ÜSKÜDAR ÇALIŞMALARI-14 Cuma, 01.07.2016
BİN DİL ÜNİVERSİTESİ’ni nasıl kurabiliriz?
BİN DİL ÜNİVERSİTESİ’nin ilk öğrencileri en az doktora yapan kimseler olacaklardır. On dil üzerinde oluşacak bu üniversite yüz öğrenci ve öğretim üyesi olacaklardır. Bu on dil uygarlık dili olacaktır; ARAPÇA, LATİNCE, TÜRKÇE, RUSÇA, ÇİNCE, FRANSIZCA, ALMANCA, İNGİLİZCE, İSPANYOLCA, FARSÇA.
Bunlara birer kat tahsis edilecektir. İlk yapacakları iş KUR’AN ARAPÇASI ile GRAMER ve MATEMATİK kitapları hazırlamalarıdır. Kur’an Arapçası Grameri esas alınacak ve tüm dünyadaki dillerin ortak grameri oluşturulacaktır.
Kur’an Arapçasının Grameri ile karşılaştırılarak tüm dillerin grameri ele alınacak, on sene okunacaktır. Okunacak ilimler MATEMATİK ve GRAMER olacaktır. Her gün yaz-kış on saat mesai yapılacaktır. Haftada 60 saat çalışılacaktır. Senede elli hafta mesai yapılacaktır. Demek ki 3000 saatimiz olacaktır. On senede 30 000 saat mesai yapılacaktır. Bunun yarısı ÜRETİME harcanacak, diğer yarısı DERSLERDE geçecektir. Bu saatler üçe ayrılacak. 5000 saatinde mevcut üniversitelerdeki fakültelerin dersleri verilecek. Öğrenciler istedikleri fakültelerde okurlar. 5000 saatini her kat kendi dilleri üzerinde harcayacaktır. Bizim programımız 5000 saatlik program olacaktır.
Bu programda sadece KUR’AN ARAPÇASI GRAMERİ ve MATEMATİK okunacaktır. 1000 saat Matematiğe, 1000 saat Gramere ve 3000 saat da Kur’an’ın Yorumuna ayrılacaktır. Kur’an 600 sahifedir, her sayfaya 5 (beş) saat düşmektedir. Bu da bizim bugün takip ettiğimiz seminerlerle 3000 saatte tamamlanır demektir.
İlk toplanan ve öğretmenlerden oluşan öğrenciler birlikte çalışarak on sene okunacak MATEMATİĞİN KİTAPLARINI hazırlayacaklardır. Bizim başlattığımız ve yapmış oluğumuz SEMİNERLERİN benzerini oluşturacaklardır. Böylece BİN DİL ÜNİVERSİTESİ kurulmuş olacaktır.
Şimdi BİN DİL ÜNİVERSİTESİ’ni nasıl kurabiliriz? Bunun için VAKIF bir KOOPERATİF kuracak yahut bir KOOPERATİFİN YÖNETİMİNİ ele alacaktır. Bu Kooperatif’in on kadar kurucusu olacaktır. Bunlar bu Vakıf’ta her gün en az ikişer saat çalışmayı taahhüt edeceklerdir. İşbölümü yapılacak ve birlikte hareket edilecektir.
Vakıf bir broşür hazırlayacaktır. Kurucular önce kendileri öğrenecekler. Sonra her biri İstanbul Belediye Başkanlarından randevu alıp ARSA talebinde bulunulacaktır. Arsa tahsis eden belediyeler Kooperatif’e ortak olacaklardır.
Hazırlanan Akevler Projesini, belediyeler, ruhsat harçları kendilerine ait olmak üzere tasdik edeceklerdir. Elimizde, kaç belediye iştirak etmişse, kaçar arsa ile iştirak etmişlerse, o kadar proje hazır olmuş olur. Yalova’daki Teşvikiye Belediyesi’nin böyle bir ortaklığa ikna edileceği kabul edilebilir.
Bizim görevimiz elimizden geleni yapmaktır. Sonrası bize değil Allah’a aittir.
Şimdi günde iki saatini buna ayıracak on kişiyi Başkan bulmalıdır. Buraya katılan on kurucunun buradan kazanç beklememesi gerekir. Allah onlara başka yeren kazanç verebilir.
BİN DİL ÜNİVERSİTESİ kâr amaçlı üniversite olmayacaktır. Ancak buraya katılanlara verilecek pay öğrenci yerleştirmedir. Kooperatif “BONO SENEDİ” çıkarıp ortak edecektir. Katılanlara Bono Senedi verilecektir. Sonunda maliyete göre belli Bono Senedi olanlar bir öğrenciyi yerleştirebilirler. İsterlerse ondan bir karşılık da alabilirler. İsteyenler bunu hayır olarak yapabilirler.
KOOPERATİF kurulup da BİN DİL ÜNİVERSİTESİ faaliyete geçmeden önce de, VAKIF, ilim adamlarına mektup yazarak, okutulacak kitapların hazırlanmasında ortak olmalarını isteyebilir. Bunun için Dr. Lütfi Hocaoğlu ve arkadaşlarının hazırlamakta olduğu RUHU’L-KUR’AN çalışmalarına katılabilirler. Bin Dil Üniversitesi’nde okutulacak Matematik kitaplarının yazılmasına başlayabilirler. RUHU’L-KUR’AN’ı benimseyenler gibi KUR’AN MATEMATİĞİ’ni de benimseyen birileri çıkmalıdır.
SÜLEYMAN KARAGÜLLE Yay. Haz.: REŞAT NURİ EROL