Küçük Cevaplar, Uyarılar, Mesajlar...
984 Okunma, 0 Yorum
Mehmet Şevket Eygi - Milli Gazete
Emine Hocaoğlu

11 MAYIS 2011


O cemaat, reformcu bir ilahiyatçıyı dini konularda imam/önder kabul etmiştir. Bu yüzden hizmetlerinin boşa gitmesinden korkulur. İş olarak orada çalışabilirsiniz ama yanlış inanç ve amellerine ortak olmamanızı tavsiye ederim...

Listesini verdiğiniz on kişiden sadece üçü icazetli alim, fakih ve müfessirdir. Onların Kur'an tercüme ve tefsirlerini okuyabilirsiniz. Diğerlerinin ilmi, icazeti olmadığı ve meal ve tefsirlerini re'y ve heva ile yaptıkları için kitapları okunmamalıdır. Okursanız ve (Allah korusun) ayağınız kayarsa sorumluluğun büyüğü size ait olur.

Haliq'a (Yaratan'a) masiyette (isyan edip günah işlemekte) mahluka (yaratığa) itaat edilmez. Daha olmazsa işinizi terk edersiniz. Allah yardımcınız olsun.

İslam dininde, Kur'anda ve Sünnette kader yoktur diyen kişi namaz da kılsa, oruç da tutsa dinden çıkmış olur. Onun kestiği yenmez, ardında namaz kılınmaz.

Müslüman anne ve babalar büluğ yaşına gelmiş kızlarını tesettüre sokmakla mükelleftir. Yine büluğ yaşına gelen çocuklar kız olsun erkek olsun beş vakit namaza teşvik edilmelidir. Böyle yapmayan ebeveyn (anne baba) günahkar olur.

Salih Müslüman kardeşine, meşreb farklılığı yüzünden düşmanlık edip kafirleri dost ve veli edinenler fasık ve şaşkındır.

Allah'a, Resulullaha, İslam'a, Kur'ana, Şeriata, Ümmete düşmanlık edip zarar vermiş olan hiçbir kafir ve zalim sevilmez ve tutulmaz. Seven ve tutanların dinleri imanları tehlikeye girer.

Son Osmanlı Padişahı ve İslam'ın 100'üncü halifesi Sultan Vahidüddin Han hazretleri imanlı, mütedeyyin, faqih, ahlak-ı hamide sahibi bir zattı. Başına hasbelkader felaketler gelmiş bedbaht ve talihsiz bir Müslümandır. Allah ona rahmetiyle muamele buyursun. Sakın ona iftira etmeyin.

Şeriata uygun gerçek tesettür ile Şeriat uymayan sahte tesettürü biliniz ve öğreniniz ki, hangi hanım tesettürlüdür, hangisi de sözde tesettürlüdür anlayasınız.

Çocuklarını paraya, zenginliğe, dünyaya, riyasete, üne, alkışa, lükse, konfora yönlendiren anne ve babalar bu yüzden kendilerinden hesab sorulmayacağını mı sanıyorlar?

Önemli olan yemek değil yedirmektir. Doyduktan sonra yiyen günaha girer. Devamlı olarak aşırı lüks yemekler yiyen sefihtir. Lakin Müslüman bir zengin yedirirse ve güzel yemekler ikram ederse inşallah sevap ve ecir kazanır.

Faziletliler Kulübü başkanlığına: Nazik davetnamenizi aldım, teşekkür ederim. Faziletli bir insan olmadığım için davetinize -hayaen- katılamayacağımı bildirir afv buyurmanızı istirham eder, ellerinizden ve eteğinizden öperim efendim.

Mütekebbir ve mağrur beyefendiye: Çay daveti için teşekkürler. O güzel bahçenizde nefis çaylarınızı içmek, eşi bir yerde bulunmayan enfes börek ve kurabiyelerinizi yemek için gelmek istiyorum ama sizin o kibir ve gururunuz yüzünden başımıza taş düşmesinden korkuyorum.

Cazibedar hanımefendiye: Yaşınız hayli ilerledi. Lütfen artık önce makyaj yaparak, sonra silerek (geride yine bir miktar boya ve kozmetik madde kalıyor) sağda ve solda arz-ı endam etmeyiniz. Makyajsızlık size daha fazla yakışır bilesiniz. İhtiramat-ı faikamı arz ve takdim ederim hanımefendi.

Yazının devamı için tıklayınız.

Yorum:

İcazet ve Kader

İcazet

İcazetli olan kişilere kimler icazet vermiştir? Eğer icazeti veren bir kurum biliyorsanız bunu açıklamanız gerekmektedir. Ebu Hanife’ye veya şâfi’ye içtihat yapması konusunda kim icazet vermiştir? Yazarımız aslında bir sunn’i Hanefi olarak icazetsiz birinin içtihadı ile amel etmektedir. Yazarımızın içtihadıyla hareket ettiği bu kimse yalnızca bir kumaş tüccarıdır.

On kişiden sadece üçünün icazetli olduğunu ve onları okumasını belirterek diğerlerini okumasının sakıncalı olduğunu yazmaktasınız. Okumayı yasaklamanız Kuran’a zıt geldiğini belirtmek isterim. Kuran bunun için;

Onlar ki; sözü dinlerler de, en güzeline uyarlar. İşte bunlar; Allah’ın kendilerini hidayete eriştirdiği kimselerdir. Ve işte bunlar; akıl sahiplerinin kendileridir. (Zümer/18)

Buradan insanlar her söze kulak vermelidirler. Böylece doğruyu kendisi bulmalıdır. Belli kişilerin her zaman ve her durumda doğru söylediklerini baştan kabul ederek şirk yapmış oluyorsunuz. İnsanlar hata yapabilirler. Bazılarını yasaklayarak belli şeylerin doğru olduğunu enpoze etmiş olmaktasınız. Herhangi bir konuda belki yasakladığınız kişi daha güzel çözüm sunmuş olabilir.

 

Kader

Kader eğer önceden yazılmış ve insanın başına gelmesi kaçınılmaz olaylar olarak tanımlanırsa,  insanlar önceden kendilerine biçilmiş rolü oynuyorlardır. Bu durumda da ahirette sorumlu olmazlar. Eğer ahirette suçlara ceza veriliyorsa ki veriliyor, o zaman kader önceden bilinen ve gerçekleşeceği kişinin elinde olmayan olaylar olamaz.

Kader bir seçenekler örüntüsüdür. İnsanın annesini ve babasını seçemeyeceği değişmez bir kaderidir. Ancak tercihleri kader içerisinde değişiklik gösterebilir. Değiştiremeyeceği kaderinden sorumlu değilken, tercihlerinden sorumludur.

Kadere inanmak alın yazısına inanmak olarak yanlış tanımlanmaktadır. Yani kaderin kök anlamı “ölçü” demektir. Türkçede ki “miktar” kelimesi de buradan gelmektedir. Kadere inanmak demek her şeyin bir ölçü içerisinde olduğuna inanmak demektir. Günümüzde mucizevî özellikte insanlar bekleyenler, aslında kadere inanmamaktadırlar.

Makrodaki kader ise; Allah’ın değiştirilemeyen kaderidir. Bir insanın doğup büyüyüp ölmesi gibi her topluluğun da bir insan gibi ecelinin olması Allah’ın değiştirilemeyen kaderidir. Yani ölçüsüdür.

 

 

Emine Hocaoğlu






Sayı: 100 | Tarih: 15.05.2011
Ebubekir Sifil
Bin Ladin'e Taliban'a Teröre Küresel Lanete Dair
Allah Taksiratını Affetsin
1175 Okunma
Zafer Kafkas
Ahmet Hakan
Kaset için ne dediğine bak, kim olduğunu anla
Haramı helal, helali haram etmek
1165 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Mahir Kaynak
Boş vaatler
Dolu vaatler
1040 Okunma
Süleyman Karagülle
Reşat Nuri Erol
Kanal, iki şehir ve medeniyet merkezi İstanbul 1
"Çılgın Proje", "İstanbul'u Medine yapacağım"
1033 Okunma
Abdülkadir Altınhan
Ruhat Mengi
Kadın ve Çocuklar Sahipsiz Kalmayacak!
Kadınlardan Alınmak İstenen Haklar
1017 Okunma
1 Yorum
Vahap Alma
Mehmet Şevket Eygi
Küçük Cevaplar, Uyarılar, Mesajlar...
İcazet ve Kader
984 Okunma
Emine Hocaoğlu
Ahmet Taşgetiren
Ah şu "Kürt sorunu"
Yanlış hesap Bağdat’tan dönmeli
969 Okunma
Zübeyir Erol
Ruşen Çakır
Bahçeli medyadan şikayetçi sosyal medyadan memnun
“Püskevit” memnuniyeti”
965 Okunma
Tayibet Erzen
Zülfü Livaneli
tolstoy gulaşı ve AB ve Türkiye
saygı duyulacak bir medeniyet!
964 Okunma
1 Yorum
Ali Bülent Dilek