İSLAM-Devlet/Dünya-DÜZENİ-1-İlhan Arsele reddiye
Süleyman Karagülle
2076 Okunma
TEŞEKKÜR- REŞAT NURİ EROL

TEŞEKKÜR

 

Bu Kitabımızın hemen başında, 'Yayın ve Redakte Kurulu'nda isimlerini andığımız yakın çalışma arkadaşlarımız başta olmak üzere, bu çalışmamıza çeşitli şekillerde katılan, katkıda bulunan, zenginlik katan; ve son olarak çalışmamızın kitaplaşmasında bizlere yardımlarını esirgemeyen bütün dostlara sonsuz teşekkürler ederiz...

'Çalışmada' ve 'yaşamada', 'ilmî' ve 'amelî' olarak, bu merhaleden sonra 'İSLÂM DÜZENİ'nin araştırılması, anlaşıl-ması ve anlatılması, hayatımızda bizzat yaşanması ve yaşatılması amacıyla, bizlere katılıp katkıda bulunacak olan dostlarımıza da, şimdiden şükranlarımızı sunuyoruz...

BU KİTAP, ayrıca yenilenecek olan her yeni baskısında, ilmî değeri olup da bizlere ulaşacak olan tenkit, değerlendirme ve katkılarla sürekli olarak zenginleştirilmeye çalışılacaktır. Bu yönde bizlere yardımcı olacaklara da şimdiden teşekkür ederiz...

Bu arada, kendi yazdıkları ile birlikte, genel olarak dünyadaki bütün tenkit ve saldırıları bir araya derleyip toparlayan Prof. Dr. İlhan Arsel'ee de şükran borçluyuz! O bu tenkit ve saldırıları böylesine geniş bir şekilde kitaplaştırmasaydı, biz her konuyu kapsayacak kadar geniş ve derli toplu bir eser yazamazdık!

Sayın Arsel!

Size de teşekkür ederiz!

 

BİR BAŞKA AÇIKLAMA

 

Bizler, bugüne kadar yaptığımız ve bundan sonra yapacağımız çalışmalarımızla, bütün insanları ikna edemiyeceğimizi çok iyi biliyoruz. Bunu biz değil, hangi insan başarabilmiş ki?!.

Fakat bir gerçeği, -Üstad Süleyman Karagülle'nin de dediği- gibi biz de ısrarla vurguluyor ve diyoruz ki;

"Daha iyisi ortaya konmadıkça,

eleştirilerin bir değeri yoktur."

Ayrıca, farklı kesimlerden, sağdan ve soldan, değişik tenkit ve değerlen-dirmelerde bulunan kimselere, mücadele hayatımızın örnek şahsiyet-lerden Bediüzzaman'ın sözleri ile de cevap vermek isteriz:

"Bana, "Sen şuna buna niçin sataştın?" diyorlar. Farkında değilim. Karşımda müthiş bir yangın var. Alevleri göklere yükseliyor. İçinde evladım yanıyor, imanım tutuşmuş yanıyor. O yangını söndürmeye, imanımı kurtarmaya koşuyorum. Yolda biri beni kösteklemek istemiş de ayağım ona çarpmış. Ne ehemmiyeti var? O müthiş yangın karşısında bu küçük hadise bir kıymet ifade eder mi? Dar düşünceler! Dar görüşler!"

 

 

 

KİTABIN KULLANILIŞI ÜZERİNE

BİRKAÇ ÖNEMLİ NOT

 

Bu Kitap, farklı bir metod ile yazılmıştır.

Reddiye yazmak için seçtiğimiz 850 sayfalık büyük boy kitap, genel olarak İslâmiyet'e din ve düzeolarak ülkemizde ve Batı dünyasında yapılan bütün tenkit ve saldırıları içermektedir.

Sözkonusu kitaba reddiyemizi yazarken "şurası atlanmış ve cevap verilememiş" denmesin diye biz, bir tek konu, başlık ve sayfayı bile atlamaksızın, kitabın bütününü ele aldık. Tekrar gibi görülen yerlerde de konunun farklı bir yönünü anlatmış ve vurgulamış olduk.

 

UYGULADIĞIMIZ METOD:

 

Önce, yazarın görüşünü bir cümlede ifade ettik.

Sonra, o görüşü anlatan başlığı aynen aldık ve o başlık altındaki en önemli ve o konuyu açıklayıcı kısımları aynen iktibas ettik. Bu iktibas miktarının, yazarın kitabının ayrıca okunmasına gerek kalmayacak ölçüde olmasına özen gösterdik. Bu bölümü ayırmak için de, paragraf başı açmaksızın bir blok hâline getirdik ve kitabımızda fazla yer tutmaması için kolayca okunabilecek küçük harf (9 punto) ile yazdık.

Yazarın binden fazla dipnotunda işaret ettiği Batılı kaynaklara dikkat çekmek için, yabancı yazar ve kaynakların altını çizdik.

Reddiye yani cevap bölümünde:

Önce, 'ilmî' ve 'siyasî' cevabımızı;

Sonra, bizim anlayışımıza göre 'İslâmî' cevabımızı ve dolayısıyla

'İSLÂM devlet ve dünya DÜZENİ'ni anlatmış olduk.

Ele aldığımız konular,

bu metodu uygulamamıza uygun olduğu ölçüde hep böyle yaptık.

Bu kısımda iki başlık kullandık:  Genel olarak,

Birinci Başlığımız, 'ilmî' ve 'siyasî' cevabımızı;

İkinci Başlığımız, 'İslâmî' ve 'düzen' ile ilgili

içtihatlarımızı veya açıklamalarımızı içermektedir.

İÇİNDEKİLER Bölümünü de, kitabımızdan azami derecede ve bir indeks gibi kolay yararlanmayı sağlayacak şekilde düzenlemeye çalıştık. Yazar İlhan Arsel'in BÖLÜM, BAŞLIK ve KONU ayırımlarını aynen kullandık.

Yazarın başlıklarını ayırmak için, yine metin kısmında yaptığımız gibi, blok halinde yarım cm. içerden başlatarak ve bizim başlıklardan daha küçük harflerle (8 veya 9 punto) yazdık.

Daha sonra da sırasıyla kendi başlıklarımızı yerleştirdik.

En iyi ve en kolay şekilde yararlanmanız duâ ve dileklerimizle...

 

EDİTÖR

REŞAT NURİ EROL

 

 

 

 

 

 

 



© 2024 - Akevler