Haydi, darbeyi yargılayın!
934 Okunma, 0 Yorum
Ruhat Mengi - Vatan
Vahap Alma

Haydi, darbeyi yargılayın!

Atatürk ’ün Kara Harp Okulu’na girişinin 112’nci yıldönümüne Kenan Evren de katılmış.. Haberde “12 Eylül darbesini yaptığı için hakkında ‘yargılansın’ tartışmalarının yapıldığı Kenan Evren de toplantıya katıldı” diyordu.. Bir darbecinin katılması çok önemliymiş demek ki, onsuz olmazmış ki beyefendi davet edilmiş..

Bir tek açıdan iyi olmuş, sağlığı gayet yerinde görünüyor, soru sorulsa hiç de cevap veremeyecek gibi değil yani.. O zaman da ülke yönetenlerin millete şunu açıklaması kaçınılmazdır; “gereken sorular neden sorulmuyor?”..

Ayrıca “referandum öncesi yapılan propagandalar ‘darbe ve muhtıraların hesabını biz soracağız’ diye yapıldığı, bunun sözü millete verildiği halde” neden hala unutturuluyor?

YAPMAYAN MAHKUM, YAPAN SERBEST!

Yüzlerce insan, ülkenin değerli bilim adamları, sivil toplumcuları, tanınan bilinen gazetecileri “darbe hazırlıyorlardı” diye, karmakarışık ve “sehven” yapılmış eklemelerle dolu iddialar üzerine yargılanır, tutuklanıp çoluk çocuklarından-işlerinden-özgürlüklerinden uzakta mahkum hayatı yaşatılırken, daha mahkum olmadan bazı siyasetçi ve gazeteciler tarafından “mahkum edilirken” gerçek darbe neden sorgulanmıyor ?. “İddialara dayanarak” darbe olmuş havasında konuşanların hepsi neden bu konuda sanki hafızalarını kaybetmiş gibi, “12 Eylül’ün sorgulanmasıyla ilgili talepler” olmamalıymış gibi davranıyor?

27 Nisan muhtırası; “21’inci yüzyılda da demokrasiye ordu müdahalesi oldu” şeklinde kabul edilmesine ve gelecekte de edilecek olmasına rağmen bu müdahaleye ve yapan şahsa neden hiçbir şey sorulmuyor?

Hükümet bu sorgulamaların yapılmasını “verdiği söz ve tarihe saygı” açısından sağlamalıdır! Bu konu unutulamaz.
(Not: Bazı gazetecilerin de yaptığı gibi “12 Eylül darbesinden önce insanlar ölüyordu, şiddet- anarşi had safhadaydı” benzeri cümlelerle darbeyi mazur görmeye çalışanlara tekrar hatırlatma; Darbeye niyetlendikten sonra bu ortamları yaratma.)

 

 

Vahap Alma






Sayı: 93 | Tarih: 20.03.2011
Mahir Kaynak
Model kurmak
1128 Okunma
2 Yorum
Süleyman Karagülle
Ebubekir Sifil
Hindoz
1092 Okunma
Zafer Kafkas
Zülfü Livaneli
Atatürk’ün tarih tezi Birleşmiş Milletler’de
1057 Okunma
Ali Bülent Dilek
Ruşen Çakır
AKP tepeden tırnağa yenilenebilir
995 Okunma
Tayibet Erzen
Ahmet Hakan
CHP: Biraz oluyor mu ne?
990 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Mehmet Şevket Eygi
Niçin Milletvekili Olmak İstiyorlar?
945 Okunma
Emine Hocaoğlu
Ruhat Mengi
Haydi, darbeyi yargılayın!
934 Okunma
Vahap Alma