Fenerbahçe, Gülen cemaati ve medyamızın hali
2194 Okunma, 14 Yorum
Ruşen Çakır - Vatan
Tayibet Erzen

Ruşen Çakır - Not supported field expression!

15.05.2012

 

Önce şike olayıyla ilgili birkaç saptama:

1) Geçen yıl 3 Temmuz günü Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın da tutuklanmasıyla birlikte şike soruşturması ve ona bağlı olarak açılan dava ülkenin önde gelen gündem maddelerinden biri oldu;

2) İlk şokun atlatılmasının ardından Fenerbahçe camiasında şike iddialarının asılsız, dolayısıyla soruşturmanın bir komplo olduğu düşüncesi baskın hale geldi ve Yıldırım’a çok güçlü bir destek verildi;

3) Yine Fenerbahçe camiasında bu komplonun arkasında kısmen hükümetin ama esas olarak Fethullah Gülen cemaatinin bulunduğu yolunda bir kanaat oluşmaya başladı. Kendisi de Fenerbahçeli (Kongre üyesi) olan Başbakan Erdoğan’da gözlenen belirgin tavır değişikliğine bağlı olarak zamanla sadece Gülen cemaati suçlanır oldu.

Medyamızın durumu

Şimdi de Türkiye medyası hakkında birkaç saptama:

1) Futbol ve Fenerbahçe medyamızın haklı olarak en vazgeçilmez konuları arasındadır;

2) Sadece spor (futbol) sayfaları ve programlarında değil medyanın genelinde bariz bir Fenerbahçe egemenliği söz konusudur;

3) Medyadaki Fenerbahçe taraftarlarının ezici bir çoğunluğu, şike olayında hükümet ama daha çok Gülen cemaati bağlantısı olduğuna sahiden inanmaktadır;

4) Aradan nerdeyse bir yıl geçmesine rağmen, bir-iki istisna dışında, ki onlar da Gülen cemaatinin adını açıkça anmaktan kaçındılar, medyada şike davası-Gülen cemaati ilişkisi üzerine dişe dokunur bir yayın yapılmamıştır.

Dokunmaktan korkanlar

Bütün bu olguları sıraladıktan sonra dünkü “Fenerbahçe ve Fethullah Gülen cemaati” yazıma hemen hepsi Fenerbahçeli olan okurlardan gelen bazı tepki ve eleştirilere değinmek istiyorum. Yazının gördüğü geniş ilgi özellikle Fenerbahçelilerin bu konuda ne kadar dolu olduklarını görmemi bir kez daha sağladı. Kendilerinden öncelikle şu iki hususu sorgulamalarını rica ediyorum: Başlığında Fenerbahçe ve Gülen cemaatinin birlikte anıldığı bir yazı neden ancak aylar sonra çıkıyor ve bunu da neden deklare bir Galatasaraylı kaleme alıyor?

Bir yandan “Cemaat kulübümüzü ele geçirmek istiyor” diye sağda solda dert yanıp, diğer yandan suya sabuna dokunmadan gazeteciliklerini sürdürenler anlaşılan bizim Ahmet Şık’ın o meşhur “dokunan yanar” sözünün fazlasıyla etkisinde kalmışlar. Halbuki Ahmet ve Nedim’in arkadaşları olarak çok güzel ikinci bir slogan bulmuştuk: Yansak da dokunacağız! Dokunduk ve sonunda arkadaşlarımız özgür kaldı.

 

Devamı için Not supported field expression!

 

Yorum:

Gülen Fobisi

Toplumda Fethullah Gülen cemaatinin ne kadar etkin olduğunu bilmeyenimiz yoktur. Eğitimle başlayan serüvenleri basın, yayın, turizm, sağlık ve aklınıza gelebilecek daha bir çok alanda ilerleyerek devam ediyor. Bu alanların herhangi birinde yapılacak bir iddiayı ciddiye alabilirdik ancak Gülen fobisi o kadar ciddi boyutlara ulaşmış ki, lig şampiyonluğunun kumandası bile okyanus ötesine bağlanmış, pes yani.

Daha önce de bir yarışma programı için benzer iddialar gündeme gelmişti ve bayağı güldürmüştü. Şimdi sıra Türkiye’nin kalbi olan futbolda.

Cidden bu kadar mı gözlerinde büyütmüşler bu adamı, yoksa haber olsun da ortam boğulsun diye mi yaparlar bu iddiaları?  Çünkü Gülen cemaatine antipatisi (ki bana göre hızla fobi olma yolunda) olanlarca oldukça sıcak karşılanan ve ivmeli bir ilerleyiş gösteren bu haberler gündemi uzun süre meşgul edebiliyor. Bu dönemde bile haber yapmak için malzeme sıkıntısı çeken medyaya böylelikle biraz zaman tanınmış oluyor.

Korkarım yakında bu fobi, Siyonizme olan fobiyle yarışır seviyeye ulaşacak. Olayı bu kadar abartmanın alemi yok. Gülen cemaati moda, müzik, futbol gibi boş işlerle ilgilenmiyor. En azından liderlerinin öyle bir derdi olmadığına inanıyorum. O beğenelim, beğenmeyelim; destekleyelim, desteklemeyelim bir lider ve belli bir çizgisi var, dahası o kadar da etkin değil. Korkuya, paniğe gerek yok. O da bizim gibi bir beşer; ancak yağan yağmurdan, üzerimize sıçrayan çamurdan, ondan, bundan Gülen cemaatini sorumlu tutuyorsak kendimize sormamız gerek bu ne öfke, bu ne korku diye.

 

 

Tayibet Erzen


YorumcuYorum
Tayibet Erzen
20.05.2012
20:04

Gülen bunu nasıl bir siyasi emelle gerçekleştirsin ki ?

Mete Firidin
21.05.2012
13:50

Aziz yılıdırım nasıl oluyorda siyonizmin önünde engel oluyor?????????????????????.

Milleti Futbol arenalarında uyutmak siyonizme engel mi? Destek mi?

Siyonizme en büyük destek, Erbakan öldükten sonra hala Milli görüşü savunmaktır. Milli görüş ölmüştür. Allah rahmet eylesin. Ölünün beşinden de gidilmez.

Mete Firidin
22.05.2012
08:52

Bu kadar sinirlenme. Eğer Allah iman etseydin bu kadar sinirlenmezdin. Ama sen başkasına iman etmişsin.

haliyle sonun hüsran ve hayal kırıklığı.

وَقُلْ جَاء الْحَقُّ وَزَهَقَ الْبَاطِلُ إِنَّ الْبَاطِلَ كَانَ زَهُوقًا Batıl olmasaydı, kalıcı olurdu.

Süleyman Karagülle
22.05.2012
15:52

Yirminci yüzyılın nebileri ve resulleri vardır. Pakistan'da İkbal ve Mevdudi, Mısırda İhvanı müslimin Allahın görevlendirdiği kimselerdir. Türkiye'de ilk olarak islam'in yenden ihyası görevlerini Bediuzzman ve Süleyman Tunahan cemaatleri almışlardır. Akevler bunun ilmini yapmaya başlamıştır, cemaatleşememiştir. Akevler'in desteği ile yirminci yüzyılın iki cemaatı ortaya çıkmıştır. Milli Görüşçüler ve Gülenciler. Bunlar yirminci, yüzyıla yalnız Türkiye'de değil dünyada damgalarını vurmuşlardır. İhvanı müslimin araplar içinde yayılmış bir cemaattır. Tekrar hayat bulmaktadır. Ne var ki onların tüm insanlığa etkileri sınırlı olmuştur. Oysa Milli Görüş ve Güleciler yalnız Türkiye'de değil tüm dünyada etkili oldular ve ve yirminci yüzyılın dünyasında islam'i temsil eden bu cemaatler olmuştur. Her iki cemaat mensup olanlar, samimi müminlerdir. Gülen ve Erbakan da gerçekten inanmış birer mücahittrler. Herkeste hata olabilir. daima istismarcıları çıkar. Onları hatalarından olayı reddetmek bana göre islamiyeti reddetmektir. Cemaatleri de muhacir ve ensar kadar seçkin cemaatlerdir. Onlar için dua ediyoruz ve her ikisinin yanındayız. Bu iki cemaatın Akevlerle yakın ilişkileri olmuştur. Bu sebeple ben özellikle size onları tanıtıyorum . Süleyman Tunahan ve Hayrettin Karaman'ın temsil ettiği ilahiyatçılar da görevlerini yapmışlardır ve yapmaktadırlar. Bunların Akevler'le ilişkileri azdır. Etkileri de yalnız ülke içinde kalmıştır. Allah onlardan da arzıdır. Adil düzen bütün bunların hazırladığı şartlar içinde tüm insanlığa Allahın urunu götürecektir. Cengiz ve Mete kardeşlerimizi bu hususlarda hata yapmamaları için bu yorumu yazdım.

Ali Bülent Dilek
22.05.2012
16:23

bence cengiz kardeşin dediğinin bir adım sonraki maksadı bu zorlamayla fethullahçı camiayı partileştirip

ülkede resmi din olarak"fethullahçılık mezhebini"kaim kılmak .sonrada "sünni fethullahçı türkiye"ile

"şii- iran-ırak ve suriye birliğini"yi çatıştırmak...melhemeyi kübra yani...

Tayibet Erzen
23.05.2012
08:18

Siyaset yapmak kötü bir şeymiş gibi Gülen cemaatinin siyaset konusu açıldığında 'Bizim işimiz eğitim, siyasetle ilgilenmiyoruz.' şeklinde bir tavrı var.

Bana göre bireysen ve düşünebiliyorsan siyasetle işin olmalı bunun aksi kötü birşey olsa gerek.

Onların tavrı böyle üstü kapalı, yanar-döner olunca insanda güven uyandırmıyor, dahası bu taktiğe bir anlam da veremiyorum.

Mete Firidin
23.05.2012
08:36

İnsanların veya grupların doğru yaptıklarını eleştirmeyin. Onların yanlış Yaptıklarını eleştirin.

Fetullah cemati Okullar ve diğer konularda haklı ve başarılıdırlar.

Fakat Öyle görünüyorki: Rahmetli Saidi Nursiyi Kutsallaştırıyorlar, Onun kıymetli kitaplarını kusursuz, ve mükemmel kabul edip, kuran yerine koyuyorlar. Onu şimdilik mehdi olarak kabul ediyorlar. Sonrası Allah muhafaza etsin.

İkinci hataları Yahudiler gibi kendilerini diğer müslümanlardan ayırıyor ve gayırıyorlar. Adalet duyguları körelmiş durum da .İşte bu en tehlikelisi. Bir gün Allahın gazabı başlarına gelebilir.

Tayibet Erzen
23.05.2012
09:10

Her seçimde ORGANİZE bir şekilde sandığa gidiyorlar ve Türkiye siyasetine yön verebiliyorlar. Buna rağmen siyasetle işimiz olmaz demeleri yanlıştır, çirkin bir tavırdır.

Mete Firidin
23.05.2012
12:17

Sn Amerikalı Hakan bey : Erbakan öldü mü? Öldü. Yerine birini, düzgün birisini bıraktı mı? hayır. Milli görüş kimin ellerinde? Oğuzhanın. Milli görüşe sahip çıkacak var mı? Yok. Milli görüşcüler ne oldu? AKP'li oldu. AKP'li ne demek?

sekülerist pavluscu. Milli görüş nerede? dağa çıktı. dağ nerede? Yandı bitti kül oldu!

Erbakan ardında bir kutsal kitap da bırakmadı ki Milli görüşü oradan takip edelim. Amma Allahın Kitabı sapasağlam ortadadır. peşinden gidilece görüş Kuran ın görüşüdür.

Çare: adil düzen.

Süleyman Karagülle
23.05.2012
16:25

Evet, Erbakan ile Gülen eşit yerdedirler. Biri İslam düzenini, diğeri de islam dinini dünyaya tanıttı. Biris Bediuzzaman'ın risalelerini değiştirdi, Pavlus gibi büyüdü. Diğeri de Akevler'in adil düzenini değiştirdi Pavlus gibi büyüdü. Üçünün yaptığı takdiri ilahidir. Görünürde üçü de azizdir. Gerçeği yalnız O bilir. Erbakan öldü adil düzen bitti, tufanı bekleyelim diyen kimse Allaha değil Erbakan'a inanmaktadır. Hidayeti,ne dua ederiz.

Mete Firidin
24.05.2012
09:19

Bütün bunlardan sonra söylenecek tek şey var:

Tanış bile sizden daha sağlıklı düşünceye sahip.

Süleyman Karagülle
24.05.2012
16:24

Sen onların içinde iken onlara azap etmeyeceğiz. (8/33) Sen öleceksin onlar da ölecekler, (39/30) Resul öldü diye siz vazgeçecekmisiniz.(3/144) Ayetlere mana verirken kendine delil aramayacaksın, ayet ne söylüyorsa ona uyacaksın. İcma ayrı, içtihat ayrı. Herkes kendi içtihadına göre amel etmekle mükelleftir. Erbakan kendi içtihadı ile Gülen kendi içtihadı ile, Karagülle kendi içtihadı ile ve Demirci kendi içtihadı ile amel eder. Hiç kimse, kendi içtihadını başkasının içtihadına uymuyor diye suçlayamaz. Başkasına sen benim içtihadıma uyacaksın diyemez. Derse, İşte o insan kendisini veya birsini tanrılaştırmış olur. Ben ne söylüyorum? Bugün islam alemine hakim olan Erbakan’la Gülendir diyorum. Yalan mı? Allahın taktiri ile dir diyorum Yalan mı? Kimlerin cennete veya cehenneme gideceğini ben bilmediğim gibi bana göre siz de bilemezsiniz diyorum. Ben bu görüşümde yanlış söylemiyorum. Siz yanlış söylediğimi nerden biliyorsunuz? Başkasının imanına ve küfrüne hüküm vermek gaybı bilmektir. Bu küfür değil mi? Ben Erbakan veya Gülen bozdular demiyorum, değiştirdiler diyorum. Kendileri için onların görüşleri doğru idi. Öyle yapsalardı, Allaha asi olurlardı. AK Parti kendi içtihadına göre hareket ediyor. Bana göre uçuruma gidiyor. Her vesile ile yazıyorum. Ak Partililer yakın arkadaşlarımızdır. Kaza yapmasınlar ve kurtulsunlar diyorum. Nur risalelerinin şakirtleri için de aynı şeyi söylüyorum. Kinim yok sevgim var. Hatalarını düzeltmelerini istiyorum dua ediyorum. Siz de kin var haset var. Düşmanlık var. Bu yanlıştır diyorum. Yanılmış olabilirim. Sizi zorlamıyorum. Siz bana saldırsanız da ben size saldırmıyorum. Şunu söylüyorum. Erbakan öldü. Adil düzen bitti. Çalışmamıza gerek yok, tufanı bekleyelim sözü yanlıştır. Küfürdür, şirktir, dalalettir. Siz dediniz demiyorum, kim derse ona diyorum. Evet eğer adil düzen gelmezse, Ak Parti de Gülen Cemaati de helak olacak, mağlup olacak. Bizim görevimiz adil düzeni göstererek onlara tebliğ etmektir. Amerika kapılarında dilenmekle bu iş olmaz. Kendi irtidatınızdan dolayı bize de bırakın diyorsunuz. Hayır, biz irtidat etmeyeceğiz. Sizi de tövbeye davet ediyorum. Bırak o zulüm düzeninin sanatını da İstanbul’a dön. İstanbul’a dön. Başkalarına saldırmakla günahlarınızı temizleyemezsiniz.Selam. ******

Süleyman Karagülle
25.05.2012
15:06

Ben o yazı da Ak Parti Ve Risalei Nur şakirtleri için dua ediyorum dedim Duama devam ediyorum.

Metin Kabakcı
05.02.2014
23:37

HOCA EFENDİ GÜNÜMÜZÜN EN İYİ ALİMLERİNDENDİR.





Sayı: 153 | Tarih: 20.05.2012
Ruşen Çakır
Fenerbahçe, Gülen cemaati ve medyamızın hali
Gülen Fobisi
2194 Okunma
14 Yorum
Tayibet Erzen
Mehmet Şevket Eygi
Futbol Çılgınlıklar
E, bebeğim eee eee, eee...
1306 Okunma
1 Yorum
Emine Hocaoğlu
Yusuf Kaplan
HAKİKAT'SİZ İNSAN,İNSAN'SIZ HAKİKAT
PERGEL'İN SABİT UCU
1290 Okunma
1 Yorum
Ali Bülent Dilek
Ahmet Hakan
Osman Can da Kemalist olmuş
Yargı komedisi - Perde 17542
1271 Okunma
1 Yorum
Lütfi Hocaoğlu
Mahir Kaynak
Yönlendirme
Alt kimlik ve yerel yönetim
1234 Okunma
8 Yorum
Süleyman Karagülle
Ahmet Altan
Uludere ve Yalanlar
Önyargı
1119 Okunma
3 Yorum
Vahap Alma
Hüseyin Gülerce
Peygamber Yolunun Müjdesi
Peygambere İman
1086 Okunma
Zafer Kafkas