Sahte ve Şeytanî Tesettür Konusunda
1021 Okunma, 0 Yorum
Mehmet Şevket Eygi - Milli Gazete
Emine Hocaoğlu

04 Eylül 2013

Müslüman hanımlara ve kızlara:

Selam ve hürmetlerimi arzdan sonra… Âhir zamandayız… Korkunç ve helâk edici bir fetret devrinde yaşıyoruz… Bin türlü sapıklık sergileniyor toplumda… Bunlardan biri de Kur’ana, Sünnete ve Şeriata aykırı şeytanî tesettürdür… Şeytanî tesettürlü kadınlar maalesef başörtülü çıplaklardır… Kimseyi kırmak ve üzmek istemem ama onları uyarmam gerekiyor.

Ey Müslüman hanımlar ve kızlar!.. Madem ki örtünüyorsunuz, Kur’ana Sünnete Şeriata ve fıkha uygun şekilde örtününüz ve Rahman’ın rızasını kazanınız.

Avrupa modasına göre giyinip başına bir eşarp örtmekle gerçek ve Kur’anî tesettür olmaz.

Dar elbiselerle tesettür olmaz.

Makyajla tesettür olmaz.

Tesettürün amacı, Müslüman kadın ve kızları yabancı erkeklerin şehvetli bakışlarından korumaktır.

Zamanımızda öyle tesettürlüler var ki, açık kadınlardan daha fazla dikkat çekiyorlar. Bu ne korkunç çelişkidir!..

Edepli, iffetli, hayâlı bir İslam kadını ve kızı parlak ve cırtlak renklere bürünmez… Alaca bulaca giyinmez… Sokakta, caddede, toplu taşıt aracında gülmez…

Tesettürlü bir İslam kadınının sokakta caddede herkesin arasında bir külah dondurmayı yalaya yalaya dolaşması yüz kızartıcı bir laubaliliktir.

Tayyörle, tünikle, pardösüyle, mantoyla, bluzla, uzun ve ince topuklu iskarpinle, Avrupa eşarbıyla gerçek ve şer’î tesettür olmaz.

Bilhassa İstanbulda yaşayan Müslüman hanımefendiler ve kızlar, bizim kendi medeniyetimize ve kültürümüze uygun kıyafetlere ve örtülere bürünmelidir.

Kılık kıyafette, yaşam tarzında gayr-i Müslimlere benzeyenler onlardan olur, yabancılaşır, islamî kimliğini kayb eder ve imanlarını yitirmek tehlikesiyle karşı karşıya kalır.

İslam dinine, İslam kimliğine, kendi medeniyet ve kültürümüze hizmet eden haysiyetli tesettür kurumlarını tebrik ediyorum.

Para kazanmak, zengin olmak için Müslüman hanımları ve kızları başörtülü çıplaklar haline getirenleri kınıyor ve tel’in ediyorum.

Müslümanların başını çeken muhterem büyüklerin, bir an önce şer’î tesettür konusunda bir seferberlik başlatmalarını temenni ediyorum.

Gerçek şer’î tesettür İslam kadın ve kızlarını yüceltir ve onlara haysiyet kazandırır. Şeytanî ve sahte tesettür ise alçaltır ve rezil eder.

Her Müslüman hanım ve kız, Yakub Kadri Karaosmanoğlu’nun “Çarşafa ve Peçeye Dair” başlıklı yazısını internetten bulup mutlaka dikkatle okumalıdır.

Bu fitne fesat, nifak ve şikak, günah ve isyan devrinde Kur’anî ve Şer’î tesettüre bürünen şuurlu Müslüman hanım ve kızları tebrik ediyorum. İnşaallah Rahman’ın rızasını, Resulullah Efendimizin şefaatini kazanıp dünyada haysiyetli, ahirette mes’ud olacaklardır.

Bu yazıyı mutlaka yazmam ve yayınlatmam gerekiyordu. Kırılan olursa bağışlanmamı istirham ederim.

 

Yazının devamı için;

http://www.milligazete.com.tr/koseyazisi/Sahte_ve_Seytan_Tesettur_Konusunda/16425

Yorum:

 

Günümüzde Normal

 

Kuran indirilmeden önce Peygamber efendimizin zamanında nasıl giyiniliyorsa o şekilde giyim kuşam devam etmiştir.

Kuran indirildikten sonra kadınlara örtünün emri kesin hatları belli olmadan gelmiştir. O zaman da kadınlar baş örtülerini anladıkları şekilde omuzlarına bırakmışlardır.

Buradan anlaşılan yaşanılan o devirde peygamberimiz geleneksel kıyafetini değiştirmediyse bizler de geleneksel olarak günümüzde ne giyiniyorsak bunu değiştirmek abes olacaktır.

Köylerde geleneksel olarak kadınlarımız başlarını renkli yazmalarla kapattıklarını biliyoruz. O halde renkli eşarpların örtülmesinde bir sakınca görmüyorum. Yukarıda anlatılanların bir çoğuna da katılmıyor değilim. Örneğin hem kapalı hem pür makyajlı olan hanımlarımız da yok değil.

M. Şevket Eygi'nin başörtüsü konusunda kadınlara söylediği laflar sadece kadınlar için olmamalı erkekler için de olmalıdır. Çünkü onlar da peygamberimizi örnek alıp şalvar ve cüppe giyinmeleri gerekir. Bu şekilde giyinmelerini istemiyorum. Çünkü geleneksel olarak zaten giyim zaman içerisinde değişikliğe uğramıştır. Bu değişikliğe uyum sağlamak gerekir.

Yazarımız nasıl günümüz şartlarında giyiniyorsa ki  renkli başörtüsüne laf etmemesi gerekir.

 

 

Emine Hocaoğlu






Sayı: 221 | Tarih: 8.09.2013
Yusuf Kaplan
İlahiyatlardan felsefe derslerinin kaldırılması
Felsefe,selefilik ve Mısır
1485 Okunma
Ali Bülent Dilek
Mehmet Barlas
Gerçekten Beşar barışı ve Tayyip savaşı mı simgel
Önce Demokrasi
1356 Okunma
Tayibet Erzen
Ahmet Hakan
Bir inanmış adam
Faizli düzenin Müslüman köleleri
1266 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Mahir Kaynak
Suriye’nin Geleceği
Suriye’nin Geleceği
1055 Okunma
3 Yorum
Süleyman Karagülle
Mehmet Şevket Eygi
Sahte ve Şeytanî Tesettür Konusunda
Günümüzde Normal
1021 Okunma
Emine Hocaoğlu
Hüseyin Gülerce
Yapamadık,yaptırmadılar.
Yapmak elimizde.
979 Okunma
Zafer Kafkas