Hâlâ Batılı mıyız?
1186 Okunma, 0 Yorum
Oktay Ekşi - Hürriyet
Vahap Alma

Hâlâ Batılı mıyız?


BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan hızını alamamış. Dün kendisine “Fahri Doktor” unvanı veren Karadeniz Teknik Üniversitesi’ndeki konuşmasında başta “Batılı” ülkeler olmak üzere önüne gelene -mutadı üzere- “giydirmiş”. “Bunun neresi yeni?” derseniz yanıt bulmakta zorlanırız. Ama bu defa “temel” bir konuya değindiği için önemli.

Temel konu, “Türkiye Batı’dan kopuyor mu?” sorusunun yanıtında yatıyor.
Başbakan’a sorarsanız, “Türkiye’nin Batı’dan kopması, bir başka deyişle eksen değiştirmesi” söz konusu değildir.


Yorum:

Eğri Oturup Doğru Konuşalım

Son yılların gündemden itip itip düşürülemeyen konusu AVRUPA BİRLİĞİ ve TÜRKİYE’nin ÜYELİĞİ (!)

Hükümet, muhalefet, sivil toplum örgütleri v.s vb. AB’ye girme konusunda almış başını gidiyor. Allah aşkına ne var şu Avrupa Birliğinde? Özgürlük!,barış!, demokrasi!, hak!, hukuk!, adalet!

 Sizi ilkokul yıllarınızı hatırlamaya davet ediyorum. Sosyal bilgiler dersinde öğrendiğimiz ve hala da unutmadığınız şu cümleler:

Türkiye üç kıtanın birbirine en çok  yaklaştığı ve çok önemli geçitleri ve boğazları olan stratejik bir konuma sahiptir…

 Durum bundan ibaretken AB'ye girmemeliyiz, biz  zaten köprü ülkeyiz o halde her yere eşit mesafede olmalı herkesle iş yapmalıyız ama hiçbir yere tam olarak bağlanmamalıyız.

 Aslına bakarsanız Avrupa Birliğine girmememiz o kadar da önemli değil; önemli olan Avrupa Birliğinin birey, toplum ve ülke düzeyinde getirdiği standartlara ulaşabilmektir. Bu aynı zamanda kendimize, ülkemize ve her şeyden evvel geleceğimiz olan çocuklarımıza daha refah,daha güvenli ve  daha çağdaş yaşam olanaklarını sunma adına aslında bir borcumuzdur.

 Avrupa Birliği üyeliği yolunda yapılan çalışmalar ve bu çalışmaların sonuçlarını size bir hikaye ile sonuçlandırmak istiyorum.

 Otlakların birinde bir öküz sürüsü yaşarmış. Çevredeki aslan sürüsünün de gözü öküzlerdeymiş.
Ancak, öküzler saldırı anında bir araya geldiği zaman, aslanların yapacak bir şeyi kalmazmış. Bu yüzden küçük hayvanlarla beslenmek zorunda kalan aslanlar, iyi beslenememeye başlayınca bir çare düşünmüşler. Topal aslan yanına bir iki aslanı da alarak, beyaz bayrak çekmiş ve öküz sürüsüne yanaşmış.

Suç Hep Sarı Öküzde mi?


Öküzlerin lideri Boz Öküz ve yanındakilere tatlı dille konuşmaya başlamış:
"Saygıdeğer öküz efendiler. Bugün buraya sizden özür dilemeye geldik. Biliyorum bugüne kadar sizlere zarar verdik. Ama inanın ki, bunların hiçbirini isteyerek yapmadık. Bütün suç hep o Sarı Öküz''de. Onun rengi sizinkilerden farklı ve bizim de gözümüzü kamaştırıyor, aklımızı başımızdan alıyor. Biz de barışseverliğimizi unutuyor ve saldırganlaşıyoruz. Sizle bir sorunumuz yok. Verin onu bize, siz kurtulun, yine barış içinde yaşayalım."
Boz Öküz ve heyeti bu sözler üzerine aralarında tartışmış ve teklifi haklı bularak, Sarı Öküz''ü vermişler aslanlara. Bir tek Benekli Öküz karşı çıkmış ama kimseye derdini anlatamamış.

Aferin Sizi Kutlarız

Bir süre sonra aslanlar yine aynı yöntemle gelip, bu kez Uzun Kuyruk''u istemişler:
"Gördünüz mü ne kadar barış severiz. Sizi de kararınızdan dolayı kutlarız. Ancak, şu sizin Uzun Kuyruk var ya, kuyruğunu salladıkça nereden baksak görünüyor ve aklımızı başımızdan alıyor. Size saldırmamak için kendimizi zor tutuyoruz. Oysa sizler normal kuyruklusunuz. Verin onu bize, bu konuyu kapatıp, barış içinde yaşamaya devam edelim."
Boz Öküz ve heyeti, Uzun Kuyruk''u teslim etmiş, yine Benekli Öküz karşı çıkmış. Uzun Kuyruk, aslanların pençesi altında can vermiş.

Nerde Kaybettik Biz Bu Savaşı

Bu olay sürekli tekrarlanmış, her seferinde farklı bahanelerle. Sonunda öküzler zayıflamış, aslanlar küstahlaşmış. Artık, hiçbir bahane ileri sürmeden, doğrudan müdahale ederek, "Verin bize şunu, yoksa karışmayız" demeye başlamışlar.
Birer birer aslanların pençesinde can verirken, Boz Öküz ve birkaç öküz kalmış geride. İçlerinden biri liderlerine, "Ne oldu bize, nerede kaybettik biz bu savaşı? Oysa, vaktiyle ne kadar güçlüydük" diye sormuş.
Boz Öküz, Benekli Öküz''ün sözlerini hatırlayarak, gözleri nemli "Biz" demiş, "Sarı Öküz''ü verdiğimiz gün kaybettik bu savaşı.."

AB 'ye girmeyelim kararını verelim ve bu defteri kapatalım. Herkes işine baksın

AB' ye girmesek dahi, Eğitim, Sağlık, Hukuk, Ekonomik Düzey vb. konularda devletçe ve ulusça neden AB kalitesini yakalamayalım ki. …

Hem de AB kalitesinin çok üstünde bir standarda ulaşmak elimizde... Koskoca KUR'AN DÜZENİ!!!

Saygılar

 

 

Vahap Alma






Sayı: 53 | Tarih: 13.06.2010
Reşat Nuri Erol
İstanbul'a yağmur yağdı...
1785 Okunma
11 Yorum
Ilker Ardic
Mehmet Şevket Eygi
Kadından Cuma İmamı!..
1305 Okunma
Emine Hocaoğlu
Ahmet Hakan
Hoca Efendi tartışılmaz mı?
1279 Okunma
1 Yorum
Lütfi Hocaoğlu
Mehmet Altan
Yunanistan 24, Türkiye 79. sırada
1268 Okunma
Mehmet Hikmetumut
Toktamış Ateş
Mavi Marmara'nın düşündürdükleri
1231 Okunma
Osman Eskicioğlu
Fikret Bila
Türkiye "hayır" demek zorundaydı
1186 Okunma
Harun Özdemir
Oktay Ekşi
Hâlâ Batılı mıyız?
1186 Okunma
Vahap Alma
Hayrettin Karaman
Asıl muhalefet İslam'a
1170 Okunma
Hilmi Altın
Fehmi Koru
Muhalif olmak
1168 Okunma
Ahmet Kirtekin
Zülfü Livaneli
Batı’nın AKP aşkı, nefrete dönüştü
1148 Okunma
Ali Bülent Dilek
Mahir Kaynak
Anlamlı çelişkiler
1137 Okunma
2 Yorum
Süleyman Karagülle
Derya Sazak
Şekil ve öz
1136 Okunma
Serdar Turan
Ruşen Çakır
Hem İsrail’e, hem ABD’ye, hem kendi cemaatine sesl
1126 Okunma
Tayibet Erzen