Bu Ülke Haramla Abâdolmaz
1063 Okunma, 0 Yorum
Mehmet Şevket Eygi - Milli Gazete
Emine Hocaoğlu

09 KASIM 2010


Türkiye çağ atlıyor... Hamle üzerine hamle... Görülmemiş yenilikler ve değişiklikler... Çağdaş uygarlık seviyesine füze gibi fırlıyoruz... Ne acayip fırlayıştır bu...

Yapılan, gerçekleştirilen yeniliklerin bazısını elbette doğru buluyor ve tebrik ediyorum ama bazısını bir Müslüman olarak beğenmem ve tasvib etmem kesinlikle mümkün değil.

Son hamle ve yenilik haberlerinden biri şu: Bodrum'a yüz bin gay turist çekilecekmiş... Bu turistler bize çuvalla para bırakacakmış... Bu ve bunun gibi paralarla memleket ve millet kalkınacakmış.

Ben böyle dualara âmin demem.

İslâm'a göre kazanılan paraların helâl olması ve bu helal paraların hayırlı yollarda harcanması gerekir.

İslâm dinine göre:

Fuhuşla, içkiyle, ribayla,

Dinin ve Şeriatın haram ve kötü gördüğü şeylerle,

Ahlâksızlık ve faziletsizlikle,

Fuhuş ve zinayla,

Lüks ve israfla,

Kumarla ve lotaryayla,

Ve bunlara benzer kötü yollarla elde edilmiş paralar, gelirler, servetler ateştir, felâkettir, âfettir, gazab-ı ilâhîye sebep olur, azap getirir.

Benim inancım budur. Bu inancımın da çok doğru olduğunu çok iyi biliyorum.

Tarih, ahlâksızlıkları yüzünden yerin dibine geçirilmiş kavimlerin, devletlerin, toplumların hikâyeleri ile doludur.

Refah ve zenginlik yuvarlak lâflar ve kavramlardır. Kanaat ve fazilet içinde yaşayan bir vatandaş kendine yetecek az bir parayla refah içinde yaşar da; lükse, israfa, harama, aşırı tüketime, azgınlığa batmış bir kimse, on misli fazla parayla rezil ve sefil olur.

İslâm dini lüksü, azgınlığı, sefahati yasak ve haram kılmıştır. Halkının bir kısmı aç ve sefil bir ülkede Nemrudlar ve Firavunlar gibi lüks hayat sürmek, adam öldürmek gibi bir günahtır.

Dinsizin biri lüks ve israfa batmışsa onu bir kere tenkit eder, kınarım; bunu dindar geçinen bir münâfık ve mürâi yaparsa bin kere...

Bunca fuhuş, zina, kumar, seks azgınlıkları, bin çeşit ahlâksızlık ve faziletsizlik, her çeşit hırsızlık ve sahtekârlık, seller gibi akan içki, yalancılık, dolandırıcılık, halkı aldatma ile bu ülke nurlu ufuklara, pembe yarınlara mı koşuyor, yoksa felâkete mi?

Ne hallere düştük!.. Hedef, Bodrum'a 100 bin gay getirmekmiş. Gaylar beraberinde para getirecekmiş. Bu paralarla ülke, halk ve devlet çok kalkınacakmış...

Ne günlere kaldık ey Gazi Hünkâr!..

Yazının devamı için tıklayınız.

Yorum:

Türkiye de ve dünya da yenilikler ve değişiklikler hızlı bir şekilde gelişmektedir. Bunun sebebi tabi ki teknolojinin hızlı bir şekilde gelişmesidir. Bu yeniliklerin ülkemizde de hızlı bir şekilde yayılmasını sevindirici buluyorum.

Ben de yazara katılıyorum. Dünya da olup biten tüm yeniliklerin faydalı, güzel olanının bizde de olması gerçekten güzel, sevindirici. Fakat yazarın dediği gibi Bodrum’a gelecek olan gay turistleri ben de onaylamıyorum. Ondan kazanılacak paranın bize hiçbir fayda sağlamayacağını tam tersine kötü bir örnek olarak görüyorum. Kuran da bunu Lut kavminin başına gelenler olarak bahsetmektedir.

وَلُوطًا إِذْ قَالَ لِقَوْمِهِ أَتَأْتُونَ الْفَاحِشَةَ وَأَنْتُمْ تُبْصِرُونَ (54) أَئِنَّكُمْ لَتَأْتُونَ الرِّجَالَ شَهْوَةً مِنْ دُونِ النِّسَاءِ بَلْ أَنْتُمْ قَوْمٌ تَجْهَلُونَ (55) فَمَا كَانَ جَوَابَ قَوْمِهِ إِلَّا أَنْ قَالُوا أَخْرِجُوا آلَ لُوطٍ مِنْ قَرْيَتِكُمْ إِنَّهُمْ أُنَاسٌ يَتَطَهَّرُونَ (56) فَأَنْجَيْنَاهُ وَأَهْلَهُ إِلَّا امْرَأَتَهُ قَدَّرْنَاهَا مِنَ الْغَابِرِينَ (57) وَأَمْطَرْنَا عَلَيْهِمْ مَطَرًا فَسَاءَ مَطَرُ الْمُنْذَرِينَ (58)

Lut’u da gönderdik; milletine şöyle dedi: «Göz göre göre bir hayasızlık mı yapıyorsunuz?»[54] «Kadınları bırakıp, erkeklere mi yaklaşıyorsunuz; evet, siz cahil bir milletsiniz.»[55] Milletinin cevabı sadece: «Lut’un ailesini kasabanızdan çıkarın, güya onlar temiz kalmaya çalışan insanlarmış» demek oldu.[56] Bunun üzerine onu ve ailesini kurtardık, yalnız karısının geride kalanlardan olmasını gerekli bulduk.[57] Geride kalanların üzerlerine bir yağmur yağdırdık. Uyarılan fakat yola gelmeyenlerin yağmuru ne kötü idi! (Neml 54-58)

 

Bu ayetlerden anlaşılıyor ki Allah’ın hiç sevmediği bir işi bizim desteklediğimiz ortaya çıkıyor ki bu konuya destek çıkmak böyle bir azaba davetiye çıkarmak olarak görüyorum. Bundan kazanılan paranın ülkemize faydası mı olur zararı mı olur tahmin etmek zor değil. Böyle bir karardan vazgeçilmesi umuduyla… İyi Bayramlar.

 

 

Emine Hocaoğlu






Sayı: 75 | Tarih: 14.11.2010
Ahmet Hakan
Süper demode tutumlar
1718 Okunma
2 Yorum
Lütfi Hocaoğlu
Ruşen Çakır
Prof. Ali Bardakoğlu’na takdir ve minnet
1177 Okunma
Tayibet Erzen
Mahir Kaynak
Sele karşı tedbîr
1129 Okunma
3 Yorum
Süleyman Karagülle
Ruhat Mengi
'Diyanet'e sormak laikliğe aykırı ise...
1077 Okunma
3 Yorum
Vahap Alma
Zülfü Livaneli
Atatürk’ü sevmek ve anlamak aynı şey değil
1064 Okunma
Ali Bülent Dilek
Mehmet Şevket Eygi
Bu Ülke Haramla Abâdolmaz
1063 Okunma
Emine Hocaoğlu
Fehmi Koru
Yeni medya düzeni
1062 Okunma
Ahmet Kirtekin
Ebubekir Sifil
Birlikte Yaşamak ve 'Bir Olmak'
1044 Okunma
1 Yorum
Zafer Kafkas
Ruhat Mengi
'Diyanet’e sormak laikliğe aykırı' ise...
1013 Okunma
Vahap Alma


© 2024 - Akevler