ÜSKÜDAR ÇALIŞMALARI-5 Cuma, 29.04.2016
BİN DİL ÜNİVERSİTESİ’NİN ÖZELLİKLERİ
1- ÇALIŞARAK OKUNACAKTIR. Dolayısıyla eğitim süresi on yıl sürecektir. Kabiliyetli olanlar bu sürede doktoralarını da yapmış olacaklardır.
2- Bin Dil Üniversitesi’nde okuyanlar ARAPÇA ve KENDİ YEREL DİLLERİNİ öğreneceklerdir. Ancak bu üniversitede ne Arapça dilini öğreten ne de yerel dilleri öğreten fakülteler olacaktır. Bütün fakültelerde tedris yapılacaktır.
3- BİN DİL ÜNİVERSİTESİ kendi fakültelerinde tedrisat yapmayacak, ülke üniversitelerinde okuyacaklar; o üniversiteden artırdıkları zamanlarını Bin Dil Üniversitesi’nde çalışarak veya ek derslerle geçireceklerdir.
4- Ders olarak KUR’AN ARAPÇASI tüm ilimleri ile öğrenilecektir, MATEMATİK de tüm teorileriyle öğrenilecektir. Bütün öğrenciler Matematiği, Kur’an Arapçasını ve kendi ana dillerini bilmiş olacaklardır.
5- Bir MESLEK seçecek ve o fakülteye gidecek, on sene sonra mezun olan öğrencinin hem BİLGİSİ hem de ülkesinde geçerli DİPLOMASI olacaktır. Türkiye’deki üniversitelerin muadeletini kabul etmeyen devletlerin vatandaşları Bin Dil Üniversitesi’ne alınmayacaklardır.
6- Türkiye’de on yıl içinde KENDİSİ VE EŞİ ÇALIŞACAKLARDIR. Sabit kira söz konusu olmadığı için birinin çalışması ile geçinecekler, eşinin kazancı ise ülkelerine döndükleri zaman kuracakları işin sermayesi olacaktır. Bütün öğrencilere KUR’AN DÜZENİNDEKİ İŞLETMELER öğretilmiş olacaktır.
7- Bin Dil Üniversitesi’nin kuruluşunda kimseden KARŞILIKSIZ DESTEK VEYA HİBE KABUL OLUNMAYACAKTIR. Devlet arsayı tahsis edecektir. Bu arsanın merkezi yerde olması gerekmediği gibi bugün kullanılan arazi de olmayacaktır. Bugün meskûn olmayan ve ekilmeyen boş yerler olabileceği gibi ormanlık alanlar da olabilir. Ormanlar tahrip edilmemek şartı ile üniversitenin yüz lojmanlı yapıları orman içinde serpiştirilir. İşyeri ve mesken aynı yerde olduğu için bunda bir zorluk olmayacaktır.
8- Yapılan işyerlerinde elde edilen KİRA PAYININ BEŞTE BİRİ arazi sahibinin olacaktır. Öğrencilerin beşte birini devlet seçecektir. Böylece devlet kendisine uygun elemanları yetiştirmiş olur. Dünyanın her yerinden Türkçe bilen elemanlar yetişmiş olur.
9- Arsaların altyapısını yerel yönetimler yapacaktır. Böylece onlar üniversitenin beşte birine iştirak etmiş olacaklar ve o nisbette öğrencileri kendileri seçeceklerdir. Yerel diller de bunlar tarafından öğretilmiş olacak ve yerel yönetim güçlenecektir.
10- ON DÖNÜMDE ON DİL TEDRİS EDİLEBİLECEK. On katın her katında bir dil olacak. O halde bin dil için bin dönümlük yer olacaktır. İstanbul veya Yalova Belediyesi bu yeri tahsis edecektir. Buna müsait çok yer mevcuttur.
11- KOOPERATİF olarak malzeme ve işçilik için beşte birler, arazi için de devletten boş arsa talep edeceğiz. Bunları da değerlendireceğiz. Ancak buralara öğrenciler değil çalışanlar alınacak ve KUR’AN DÜZENİNE göre üretim yapılacaktır. Buranın arsa bedelleri ile de yüz lojmanın işçiliği ve malzemesi temin edilecektir. Kooperatif GENEL HİZMET payının beşte birini Bin Dil Üniversitesi’nin VAKFINA verecektir. Vakıf malzemesi de oralardan sağlanacak, işçilik de oralardan sağlanacaktır.
12- Yani KURULACAK KOOPERATİF İŞ YAPACAK ve yaptığı iş ile elde ettiği kaynakla VAKFI kuracaktır. VAKFIN VE KOOPERATİFİN AVANTAJI TOPLULUĞUN OLUŞMASIDIR. Üniversite kurulunca çevre değerlenir, dolayısıyla topluluğun rantı ile üniversite kurulmuş olur. Kira payı öğrencilere kalır.
Benim yazdıklarımı dikkatlice okumanız, düşünmeniz ve eleştirmeniz gerekir. Bunu yapanlar da bana adlarını bildirmelidirler. Ben okuyacağım, değerlendireceğim, eleştireceğim ve önereceğim demeliler. Ben onların yazılarını okur ve gerçekten üstünde düşünen 10 kişi bulursam, Vakfımızın kurulmasında destek olurum. Allah yardımcımız olsun. “Allah’a yardım ederseniz Allah da size yardım eder” ayetini unutmayın.
SÜLEYMAN KARAGÜLLE Yay. Haz.: REŞAT NURİ EROL