Cemevi-cami:Yeni kapılar...
963 Okunma, 0 Yorum
Hüseyin Gülerce - Zaman
Zafer Kafkas

Ankarada yeni bir proje ile aynı avluya bakan cemevi ve caminin temelleri atıldı. Alevi ve Sünni kesimden itiraz edenler de oldu. Hâlbuki toplumsal barış ve milletimizin birliği adına bu tür yeni projelere ihtiyacımız var. İtiraz edenler önyargıların, algıların dışına çıkıp alternatif projeler sunabilirlerse onlar da dikkate alınır.

 

 

Yorum:

 

Yeni projeler...

 

Bu tür projelerin uzun vadede toplumsal barış ve birliğimiz adına katkı yapması temennimizdir. Her insanın inandığı gibi yaşama ve inancına ait kurumlar kurup,inancını tebliğ etme hakkı tabii haklardandır. Bu hakların, bir toplum düzeni içerisinde özgürce kullanılmasını sağlamak ana maksat olmalıdır. Bunun haricinde insanların hoşgörüsüne veya iyi niyetine güvenerek ortaya konulan projeler uzun vadede faydadan ziyade provakasyonlara açık olduğundan zararlara yol açabilir.

 

Her inancın, devlet içerisinde kurumsallaşarak mensuplarına ahlaki yönden kefil olduğu ve bu şekilde sosyal hayatın direk içinde olduğu bir düzenin tesisi uzun vadede toplumsal barış ve birliğimiz için kalıcı çözüm olabilir. Devletin resmi olarak sadece  bir dine veya mezhebe dayanmak yerine tüm inanç ve mezheplerden destek alarak ve aldığı destek ölçüsünde destek vererek oluşturduğu dayanışma sistemi, sunulması ve uygulanması gereken en önemli projedir.

 

    

 

Zafer Kafkas






Sayı: 223 | Tarih: 22.09.2013
Mehmet Şevket Eygi
İmam-Hatiplerde Beş Vakit Namaz Mecburî Olmalıdır
Tüm Okullarda Olsun
1213 Okunma
Emine Hocaoğlu
Ahmet Hakan
Gitti canım paracıklar
Ora, bura, şura
1101 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Yusuf Kaplan
Bu gerilim giderilemezse başaşağı gideriz
Uçurumun kenarındaydık
1036 Okunma
Ali Bülent Dilek
Mehmet Barlas
Oyumuzu beklentiler mi yoksa mahalle baskısı mı b
Zoraki Tercih
965 Okunma
Tayibet Erzen
Hüseyin Gülerce
Cemevi-cami:Yeni kapılar...
Yeni projeler...
963 Okunma
Zafer Kafkas
Mahir Kaynak
Belirsizlik
Kimyasal Silah
960 Okunma
3 Yorum
Süleyman Karagülle


© 2024 - Akevler