Libya'da hangi düğmeye basıldı?
1086 Okunma, 0 Yorum
Hüseyin Gülerce - Zaman
Zafer Kafkas

 

http://www.zaman.com.tr/yazar.do?yazarno=1038

 

Maalesef İslam coğrafyasında, Müslümanlara karşı kurulan tuzakları ferasetle bertaraf etme basiretini gösterecek bir şuur seviyesi yok bugün. Dolayısıyla Libya'daki gibi provokasyonlarda fatura, İslam'a düşman küresel bir medyanın da aracılığı ile Müslümanlara çıkartılıyor. Terörle İslam özdeşleştirilmeye çalışılıyor. Dünya kamuoyunda zihinler bulandırılıyor, önyargılar besleniyor, İslam'ın yükselen sesi bastırılmak isteniyor...

 

Yorum:

 

Müslümanca Tavır

 

Aşağılama ve tahkir içeren bir tutum müslümanlara yakışmayan tepkiler olup eylemlerimizde ölçülü olma zorunluluğumuzun nedenlerinden biri de hadiselere tarafsız yaklaşan kesimleri karşımıza almamak ihtiyacındandır. Amerikada, İsrailde müslümanlara karşı kini, düşmanlığı olmayan hatta yapılan filmden dolayı müslümanlara sempatiyle bakabilecek insanların aleyhimize çevrilmemesi için hassas davranılması ihtiyacıdır. Bayrak yakma olaylarını örnek verecek olursak, olaylar ile ilgisi olmayan ve kendileri için kutsal bir sembol olan bayraklarının yakıldığını gören insanlara karşı da sorumluluklarımızı unutmamalıyız.

 

Biz, bize ne yapılırsa yapılsın Kuran'a uygun hareket etmekle mükellefiz. Onların kutsallarına küfretmemeli, bir grubun planlı saldırıları yüzünden oluşturulan kin, adaleti elden bırakmamıza sebep olmamalıdır.

 

Sermaye ne zaman yeni bir planı uygulamaya kalkacak olsa muhataplarını kışkırtmakta ve onları vahşi,terörist vs. diye niteleyen propaganda ağını işletmektedir. Bu yıllardır böyledir ve bunu yeni yaşamayan bizler tepkilerimizi öyle vermeliyiz ki psikolojik üstünlük kurarak hedeflenen planı deşifre edip önüne geçebilmeliyiz artık.

 

Zafer Kafkas






Sayı: 170 | Tarih: 16.09.2012
Mahir Kaynak
Siyaset, artık dine alet edilmiyor!
Laiklik
2213 Okunma
24 Yorum
Süleyman Karagülle
Ahmet Hakan
İslam ümmeti için ağıt
Filmi kim çektirdi?
1421 Okunma
2 Yorum
Lütfi Hocaoğlu
Yusuf Kaplan
'Şeytan'ın masumiyeti!
Durun kalabalıklar!
1199 Okunma
Ali Bülent Dilek
Mehmet Barlas
Özgürleştirmek kolay bir iş değildir...
Müslümanların Masumiyeti
1162 Okunma
1 Yorum
Tayibet Erzen
Mehmet Şevket Eygi
Bir Tür Kıyamet Kopacak
Umudumu Yitirmedim
1112 Okunma
1 Yorum
Emine Hocaoğlu
Hüseyin Gülerce
Libya'da hangi düğmeye basıldı?
Müslümanca Tavır
1086 Okunma
Zafer Kafkas