Türban Düğümü
984 Okunma, 2 Yorum
Oktay Ekşi - Hürriyet
Vahap Alma

06.10.2010

CHP'liler “türban sorununu çözme” formülü arayadursunlar,YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, -benzetme boyunu aşar ama yine de söyleyelim- Büyük İskender'in “Gordion”daki “kördüğümü” kılıcıyla çözmesi gibi bir metot uyguladı. İstanbul Üniversitesi'ne gönderdiği bir yazıyla “Bundan böyle türbanlı öğrencilerin sınıfa girmesine karışmayın” dedi.
Onun kelimeleri farklı ama dediği sonuçta bu!

Konu bu kadar basit olsaydı, yıllardır ülkenin gündemini işgal etmezdi.Hatta her şeye muktedir olduğunu her gün bir başka vesileyle ispat etmekten zevk duyan Başbakan Tayyip Erdoğan, son referandum kampanyası sırasında “Türban sorununu biz çözeriz” diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na:

“Madem kendini o kadar güçlü hissediyorsun, sen lokomotif ol, biz de vagonlar olarak arkana düşelim. Yeter ki bu sorun çözülsün” türü, eşi görülmedik mesajlar vermezdi.

Bu örneği veriyoruz çünkü Yusuf Ziya Özcan'ın “Çözdüm“ dediği -veya sandığı- sorunun gerisinde dağlar kadar problem bulunduğunun bilincindeyiz.
Onların ayrıntısına sonra gireriz. Şimdilik sadece aklımıza gelenleri saymakla yetinelim:

Konunun CHP'nin düne kadar izlediği politikalarla Kılıçdaroğlu'nun Genel Başkan olması ardından benimsediği yeni çizgi arasındaki çelişkiler nedeniyle CHP'de yaratacağı sorunlar kısmı var.
O fırtınadan Allah, Kılıçdaroğlu'nu korusun.

YÖK Başkanı Özcan'ın, Anayasa Mahkemesi'nin, Danıştay'ın, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin sayılmayacak kadar çok kararında “meşru” yani “hukuka uygun” sayılmış bir yasağı hiçe sayan bir “yazı” ile, kendisini “mahkemeler üstü” ilan etmesinden kaynaklanan sorun var.
Üniversitelerde başlayan “türban serbestisinin” orada kalmayacağı gerçeği var:

Örneğin önce “Kamu kurumlarında çalışan hanım memurlar da görevlerine türbanla -hatta çarşafla-  gelebilsinler. Bu onların bireysel özgürlüğünün gereğidir” gerekçesiyle talepler duyacağız. Onu, “Bu da bir insan hakkıdır” gerekçesiyle verilen izinler izleyecek.

Sırada “kızların buluğ çağına girdikten sonra başlarını örtmeleri”nin “dinimizin emri” olduğunu iddia edecek olanların başlatacakları dayatmalar var. Bunun ardından karşımıza çıkacak olan, ilköğretim ve ortaöğretim çağındaki kızların da başlarını örtmeleri gerekeceği tartışmaları var.

Bugünkü siyasi iktidarın ömrü bunların ne kadarına yeter bilmiyoruz ama, “kimsenin hayat tarzına karışmayacağını” yeminli billahlı ifadelerle duyuranların yarın, “Kız öğrencilerle erkek öğrencilerin aynı sınıfta olmaları caiz değildir” diyecekleri günleri göreceğiz.

Sadece sınıfların ayrılması da yetmeyecek. Öyle ya, erkeklerle kızlar teneffüste bir araya gelirlerse ne olacak?
Ona da engel olmak için okulların ayrılması gerekecek.
Bazı bağnazların şikâyetlerinden şimdi bile haberdar değil miyiz?
Ya kadın doktorlar erkek hastalara bakarsa?
Veya erkek doktorlar kadınları muayene ederse?
Allah korusun! Hepimiz birlikte çarpılabiliriz.
YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan'a soralım:
Oğluna yaşaması için böyle bir Türkiye hazırladığını görmüyor mu?

 

Yorum:

 

Ya Türban Serbest Kalırsa?

 

Sayın Ekşi eksik sıralamış…

Türkiye’nin eğitim sistemi çokecek… Erkek öğrencilere erkek, kız öğrencilere kadın öğretmenler atanacak… Liselerin tuvaletlerinde bulunan ceninler yok olacak… Çağdaşlığın tek göstergesi olan kadın-erkek ilişkilerine harcanacak zamanda ders işlenecek… İşlenecek konular için bütün ders kitapları, içinde açık kadın figürleri barındırmayacak şekilde yeniden bastırılacak… Türk Dil Kurumu ‘’güzele bakmak sevaptır’’ atasözünü literatürden kaldıracak… Arapça harflere geçiş yapılacak…

 

Sağlık sistemi işlemez hale gelecek… Aile Hekimliği yeniden düzenlenecek… Her aileye bir kadın ve bir erkek doktor bakacak… Doktor hemcinsi dışında bir hastaya bakarsa kafası kesilecek… Buna mecbur bırakılırsa da gözleri çıkartılacak…

 

Bağnazlar hakim olacağı için türban yayıldıkça yayılacak… Vitrinlerde satılacak kadın bulunamayacak… Bacağına bakılacak kadın kalmayacak… Feminizm çökecek…

 

Ekonomi, Türban satışları dışında canlılığını yitirecek hatta çökecek… Her aile eve 5 eşarp ve 3 pardesü almak zorunda kalacak… Acil durumlar için trafik ekiplerine türban dağıtılacak… Her arabada bulunması zorunlu olması gereken eşyalara türban eklenecek… Bulundurmayanların arabaları yakılacak…

 

Siyasette tek-tipçilik hüküm sürecek… Açık dolaşmak yasaklanacak… Öcü Kur’an (haşa!) yasaları devreye girecek… Sokaklarda kolu kesilmedik kimse kalmayacak… Her mahalle kendine taşlayacak bir kadın bulmak zorunda kalacak… Yerel yönetimler kelle kesecek alanlar kuracak… Uluslar arası itibar zedelenecek… Çağdaşlık hayalleri için bin yıl daha beklemek zorunda kalınacak…   

 

Saygılar…

 

 

 

 

Vahap Alma


YorumcuYorum
Tayibet Erzen
11.10.2010
03:39

Oktay Ekşi’nin fi tarihinden kalma telaş satırlarını okurken kendimi gülmekten alamadım. Bu kadar bağnaz bir zihniyetin medyanın zirvesinde yer alması ve kabul görmesi gerçekten düşündürücü.

Ya biz olayı çok aştık vahametini kavrayamıyoruz dolayısıyla gelecek tehlikelerden bihaberiz ya da bu arkadaşlar gerçekten basiretsiz ve nasipsiz.

Başörtü meselesi her gündeme geldiğinde böyle ucuz yorumların yapılması ve ta kol kesmelere kadar gidilmesi ve nihayetinde Allah’ın düzenine karşı allerjik reaksiyonlar verilmesi bana Mekke müşriklerinden başka bir şeyi hatırlatmıyor.

Vahap Alma
11.10.2010
16:57

Çok doğru söylediniz. Fakat ben inanın yukarıdaki kinayelerden başka yazacak kelime bulamadım. Ekşi’yi tarif edebilecek kelime literatürde yok.

Tehlikelerden bihaberlik konusundaki fikrinize de katılmıyorum. Bu kafadakiler sizin deyiminizle hala fi tarihinde kalmışsa, bunlardan akıllıca bir adım beklemek anlamsız. O yüzden korkmayın bişeycik olmaz:)





Sayı: 70 | Tarih: 10.10.2010
Mehmet Şevket Eygi
Tesettürde İran Modeli
1334 Okunma
Emine Hocaoğlu
Ahmet Hakan
Döneğin türküsü
1229 Okunma
1 Yorum
Lütfi Hocaoğlu
Zülfü Livaneli
Emir demiri keser mi?
1224 Okunma
Ali Bülent Dilek
Ebubekir Sifil
Mülkün Garantisi Adalet Ya Adaletin Garantisi?
1198 Okunma
1 Yorum
Zafer Kafkas
Ruşen Çakır
CHP başörtüsü (türban) sorunundan kaçamaz
1151 Okunma
Tayibet Erzen
Mahir Kaynak
Barış yemeği
1065 Okunma
4 Yorum
Süleyman Karagülle
Fehmi Koru
Savaş değil barış
1035 Okunma
Ahmet Kirtekin
Oktay Ekşi
Türban Düğümü
984 Okunma
2 Yorum
Vahap Alma
Reşat Nuri Erol
İşte bu kadar!
962 Okunma
6 Yorum
Ilker Ardic