorsunuz. Bugün tek silahınız vardır; karşılıksız dolar, ama o da yoğun bakımda gününü bekliyor. / Dolar dünyanın en güçlü parası ve istediğini yapma durumunda idi. Bugün ise dolar Çin’de ABD’den daha fazladır. Dünya dolara doymuş hâle gelmiştir ve çökmek üzeredir. Artık dolar eski gücünü kaybetmiştir. Dolar dünyada gücünü artırmış değildir. ABD Obama’nın sosyal projesini sonunda kabul etmek zorunda kalmıştır. (s.9)
Sermayenin planları vardı. / Millî orduları oluşturacak, kendisi finanse edecek ve istediği zaman istediği ülkeye karşı kullanacaktı. Yirminci yüzyılda bunu yaptı ama bugün artık bunu yapamıyor. / Diğer taraftan dünyadaki Merkez Bankalarını emrine alacak ve dünya ekonomisi onun olacaktı. Yirminci yüzyılda bunu başarır gibi oldu. Şimdi bu gücünü de kaybetti. / Ayrıca, tüm işverenler onun vekili olacak ve insanlar işçi olacaklardı. Bunu da yirminci yüzyılda nerdeyse başarıyordu. Bugün ise bu proje tamamen çökmüştür. / Artık banka sermayesi dışında bir sermaye ortaya çıkmıştır, küçük ve orta ölçekli müteşebbisler savaşa devam ediyorlar; Adil Düzen Çalışmaları bunları desteklemektedir... Yani; Erbakan’ın dedikleri bir bir gerçekleşiyor… (s.10; 752. hafta seminerimizdeki tevafukları aktarı-yorum...)