Öksüz Darbe
1381 Okunma, 0 Yorum
Ergün Diler - Takvim
Süleyman Karagülle

 

22.07.2016

1-Tesadüfe Bak

Arap Baharı,  Arap ülkelerinde ve Afrika’da mevcut İngiliz sömürü hakimiyetini ABD lehine çevirmek için başlatılmıştı. Yeni dünya düzeni kurulduğu zaman yerimizi seçmek durumundayız. Bizsiz yapamazlar. Bizsiz Avrupa sıfır olur.

- Yazarın anlamadığı bir şey vardır. Üçüncü bin yıl uygarlığı kurulur. Kurucusu olan dünya ile iyi geçinen biz olacağız. Hıristiyanlarla bir olup Sermaye’yi etkisiz hale getireceğiz. Allah’ın bize verdiği görevdir bu. Yapamazsak başkasını getirir onlar bizim gibi olmazlar. Kavga petrol kavgası değildir. Kavga Sermaye ile Devletler arası kavgadır. Kavga sömürünün sona etmesi ile başlayan yeni uygarlık kavgasıdır. Biz tarafsız olmaya mecburuz.

2- Asıl Hedef Türkiye

15 Temmuz’da, Türkiye büyük bir şok yaşadı. Paralelciler var ama bu iş Paralelcilerin işi değildir. İkinci dalgaya hazırlık var.  Tasfiyeler ikinci dalgaya hazırlık.

- 15 Temmuz olayı, yarım asırlık bir hazırlığın yarım günde iflas etmesidir. Biz partimizi kurarken Erbakan’dan ayrıldığımız nokta Erbakan’ın Sermaye’ye saldırması idi.  Milli Görüş Sermaye’ye saldırıyor, Sermaye de Türkiye’deki Müslümanları Erbakan’a karşı organize ediyordu.  CHP görünürde komünizmi düşman kabul etmiş ama tüm bürokrasiyi ve olayları sahte komünistlerle dolduruyordu. DP geleneği de görünürde İslamiyet’e karşı idi. Güya İmam Hatip okullular orduya alınmıyor ama sahte İmam Hatipliler orduda organize edilmeye başlandı.

Ayrılık zamanı gelmişti. Orduda iki güç eşit hale gelmişti. Halk ikiye ayrılmıştı. İç savaş başlayabilirdi ama olmadı.  Başarısızlığın sebebi:

Ordudakiler harekete karşı çıktılar ve ulus bütünlüğünü korudu. Askerlerde tam bölünme olmadı, birbirlerine saldırmadılar.  Belki on yıl, yirmi yıl sürecek iç savaş yarım günde sona erdi Bu olayda Gülencilerin rolü onda bir bile değildir. Asıl darbe yapacaklar, Gülencileri de tasfiye ettikten sonra yıpranmış orduya kurtarıcı rolle girecekler ve Türkiye’yi belki yıllar sonra Sevr’e döndürecekler. Türk Ordusu’nun ve milletin gösterdiği inanılmaz davranışlar ile yakında ikinci hamleyi yapacak mecalleri kalmadı.  Birkaç sene sonra ancak ikinci hamleyi yapabilirler. Bizim hazırlıklı olmamız gerekir.

3- Savaş Oyunu

Bu bir prova idi. Kimlerin ne yapacağı test ediliyordu. Yeni tehlike gelmek üzeredir. Onlar gelmeden biz gidelim.

-  Önce bu olayı ne CIA, ne İngiltere, ne MİT, ne de Paralel yaptı. Bu olay yarım asırlık hazırlığın uygulamasıdır. Lozan’da biz gizli söz verdik. Türkiye’yi dinsizleştireceklerdi. İsrail’in emrinde tetikçi olacaktık. Sermaye’ye jandarmalık yapacaktık. Yapamadık. Mustafa Kemal, İnönü, Menderes, 27 Mayıs Askerleri, Evren, Demirel, Özal, Çiller, Ecevit ve Erdoğan hep Semaye’ye verilen sözü tutmadılar.  İşte bunun intikamı alınacaktı. Ülke halkı ile ve ordusu ile bölünecek ve Anadolu halkı birbirine kırdırılacaktı. Taşeron komşularımız süper devletler adına Anadolu’yu paylaşacaktı. Süper güçlerin ağzına da birer parmak bal çalınıyordu.

Beklenmedik bir olay oldu. Türk halkı birleşti. Türk Ordusu alt kademde birleşti. Komutanları kullanamadılar ve darbe başarısız oldu.

4- Büyük Düğün

15 Temmuz’da olanlardan hiç birisi inandırıcı değildir. Erdoğan’ın yerine kim gelecekti? Biri kadın iki isim vardı.  İngiliz Amerikan iş birliği.

- Gaye Türk halkını ve Türk Ordusu’nu bölmek, iç savaş başlatmak. Kısa zamanda sona ermeyen bir iç savaş. Türkiye iç savaşlarla harap ve bitap olduktan sonra,  etkin devletlerin taşeronu olarak Türkiye’yi dünya paylaşarak intikamını almayı tasarladı. Bu devletler Suriye’de zaten hazır bulundurulmaktadır. Büyük oyun başarısızlıkla bitti. Türk Ordusu birbirine girmedi. Komuta kademesi etkisiz hale getirildi ama öldürülemedi. Alt kademe savaşa ikna edilemedi. Halk askerlere saldırmadı, kucakladı. Birinci Ordu Komutanı duruma hakim oldu. Yakın zamanda bir harekete kalkışmaları çok zordur.

5- Öksüz Darbe

Gülen cemaatinin daha önce İsmail Büyükçelebi’de olan askeri yönetimi darbeden önce Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi, Adil Öksüz’e devredildi. Amerika’da sekiz yıl baş başa eğitim aldı. Türkiye’ye geldi. Valiler, paşalarla görüştü. Ankara Akıncılar üssünde bulunuyor oradan yönetiyordu. Önce tutuklandı sonra serbest bırakıldı. Şimdi kayıp.

- Bir husus iyi bilinmelidir. Sermaye’nin tek hasmı vardır. Kuran ehli. Milli Görüş’ün Adil Düzenini, Kuran düzenini çökertmek için giriştiği savaşta Milli Görüş hareketini etkisiz hale getirmek için, önce Risale-i Nur Cemaatini, tarikatçıları birleştirdi. Sonunda AK Parti’yi devreye soktu. Erbakan devre dışı edildi. Milli Görüş’ün oyları % 0.7’ye düştü. Sıra AK Parti’ye ve Cemaat’e gelmişti. Her iki tarafın yöneticileri fahiş hatalar yaptılar. Araları açıldı. Ordu bölündü. Ergenekon, Balyoz derken şimdi de FETÖ’cüler devreye girdi.

Halk basının iğvası ile çatışacak hal aldı. CHP, MHP, HDP bir olup Erdoğan’ı cumhurbaşkanı yapmayacaklardı. Sermaye’den aldığı bilgilere dayanarak bir ağızdan saldırdılar. “Seni cumhurbaşkanı olsan da indireceğiz!” dediler. Ordu Erdoğan’ı tuttuğu için başaramadılar.

Ne oldu da 15 Temmuz gecesi HDP piyasada görünmedi? Partiler Erdoğan’ın yanında yer aldılar. Çok güçlü ve sistematik hareket yapan darbeciler niye teslim oldular Bunun iki sebebi vardır. Darbeciler alt kademeyi İslam’a hizmet için harekete geçirdiler. Bu İslamiyet’ten korkanları Erdoğan’ın yanına itti. Samimi İslamcılar da kandırıldığını anladılar. Hareketten vazgeçtiler. Halkın sokağa dökülmesi ile etkisiz hale getrdiler. Yakın zamanda yapacakları bir şey kalmadı.

 

NOT: Yazıda yer alan italik ifadeler Süleyman Karagülle’ye aittir.

 

Yorum:

Hepimiz suçluyuz

Baştan Akevler’i ele alalım.  Akevler, önce yer altı faaliyetlerine son verdi. Tüm çalışmaları açık yaptı. Sonra ‘Yurtta sulh, cihanda sulh!’ ilkesini güttü.  Kişileri değil sistemi, düzeni suçlu gördü. Kişi veya gruplarla değil düzenle savaşa girdi. Kooperatifler kurulacak cirodan %5’ler ayrılacak, ortaklar bununla istedikleri partiyi, tarikatı ve iktidarı destekleyeceklerdi. Türkiye’deki kuruluşların Sermaye desteğine ihtiyacı olmayacaktı. Milli Görüşçüler de Cemaatçiler de doların tuzağına düştüler. Akevler’e ortak olacaklarına, kooperatifler kuracaklarına onların meşru olmayan destekleri ile büyüdüler. Akevler de bunlara karşı çıkamadı ama artık ilgilenmedi de. Bu, Akevler’in günahı idi.

Milli Görüşçüler başlangıçla Kuran düzeni için yola çıktıkları halde sonra Akevler’e cephe aldılar ve dolar düzeninde iş yapmaya başladılar. Aynı günahı Risale-i Nur Cemaati ve tarikatlar da yaşadılar. İlahiyatçılar Erbakan’ı bırakıp Demirel’in yanında yer aldılar.

Ordu büyük hata yapıyordu. Milletin bin yıllık dinini tahkir ediyor ve inanmışlarla savaşıyordu. Fethullahçılar’a zindanlarda işkenceler yapıyordu. Böylece halkın yeraltı faaliyetlerle düşmanlarla bir olmasını sağlıyordu. MİT’i deşifre edeceğim diye CIA ile bir oluyor ve orada aktif hareketler yapıyordu.

Mustafa Kemal’in ‘Yurtta sulh, cihanda sulh!’ ilkesi terkedilip komşuların iç işlerine karışılmaya başlandı. Sonunda asker karar verdi. Bu oyunları bitirecekti. PKK’yı bitirdi.  Şimdi de iç savaş tehlikesi atlatıldı. Son derece iyi bir durumdayız. Kısa zamanda her hangi bir tehlike söz konusu değildir. Darbeler olsa bile iç savaş olmaz. Darbelere alışığız. Her darbe Türkiye’yi daha çok demokrasiye ve daha çok İslamiyet’e götürmüştür. Türkiye’de darbe yapacak dört grup var. İslamcılar, Milliyetçiler, batıcılar ve solcular. Bunlardan biri darbe yapsa bile Türkiye devletine bir şey olmaz. Biraz sonra herkes Adil Düzen’den başka bir çıkar yol olmadığını görür. Tehlike ordunun bölünmesi ve iç savaşın başlamasıdır.

Şimdilik herkes rahat olsun. Ancak düzeni değiştirmezsek, üçüncü bin yıl Adil Düzen uygarlığına geçmezsek varlığımızı sürdüremeyiz. On sene veya yirmi sene hatta elli sene sonra olur ama olur ve devletimiz yıkılır halkı yok olur. Bu, yazarın dediği gibi birlikle olmaz. Hakta birleşmekle olur. Önce iki kişi hakta birleşir sonra tüm ulus kişilerde değil hakta birleşir. AK Parti Akevler ile hakta birleşmelidir. Birleşmezlerse mezarlarını şimdiden kazısınlar.  

 

Süleyman Karagülle






Sayı: 371 | Tarih: 24.07.2016
Ergün Diler
Öksüz Darbe
Hepimiz suçluyuz
1381 Okunma
Süleyman Karagülle
Emre Kongar
Bundan sonra?.. (Lozan’ı unutma!)
Hazımsızlık
1190 Okunma
Vahap Alma
Ahmet Hakan
Hakan Fidan'a sorular
İstihbarat zaafı
1045 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Mehmet Barlas
Bir noktada uyandık ya bu da bir şeydir…
Hak gelsin, batıl sinsin!
974 Okunma
Tayibet Erzen
Yusuf Kaplan
Son istiklal ve istikbal mücadelesi başladı...
OHAL’E DÜŞEN KUR’AN’A SARILSIN!
913 Okunma
Ali Bülent Dilek


© 2024 - Akevler