İmam-Hatiplerde Beş Vakit Namaz Mecburî Olmalıdır
1211 Okunma, 0 Yorum
Mehmet Şevket Eygi - Milli Gazete
Emine Hocaoğlu

 

20 Eylül 2013

 

Bütün İmam-Hatip okullarında, bütün öğrencilerin vakit namazlarını okul camiinde, okulun resmî imamının ardında hep birlikte cemaatle kılmaları mecburî olmalıdır.

Gerekçesi: Günde beş vakit namaz kılmak, Kur’anla, Sünnetle, icmâ ile farzdır. İmam-Hatip okulları, isimlerinden de anlaşılacağı üzere dinî okullardır ve öğrencilerinin namaz kılmalarından daha tabiî bir şey olamaz.

Osmanlı devleti zamanında bütün okullarda, medreselerde, kışlalarda cemaatle namaz kılınırdı.

Bırakın medreseleri, ülkenin en gözde lisesi olan Galatasaray Sultanîsinde bile Müslüman talebelerin cemaatle namaz kılması mecburî idi.

Hem de cemaatle… Hiçbir öğrencinin, şimdi biraz başım ağrıyor, sonra münferiden tek başıma kılarım demeye hakkı yoktur.

Sen İmam-Hatip mektebi aç ve orada bütün talebelerin cemaatle namaz kılması mecburî olmasın. Olur mu böyle şey?

Bir kere yazmakla olmuyor, bin kere yazmak gerekiyor. İngilterenin değil, dünyanın en vasıflı koleji olan Eton’un kilisesinde her sabah ayin yapılıyor ve talebelerin buna katılması mecburî.

Eton İngiltereyi İngiltere yapan okuldur. Ilımlı, light, sulandırılmış, suya sabuna dokunmaz yeni bir İslama taraftar olanlar, yukarıdaki teklifime soğuk bakacaklardır. Onların istediği olsa, İslamın ismi ve resmi kalır ancak.

Namazsız İslam olmaz… Namazsız İmam-Hatip mektebi olmaz.

Vak’anüvis Lütfi Tarihinde Sultan İkinci Mahmud Han’ın valilere irade göndererek, bütün Müslüman halkın beş vakit namazı camilerde cemaatle kılmalarını emr ettiği yazılıdır.

Sultan Abdülhamid namaza çok önem verirdi. Hem kendisi kılar, hem de halka kıldırırdı.

Sultan Reşad, Harem-i hümayunda muallimelik=öğretmenlik yapan Safiye (Ünüvar) hanımı huzuruna çağırtmış, “Hocahanım, Harem kapısına “Beş vakit namazı kılmayanlara tuzum ve ekmeğim haram olsun… Sultan Reşad…” yazılı bir levha astır” demiş.

Resulullah Efendimizin (Salat ve selam olsun ona) namaz konusunda ısrarlı emirleri, namazı terk edenler hakkında da ağır tehdit ve uyarıları vardır. Başta İmam-Hatipliler olmak üzere bütün çocuklarımıza beş vakit namazı sevdirmeli ve kıldırmayız.

İslam dini canım isterse kılarım, istemezse kılmam demeyi kabul etmez.

Müslümanlar namazı yitirir ve şehvetlerine uyarlarsa (Dünya, para, lüks, konfor, gel keyfim gel, zevk u safa, gurur, kibir, aşırı tüketim şehvetlerine) zillete düşerler, hürriyetlerini kaybederler, rezil ve rüsvay olurlar.

Bülûğa ermiş oğullarına ve kızlarına namaz kıldırmayan anne ve babalar dinen suçludur ve evlatlarına kötülük etmektedir.

Antalyada ve başka yerlerde yan yana cami, kilise ve sinagog yaptıran, nice kilise harabesini restore ettiren iktidarın, İmam-Hatip mekteplerine de, bütün talebeyi içine alabilecek genişlikte camiler yaptırmasını istemek hakkımızdır.

İtiraz eden olursa İngiltere kolejlerinin kiliselerindeki sabah ayinlerini örnek gösteririm.

 

 Yazının devamı için;

http://www.milligazete.com.tr/koseyazisi/Imam-Hatiplerde_Bes_Vakit_Namaz_Mecbur_Olmalidir/16645#.UkC8rW1rPIU

 

 

Yorum:

 

Tüm Okullarda Olsun

 

 

Vakit namazların sadece imam Hatiplerde değil tüm okullarda olması gerekir. Laik diye kendilerini tanıtan insanların buna karşı bakış açılarının değişmesi gerekir. Yabancılarda ibadet yerleri okullarıyla beraber olurken bizde tam tersi. Ne yazık ki bu durum çok acı.

 

İnsanların geçmişimizde yaşananlardan dolayı namazı kılanları ve kapalı olanları farklı değerlendirmeleri çok yanlıştır.  

 

Osmanlı zamanında ülkemizde namaz kılmak çok normaldi. Günümüzde ise Müslüman çoğunluğun olduğu bir ülke olduğumuz halde namazı kılmak farklı yorumlanıyor. Bundan dolayı da namaza soğuk bakılıyor. Halbuki Kuran'ı Kerimde ise; namaz, hayasızlıktan ve fenalıktan alıkoyar demektedir.

 

اتْلُ مَا أُوحِيَ إِلَيْكَ مِنَ الْكِتَابِ وَأَقِمِ الصَّلَاةَ إِنَّ الصَّلَاةَ تَنْهَى عَنِ الْفَحْشَاءِ وَالْمُنْكَرِ وَلَذِكْرُ اللَّهِ أَكْبَرُ وَاللَّهُ يَعْلَمُ مَا تَصْنَعُونَ (45Ankebut-)

 

Kitap’tan sana vahyolunanı oku; namaz kıl; muhakkak ki namaz hayasızlıktan ve fenalıktan alıkor; Allah’ı anmak en büyük şeydir! Allah Yaptıklarınızı bilir.[Ankebut-45]

 

 

Ülkemizde memurların ve öğrencilerin kılık kıyafet sorunumuz dahi şu zamana kadar vardı. Bu sorunumuzun ortadan kalkmasına az bir zaman kaldı. Bunun gibi inşallah en kısa zaman da ibadetlerimizi yapacağımız zaman ve yerler oluşturulur.  Bunu da her şey gibi sabırla bekliyoruz.

 

 

Emine Hocaoğlu






Sayı: 223 | Tarih: 22.09.2013
Mehmet Şevket Eygi
İmam-Hatiplerde Beş Vakit Namaz Mecburî Olmalıdır
Tüm Okullarda Olsun
1211 Okunma
Emine Hocaoğlu
Ahmet Hakan
Gitti canım paracıklar
Ora, bura, şura
1098 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Yusuf Kaplan
Bu gerilim giderilemezse başaşağı gideriz
Uçurumun kenarındaydık
1034 Okunma
Ali Bülent Dilek
Mehmet Barlas
Oyumuzu beklentiler mi yoksa mahalle baskısı mı b
Zoraki Tercih
962 Okunma
Tayibet Erzen
Hüseyin Gülerce
Cemevi-cami:Yeni kapılar...
Yeni projeler...
959 Okunma
Zafer Kafkas
Mahir Kaynak
Belirsizlik
Kimyasal Silah
958 Okunma
3 Yorum
Süleyman Karagülle