Pakistan’dan 'Adİl Düzen' manifestosu…
Yazının başlığına bakıp da hayret etmeyin, başlıktaki ifade doğrudur. İfadenin kaynağını ve detaylarını açıklamadan önce bazı hatırlatmalar yapmam gerekiyor. Hatırlatayım!
Malum olduğu üzere, 16 yıl önce yola çıkanlar, bence veya bendenizi öncelikle ilgilendiren yönüyle iki önemli şey söylediler. Birincisi, Millî Görüş (ve Adil Düzen) gömleğini çıkarmak! İkincisi, Necmettin Erbakan gibi tek adam olmamak!
İkinciden başlayalım: 16 yıl sonra gelinen nokta ortada. Ortak akıl, anonim akıl ve istişare ile hareket edeceğiz diyen ilk on kurucudan geriye kim kaldı? Bu konuda, bazı detaylara girmeden, şu hatırlatmayı da yapmam gerekiyor. 1 Mart Tezkeresi’ne ‘Hayır’ diyen Millî Görüş ağırlıklı milletvekilleri, ilk seçimde tasfiye edildi; bugün Irak ve Suriye’de sonuç ortada!
Birinciye ve asıl konuya bakalım: Siz Millî Görüş (ve Adil Düzen) gömleğini çıkarırsanız, Allah nurunu tamamlar, başkalarına giydirir ve de söyletir. Siz de gömleğinizden olmakla kalmaz, gömleksizlik sebebiyle birçok sorunla boğuşmak bir yana; bir de bugünlerde olduğu gibi başkalarının fanilalıfotoğrafları yani iç çamaşırları ile oyalanırsınız! Bu gömleksizlik ve iç çamaşırı konusunda yazılacak çok şey var ama bize yakışmaz. Bu kadar!
Neyse…
Biz başlıktaki ana konumuza geçelim ve bugün asıl hatırlatacaklarımıza bakalım.
Önce haberin başlığı ve manşeti: “Şerif’ten manifesto: ABD’den kurtulma zamanı / Trump yönetiminin Pakistan’ı hedef almasının ardından İslamabad’dan ‘ADİL DÜZEN’ manİfestosu geldi. Ülkenin dış yardımla esir alınmasına karşı çıkan Başbakan adayı Şahbaz Şerif, ABD’den kurtulma zamanının geldiğini söyledi.”
Haberin detayına geçelim: ‘ABD Başkanı Donald Trump’ın yeni Afganistan stratejisinde Pakistan’ı hedefe koyarak tehdit etmesi ülkede öfkeyle karşılandı. / Pakistan’da görevden alınan eski Başbakan Navaz Şerif’in yerine aday olarak gösterilen Şahbaz Şerif, Afganistan’daki yeni savaş stratejisinde Pakistan’ı hedefe koyan ABD Başkanı Donald Trump’a rest çekti. Ülkenin ABD yardımıyla esir alınmasına karşı çıkan Şahbaz Şerif, “Pakistan için ABD yardımlarından kurtulmanın zamanı geldi” ifadelerini kullandı. Twitter hesabı üzerinden açıklama yapan Şerif, “Pakistan’ın son dönemde karşı karşıya kaldığı jeopolitik ve güvenlik sorunlarını, ülkenin kurucu babalarının ideallerine yakışır şekilde tam bağımsız ve egemen ülke tasavvurunu hayata geçirmek için eşsiz bir fırsat olarak görmeliyiz” ifadesini kullandı.’ Bu haber beş gün önce (26.08.2017), ulusal bir gazetemizde yayımlandı.
Haberin bendenizi ve dolayısıyla okuyucularımızı ilgilendiren detayına geçelim.
Haberdeki bir ara başlık aynen şöyle: KÜRESEL ADİL DÜZEN
Detaylara geçelim: ‘Küresel ADİL DÜZEN çağrısı yapan Şerif, sözlerini şu ifadelerle tamamladı: “Pakistan halkı adil, şerefli ve hakkaniyetli şekilde muamele görmeyi istemektedir; dünya barışı ve refahına katkı sağlamaya yönelik sözüne de sadıktır. Ve Pakistan, milletlerarası nezaketin bir üyesi olarak ortak hedeflerimizi ilerletmekten asla kaçınmamıştır. Şu benim değişmez inancımdır ve amentümün bir parçasıdır: Yoksulluk ve aşağılamadan, ancak yorulmak bilmeyen çabalarla ve kendimize olan saygımızı zedeleyen yardımı kaldırıp atarak kurtulabiliriz. Kendimize ve insanlarımızın kaderlerini değiştirebileceğine inanmayı öğrenmek zorundayız.”’ (Kaynak: www.yenisafak.com/dunya/seriften manifesto-abdden-kurtulma-zamani-2786008)
Pakistan, Muhammed Ziya ül Hak ve Erbakan ile ilgili bir hatıra ve hatırlatma ile bitireyim: 1988 yılında ve Erbakan Hocamız ile “ADİL DÜZEN” çalışmalarımızın en yoğun dönemlerinden birindeyiz. Teori çalışmalarında derinleşmişiz ama pratiğe yani uygulamaya geçmek konusunda da ısrar ediyoruz. Erbakan dedi ki: “Türkiye’de şartlar henüz müsait değil, sizi Pakistan’a, Ziya ül Hak’a göndereyim…” Ama 17 Ağustos 1988 günü uçağına yapılan bir sabotajla, Pakistan Devlet Başkanı Muhammed Ziya ül Hak şehit edildi!
(Bundan önce Kur’an merkezli 5 yazı yazdık; Kur’an ve Kurban ile devam edebiliriz.)