Reşat Nuri Erol
SEBİLÜ’R-REŞAD-2; yüzde 50+1! Ve SONUÇ SALI, 19.06.2018
19.06.2018
5877 Okunma, 5 Yorum

 

SEBİLÜ’R-REŞAD-2          SALI, 19.06.2018

Birisinin benden önce bu konuyu yazmasını bekliyordum…

İktidar partisinin yandaş yazarları yazmalıydı ama onlar yazamazdı…

Evet, yazmalıydılar ama yazmazdılar; çünkü onlar yanlışları yazamazlardı…

*

Yazsalar veya yazmaya kalkışsalar ya da ima bile etseler…

Birkaç gün içinde başlarına ne geleceğini bilirler!

Beyhude başka gazete ve yazarlarda aradım…

Onlar da malum sebeplerden yazmadılar…

*

Kala kala bir tek gazete kaldı, yazacak…

Millî Gazete’den Ahmet Yavuz yazdı.

 

Makale Yazısı-Bugün 00:30 TSİ

Başımıza nereden sardı!

Ahmet Yavuz

·         Makaleyi Sesli Dinle

·         Tüm Yazıları

-+

“Ne güzel yüzde 30, 40’larda iktidar oluyorduk! Başımıza nereden sardı bu yüzde 50+1’!” Bu çok önemli cümle, mühim bir zirve toplantıda dudaklardan dökülmüş.

“Nereden sardı?” denilen sanırım “Küçük Ortak!” Koşulsuz destek ve teslimiyete olan güvensizlik de bu kuşkudan olsa gerek!

Bu yeni sistemin siyaseti ve partileri nasıl etkilediğine bir bakın hele!

***

CHP, sadece yüzde 25 tabanını değil, 50+1’i ikna etmek için söylemlerini değiştiriyor. Sürpriz adaylar arıyor. Geleneksel tabanı da tutayım, yüzde 70’i de ikna edeyim diye uğraşıp duruyor.

***

Başkanlık da başkanlık diyen iktidarın durumu farklı mı? 16 yıldır yüzde 34-49 arası oy ile tek başına ülkeyi yönetiyordu. Şimdi yüzde 50+1 için, 15 yıllık muhalifi MHP’yi iktidarına ortak etti.

Yeni sistemin getirdiği sıfır baraj ittifakı da daha çok muhalefet partilerine yaradı.

***

Sahi bu Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni, Külliye’nin, AK Parti’nin hukukçuları yazmadı mı?

Ve sahi kimin aklı bu Başkanlık ve yüzde 50+1 çıpası? Gel de ortağından kuşkulanma! “Nereden sardı başımıza bu başkanlığı?”

https://www.milligazete.com.tr/makale/1562542/ahmet-yavuz/basimiza-nereden-sardi

 

***

 

Ahmet Yavuz’un yazısının başından alıntı yaptım…

Konunun devamı gibi olacak bir yazının sonundan devam…

Ahmet, “Sahi bu Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni, Külliye’nin, AK Parti’nin hukukçuları yazmadı mı?” diyor ya; oradan devam eden bir yazı gibi olmuş!

Şöyle:

 

Başkanlık neymiş okuyalım!

Arslan TEKİN

arslantekin53@yahoo.com

19 Haziran 2018

Hürriyet'te, "Ak Parti temsilcisi" diyebileceğimiz Abdülkadir Selvi (ifadem yanlışsa ara düzeltirim), dün şöyle yazdı: "16 Nisan referandum gecesi, CNN Türk ekranlarında, 'Türkiye'de yeni bir denge oluştu. Yüzde 51'e 49 dengesi demek mümkün. Erdoğan'ı destekleyenler ve Erdoğan'a karşı çıkanlar da denilebilir. Artık yüzde 70 sağ, yüzde 30 sol dengesi kalmadı' demiştim. Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili sonuçlar bu oranlara yaklaştı. Hatta biraz fazla yaklaştı. Bıçaksırtı bir durum oluştu diyebiliriz."

A. Selvi artık bu cümleleri kurabiliyorsa "Reis"in işinin çok zor olduğunu bilelim. Hadi A. Selvi'nin dilinin altındakini söyleyeyim: Reis gitti, gidiyor!  

Bütün bunları seçimin normal seyrine göre yazıyorum. Şunu söylemeden geçemeyeceğim: Seçim normal akışına bırakılmayacaktır. (İnşallah yanılırım.)

Ak Parti'den TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı, "Başkanlık Sistemi"nin mimarlarından Prof. Dr. Mustafa Şentop, Ak Parti'nin parlamentoda çoğunluğu sağlayamaması karşısında çıkış yolunun erken seçim olduğunu söyledi. Bu zaten dillendiriliyor. Bu seçimde çokluğu elde edemeyen, diğer seçimde nasıl elde edecek? Sihir bozulmuş, düşüş başlamıştır. Burada M. Şentop'un söylediklerinin satır aralarında "vahim" bir neticeyi okuyorsunuz! Şöyle diyor:

"(Farklı taraflar kazanırsa Mecliste) başkanın işini zorlaştırabilir. Tabii kanunla düzenlenecek birçok alan var. Biz Cumhurbaşkanı'na kararname çıkarma yetkisi de verdik. Bu yetkiyle Cumhurbaşkanı Meclis'in kanun çıkarmasına özel olarak gerek duymadan, kararnameyle icra yetkilerini kullanabilir. Ancak Meclis, bütçe üzerinden bir engelleme yapabilir. Gerçi biz bu sistemle, bu tür ihtilafları minimize edecek mekanizmaları da kurduk. Vetodan sonra zorlaştırıcı veto dediğimiz salt çoğunlukla kanunu geçirme zorunluluğu getirdik. Cumhurbaşkanı, bütçenin vaktinde hazırlanmaması halinde geçici bütçe yapıp devam edebilecek. Tabii bu da Meclis denetiminde olacak. Birbiriyle husumet içinde bulunmayan bir parlamento ve cumhurbaşkanıyla sistem iyi işler. Bu söylediklerim 24 Haziran seçimleri için değil, sistem yerleştikten sonraki dönemler için geçerli. Ancak aradaki ihtilaf düşmanlığa varırsa belirlediğimiz bir çıkış yolu da var." (Röp.: İpek Özbey, Hürriyet, 18 Haziran 2018)

Yukarıdaki siyah cümlelerin altını ben çizdim. M. Şentop'un deyişiyle "başkan" parlamentoya ihtiyaç duymadan "Saray Erkânı"yla pek alâ ülkeyi idare edebilecek!

Yalnız bu sistemin adına biz en fazla "başkanlık" deriz de, dışarıda ne derler bilemem!

Kaynak Yeniçağ: Başkanlık neymiş okuyalım! - Arslan TEKİN

 

***

 

 

Aynı gazeteden tecrübeli bir yazarın hatırlattıkları da önemli ve konumuzla ilgili…

Yapılan hatalar sebebiyle tarihin tekerrür etmesi muhtemel, ondan önemli…

‘Tarihteki hatalardan ibret alınsaydı tarih tekerrür etmezdi’ diyelim…

Ve lafı uzatmaya gerek duymadan söz konusu yazıya geçelim:

 

ANAP'ı ezen silindir AKP'nin kapısında

Orhan UĞUROĞLU

orhan@yenicaggazetesi.com.tr

19 Haziran 2018

1983 yılında merhum Özal'ın kurduğu Anavatan Partisi (ANAP) tek başına iktidar oldu. 1984 yılında yapılan yerel seçimde ise Ankara, İstanbul ve İzmir gibi Büyükşehir Belediye Başkanlıkları başta birçok ili de kazandı.

Özal'ın sağladığı maddi imkânlarla Ankara'da Mehmet Altınsoy, İzmir'de Burhan Özfatura ve İstanbul'da Bedrettin Dalan çok önemli yatırımlara imza attılar.

Özal'ın Türk ekonomisini dünyaya entegre etmesi, ANAP'ın başarılı icraatları ile 26 Mart 1989'da yerel seçimlere gidildi.

Tüm anketler ve birçok köşe yazarı ANAP'ın seçimi yine kazanacağını beklerken müthiş bir dip dalgası sonucunda Erdal İnönü'nün Genel Başkanlığını yaptığı Sosyal Demokrat Halkçı Parti (SHP) İstanbul, Ankara ve İzmir belediye başkanlıkları başta olmak üzere 39 ilin belediye başkanlığını kazandı.

ANAP Genel Merkezinde Adalet eski Bakanı Oltan Sungurlu sabaha karşı lahmacun ısmarladığı aralarında benim de bulunduğum gazetecilere, partisinin SHP karşısında yaşadığı bu ağır hezimeti, "...Üzerimizden silindir geçti" diye değerlendirmişti.

Türkiye'yi dünyaya entegre eden Özal ve ANAP'ın 6 yıllık icraatları gerçekten önemli idi ama Özal'ın da kadrosunun da gözden kaçırdığı ya da dikkate almadığı 3 önemli faktör vardı:

1-            Enflasyon.

2-            İşsizlik.

3-            Fakirlik.

Tıpkı bugün gibi değil mi?

-              THY uçağı ile seyahat eden merhum Özal için özel uçak, son model Mercedes makam arabaları alınması,

-              Bodrum Aktur sitesindeki mütevazı yazlık evi yerine iş adamlarının dev yatlarında ve 5 yıldızlı otellerde lüks içinde tatil yapması,

-              Semra Özal'ın "papatyalar" adı verilen çok zengin kadınlarla düzenlediği geceler, kermesler ile vakfına yapılan maddi yardımlar,

-              Zeynep Özal'ın yaşam tarzı,

-              Ahmet Özal'ın "prens" adı verilen arkadaşlarının kamu bankalarının genel müdürlüklerine atanmaları,

-              Kamu bankalarının ANAP'a yandaş iş insanlarına krediler vermesi,

-              Çikita Muz, Kivi gibi pahalı ithal ürünlerin ithal edilmesi,

-              Belediyelerin renkli kaldırımlar yapıp alt yapıyı ihmal etmeleri, halkın büyük tepkisine neden olmuştu.

Otoyol, F-16 savaş uçağı imalatının Türkiye'de yapılması, 2. Boğaz Köprüsü gibi icraatları, renkli televizyon yayınları ve Özal ile bakanlarının her gün defalarca TRT televizyonundan halka yaptıklarını anlatmalarını seçmenin gözü görmemişti.

Tıpkı bugün gibi değil mi?

Bakın Yeni Şafak Yazarı Mehmet Acet, yazısında seçim sonuçlarını tahmin etmenin çok zor olduğunu belirtirken, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura kalabileceğini ve AK Parti'nin Meclis çoğunluğunu kaybedebileceğini söylüyor.

… … …

Kaynak Yeniçağ: ANAP'ı ezen silindir AKP'nin kapısında - Orhan UĞUROĞLU

 

***

 

Başa dönelim…

Ahmet Yavuz’un yazısına…

Ve bir defa daha hatırlayıp biz de soralım:

 

“Ne güzel yüzde 30, 40’larda iktidar oluyorduk!

Başımıza nereden sardı bu yüzde 50+1’!” Ve niye?!.

Bu çok önemli cümle, mühim bir zirve toplantıda dudaklardan dökülmüş.

 

Demek ki neymiş?

Erbakan’a ‘tek adam’ diyorlardı ya!

Kendileri ‘tek adam’ olgular, kimseyi dinlemiyorlar…

‘Ortak akıl’, ‘anonim akıl’ ya da hiç olmayan ‘istişare’ vs gitti ve şimdi…

SONUÇ ortada!

 

 

 

 


YorumcuYorum
Reşat Nuri Erol
19.06.2018
07:13


BUGÜN

BENZER BİR YAZI

*

ÖNCE YAZI BAŞLIĞI:

Önce üsluplar bozuldu

***

YAZI ŞÖYLE BAŞLIYOR:

ktidar kanadının seçim kampanyasında kullandığı “Bunlar gelirse AK Parti’nin yaptıklarını bozacaklar” argümanı “AK Parti’nin yaptıklarını” zaten AK Parti’nin kendisi bozduğu için anlamsız bir argüman ne yazık ki.

http://www.karar.com/yazarlar/ibrahim-kiras/once-usluplar-bozuldu-7270?utm_source=partners&utm_medium=gazeteoku.com&utm_campaign=feedhttp://www.karar.com/yazarlar/ibrahim-kiras/once-usluplar-bozuldu-7270?utm_source=partners&utm_medium=gazeteoku.com&utm_campaign=feedÇünkü AK Parti’nin 16 yıllık iktidarı kabaca iki döneme ayrılabilir. İlk döneminde ortak akıl, liyakat, çoğulculuk esastı.

İkinci dönemde ise kişi kültü inşasını önceleyen, ortak akıl ve çoğulculuk yerine merkeziyetçi bir yönetim anlayışını, liyakat yerine sadakati esas alan bir AK Parti görüyoruz.

Bu dönüşümün doğal sonucu olarak ekonomide, sağlıkta, eğitimde, dış politikada ilh... AK Parti’nin ilk döneminde gerçekleşmiş olan birçok olumlu gelişme AK Parti’nin ikinci döneminde tersine döndü, bozulma başladı. Bu sayılan alanlarda önce nereden nereye geldiğimiz, sonra yeniden nereden nereye geldiğimiz ortada.

AK Parti kendi elleriyle inşa ettiği bir kuleyi yine kendi elleriyle yıktı. Çünkü “fabrika ayarları” değiştirilmişti.

Bunu söylemek bu partiye veya “reis”ine düşmanlık etmek değil, tam tersine dostluk göstermek demek. Size hatalarınızı, kusurlarınızı dostlarınız söyler, ne olursa olsun her yaptığınızı alkışlayanların dostunuz olma ihtimali azdır. Ama AK Parti’yi yöneten akıl dostlarının yapıcı eleştirilerine kulaklarını kapatmayı tercih etti ve hızla bugünlere geldik..."

***

YAZI ŞÖYLE BİTİYOR:

"Şimdi bir tarafta ötekileştirilmeye tepkileri giderek öfkeye ve hatta düşmanlık duygularına evrilmiş ve sayıları da her geçen gün büyüyen geniş kitleler... Diğer tarafta ise ilk döneminde adeta enkaz halinde devraldığı ekonomi, sağlık, eğitim, dış politika gibi alanlarda ortak aklı esas alan bir kadro hareketinin yazdığı başarı hikayesine artık kendi elleriyle zarar vermeye yönelmiş olduğu için kendi ideolojik tabanından bile homurtular işitmeye başlamış bir AK Parti yönetimi 24 Haziran gününe ulaştılar."

***


Reşat Nuri Erol
19.06.2018
07:14


http://www.karar.com/yazarlar/ibrahim-kiras/once-usluplar-bozuldu-7270?utm_source=partners&utm_medium=gazeteoku.com&utm_campaign=feed 


Reşat Nuri Erol
19.06.2018
11:26


24 Haziran’da her şey netleşecek mi!

1974 yılında İzmir'de doğdu. İzmir İlahiyat'ta lisans eğitimini tamamladı. 2003 yılından beri Almanya'da yaşıyor. Çeşitli kuruluşlarda Din Eğitim ve Öğretimcisi olarak faaliyette bulunuyor. Yayınlanmak üzere kaleme alınmış çeşitli roman ve kitapları bulunmaktadır.



Seçim sonuçlarını almamıza sadece beş gün kaldı. Şu aralar son yönlendirmeler yapılmaya çalışılıyor. Yarışta son tur olduğu için yazarlar, parti yandaşları, partililer ve adaylar mümkün olduğunca seçmenleri etkileme yarışında hızlandılar da, acaba 24 Haziran akşamı her şey netleşecek mi?

Evet, netleşmeme ihtimali bir hayli yüksek.
Belki tekrar seçim olabilir, belki meclis ile yeni cumhurbaşkanı başka partilerden olabilir, yani belkiler o kadar çok ki…

Hiç kimse seçimlerden sonrası için net bir cümle kuramıyor. Eski başbakanlardan Tansu hanım bile seçimlere dahil olduysa iş gerçekten çok karışık.

Benim zihnimde olan belkiler ve belki olmaması gerekenler de bir hayli fazla. Öğrenmeye açık olan vatandaşlarımız için yazıya dökmek insana zevk veriyor. Parti sempatizani olup, sadece bir pencereden bakanlar için de yazmak isterdim ama onlar zaten sadece görmek istediklerini görüp, okuyorlar. Umarım da okuyorlardır.

- Reklam -

Benim belkilerim de şöyle:

  1. 24 Haziran akşamı seçim konusu bitecek mi? Tekrar başka bir seçim yarışına girecek miyiz? Sonuçtan memnun olmayan birileri çıkar da, seçim yenilensin der mi? Belki…
  1. 24 Haziran’da ‘seçim yarışı’ ile normalmiş gibi görünen ‘toplumsal kamplaşma’ bitecek mi? Yoksa seçimden sonra da ‘kamplaşma’ artarak devam edecek mi? Kazanan aday %51’in dışında kalan %49’a kucak açıp, şefkat gösterecek mi? Belki de…
  1. Ak parti seçimden kazanan taraf olarak çıkarsa, adalet-hukuk ve insan hakları noktasında tarz değişikliğine giderek ‘devleti beraber yöneteceğiz’ erdemini gösterebilecek mi? Belki de…
  1. Seçimlerden sonra ‘dış güçler ve üst akıl ülkemizi yok etmeye çalışıyorlar’ söylemi bırakılıp, Avrupa ve dünya ile entegre olma yoluna gidilecek mi? Belki de…
  1. Seçimden sonra ekonominin durumu nasıl olacak? Tüketim ve lüks ekonomisinden, üretim ekonomisine geçilecek mi? Devlet ve hükümet yönetimi demek ‘belediyecilik’ demek bakış açısından çıkılıp, hayatın her alanına hitap eden icraatlar olacak mı? Belki de…
  2. Seçimlerden sonra yeni Başkanlık sistemi ile ilgili kararlar sadece Ak parti tarafından alınmaya devam edecek mi? Ya da Ak parti ‘konsensüs’ ile birlikte devleti şekillendirme yolunu mu seçecek? Belki de…

Bir de BELKİ olmaması gerekenler var.

Avrupa’yı görenleriniz, gözlemleyecek kadar kalanlarınız bilirler. Avrupa’da özellikle Almanya’da her insan işine saygı gösterir ve işini en iyi şekilde yapma gayretindedir. Bu da, doğal olarak insana üretime katkı yapan yapı taşı olduğu hissini verir. Ev ve okullarda binaların sorumlusu olan kişiler vardır, bunlara ‘Hausmeister’ denir. Bu kişileri görseniz, dersiniz ki adam apartmanın sahibi, o kadar işine önem verir, sahiplenir ve saygı duyar. Bu mesleğin ülkemizdeki karşılığı ya hademedir, ya da hademe+kapıcı. Ama ülkemizdeki bu kişilere kimse saygı göstermez ve hatta küçümser. Neden biliyor musunuz? Çünkü o işi yapanlar kendi işlerine saygı göstermezler. Oradan başlayın diğer meslek gruplarına kadar. Kimse memnun değildir. Herkes çok daha havalı işleri yapma peşindedir. Bu yüzden de kişi kendini üretim yapan yapı taşı olarak görmez. Zaten bu yüzden tarım ve hayvancılık sona ermedi mi?

Bu giriş bilgisini vermemi, siz de anlamışsınızdır.

Seçimlerden sonra BELKİ olmaması gerekenler, netleşmiş ‘to do liste’ de bana göre şöyle:

  1. OHAL’in kaldırılarak, normalleşmeye geçilmesi.
  2. Hukuk ve insan haklarının partiye endeksli değil, insana endeksli hale gelmesi.
  3. Kim kazanırsa kazansın, ‘birlikte yaşama projeleri’ olmalıdır. Nasıl Suriyeli sığınmacıların entegre olması için projeler yapılıyorsa, aynı şekilde toplumun birlikteliği için de projeler olmalıdır.
  4. Bilimsel, hukuki projeler Avrupa ve dünya standartlarına getirilmelidir.
  5. Lüks ve tüketim ekonomisi yerine, üretim ekonomisine geçilmelidir. Kim olursa olsun, üretime katkı yaptığını bilerek kaliteli iş yapma düşüncesinde olmalıdır.
  6. İsraf ekonomisinden tutumluluk ekonomisine geçilmelidir.
  7. Yeni bir düşünce ve zihniyet oluşturma yolu tutulmalıdır.

Biliyorum, ‘malıdır-melidir’ gibi cümleler parti programı gibi oluyor. Bunlar ‘malıdır-melidir’le olmaz, bunlar toplumsal bilinçle-eğitimle ve her bir bireyin de buna inanmasıyla olur. Evet, aynen öyle olur. Ama bunlar okunup yaygınlaştığında ‘melidir-malıdır’ların yerine ‘oldu ve işte örnekleri’ cümleleri kurmaya başlayacağız.

‘Melidir-malıdır’lı cümleleri kurmamın sebebi de arka planındaki hisler ve düşünceler.

Cennet gibi bir ülke, akıllı ve becerikli insanlar… Neden sistemi kuramıyoruz? Neden huzurlu-mutlu yaşayamıyoruz? Neden günlerin, hayatın tadını çıkarıp keyif almıyoruz? O kadar zor değil. Aslında çok da kolay. Ama bunun için ‘yeni bir düşünce ve zihniyet’le beraber SİSTEM kurmamız gerekiyor. Sonuçlar ne olursa olsun SİSTEM kuracak olan bir kişi ve bir grup olmayacak, bütün halde Türkiye bu sistemi kuracak. İşte o sistem kurulduğunda asıl YENİ TÜRKİYE oluşacak…

***

Yazarımızın yazısı burada bitti!

Yazar en sonunda SİSTEM diyor ya... 

Bir de ADİL DÜZEN deseydi tamam olurdu... 

Onu da hep birlikte biz diyeli ve dediğimiz yapalım... 

Ve's-SELAM mea'd-DUA...

RNE



Reşat Nuri Erol
19.06.2018
11:58


Mehmet 19 Haziran 2018 at 11:40

Recep Tayyip Erdoğan şu an 65 yaşından gün alıyor. Yıllar önce yani 1999 yılında kendi pozisyonunda olan Refah Partili üst yöneticiler ve tabii Necmettin Erbakan için 65 yaşın sınır olması gerektiğini ve günü gelince de bunun kendisini de bağlaması gerektiğini söylüyordu. Sıkıntının bir nedeni de bu olmasın? Kitaptan aynen alıntı:

“Ben siyasetten çekilmelerini değil, seçilme haklarının olmamasını istiyorum. Türkiye’de siyasi düşünce ve parlamento daha genç, daha dinamik nesillere inmeli. Siyaset rantın değil, hizmetin cazibeyi oluşturduğu bir yerde olmalı. Ülkeye yön vermede, idarede, paylaşımın içerisine girecek insanlar çoğaltılmalı. Bunu sağlayabilmek için alt limit belirlenmiş. 25 iyi bir yaş.

– Siz üst limitin de belirlenmesini istiyorsunuz…

Evet. Nasıl alt limit varsa, üst limit de konulabilir. Yasalar bu
işe müsait değilse, partiler kendi iç tüzüklerine, adaylık şartlarına 65 yaşı aşmama şartını koyabilir. Ve bunun birilerini üzmemesi lazım… Ben bunu söylerken şu veya bu şahsı kastetmiyorum. Kaldı ki Allah ömür verirse, yarın benim için de geçerli. Siyasetteki yaklaşık 30 yıllık deneyimimden edindiğim tecrübe bu.

Ruşen Çakır ve Fehmi Çalmuk, Recep Tayyip Erdoğan: Bir Dönüşüm Öyküsü, s.112; Turhan Yılmaz, Hürriyet, 21 Mart 1999 röportajı.



Av.FarukKaradag
19.06.2018
13:34

Maşallah, biz okumaya yetişemiyoruz, siz bizden hızlı içerik paylaşıyorsunuz.

Allah kolaylık versin, teşekkür ederim kendi adıma...

Selamlar.





Çok Yorumlanan Makaleler
Reşat Nuri Erol
Türkiye, Adil Düzen ile Endülüsleşmeyi önler-2
1.04.2023 1899 Okunma
17 Yorum 01.04.2023 12:41
Reşat Nuri Erol
Adil Düzen ve “Erbakan’ın mirasçıları” yazısı-12
28.04.2023 1747 Okunma
17 Yorum 28.04.2023 10:03
Reşat Nuri Erol
Adil Düzen ve “Erbakan’ın mirasçıları” yazısı-8
15.04.2023 1717 Okunma
17 Yorum 15.04.2023 05:37
Reşat Nuri Erol
Adil Düzen ve “Erbakan’ın mirasçıları” yazısı-11
24.04.2023 1570 Okunma
17 Yorum 24.04.2023 16:37
Reşat Nuri Erol
Adil Düzen ve “Erbakan’ın mirasçıları” yazısı-9
17.04.2023 1337 Okunma
16 Yorum 17.04.2023 09:00
Reşat Nuri Erol
Adil Düzen ve “Erbakan’ın mirasçıları” yazısı-6
9.04.2023 1523 Okunma
16 Yorum 09.04.2023 08:38
Reşat Nuri Erol
Adil Düzen ve “Erbakan’ın mirasçıları” yazısı-7
11.04.2023 1652 Okunma
16 Yorum 15.04.2023 05:26
Reşat Nuri Erol
Adil Düzen; millî restorasyon, yeni bir düzen - 4
9.05.2023 1268 Okunma
16 Yorum 09.05.2023 11:43
Reşat Nuri Erol
Adil Düzen ve “Erbakan’ın mirasçıları” yazısı-13
29.04.2023 1610 Okunma
16 Yorum 29.04.2023 12:44
Reşat Nuri Erol
Adil Düzen ve “Erbakan’ın mirasçıları” yazısı-14
30.04.2023 1474 Okunma
16 Yorum 30.04.2023 09:27
Reşat Nuri Erol
Türkiye yani Anadolu Endülüs’e benziyor mu?-1
1.05.2023 1475 Okunma
16 Yorum 01.05.2023 16:35
Reşat Nuri Erol
Kur’an Nizamı açısından Millî Görüş Hareketi-6
29.03.2023 1729 Okunma
16 Yorum 29.03.2023 10:51
Reşat Nuri Erol
Kur’an Nizamı açısından Millî Görüş Hareketi-5
27.03.2023 1819 Okunma
16 Yorum 28.03.2023 03:38
Reşat Nuri Erol
Hemşeri dernekleri kalkınma kooperatifleri olmalı - 4
28.05.2023 1648 Okunma
16 Yorum 28.05.2023 12:59
Reşat Nuri Erol
Hocaların Hocası Ali Yakup Cenkçiler Hoca - 4
29.05.2021 4167 Okunma
16 Yorum 30.05.2021 17:12
Reşat Nuri Erol
Seçimden sonra acilen yapılması gerekenler…-1
30.05.2023 1342 Okunma
15 Yorum 30.05.2023 10:57
Reşat Nuri Erol
Türkiye, Adil Düzen ile Endülüsleşmeyi önler-1
31.03.2023 1560 Okunma
15 Yorum 31.03.2023 07:12
Reşat Nuri Erol
Adil Düzen ve “Erbakan’ın mirasçıları” yazısı-1
2.04.2023 1655 Okunma
15 Yorum 02.04.2023 07:23
Reşat Nuri Erol
Adil Düzen ve “Erbakan’ın mirasçıları” yazısı-3
4.04.2023 1617 Okunma
15 Yorum 04.04.2023 09:59
Reşat Nuri Erol
Adil Düzen ve “Erbakan’ın mirasçıları” yazısı-4
5.04.2023 1763 Okunma
15 Yorum 05.04.2023 09:50
Reşat Nuri Erol
Adil Düzen ve “Erbakan’ın mirasçıları” yazısı-5
6.04.2023 1296 Okunma
15 Yorum 06.04.2023 09:38
Reşat Nuri Erol
Türkiye ya da Anadolu Endülüs’e benziyor mu?-2
2.05.2023 1439 Okunma
15 Yorum 02.05.2023 06:15
Reşat Nuri Erol
Türkiye ya da Anadolu Endülüs’e benziyor mu?-3
3.05.2023 1178 Okunma
15 Yorum 03.05.2023 07:58
Reşat Nuri Erol
Türkiye ya da Anadolu Endülüs’e benziyor mu?-4
5.05.2023 1232 Okunma
15 Yorum 05.05.2023 09:41
Reşat Nuri Erol
Adil Düzen; millî restorasyon, yeni bir düzen - 1
6.05.2023 1372 Okunma
15 Yorum 06.05.2023 08:27
Reşat Nuri Erol
Adil Düzen; millî restorasyon, yeni bir düzen - 2
7.05.2023 1282 Okunma
15 Yorum 07.05.2023 11:54
Reşat Nuri Erol
Adil Düzen; millî restorasyon, yeni bir düzen - 3
8.05.2023 1301 Okunma
15 Yorum 08.05.2023 10:39
Reşat Nuri Erol
Adil Düzen; millî restorasyon, yeni bir düzen - 5
10.05.2023 1209 Okunma
15 Yorum 10.05.2023 10:58
Reşat Nuri Erol
Adil Düzen; millî restorasyon, yeni bir düzen - 6
11.05.2023 1221 Okunma
15 Yorum 11.05.2023 10:03
Reşat Nuri Erol
Hemşeri dernekleri kalkınma kooperatifleri olmalı-1
25.05.2023 1487 Okunma
15 Yorum 25.05.2023 07:01
Reşat Nuri Erol
Hemşeri dernekleri kalkınma kooperatifleri olmalı - 2
26.05.2023 1338 Okunma
15 Yorum 26.05.2023 09:46
Reşat Nuri Erol
Hemşeri dernekleri kalkınma kooperatifleri olmalı - 3
27.05.2023 1590 Okunma
15 Yorum 27.05.2023 09:47
Reşat Nuri Erol
Kur’an ve ilim 1216. hafta seminer notlarından - 1
22.05.2023 1100 Okunma
15 Yorum 22.05.2023 10:22
Reşat Nuri Erol
Kur’an ve ilim 1216. hafta seminer notlarından - 2
23.05.2023 1325 Okunma
15 Yorum 23.05.2023 11:02
Reşat Nuri Erol
Kur’an ve ilim 1216. hafta seminer notlarından - 3
24.05.2023 1211 Okunma
15 Yorum 24.05.2023 05:36
Reşat Nuri Erol
Adil Düzen; millî restorasyon, yeni bir düzen - 7
12.05.2023 1292 Okunma
15 Yorum 12.05.2023 07:41
Reşat Nuri Erol
Adil Düzen; millî restorasyon, yeni bir düzen - 8
13.05.2023 1055 Okunma
15 Yorum 13.05.2023 11:41
Reşat Nuri Erol
Deprem; depremden sonra… Seçimden sonra...
14.05.2023 1446 Okunma
15 Yorum 14.05.2023 10:08
Reşat Nuri Erol
‘Zulmedenler bilgisizlikle hevalarına uydular’-1
15.05.2023 1194 Okunma
15 Yorum 15.05.2023 10:22
Reşat Nuri Erol
‘Zulmedenler bilgisizlikle hevalarına uydular’-2
16.05.2023 1142 Okunma
14 Yorum 16.05.2023 09:16
Reşat Nuri Erol
‘Zulmedenler bilgisizlikle hevalarına uydular’-3
18.05.2023 1040 Okunma
14 Yorum 18.05.2023 10:52
Reşat Nuri Erol
‘Zulmedenler bilgisizlikle hevalarına uydular’-4
19.05.2023 1144 Okunma
14 Yorum 19.05.2023 08:35
Reşat Nuri Erol
‘Zulmedenler bilgisizlikle hevalarına uydular’-5
20.05.2023 1186 Okunma
14 Yorum 20.05.2023 11:17
Reşat Nuri Erol
‘Zulmedenler bilgisizlikle hevalarına uydular’-6
21.05.2023 1118 Okunma
14 Yorum 21.05.2023 15:01
Reşat Nuri Erol
Adil Düzen ve “Erbakan’ın mirasçıları” yazısı-2
3.04.2023 1568 Okunma
14 Yorum 03.04.2023 10:15
Reşat Nuri Erol
İsrail ve yandaş ülkelerin sonunun başlangıcı-11
1.11.2023 1667 Okunma
14 Yorum 01.11.2023 15:21
Reşat Nuri Erol
İstanbul - Kudüs (Gazze, Filistin, İsrail) - Mekke - 15
30.11.2023 1596 Okunma
14 Yorum 30.11.2023 09:53
Reşat Nuri Erol
Adil Düzen ve “Erbakan’ın mirasçıları” yazısı-10
20.04.2023 1623 Okunma
14 Yorum 20.04.2023 06:22
Reşat Nuri Erol
Arif Ersoy; “Yeni Bir Dünya ve Adil Düzen” - 3
5.09.2020 3949 Okunma
13 Yorum 06.09.2020 09:11
Reşat Nuri Erol
Ekonomik problemler ve İslami çözümler… - 2
21.12.2020 3523 Okunma
12 Yorum 22.12.2020 19:58
Reşat Nuri Erol
İstanbul - Kudüs (Gazze, Filistin, İsrail) - Mekke - 16
3.12.2023 1565 Okunma
12 Yorum 03.12.2023 09:55
Reşat Nuri Erol
İsrail ve yandaş ülkelerin sonunun başlangıcı-12
2.11.2023 1383 Okunma
12 Yorum 02.11.2023 11:18
Reşat Nuri Erol
İsrail ve yandaş ülkelerin sonunun başlangıcı-13
4.11.2023 1479 Okunma
12 Yorum 04.11.2023 08:49
Reşat Nuri Erol
İsrail ve yandaş ülkelerin sonunun başlangıcı-14
5.11.2023 1738 Okunma
12 Yorum 05.11.2023 08:30
Reşat Nuri Erol
İstanbul - Kudüs (Gazze, Filistin, İsrail) - Mekke - 1
6.11.2023 1637 Okunma
12 Yorum 06.11.2023 09:11
Reşat Nuri Erol
İstanbul - Kudüs (Gazze, Filistin, İsrail) - Mekke - 2
8.11.2023 1695 Okunma
12 Yorum 08.11.2023 08:20
Reşat Nuri Erol
İstanbul - Kudüs (Gazze, Filistin, İsrail) - Mekke - 3
11.11.2023 1623 Okunma
12 Yorum 11.11.2023 07:01
Reşat Nuri Erol
İstanbul - Kudüs (Gazze, Filistin, İsrail) - Mekke - 4
12.11.2023 1475 Okunma
12 Yorum 12.11.2023 10:44
Reşat Nuri Erol
İstanbul - Kudüs (Gazze, Filistin, İsrail) - Mekke - 5
13.11.2023 1860 Okunma
12 Yorum 13.11.2023 09:19
Reşat Nuri Erol
İstanbul - Kudüs (Gazze, Filistin, İsrail) - Mekke - 6
16.11.2023 1493 Okunma
12 Yorum 16.11.2023 13:08
Reşat Nuri Erol
İstanbul - Kudüs (Gazze, Filistin, İsrail) - Mekke - 7
18.11.2023 1421 Okunma
12 Yorum 18.11.2023 14:46
Reşat Nuri Erol
İstanbul - Kudüs (Gazze, Filistin, İsrail) - Mekke - 8
20.11.2023 1571 Okunma
12 Yorum 20.11.2023 12:31
Reşat Nuri Erol
İstanbul - Kudüs (Gazze, Filistin, İsrail) - Mekke - 9
22.11.2023 1374 Okunma
12 Yorum 22.11.2023 12:46
Reşat Nuri Erol
İstanbul - Kudüs (Gazze, Filistin, İsrail) - Mekke - 10
23.11.2023 1811 Okunma
12 Yorum 23.11.2023 11:03
Reşat Nuri Erol
İstanbul - Kudüs (Gazze, Filistin, İsrail) - Mekke - 11
25.11.2023 1584 Okunma
12 Yorum 25.11.2023 13:39
Reşat Nuri Erol
İstanbul - Kudüs (Gazze, Filistin, İsrail) - Mekke - 12
27.11.2023 1362 Okunma
12 Yorum 27.11.2023 10:10
Reşat Nuri Erol
İstanbul - Kudüs (Gazze, Filistin, İsrail) - Mekke - 13
28.11.2023 1587 Okunma
12 Yorum 28.11.2023 08:39
Reşat Nuri Erol
İstanbul - Kudüs (Gazze, Filistin, İsrail) - Mekke - 14
29.11.2023 1544 Okunma
12 Yorum 29.11.2023 13:25
Reşat Nuri Erol
Kur’an Nizamı açısından Millî Görüş Hareketi-2
22.03.2023 1287 Okunma
12 Yorum 25.03.2023 11:55
Reşat Nuri Erol
“Onda işiten bir kavim için ayetler vardır…” - 1
15.03.2023 1587 Okunma
12 Yorum 16.03.2023 14:45
Reşat Nuri Erol
“Onda işiten bir kavim için ayetler vardır…” - 2
16.03.2023 1466 Okunma
12 Yorum 16.03.2023 14:44
Reşat Nuri Erol
“Onda işiten bir kavim için ayetler vardır…” - 3
17.03.2023 1258 Okunma
12 Yorum 17.03.2023 11:16
Reşat Nuri Erol
“Onda işiten bir kavim için ayetler vardır…” - 4
18.03.2023 1306 Okunma
12 Yorum 19.03.2023 11:26
Reşat Nuri Erol
Ne yapacağını bilmeyen iktidar ve 9 Soru-Cevap
2.10.2018 6853 Okunma
12 Yorum 02.10.2018 19:19
Reşat Nuri Erol
SEBİLÜ’R-REŞAD-3; Niçin SP? Koalisyon! 19.06.2018
21.06.2018 5502 Okunma
11 Yorum 23.06.2018 06:45
Reşat Nuri Erol
Çok önemli hatalar, çok önemli uyarılar ve…
7.10.2018 14346 Okunma
11 Yorum 09.10.2018 00:22
Reşat Nuri Erol
Kur’an Nizamı açısından Millî Görüş Hareketi-1
19.03.2023 1307 Okunma
11 Yorum 19.03.2023 11:29
Reşat Nuri Erol
Kur’an Nizamı açısından Millî Görüş Hareketi-3
25.03.2023 1251 Okunma
11 Yorum 25.03.2023 11:57
Reşat Nuri Erol
Kur’an Nizamı açısından Millî Görüş Hareketi-4
26.03.2023 1729 Okunma
11 Yorum 26.03.2023 09:44
Reşat Nuri Erol
“İza zülzileti’l-erdu zilzaleha” (Zelzele Suresi) - 8
14.02.2023 1206 Okunma
11 Yorum 14.02.2023 10:40
Reşat Nuri Erol
Kur’an 1230. haftalık seminer notlarımızdan - 2
18.10.2023 1689 Okunma
11 Yorum 18.10.2023 23:25
Reşat Nuri Erol
İsrail ve yandaş ülkelerin sonunun başlangıcı - 1
19.10.2023 1672 Okunma
11 Yorum 19.10.2023 10:00
Reşat Nuri Erol
İsrail ve yandaş ülkelerin sonunun başlangıcı-2
20.10.2023 1777 Okunma
11 Yorum 20.10.2023 10:14
Reşat Nuri Erol
İsrail ve yandaş ülkelerin sonunun başlangıcı-3
21.10.2023 1688 Okunma
11 Yorum 21.10.2023 09:39
Reşat Nuri Erol
İsrail ve yandaş ülkelerin sonunun başlangıcı-4
24.10.2023 1827 Okunma
11 Yorum 24.10.2023 08:35
Reşat Nuri Erol
İsrail ve yandaş ülkelerin sonunun başlangıcı-5
25.10.2023 2023 Okunma
11 Yorum 25.10.2023 08:09
Reşat Nuri Erol
İsrail ve yandaş ülkelerin sonunun başlangıcı-6
26.10.2023 1617 Okunma
11 Yorum 26.10.2023 12:01
Reşat Nuri Erol
İsrail ve yandaş ülkelerin sonunun başlangıcı-7
27.10.2023 1659 Okunma
11 Yorum 27.10.2023 12:08
Reşat Nuri Erol
İsrail ve yandaş ülkelerin sonunun başlangıcı-8
28.10.2023 1683 Okunma
11 Yorum 28.10.2023 09:43
Reşat Nuri Erol
İsrail ve yandaş ülkelerin sonunun başlangıcı-9
30.10.2023 1807 Okunma
11 Yorum 30.10.2023 10:36
Reşat Nuri Erol
İsrail ve yandaş ülkelerin sonunun başlangıcı-10
31.10.2023 1483 Okunma
11 Yorum 31.10.2023 11:04
Reşat Nuri Erol
İstanbul - Kudüs (Gazze, Filistin, İsrail) - Mekke - 28
16.12.2023 1255 Okunma
11 Yorum 16.12.2023 12:39
Reşat Nuri Erol
İstanbul - Kudüs (Gazze, Filistin, İsrail) - Mekke - 29
17.12.2023 1346 Okunma
11 Yorum 17.12.2023 10:58
Reşat Nuri Erol
İstanbul - Kudüs (Gazze, Filistin, İsrail) - Mekke - 19
6.12.2023 1481 Okunma
11 Yorum 06.12.2023 10:45
Reşat Nuri Erol
İstanbul - Kudüs (Gazze, Filistin, İsrail) - Mekke - 20
7.12.2023 1540 Okunma
11 Yorum 07.12.2023 11:39
Reşat Nuri Erol
İstanbul - Kudüs (Gazze, Filistin, İsrail) - Mekke - 21
9.12.2023 1669 Okunma
11 Yorum 09.12.2023 10:47
Reşat Nuri Erol
İstanbul - Kudüs (Gazze, Filistin, İsrail) - Mekke - 22
10.12.2023 1358 Okunma
11 Yorum 10.12.2023 13:08
Reşat Nuri Erol
İstanbul - Kudüs (Gazze, Filistin, İsrail) - Mekke - 23
11.12.2023 1505 Okunma
11 Yorum 11.12.2023 09:55
Reşat Nuri Erol
İstanbul - Kudüs (Gazze, Filistin, İsrail) - Mekke - 24
12.12.2023 1322 Okunma
11 Yorum 12.12.2023 11:19
Reşat Nuri Erol
İstanbul - Kudüs (Gazze, Filistin, İsrail) - Mekke - 25
13.12.2023 1433 Okunma
11 Yorum 13.12.2023 13:58


© 2025 - Akevler