Allah Rızası ve demokrasi
1045 Okunma, 0 Yorum
Hüseyin Gülerce - Zaman
Zafer Kafkas

Belki temsil kabiliyetimizden, belki tam anlatamayışımızdan, Allah’ın rızası için gayret ediyoruz derken, ikna edemediklerimiz oluyor. Yok, sizin başka emelleriniz var deniyor. Sizin ajandanızda neler olduğunu biz biliyoruz deniyor. Hiç unutmuyorum, 25 yıl kadar önceydi, ilgilendiğimiz bir gencin babası, Lütfen doğruyu söyleyin, sizin bu işlerin arkasında ne var? demişti. Ben, Sadece yemin edebilirim, vallahi Allah’ın rızasından başka bir şey yok. diyebilmiştim. Evet, sonraları samimi oldukça bizleri kabullendi, sımsıcak bir dost olduk ve ruhunun ufkuna öyle yürüdü.

 

Allah rızası için yaşamak, her işte Onun rızasını gözetmek aslında problemleri çözen sırlı bir anahtar. Zira problemlerin çoğu bu dünyada, nefislerimizi aşamamaktan kaynaklanıyor. Hırslarımız, beklentilerimiz ve nefis denen içimizdeki düşman, bizi biz olmaktan alıkoyuyor. Nefisleri aşabilmenin tek yolu sadece ve sadece Allah’ın rızası, Allah’ın hatırıdır.

 

http://www.zaman.com.tr/huseyin-gulerce/allah-rizasi-ve-demokrasi-_2153526.html

 

Yorum:

 

Allah'ın rızasından uzaklaşmak.

 

Bir müslüman için hayattaki en önemli şeyin Allah'ın rızasını kazanmak olması tabidir. Cemaatler, tarikatler, gruplar dört bir taraftan kendi anlayışları çerçevesinde Allah'ın rızasını kazanmak için çalıştıklarını iddia etmektedirler.

 

Burada sorun her grubun kendi çalışmalarını tek doğru ve geçerli yol olarak görmesi ve diğer çalışmaları hafife alması ve zararlı görmesidir. Bu anlayış da Allah rızası için yola çıkanlar için en tehlikeli düşünce şeklidir. Bu durumda Allah rızası yerine kendi cemaatinin, tarikatının vs. anlayışının ve çalışmalarının kutsallığı öne çıkmakta ve iş bir müsabakaya dönüşmektedir. Daha fazla kişiye kim ulaşmış, kimin daha çok evi, yurdu var, kim daha çok faaliyet yapmış gibi esas amaç dışında işi sadece sayılara indirgemiş bir sonuç ortaya çıkmaktadır.

 

Allah rızasından uzaklaşmamak için bir takım taassublardan uzaklaşıp sayıların büyüsünden kurtulup inanç ve değerlerimizin topluma yansımalarını nasıl artıracağımızın planını yapmak sanırım en doğru yol olacaktır.   

 

Zafer Kafkas






Sayı: 227 | Tarih: 20.10.2013
Mehmet Şevket Eygi
Peygamber Efendimizle Görüşmek
Peygamberimiz de İnsandı
1293 Okunma
Emine Hocaoğlu
Yusuf Kaplan
Güney Afrikada umuda yolculuk
Yardım ve balık tutmayı öğretmek
1191 Okunma
Ali Bülent Dilek
Ahmet Hakan
Hadi hayırlısı
Hayırdır inşallah
1108 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Mahir Kaynak
Darbeler
Basın
1081 Okunma
3 Yorum
Süleyman Karagülle
Hüseyin Gülerce
Allah Rızası ve demokrasi
Allah'ın rızasından uzaklaşmak.
1045 Okunma
Zafer Kafkas
Mehmet Barlas
Bugünün dünyasının ayıpları bizi çok şaşırtıyor
Anlayış
968 Okunma
Tayibet Erzen


© 2024 - Akevler